Ralf Schumacher wint derde grand prix

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ralf Schumacher heeft zijn derde grand prix gewonnen. De Duitser wist met een grote voorsprong te winnen van Rubens Barrichello en Jacques Villeneuve. Giancarlo Fisichella en Jenson Button wisten de dag voor het Benetton team goed te maken door vierde en vijfde te worden, Jean Alesi werd zesde.

De race kende een hele rommelige start en zelfs een herstart. Bij de eerste start ging het nog voor de start fout voor de beide Minardi coureur. De wagen van Alonso vloog gedeeltelijk in de brand en die van Marques had ook een probleem. Uiteindelijk konden de coureurs nog wel starten, Alonso in de T-car en Marques in de wagen die even daarvoor in de brand had gestaan.

Tijdens de start ging het ook fout. Michael Schumacher's wagen viel volkomen stil en Luciano Burti kon hem niet meer ontwijken. Hij klapte achterop de Ferrari en sloeg over de kop. Gelukkig kon de jonge coureur uitstappen zonder enige verwondingen. Hiermee waren Michael Schumacher, Luciano Burti en Enrique Bernoldi uit de strijd. Bernoldi werd namelijk ook geraakt door brokstukken van dit ongeluk.

Hierna kwam een code rood en een herstart. Alle 22 coureurs konden weer vanaf hun eigen positie de race aanvangen. Jos Verstappen had een geweldige start en wist op te klimmen van positie 20 tot positie 11 na de eerste doorkomst. Hierna kwamen er echter wat problemen voor de Nederlander. Ricardo Zonta klapte op de Arrows en beide coureurs moesten naar binnen. Verstappen viel door deze pitstop een stuk verder naar achteren. Hij wist tijdens de race dan ook niet verder te komen dan positie 9.

Het werd een race om nooit te vergeten. In totaal wisten maar tien coureurs de race te finishen. Veel coureurs zoals Juan Pablo Montoya, Michael Schumacher, Mika Hakkinen en David Coulthard vielen uit. Maar Ralf Schumacher had het geluk aan zijn zijde en wist de race te finishen met een voorsprong van 50 seconden.