Aangifte tegen Fortuyn

Je kon er na de uitspraken van Fortuyn in de Volkskrant op wachten en inmiddels is het ook gebeurd. P. Eelants, inwoner van Dongen (Noord-Brabant), heeft bij de politie in zijn woonplaats schriftelijk aangifte gedaan tegen Pim Fortuyn. Volgens Eelants zet Fortuyn aan tot rassenhaat, schendt hij de Grondwet en ondermijnt hij de Staat der Nederlanden.

"Fortuyn is gevaarlijk. Hij moet direct gestopt worden. Iemand moet hem tegenhouden. Hij is nu weg bij Leefbaar Nederland, maar hij heeft al aangekondigd mogelijk met een eigen partij aan de verkiezingen te zullen deelnemen", zegt P. Eelants in een verklaring.

Meer klachten verwacht

De klacht wordt doorgstuurd naar het landelijk expertisecentrum voor discriminatie in Amsterdam, aldus het OM in Breda. De verwachting is dat er daar nog veel meer klachten zullen binnenkomen. Die worden dan gebundeld en samen behandeld.

Vorige week werd er door de Leidenaar Mustafa Kus, een kroegbaas van Turkse afkomst, ook al aangifte tegen Pim Fortuyn gedaan. En vorig jaar klaagden drie organisaties Fortuyn aan wegens zijn uitspraak: ''koude oorlog tegen die islam''.

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) vergelijkt inmiddels op hun site Pim Fortuyn in een artikel, en middels een spotprent, met de nieuwe Janmaat.