3VO: Geen maatregelen tegen Woudenberg

Het bestuur van 3VO neemt geen maatregelen tegen anchorman Bert Woudenberg, ondanks dat men zijn gedrag wel sterk afkeurt. Afgelopen donderdag was in het tv-programma van Peter R. de Vries te zien dat via de verborgen camera een aantal behoorlijke snelheidsovertredingen van hem op de autosnelweg werden geconstateerd. De 3VO woordvoerder verklaarde zijn snelheidsduivel-gedrag door te zeggen dat hij merkte dat hij achtervolgd werd. ''En in verband met 11 september weet je maar nooit'', zei Woudenberg.

In een bestuursreactie laat 3VO op hun website onder meer weten dat hun woordvoerder het vermoeden had dat hij vanaf zijn huisadres door onbekenden werd gevolgd. Om vast te stellen of zijn vermoeden juist was, heeft de woordvoerder wisselende snelheden aangehouden, waarbij ook snelheidslimieten zijn overschreden. De hinderlijke manoeuvres van de achtervolgers, gaven hem een bedreigend, gespannen en gejaagd gevoel.

Het bestuur en de directie van 3VO vinden het verkeersgedrag van de woordvoerder als directe reactie op de achtervolgingen weliswaar begrijpelijk, maar kunnen het uiteraard niet goedkeuren dat hij daarbij de maximumsnelheden ernstig heeft overschreden. 3VO is van mening dat de woordvoerder niet adequaat heeft gereageerd op het voorval. 3VO vindt dat er geen enkel excuus is die overtredingen in het verkeer rechtvaardigt.
De gebeurtenissen vormen echter, gezien de uitzonderlijke omstandigheden, geen reden het vertrouwen in de 3VO-woordvoerder op te zeggen.

Na het gebeuren heeft 3VO razendsnel hun forum op de website afgesloten, maar via de oude website van VVN is het forum nog wel bereikbaar. De reacties die erin staan aan het adres van Woudenberg spreken boekdelen.

Ook opvallend is dat iemand erin geslaagd is de voicemail van Woudenberg te kraken. Op deze manier werden donderdagochtend zijn inkomende gesprekken afgeluisterd, opgenomen en in mp3 omgezet. Opvallend is hoeveel media er om een reactie van Bert Woudenberg vroegen. Onder meer het VARA programma B&W aasde op de 3VO-woordvoerder.

Met dank aan de weblog Retecool.com.