Tienduizenden schoenen op straat

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Heerhugowaard liggen tienduizenden zowel nieuwe als gebruikte schoenen zomaar op straat. De paren, waarvan sommige een Duits prijslabel hebben, zijn verpakt in een zeventig meter lange en anderhalve meter hoge stapel plastic zakken, die de afgelopen dagen door driftig grabbelende schoenenjagers zijn opengescheurd.

Het nieuws van de schoenenbelt ging gisteren als een lopend vuurtje door Heerhugowaard, waarna velen kwamen kijken of er wellicht iets van hun gading bij zat.

De schoenen lagen oorspronkelijk in een opslagloods in de gemeente. Loodseigenaar Kuiper meent dat de schoenen eigendom zijn van een Marokkaan die de loods bij hem huurde. "Hij kocht regelmatig partijen op die hij vervolgens exporteerde", aldus de Heerhugowaarder.

De eigenaar heeft sinds vorig jaar juli in conflict met zijn huurder. "Ik wacht al maanden op 6000 euro aan achterstallige huur. Ik heb hem verteld dat hij nu moest betalen of zijn spullen moest weghalen. Toen ik afgelopen weekeinde in mijn loods kwam waren al die schoenen verdwenen."