Onderzoek naar Dutroux nog lang niet af

Het onderzoek naar de affaire-Dutroux is nog volop bezig. Er zijn twee nieuwe rapporten binnen van het Belgisch Nationaal Instituut voor de Criminologie en de Criminalistiek.

Die hebben betrekking op de micrologische en morfologische analyse van 500 haartjes. 295 daarvan komen uit de kelder in Marcinelle, 205 uit de bestelwagen Renault Traffic. Van een meerderheid van de haartjes kon achterhaald worden van wie ze waren: Dutroux, Martin, Lelièvre, Sabine, Laetitia, Julie en de twee kinderen van Dutroux. Een groot deel van de haartjes zijn van Dutroux zelf.

Er zitten ook enkele haartjes van honden bij. Haartjes van Mélissa zijn er niet. De haartjes die nog niet aan een bepaald persoon konden worden toegeschreven, zullen nog moeten onderworpen worden aan een DNA-analyse. Totnogtoe zijn er vier rapporten over analyses binnen, alles samen gaande over 1.300 van de 6.000 haartjes die moesten geanalyseerd worden.

Er moeten bovendien nog bijkomende onderzoeksdaden worden uitgevoerd, die bevolen werden door de kamer van inbeschuldigingstelling in Luik. Het gaat om psychiatrische onderzoeken en personaliteits- en moraliteitsonderzoeken van personen die, naast de hoofdverdachten, eveneens in het kader van het Dutroux-onderzoek in verdenking zijn gesteld.