Hevige overstromingen in China

In het noordwesten van China zijn zeker meer dan zeventigduizend mensen dakloos geworden door hevige overstromingen. In de afgelopen drie dagen viel bijna net zoveel regen want normaal in een half jaar valt.

Volgens het Chinese persbureau Nieuw-China hebben meer dan een half miljoen inwoners van de autonome regio Xiniiang te maken met de gevolgen van de watersnood. Bijna 90.000 huizen zijn verwoest en meer dan 120.000 stuks vee zijn verdronken. Voor de mensen waarvan hun huizen zijn verdreven worden tenten beschikbaar gesteld aldus het persbureau.

In het gebied midden in China stijgt de rivier Jangtse sterk. Volgens de krant China Daily bereiden de mensen zich op het ergste voor, want er is nog meer neerslag voorspeld.

China heeft de laatste jaren tussen april en augustus te maken met veel neerslag en hevige overstromingen. Sinds april is net zoveel regen gevallen als normaal in tweeënhalf jaar in de Centraal-Chinese provincie Hunan, daarmee is een record bereikt. Op veel plaatsen worden dijken langs de Jangtse verzwaard om doorbraken te voorkomen.