Genomineerden Razzie Awards bekendgemaakt

Een dag voor de bekendmaking van de genomineerden voor de Oscars zijn in Amerika traditiegetrouw de genomineerden voor de Razzie Awards bekend gemaakt, een uitreiking van prijzen voor de slechtste prestaties op filmgebied.

Grote winnaar lijkt Tom Green te zijn, die met zijn veelvuldig door de filmpers afgekraakte en geflopte film "Freddy got fingered" maar liefst acht nominaties kreeg, waaronder die van 'Slechtste Film van het Jaar'. Green zelf werd o.a. genomineerd in de categorieën 'Slechtste acteur' en 'Slechtste regisseur'.

Ook Sylvester Stallone's racefilm "Driven", Mariah Carey's film "Glitter" en het oorlogsdrama (in de ergste zin van het woord) "Pearl Harbor" werden genomineerd in de categorie 'Slechtste film'.

Stallone is overigens in de 22 jaar dat de Razzie Awards bestaan al 29 maal genomineerd en heeft er al negen gewonnen. Tijdens de Razzie Awards van 2000 won hij nog de prijs 'Slechtste acteur van de Eeuw'.

Zangeres, en tegenwoordig dus ook actrice, Mariah Carey is favoriet voor de award 'Slechtste actrice'. 93.3 procent van de nominaties voor deze prijs kwamen op haar naam binnen. Ze zal het moeten opnemen tegen Penelope Cruz ('Blow', 'Captain Corelli's Mandolin', 'Vanilla Sky'), Angelina Jolie ('Lara Croft: Tomb Raider', 'Original Sin'), Jennifer Lopez ('Angel Eyes', 'The Wedding Planner') en Charlize Theron ('Sweet November').

Mocht Mariah toch niet de slechtste actrice blijken te zijn dan is er nog een herkansing voor haar. Haar decolleté is namelijk ook genomineerd En wel in de categorie 'Slechtste filmpaar'...