Lakers winnen derde play-offs wedstrijd

De LA Lakers hebben de derde wedstrijd van de play-offs om de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie gewonnen. De ploeg uit Los Angeles won het uitduel tegen Philadelphia 76-ers met 96-91 en leidt in de play-offs met 2-1.

Philadelphia liet zelf de kans liggen op een eventuele tweede zege. Allen Iverson miste bij 87-89 een van zijn twee vrije worpen, waarna Horry vanuit de hoek voor een driepunter aan de kant van Los Angeles zorgde. De marge van vier punten kwam Philalphia niet meer te boven, hoewel de ploeg nog wel terugkwam tot 91-92. Op dat moment waren er nog 28 tellen te gaan en was LA-vedette Shaquille O'Neal door een te grote foutenlast uit het duel verdwenen.

,,We hadden de Lakers in een moeilijke situatie gemanoeuvreerd'', meende Philadelphia-coach Larry Brown. ,,Maar op een of andere manier lukte het niet de definitieve stap te zetten.'' ,,We hadden onze kansen, maar gaven het zelf uit handen'', stamelde Allen Iverson, in het derde duel goed voor 35 punten.

Horry tekende, als vervanger van O'Neal, voor de laatste zeven punten van de Lakers. Hij won in het verleden al twee NBA-titels met Houston en was er vorig jaar ook bij toen de Lakers de titel veroverden.

De duels vier en vijf van de play-offs vinden ook in Philadelphia plaats.