Popsterren steunen boeren

Paul McCartney, Roger Daltrey (The Who) en Jethro Tull hebben toegezegd te willen optreden op een te organiseren benefietconcert voor getroffen veehouders. Of Farm Aid er komt is nog niet zeker. Het verkeert momenteel in de organisatiefase, zo meldt persbureau WENN.
Een van de initiatiefnemers is veehouder Michael Eavis, de man achter het jaarlijkse Glastonbury festival, een groot openluchtconcert. Dat concert is afgeblazen vanwege de uitbraak van mond- en klauwzeer in het land. Eavis' veestapel is ook getroffen door de ziekte. Naast de toezeggingen, liggen er verzoeken voor optredens bij Madonna, REM en Radiohead.

In Nederland geeft de popgroep Normaal een televisieconcert op regionale televisiezenders als steunbetuiging aan de boeren die door de uitbraak van mond- en klauwzeer in problemen zijn gekomen. Het gaat om een akoestisch optreden van 35 minuten.

De Achterhoekse boerenrockgroep speelt uitsluitend eigen nummers die de band in het verleden maakte over het leven en werk van de boer.
De televisiespecial is vrijdag 6 april om 18.20 uur bij TV Gelderland te zien. Een dag later wordt hetzelfde concert om 18.20 uur uitgezonden door RTV Oost.
Eerder had de popgroep een optreden afgelast. Door het overwegend agrarische publiek bestond er risico op verspreiding van het MKZ-virus.