Jongeren zetten stad op stelten

DaFunLOvinCriminaL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van het Belgische Sint-Niklaas heeft in de vannacht 16 minderjarige (allochtone) jongeren administratief aangehouden na rellen in het stadscentrum. De aanleiding voor de rellen is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om interne strubbelingen tussen groepen jongeren. De overwegend minderjarige jongeren kwamen voornamelijk uit Sint-Niklaas,en deelgemeenten Temse en Lokeren. Er is heel wat bezwarend materiaal in beslag genomen.

De moelijkheden ontstonden dinsdagavond omstreeks 23.25 uur ter hoogte van een café. Een honderdtal allochtone jongeren had er zich verzameld. De politie stuurde onmiddellijk alle beschikbare manschappen ter plaatse. Omdat de situatie escaleerde, werd bijstand gevraagd aan de omliggende korpsen. De vechtpartijen situeerden zich voor het café, enkele aanpalende straten en de Grote Markt. Drie voertuigen werden onderschept door de politie. Enkele jongeren beschikten over ijzeren staven en houten stokken.

Rond 2.48 uur werden de eerste jongeren door de politie opgepakt. Uiteindelijk worden 16 jongeren administratief aangehouden. Na verhoor werden ze terug in vrijheid gesteld en onder begeleiding naar hun woonplaats teruggebracht. Rond 3 uur was de situatie onder controle. Om mogelijke herhalingen te voorkomen, zal de politie de komende dagen duidelijk aanwezig zijn in het straatbeeld.