Schandalige pedo-zaak schokt Frankrijk

Een gruwelijke en schandalige pedo-zaak laat zijn sporen na in de Franse havenstad Boulogne-sur-Mer in de Noord-Franse regio Nord-Pas-de-Calais. Doordat er drie gerechtsdeurwaarders zijn gearresteerd is er in de regio nu geen één meer beschikbaar.

De drie worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een groot 'Dutroux-achtig' pedofilieschandaal. Maar niet alleen de deurwaarders worden verdacht, ook een priester, twee artsen en een advocaat zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen. En dan laten we allerlei Belgische zakenmensen die geregeld bezoekjes aflegden nog buiten beschouwing.

Spil in de zaak is de uiterst gewelddadige Thierry D., die samen met zijn vrouw Myriam zijn eigen vier kinderen (4 tot 9 jaar) tot sex met gasten dwong. Videobanden van allerlei misselijk makende seksuele spelletjes en mishandelingen vonden hun weg naar illegale seksshops. Waarschijnlijk deden meer families mee in het voorstadje Outreau van Boulogne-sur-Mer.

In totaal zijn er 17 mensen aangehouden. Van meer dan 40 kinderen zijn getuigenverklaringen opgetekend.

Sex-moord

Het meest tot de afgrijselijke verbeelding spreekt de vermeende moord op een zesjarig meisje van Noord-Afrikaanse afkomst, dat eind 1999 door een man vanuit België zou zijn meegenomen naar de woning van Thierry en Myriam D. Volgens de afzonderlijke getuigenverklaringen van echtgenote Myriam en de zoon van een Franse seksshopeigenaar uit Oostende, heette het meisje Zaya en sprak ze Nederlands. Ze zou door ene M.M. alias 'de getatoeëerde', op perverse wijze misbruikt zijn. Na deze sadistische handelingen zou Thierry D. Zaya hebben doodgeslagen. Het lijkje werd door D. en M.M. in een rode deken gewikkeld en in een nabijgelegen volkstuintje begraven.

Drie dagen zocht de politie tevergeefs naar het lijkje en de graafwerkzaamheden in de tuinen van de andere verdachten leverden evenmin iets op.

De advocaat van Thierry D. zegt dat Myriam liegt over deze zaak. Ze zou dat doen uit wraak omdat haar man ook haar mishandelde: De wonden op haar lichaam van brandende peuken zijn nog steeds vers. Met regelmaat werd zij door haar man gedwongen tot seks met dieren, waarvan ook weer video's werden opgenomen. Volgens de advocaat is het duidelijk: deze vrouw is geen geloofwaardige getuige. Maar de advocaat heeft geen verklaring voor de getuigenis van de zoon van de Franse seksshopeigenaar, die met zijn vader ook aanwezig was bij het vermeende misdrijf.