FBI onderzoekt bonsai katten site

MP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI is een onderzoek gestart naar BonsaiKitten.com, een grappig bedoelde website over katten.

Op BonsaiKitten.com wordt uit de doeken gedaan hoe de kunst van het snoeien van bonsaiboompjes ook toegepast kan worden op huisdieren, zoals katten. Met name jonge katten zouden dankzij hun 'zachte botten' makkelijk in een door de eigenaar gewenste vorm geperst kunnen worden. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van foto's van katten in glazen potten.

De grappig bedoelde site is tegen het zere been van dierenliefhebbers. De eigenaar van de site moest sinds de lancering ervan in december vorig jaar verscheidene malen op zoek naar een nieuwe hostingprovider. Elke keer werd de site na protesten weer verwijderd. Inmiddels heeft BonsaiKitten.com onderdak gekregen bij Rotten.com, dat bekend staat om het hosten van onsmakelijke sites.

Volgens The Register is het nog onduidelijk op welke gronden de FBI de zaak onderzoekt. Het is in ieder geval in strijd met federale wetten om afbeeldingen van dierenmishandeling te bezitten, maar alleen als de eigenaar de bedoeling heeft om de afbeeldingen voor commerciële doeleinden te verspreiden.

De openbare aanklager Harvey Silvergate verwacht dat de FBI de zaak zal opgeven als de onderzoekers doorhebben dat de site een grap is. Volgens hem is de actie van de FBI een poging om politiek correct te zijn. "Ze treden allerlei burgerrechten met voeten, maar ze willen graag het imago hebben van aardige, pluizige figuren die jonge katjes beschermen."

Ook de maker van de site, een student die schuilgaat achter het pseudoniem Dr. Michael Wong Chang, is verbaasd over het onderzoek van de FBI. "Ik dacht dat de FBI wel betere dingen te doen had. Hier zie je wat er met je belastinggeld gebeurt", aldus 'Chang' tegenover Wired News.