Pinksterverkeer eist zeker 7 doden

Door ongelukken in het verkeer zijn het pinksterweekeinde zeker zeven mensen om het leven gekomen.

In de nacht van zondag op maandag overleed een 45-jarige vrouw uit Ede toen zij op de A30 met haar auto tegen een koe botste. De automobiliste en de koe overleefden de botsing tussen en Ede en Lunteren niet. De koe was volgens de politie uit een nabijgelegen weiland gebroken.

Zondagochtend kwam een 28-jarige man uit Polen om het leven door een verkeersongeval in Leimuiden. De man bestuurde de wagen die op een polderweg uit de bocht vloog en tegen een boom botste. Twee andere inzittenden van de auto raakten gewond.

Zaterdagavond verongelukte op de provinciale weg N203 tussen Limmen en Uitgeest een 26-jarige man uit Limmen. De auto van het slachtoffer raakte tijdens slecht weer in een bocht in een slip, belandde op de verkeerde weghelft en kwam daar frontaal in botsing met een tegenligger. Volgens de politie zijn de bestuurder van de tegenligger en een vrouwelijke inzittende in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon in de auto, waarschijnlijk de zoon van de bestuurder, is met lichtere verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Zaterdagavond vond in het Brabantse plaatsje Netersel een 20-jarige automobilist uit Goirle de dood. De auto raakte volgens de politie door onbekende oorzaak in een slip en botste tegen een boom. Het slachtoffer bezweek in het ziekenhuis in Tilburg aan zijn verwondingen.

Zaterdagochtend overleed een 44-jarige automobiliste uit Oostburg door een verkeersongeval in Groede (gemeente Oostburg). De vrouw reed in een flauwe bocht rechtdoor tegen een boom.

Ook zaterdagochtend kostte een ongeval in Ootmarsum een 19-jarige man uit Geesteren het leven. Volgens de politie vloog de auto door onbekende reden uit de bocht, raakte een boom en vloog in brand. De 18-jarige bijrijder, eveneens afkomstig uit Geesteren, raakte gewond aan zijn hoofd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 16-jarige jongen uit Milsbeek op de vluchtstrook van de A73 (Nijmegen-Venlo). Het slachtoffer fietste volgens de politie tegen het verkeer in, kwam op de rijbaan en werd daar aangereden.

Blijft altijd triest al de verkeersdoden, is al bijna geen nieuws meer