[F1] Uitslag GP Maleisië

De tweede race van het seizoen is een prooi geworden voor Ralf Schumacher. Met de tweede plek van Juan-Pablo Montoya werd het een dubbelslag voor het Williams-team. Michael Schumacher completeerde het podium. In de laatste ronden snoepte hij Jenson Button de derde plek af.

In de eerste bocht raakte Schumacher en Montoya elkaar. Schumacher verloor zijn vleugel en ook Montoya verloor enkele plaatsen. Even later kreeg Montoya door de wedstrijdleiding de zwarte piet voor deze botsing toegespeeld, en moest hij verplicht door de pits rijden. Samen vochten Schumacher en Montoya zich terug naar de kop van het veld.

Aanvankelijk leek Barrichello af te stevenen op de tweede zege in zijn loopbaan. Maar de betere strategie van Ralf Schumacher gaf uiteindelijk de doorslag. Dankzij de sterke Michelin banden hoefde de Duitser een bezoek minder aan de pits af te leggen. De teleurstelling voor Barrichello werd compleet toen de kapotte Ferrari-motor er voor zorgde dat hij de finish niet bereikte. Ook de beide McLarens kwamen niet aan de finish. Halverwege kwamen beide aan de kant te staan door problemen met de motor.

Behalve Jenson Button die op de vierde stek eindigde vielen ook Felipe Massa en Nick Heidfeld in de punten. Allan McNish greep in zijn Toyota net naast de punten.

De volledige uitslag staat op de FOK!F1-manager