Amerikaanse sterren nemen plaat op

Tientallen acteurs, muzikanten en sportvedetten zijn zondag in Los Angeles en New York de opnamestudio's ingetrokken om een plaatje op te nemen dat de nodige fondsen moet sprokkelen voor de slachtoffers van de terreurdaden in de VS.

Gekozen werd voor het liedje 'We are Family' dat de groep Sister Sledge in 1979 uitbracht. Naast de zangeressen van Sister Sledge lenen ook de volgende bekende namen hun stem aan de single: Steven Tyler van Aerosmith, Elton John, Cyndi Lauper, Mick Jones van Foreigner, Diana Ross, de (ex-)tennissers John McEnroe en Andre Agassi, en acteur Kevin Bacon.

Het bekendste Amerikaanse ''sterrenproject'' is nog altijd "We are the World" van USA for Africa uit 1985, dat destijds werd uitgebracht omdat de Amerikaanse sterren niet konden achterblijven bij het Europese Bob Geldof project Band Aid met "Do they know it's christmas time". Het ingezamelde geld was indertijd bestemd voor de hongerende mensen in Afrika.
"We are the World" was in 1985 de best verkochte single ter wereld, het is aan "We are the Family" om dat te evenaren in 2001.