Peter R. de Vries ontmaskerde pedofiel

WieMie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de uitzending van Peter R. De Vries was gisteren te zien hoe Peter een internet-pedofiel ontmaskerde. De dader, een man van in de 40, zocht via het internet contact met een 15-jarige jongen, die een pagina had op CU2. Nadat hij zijn telefoonnummer te pakken had gekregen zette hij de jongen hevig onder druk, en lokte hem vervolgens naar het station voor een afspraak, waarbij hij van plan was in zijn woning seks te hebben met het kind.

De man - in het dagelijks leven als leraar werkzaam en bovendien actief als jeugdtrainer bij een sportclub - heeft niet alleen zijn slachtoffer bedreigd, ook diens moeder moest het ontgelden. De internet-pedofiel wist via het telefoonnummer van de 15-jarige jongen zijn adres te achterhalen, waarna hij hem veelvuldig via de telefoon en via het internet bedreigde en onder druk zette om een afspraak met hem te maken.

Als de jongen die afspraak niet zou nakomen met de pedofiel, dan zou de man alle persoonlijke gegevens van de jongen op internet zetten. Ook zou hij namens zijn slachtoffer een oproep plaatsen waarin de jongen op zoek zou zijn naar homocontacten met oudere mannen: "En daarmee bezorg ik jou en je familie de ergste nachtmerrie die je je kunt voorstellen", zo had de pedofiel het jochie laten weten.

Peter R. de Vries legde met de verborgen camera de werkwijze van de man bloot en ging een confrontatie met hem aan. Op het moment dat de pedofiel dacht dat de 15-jarige jongen in de auto kwam zitten, stapte Peter naar binnen, uiteraard met een camera.

De man reageerde geschrokken en beweerde dat zijn carriere nu kapot is gemaakt.

Op 24 April is er een extra uitzending van Peter R. De Vries.

Op het forum van Tweakers.net en op Fokforum lopen er topics nav het programma.