Drugsdealers bestolen

Proxy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het openbaar ministerie verdenkt drie Antillianen van een serie doelgerichte roofovervallen op verschillende drugsdealers in Groningen.

Bij deze 'ripp-deals' werden cocaïne, geld en mobiele telefoons gestolen.

Het OM noemt hoofdverdachte J. 'de schrik van de dealerswereld' en eist een straf van vier jaar voor J. plus respectievelijk twee jaar en acht maanden voor zijn kompanen.

De zaak kwam aan het licht toen een van de getroffen dealers aangifte deed van diefstal met geweld. De man kreeg eind vorig jaar bezoek van het trio. Volgens de drie verdachten zou de dealer zijn eigen vriendin hebben mishandeld. Omdat hoofdverdachte J. een relatie heeft met de zus van deze vrouw voelde hij zich geroepen verhaal te halen. Het politieonderzoek bracht vervolgens nog drie gevallen van roof bij dealers aan het licht. Dealers werden door de politie ontboden op het bureau en legden een belastende verklaring af tegen de drie.

De 30-jarige hoofdverdachte J. wordt door justitie gezien als de grote man achter de illegale activiteiten. Samen met de 29-jarige P. bedreigde hij dealers thuis met een mes en nam hij kleren, drugs, sieraden, geld en mobiele telefoons weg. Hoofdverdachte J. meent dat hij is verlinkt. De man stelt dat de getroffen dealers hem in een kwaad daglicht willen stellen omdat hij contact heeft met enkele van hun vriendinnen. Om van zijn concurrentie af te zijn hebben de dealers de overvallen verzonnen. Het openbaar ministerie neemt de zaak hoog op en meent dat in ieder geval twee van de drie verdachten de overvallen zagen als een normale bezigheid om aan geld te komen. Volgens de officier is de omvang en mate van geweld zelfs voor de drugswereld niet normaal.