Ajax wil Vennegoor of Hesselink

Als het aan trainer Co Adriaanse ligt, versterkt Ajax zich voor komend seizoen met aanvaller Jan Vennegoor of Hesselink. De oefenmeester denkt de spits van FC Twente nodig te hebben om in de toekomst weer mee te kunnen strijden om de landstitel.
,,Hij voldoet aan alle eisen die we aan een spits van Ajax stellen'', aldus Adriaanse. ,,Hij is sterk, kan goed combineren en scoort makkelijk. Daarnaast kan hij goed koppen, is hij Nederlander en nog international ook. Ik zou hem er heel graag bij willen hebben.''

Ajax beschikt in Machlas en Arveladze al over twee centrumspitsen. ,,Maar zij hebben andere kwaliteiten als Vennegoor of Hesselink'', meent Adriaanse. ,,Vennegoor of Hesselink kan een wedstrijd openbreken. Aan zo'n type voetballer hebben we behoefte. Zeker als we onze doelstellingen bij willen stellen'', aldus de oefenmeester die bij aanvang het huidige seizoen verklaarde voor een plaatsje bij de eerste vijf van de ranglijst te gaan.

Ajax heeft niet als enige interesse voor de 22-jarige spits. Zo bekeek een delegatie van het Engelse Tottenham Hotspur de aanvaller zondag tijdens de uitwedstrijd van FC Twente bij Sparta.

Vennegoor of Hesselink toonde zich verrast over de belangstelling van Adriaanse. ,,Heel leuk om te horen, maar ik weet nog echt van niets'', aldus de spits die tot de zomer van 2004 bij FC Twente onder contract staat. ,,Maar ik sta voor alles open.''