Bin Laden had contact met atoomgeleerden

Twee Pakistaanse nucleaire wetenschappers die vorige maand werden aangehouden, hadden contact met terroristenleider Osama bin Laden. Dat hebben rechercheurs aan de Britse krant The Times verteld.
De twee wetenschappers speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Pakistaanse kernwapen. Zij gingen twee jaar geleden met pensioen. De twee zouden Bin Laden dit jaar twee keer in de Zuid-Afghaanse stad Kandahar hebben ontmoet. Zij werden aangehouden, nadat de Amerikaanse federale recherche FBI de autoriteiten in Islamabad had geïnformeerd over de betrekkingen van beiden met de Taliban en het terroristennetwerk al-Qaeda van Bin Laden.
De atoomgeleerden zouden hun banden met Bin Laden hebben toegegeven in een verhoor waarbij Pakistaanse en Amerikaanse rechercheurs aanwezig waren.

De twee geleerden werden vorige week vrijgelaten, maar enkele dagen later weer opgepakt. Eén van hen is met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen.

Bin Laden zei dit weekeinde in een interview met een Pakistaanse krant dat hij over nucleaire en chemische wapens beschikt. Hij zei dat hij bereid is ze te gebruiken als de Amerikanen hem met dergelijke wapens aanvallen. De terroristenleider wilde niet aangeven waar hij de wapens vandaan heeft.

Woutaaaah, bedankt voor de tip.