Grote tunnels afgesloten na bommeldingen

TheOne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grote tunnels in Amsterdam en Rotterdam zijn vanochtend in verband met bommeldingen door gewapende militairen en politie afgesloten. Er hebben zich op de aangekondigde tijdstippen echter geen explosies voorgedaan. In- en rond de steden is het verkeer echter helemaal ontregeld.

Het gaat om de Coentunnel, IJtunnel en de Zeeburgertunnel in Amsterdam en de Beneluxtunnel en de Botlektunnel in Rotterdam. Bij de tunnels lopen nog altijd gewapende militairen rond.

Omdat bij de op- en afritten veel politie aanwezig was, werd al spoedig vermoed dat het ging om angst voor aanslagen. De verkeersinformatiecentrale TIC heeft intussen bevestigd dat de afsluitingen inderdaad te maken hebben met bommeldingen.

In de Amsterdamse Coentunnel is in beide richtingen afgesloten met containers, zo melden ooggetuigen. Ook zouden er rupsvoertuigen zijn gearriveerd. Ook de Zeeburgertunnel zou in beide richtingen gesloten zijn.

In de Botlektunnel en de Beneluxtunnel zouden inmiddels eveneens gewapende militairen rondlopen. Het gaat bij de laatstgenoemde tunnel volgens ooggetuigen om ongeveer twaalf militairen bij de noordelijke ingang. Ze zijn in het zwart gekleed en dragen bivakmutsen.

Er hebben zich overigens geen explosies in tunnels voorgedaan om 08.00 en 08.15 uur. Op die tijdstippen zouden volgens in een anonieme brief aan het ANP explosies voordoen in drie tunnels in Rotterdam en Amsterdam.

Ook JP_SPECIAL, HenriPaul, Rembrandt, Invicible, Smirnogff, Arjan, Tha_Duck, JN, Kookaburra, JonkieXL, Doomday, DaFunLovinCrimin@l, skinheadholland, Rivada, Blue Thunder, spiman, Kamelig, sneetz, ungabunga en la.femme.nikita bedankt voor het submitten van dit bericht.