Boek Fortuyn niet het verkiezingsprogramma

Op de ongekend chaotisch verlopen persconferentie van het boek van Fortuyn heeft 'professor' Pim laten weten dat De puinhopen van 8 jaar Paars helemaal niet het definitieve verkiezingsprogramma van de Lijst Pim Fortuyn is.

Het boek zal dienen als basis voor het programma dat half april op "een paar A4-tjes" zal uitkomen. Over vier jaar zal hij een nieuw boek te schrijven, waarin hij verantwoording zal afleggen voor zijn politieke daden.

Eetgewoonten Turken onderzoeken

Fortuyn ging op de persconferentie ook in op vragen van journalisten. Sommigen wenste hij niet te beantwoorden omdat ze ''te dom'' zouden zijn. Ook de ophef of hij nou wel of niet de titel pofessor mag voeren noemde hij typisch polder Nederlands.

Marokkanen en Turken blijken vijf maal zoveel medicijnen te slikken als andere bevolkingsgroepen. Fortuyn wil dat daar onderzoek naar komt. In wijken met veel Turken en Marokkanen worden veel medicijnen tegen maag- en darmklachten gebruikt. "Dus is het interessant om het eetgedrag van die mensen te onderzoeken", vindt Fortuyn.

In algemene zin vindt hij dat "het grote beroep van de onderklasse op tal van voorzieningen" in kaart moet worden gebracht. "We weten niet hoe groot dat is." Volgens Fortuyn kan de gezondheidszorg pas efficiënter worden als bekend is hoe het met de "consumptie" van allerlei voorzieningen is gesteld. "Ik wil niet stigmatiseren, alleen onderzoeken", stelde Fortuyn.



Pim had al te eten