Johan Friso heeft genoeg van alle roddels

Prins Johan Friso, de tweede zoon van koningin Beatrix, heeft genoeg van de roddels over zijn vermeende homoseksualiteit. Hoofddirecteur E. Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zei woensdag namens de prins dat Johan Friso "niet homoseksueel is, maar heteroseksueel".

Geruchten over de seksuele geaardheid van de prins steken op gezette tijden de kop op, aldus Brouwers. Sinds prins Constantijn zijn voorgenomen huwelijk met Laurentien Brinkhorst bekendmaakte, is dit weer het geval. "Je vindt die speculaties in de meest uiteenlopende media", concludeert Brouwers.

Normaal gesproken doet de RVD geen uitspraken over de privélevens van leden van het koninklijk huis. "Maar de prins gaf tijdens een gesprek aan het zeer vervelend te vinden dat hij iets wordt genoemd dat hij niet is. Hij wilde er voor eens en voor altijd een einde aan maken."

Ook aan het gerucht dat Friso van de troon zou afzien, mocht er iets met Willem-Alexander gebeuren, maakt Brouwers een einde. "Na koningin Beatrix komt prins Willem-Alexander, dan prins Johan Friso en daarna pas Constantijn. Er is geen andere volgorde."