Gevonden lichaam is van Wendela

Na 389 dagen van onzekerheid is er duidelijkheid gekomen over het lot van Wendela Hagedoorn. Wat velen al vermoedde bleek gister waarheid. De resten van het in beton gegoten lichaam behoren toe aan de 51-jarige Huizense.

Het lichaam werd donderdag jongstleden opgegraven in de achtertuin van haar man. Het lichaam was in zo'n verregaande staat van ontbinding dat zij nog slechts aan de hand van gebitsgegevens geïdentificeerd kon worden. De verwachting is dat het lichaam eind deze week vrijgegeven wordt.

Hoewel de vondst van het lichaam een belangrijke doorbraak is de beruchte zaak, zal er voorlopig nog geen eind komen aan dit drama. Haar echtgenoot Pieter Hagedoorn zit sinds afgelopen donderdag voor de derde maal achter de tralies. Door het continu zwijgen van de architect word de zaak voor Openbaar Ministerie een stuk moeilijker.

,,Dat Wendela in de achtertuin van haar man is gevonden, wil nog niet zeggen dat híj haar heeft gedood. Een rechter wil harde bewijzen zien,'' zegt persofficier Robert Meulenbreuk. Wanneer de doodsoorzaak bekend is zal het OM Hagedoorn het vuur aan de schenen leggen, in de hoop dat hij eindelijk wat loslaat.