FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 februari 2001

Vette feiten

Je altijd al afgevraagd waar Abraham de mosterd vandaan haalt en hoeveel frieten we elk jaar zo'n beetje wegstouwen? Gelukkig heeft McCain, de frietjesmaker, een onderzoek laten doen waarmee een heleboel leuke feitjes boven tafel kwamen. Zo is het minst populiare frietje bijvoorbeeld het patatje knoflooksaus. Maar liefst 83% kiest overigens de populiarste frietje: het patatje-mét.

We zijn volgens dit onderzoek behoorlijk frequente frieteters: 40% van de ondervraagden Nederlanders koopt 1x per week een patatje. Per jaar eten we met zijn allen zo'n 1 miljard porties friet: gatverdamme! Het zijn trouwens vooral vrouwen die zich schuldig voelen na een patatje. Mannen zien het probleem niet van af en toe een frietje eten...

Robbie favoriete Valentijn

Met wie zou jij een romantische Valentijnsdag willen doorbrengen? Uit een Brits onderzoek is gebleken dat 'bad boy' Robbie Williams de favoriete Valentijn is om 14 februari mee door te brengen.

Slecht nieuws voor de rivaal van Robbie, Liam Gallagher. De Oasis-zanger werd uitgeroepen tot minst favoriete ster voor een romantisch avondje knuffelen. Superster Madonna werd door de mannen uitgekozen als favoriete Valentijns-date. De pasgetrouwde moeder van twee kinderen werd op de voet gevolgd door tienerster Britney Spears. Spice Girl Mel C. hoeft zich dit jaar niet te verheugen op liefdesbetuigingen van anonieme bewonderaars. Zij werd verkozen tot minst geliefd persoon'.

Weer zo'n heerlijk kansloos onderzoek

'N Sync doet aan liefdadigheid

Zieke kinderen in het Arnold Palmer kinderziekenhuis in de Amerikaanse stad Orlando kregen de verrassing van hun leven. De jongens van de populaire band 'N Sync brachten een bezoekje aan de zieke patiënten en ze kwamen niet zonder lege handen. Het viertal doneerde ruim 200 duizend gulden aan het kinderziekenhuis. 'N Sync had even vrij kunnen maken in hun drukke schema om de cheque persoonlijk te overhandigen. Ook maakten de jongens een praatje met de kinderen en gaven cd's en poppen weg.

'N Sync had het geld bij elkaar gebasketbald tijdens een wedstrijd voor het goede doel. Zanger Justin Timberlake maakte hun fans nog blijer met het nieuws dat ze druk bezig zijn met de opnames voor hun nieuwste album dat begin juni klaar moet zijn.

van Nistelrooy traint weer mee

Zonder fysieke problemen heeft voetballer Ruud van Nistelrooy dinsdag voor het eerst meegetraind met de A-selectie van PSV. De aanvaller zei na afloop van de sessie op De Herdgang geen enkele terugslag te hebben gevoeld en ,,zonder angst'' aan de oefeningen te hebben meegedaan.

Van Nistelrooy, die vorig jaar de mediale banden in zijn rechterknie scheurde, begon half januari al met de training maar deed dat toen nog apart van de groep. Dinsdag sprak hij de verwachting uit wellicht ,,ergens in maart'' zijn rentree in het eerste elftal van PSV te kunnen maken. ,,Maar voorop staat dat ik me strikt houd aan het herstelschema. Dat betekent dat ik naast trainingen ook nog ritme moet opdoen in oefenwedstrijden en wedstrijden met het tweede elftal.''

Kournikova-virus afkomstig uit Nederland?

Wereldwijd zijn honderdduizenden computers getroffen door het Kournikova-virus, vernoemd naar tennis pin-up Anna Kournikova. Het grootste computervirus sinds het beruchte I Love You virus is volgens deskundigen mogelijk uit Nederland afkomstig.

Afgelopen nacht sloeg het Kournikova-virus haar slag in de Verenigde Staten, waar het tot nu toe zeker vijftig grote bedrijven infecteerde. In de loop van dinsdag werden ook in Europa duizenden bedrijven geïnfecteerd. In Nederland lijkt de schade vooralsnog mee te vallen.

Het virus werkt volgens hetzelfde principe als het Love-virus. Het slachtoffer krijgt een e-mailtje met een attachment, dat is gecamoufleerd als een foto van de populaire Russische tennisster Anna Kournikova.

Het virus verspreidt zich bij opening van het attachment via het adressenbestand van de ontvanger. Het Love-virus, infecteerde in mei 2000 rond de vijftien miljoen computers.

Oscar nominaties

Russel Crowe en Tom Hanks zijn genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Voor beste vrouwelijke hoofdrol zijn onder andere Julia Roberts en Juliette Binoche genomineerd.

De Oscarnominaties werden dinsdagmiddag bekendgemaakt. De Academy of Motion Picture Arts en Sciences reikt de Oscars op 25 maart in Los Angeles uit. Hieronder een overzicht van de Oscarnominaties voor beste acteurs.


Beste mannelijke hoofdrol:

Javier Bardem (Before Night Falls)

Russell Crowe (Gladiator)

Tom Hanks (Cast Away)

Ed Harris (Pollack)

Geoffrey Rush (Quills)


Beste mannelijke bijrol:

Jeff Bridges (The Contender)

Willem Dafoe (Shadow of the Vampire)

Benicio Del Toro (Traffic)

Albert Finney (Erin Brockovich)

Joaquin Phoenix (Gladiator)


Beste vrouwelijke hoofdrol:

Joan Allen (The Contender)

Juliette Binoche (Chocolat)

Ellen Burstyn (Requiem for a Dream)

Laura Linney (You can count on me)

Julia Roberts (Erin Brockovich)


Beste vrouwelijke bijrol:

Judi Dench (Chocolat)

Marcia Gay Harden (Pollack)

Kate Hudson (Almost Famous)

Frances McDormand (Almost Famous)

Julie Walters (Billy Elliot)

Hier alle nominaties. (site kan soms druk bezet zijn)

Landing van sonde op Eros

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met spanning hebben honderden ingenieurs en wetenschappers gisteravond in het vluchtleidingscentrum in Maryland de unieke landing gevolgd van de ruimtesonde NEAR Shoemaker op de planetoïde Eros. De sonde kwam rond 21.00 uur (Nederlandse tijd) neer op de asteroïde, na een langzame gecontroleerde daling.

Het was een huzarenstukje van de eerste orde, omdat de 800 kilo zware sonde met een omvang van een schoolbus niet was ontworpen om een landing te maken op het met rotsblokken bezaaide hemellichaam. Het gevaarte is niet uitgerust met een landingsgestel.

Tijdens de langzame landing naar Eros zond de sonde nog vele foto’s van het oppervlak naar de aarde. Wetenschappers van de John Hopkins Universiteit noemden de kwaliteit ‘ongelofelijk goed’. Nooit eerder had NASA materiaal van zo dichtbij kunnen verzamelen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is in haar nopjes met de geslaagde operatie op een afstand van 310 miljoen kilometer. De stemming was aanzienlijk vrolijker dan eind 1999, toen het prestigieuze ruimtevaartbureau radiocontact verloor met de ruimterobot Mars Polar Lander.

Volendam wil 50 miljoen

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor hulp aan de slachtoffers van de nieuwjaarsramp in Volendam is 50 miljoen gulden nodig. Dat zegt de Stichting Slachtoffers Nieuwjaarsramp, die het geld via giro 800 wil binnenhalen. Voorzitter A. de Jong van de stichting weet nog niet precies waaraan het geld wordt besteed. Woningen moeten worden aangepast, allerlei medische voorzieningen zijn nodig.

Op 14 maart is er een gesprek met staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken), om te horen wat hij wil. De stichting zal dan een beroep doen op de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen.

Deadline in de Engelse paspoortaffaire

Engelse voetbalclubs hebben twee weken de tijd gekregen te onderzoeken of ze spelers met valse paspoorten in dienst hebben. De Engelse bond (FA) heeft alle clubs schriftelijk nogmaals gemeld dat de clubs zelf verantwoordelijk zijn voor het controleren van de persoonsbewijzen.
,,Clubs moeten al het mogelijke doen om bij spelers van buiten de Europese Unie de echtheid van de documenten te controleren als ze een paspoort van een land binnen de EU overleggen'', stelt de FA in de brief. ,,De clubs die dat nog niet hebben gedaan, moeten binnen twee weken de documenten laten nakijken door de immigratiedienst.''

Met een paspoort uit een land van binnen de EU hoeft een speler geen werkvergunning te hebben. In Frankrijk, Spanje, Italië en ook Nederland zijn de laatste tijd spelers van buiten de EU opgedoken die op grond van valse documenten zonder werkvergunning actief zijn. In Nederland onderzoekt het Openbaar Ministerie het valse paspoort van Feyenoorder Leonardo.

Genomineerden voor Nobelprijs voor vrede

Ook dit jaar zijn weer veel mensen en organisaties genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede, in totaal al 126. Daaronder het Rode Kruis (dat de prijs in 1901 kreeg) en de spirituele organisatie Fulun Gong, die in China is verboden en daar fel wordt vervolgd. De prijs wordt dit jaar voor de honderdste maal verleend.

Van de 126 kandidaten zijn er 28 organisaties, zei directeur Lundestad van het Nobelinstituut. Dat aantal zal nog wel toenemen omdat er nog altijd nominaties binnendruppelen. ,,Ik betwijfel echter of we dit jaar het record van vorig jaar breken, toen er 150 nominaties waren'', zei hij.

Lundestad weigerde de lijst van genomineerden openbaar te maken, maar velen zijn toch wel bekend via degenen die iemand hebben voordragen. Behalve het Rode Kruis en Falun Gong zijn ook de voetbalbond FIFA, het Europees hof voor de rechten van de mens, VN-secretaris-generaal Annan, de Amerikaanse oud-president Carter en de in de VS ter dood veroordeelde moordenaar Stanley Williams voorgedragen. Williams, ook wel bekend als Tookey, is genomineerd door de Zwitserse parlementariër Fehr, een felle tegenstander van de doodstraf. Volgens Fehr is Williams tot inkeer gekomen en brengt hij zijn tijd in de cel onder meer door met het schrijven van boeken waarin hij de jeugd waarschuwt zijn voorbeeld niet te volgen.

Wellicht betaald voor brandstichting

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 33-jarige bouwvakker A. de V. uit Enschede wordt er door justitie van verdacht op 13 mei 2000 in opdracht brand te hebben gesticht bij het vuurwerkbedrijf SE Fireworks. Het brandje leidde tot de Enschedese vuurwerkramp, waarbij 22 doden vielen en een complete woonwijk werd weggevaagd.

In verhoren met De V., die op 26 augustus werd aangehouden, zinspeelt de politie op het aannemen van een beloning in ruil voor het stichten van brand bij de vuurwerkopslagplaats aan de Tollenstraat. Het hoge banksaldo van de bouwvakker was verdacht. Maar volgens diens broer heeft De V. goed geboerd met ‘zwarte’ klusjes in Duitsland tijdens de weekeinden. Justitie denkt echter beet te hebben met de De V., ook al omdat hij ruim een maand na de ramp is opgepakt wegens het in brand steken van een auto.

Half miljoen minder voor familie Cher

De moeder en de kinderen van Cher zullen het voortaan met 225.000 dollar (ongeveer 535.000 gulden) per jaar minder moeten doen. De Amerikaanse zangeres en filmster heeft volgens het Britse showbizzpersbureau WENN de jaarlijkse toelage aan hen ingetrokken omdat zij hun mond niet houden tegen de roddelpers.

De zangeres, die samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono in de jaren zestig I Got You Babe en Little Man in de hitparade zong, besloot de toelage aan haar moeder Georgia en haar kinderen Chastity (31) en Elijah (23) te schrappen, toen zij in een blad las over een familieruzie waarvan behalve zijzelf, alleen haar moeder en kinderen weet konden hebben. ,,Ik zorg dat ze zich in weelde kan baden en alles wat zij doet is kwebbelen met journalisten om extra geld te krijgen'', aldus de verbolgen zangeres over haar moeder.

Schaatsverslaggevers gepakt door mafia

Twee verslaggevers van de NOS en hun producer Ferry de Groot zijn slachtoffer geworden van de mafia in Boedapest. Het drietal was hier in verband met het WK Schaatsen. In een restaurant moesten ze een torenoge rekening betalen. Zij zijn niet de enigen. Er zijn meerdere Oranje-supporters die met eenzelfde geval geconfronteerd werden.

De NOS-crew kreeg na het diner in een restaurant een rekening van ruim 3000 gulden overhandigd, terwijl een aantal zware jongens zich om de tafel schaarden. Aangezien een creditcard niet geaccepteerd werd, moest De Groot onder begeleiding geld pinnen om het vereiste bedrag te kunnen neerleggen. De volgende dag heeft het drietal aangifte gedaan en het restaurant aangewezen.

Rokers hebben meer kans op artritis

Mensen die jaren achtereen twintig of meer sigaretten per dag roken, hebben een grotere kans om reumatoïde artritis te krijgen dan niet-rokers. Dat blijkt volgens de BBC uit een onderzoek van artsen uit de buurt van Liverpool. Reumatoïde artritis is de meest gevreesde en ernstigste vorm van reuma. Zij kan tot invaliditeit en misvormingen van bijvoorbeeld de handen leiden.
De artsen vergeleken 239 reumapatiënten met evenveel gezonde mensen. Onder de zieken waren meer zware rokers dan onder de gezonden. Bovendien had meer dan de helft van de lijders aan artritis geen familieleden die dezelfde ziekte hadden of hadden gehad. Erfelijkheid wordt als een risicofactor voor het krijgen van de ziekte beschouwd.

De artsen hebben nog geen verklaring voor de relatie tussen roken en artritis. Het is bekend dat roken een antilichaam produceert, dat de reumafactor wordt genoemd, maar het is onduidelijk wat dit antilichaam doet. Sommige onderzoekers denken dat het op een of andere manier ontstekingen in een gewricht veroorzaakt.

Bierconsumptie daalt verder

Nederlanders hebben vorig jaar gemiddeld 82,8 liter bier per persoon gedronken. Een jaar eerder waren ze nog goed voor 84,4 liter.

Deze nieuwste cijfers bevestigen een al langer lopende tendens: in ons land wordt, net als in veel andere Westerse landen, steeds minder gedronken. In 1997 dronk de Nederlander nog 86,7 liter bier.

Behalve een tegenvallende zomer is vooral de groeiende populariteit van wijn hier de oorzaak van. Werd enkele jaren geleden na een werkdag vaak een biertje gedronken, nu trekken steeds meer mensen een fles wijn open. "Kijk alleen maar eens in de supermarkt, het wijnassortiment is de laatste tijd enorm uitgebreid", meent een bierdeskundige van Theodor Gilissen Bank.

Hier het hele bericht

CDA bang voor lot commerciële zenders

Het CDA deelt de vrees van de commerciële radiozenders dat zij bij een veiling van de frequenties uit de markt worden gedrukt. Vooral grote Amerikaanse en Britse organisaties gaan bieden, zo zei CDA-Kamerlid Atsma maandag in Den Haag Vandaag.

Verantwoordelijk staatssecretaris De Vries is daar niet bang voor. Bij mij hebben nieuwkomers ook een kans, aldus de bewindsvrouw. Zij wijst erop dat ook buitenlandse gegadigden programma's voor de Nederlandse markt moeten maken. De commerciële zenders zijn onlangs een actie begonnen tegen de veiling en proberen luisteraars en de politiek te mobiliseren.

19.000 genen in kaart gebracht

Een groep wetenschappers van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is erin geslaagd de activiteit zichtbaar te maken van 19.000 genen. Hun werk maakt het gemakkelijker genen te identificeren die een rol spelen bij het ontstaan van kanker.

In het komende nummer van het wetenschappelijk tijdschrift Science, dat helemaal gewijd is aan de ontrafeling van het erfelijk materiaal van de mens, publiceren de onderzoekers een kaart van dat erfelijk materiaal waarop de activiteit van 19.000 genen afgelezen kan worden. Uit deze 'Human Transcriptome Map' blijkt dat het menselijk genoom gebieden kent waar de gen-activiteit hoog is en gebieden waar die activiteit laag is.

De kaart toont de gen-activiteit in normale weefsels, maar ook in kankercellen. Als beide weefsels vergeleken worden is afwijkende activiteit te zien. Dit is een belangrijke stap in het proces van het herkennen en opsporen van genen die het ontstaan van kanker kunnen stimuleren. Als die genen eenmaal bekend zijn kan gericht gezocht worden naar een geneesmiddel daartegen. Het duurt echter nog wel vijf tot tien jaar voordat het zover is.

Geld maakt niet gelukkig

Een paar miljoen winnen in de loterij, wie droomt er niet van? Misschien is het verstandig om die droom bij te stellen want wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat geld niet gelukkig maakt. Sterker nog, winnaars van grote geldprijzen lopen een grote kans op ongeluk.

Amerikaanse psychologen onderzochten de voorwaarden om gelukkig te zijn. En geld hoort daar niet bij. Anne de Lange, die nieuwbakken miljonairs begeleidt voor de Staatsloterij, beaamt de conclusie van het onderzoek dat Amerikaanse psychologen uitvoerden, maar voegt eraan toe dat "miljonairs wel plezieriger gaan leven. Ze hebben meer vrijheid".

Om dat soort struikelblokken te overkomen begeleidt de Staatsloterij winnaars. Die krijgen een cursus 'omgaan met miljoenen'. Ook krijgen de 'gelukkigen' steevast een praktische tip mee: zeg dat je een ton gewonnen hebt. Daarmee verklap je niet dat je miljonair bent maar verklaar je wel je uitgaven.

Iemand zonder geldzorgen maakt zich nog wel druk om zijn gezondheid en die van zijn kinderen. "Ze vragen zich af hoe lang kan zij en hun kinderen nog van hun geld kunnen genieten", aldus De Lange.

Ben Stiller presenteert Oscars

De Amerikaanse acteur Ben Stiller is een van de presentatoren van de uitreiking van de Oscars op 25 maart. Dat hebben de organisatoren maandag meegedeeld. Stiller heeft nog nooit tot de presentatoren van het jaarlijkse festijn behoord.

De acteur is vooral bekend geworden door de films There's Something About Mary en Meet the Parents, een gezinskomedie van Jay Roach. Andere presentatoren zijn Catherine Zeta-Jones, Jennifer Lopez en Kevin Spacey.

Dinsdag worden de nominaties voor de filmprijs bekendgemaakt. Tot de belangrijkste gegadigden voor beste film worden dit jaar gerekend Gladiator, Traffic en Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Russell Crowe, die in de eerstgenoemde film Maximus Decimus Merdius speelt, wordt met Tom Hanks (Cast Away) beschouwd als de belangrijkste kandidaat voor de Oscar voor de beste hoofdrol. Bij de vrouwen is Julia Roberts favoriet voor haar rol van de rumoerige juridisch medewerkster Erin Brockovich in de gelijknamige film.

Doodgewaand insect blijkt te bestaan

De dryococelus australis, een soort wandelende tak, blijkt nog te bestaan. Wetenschappers dachten dat ratten het insect, dat op het Lord Howe-eiland voor de oostkust van Australië leefde, tachtig jaar geleden hadden uigeroeid. Een wetenschappelijke expeditie trof echter drie vrouwtjes en eitjes op een rotsachtige plek bij het eiland aan.

Het insect van vijftien centimeter lang heeft de dinosaurus overleefd, maar leek ten dode opgeschreven, nadat een schip in 1918 ratten naar het eiland had gebracht. De leider van de wetenschappelijke expeditie die het insect ontdekte, denkt dat er van het dier nog maar ongeveer tien exemplaren leven. Hij pleit daarom voor een speciaal plan om het insect te redden.

Prince start eigen muziekclub

Prince lanceert aanstaande woensdag zijn eigen ‘music club’. Tegen betaling van 100 dollar kunnen fans lid worden van de NPG Music Club. De leden kunnen dan online een groot aantal mp3’s en videoclips downloaden en tegen flinke kortingen VIP-passen voor concerten en ‘after party’s’ bestellen.
Voor mensen met een wat minder grote beurs, biedt Prince ook de mogelijkheid aan om voor 7.77 dollar per maand lid te worden van zijn club. Je krijgt dan maandelijks drie nieuwe Prince-songs (inclusief videoclips) en toegang tot een online radioprogramma gepresenteerd door Prince en leden van de New Power Generation.

Fans (of liever gezegd ‘fams’ – Prince ziet zijn fans als één grote familie) kunnen zich aanmelden op de website NPGMusicClub.com. Volgens een woordvoerder telt de NPG Music Club inmiddels al ruim 7000 leden.

Letterman over de rooie

David Letterman is pasgeleden over de schreef gegaan tijdens een van zijn uitzendingen. Tijdens de betreffende uitzending had Letterman een top tien die waarschijnlijk niet in goede aarde gevallen zou zijn bij de directie van zijn omroep, CBS. De programmamakers besloten uit eindelijk een nieuwe versie op te nemen van de top tien.

In eerste instantie had het team van Letterman 'de tien beste redenen om CBS aan te klagen' samengesteld. Dit naar aanleiding van de Survivor-deelnemer die de omroep aanklaagde omdat zij vond dat het programma gemanipuleerd was. Uiteindelijk werd er een top tien met als onderwerp Jennifer Lopez gebruikt.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Letterman zijn omroep beledigt. Al eerder moesten zijn werkgevers bij NBC en CBS het ontgelden.

Rotterdam wil grootste vlaggenparade

Ongeveer tweehonderd vlaggen, van alle nationaliteiten ter wereld, aan verlichte masten langs de Rotterdamse Boompjes. Dat is het doel van de initiatiefnemers van de Vlaggenparade, waarvoor burgemeester Opstelten woensdag het startsein geeft.

De eerste expositie omvat 85 vlaggen van de meest voorkomende nationaliteiten in Rotterdam. Na Opstelten is het de beurt aan kinderen uit de betreffende landen om hun vlag te hijsen, geholpen door zeventig mariniers en enkele sponsors van het evenement. De marinierskapel zorgt voor bijpassende muziek. De bedoeling is dat tijdens bijvoorbeeld de jaarlijkse marathon of het filmfestival de vlaggen van die evenementen worden gehesen.

De stichting zoekt verdere geldschieters om een uitbreiding tot ongeveer tweehonderd vlaggen te verwezenlijken. Dat past bij de stad, vindt M. Thurmer van Shipmate Vlaggen. ,,In Rotterdam wonen en werken al 167 nationaliteiten. Die laat je zich op zo'n manier welkom voelen. En reken maar dat het er fantastisch uitziet.'' Voor de uitbreiding zou naar schatting 300.000 gulden nodig zijn.

De masten worden 's nachts 'aangelicht'. Dat is weliswaar duur, maar noodzakelijk. Het protocol van landenvlaggen gebiedt namelijk dat onverlichte vlaggen bij zonsondergang gestreken worden. En dat bleek nog duurder en bovendien door personeelskrapte ondoenlijk.

Alle vlaggen die woensdag gehesen worden, zijn overigens van Nederlandse makelij. Nederland is de grootste vlaggenproducent ter wereld. De vier vaderlandse vlaggenfabrieken hebben ieder een gelijk aandeel in de huidige Vlaggenparade gehad.

Uiteindelijk streven de betrokkenen naar oprichting van een vlaggenmuseum in Rotterdam. ,,Nergens ter wereld bestaat op dit gebied een museum van enig formaat'', aldus Thurmer. ,,En dat is toch jammer. Vlaggen zijn van vele eeuwen én het is van nu.''

FBI onderzoekt bonsai katten site

MP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI is een onderzoek gestart naar BonsaiKitten.com, een grappig bedoelde website over katten.

Op BonsaiKitten.com wordt uit de doeken gedaan hoe de kunst van het snoeien van bonsaiboompjes ook toegepast kan worden op huisdieren, zoals katten. Met name jonge katten zouden dankzij hun 'zachte botten' makkelijk in een door de eigenaar gewenste vorm geperst kunnen worden. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van foto's van katten in glazen potten.

De grappig bedoelde site is tegen het zere been van dierenliefhebbers. De eigenaar van de site moest sinds de lancering ervan in december vorig jaar verscheidene malen op zoek naar een nieuwe hostingprovider. Elke keer werd de site na protesten weer verwijderd. Inmiddels heeft BonsaiKitten.com onderdak gekregen bij Rotten.com, dat bekend staat om het hosten van onsmakelijke sites.

Volgens The Register is het nog onduidelijk op welke gronden de FBI de zaak onderzoekt. Het is in ieder geval in strijd met federale wetten om afbeeldingen van dierenmishandeling te bezitten, maar alleen als de eigenaar de bedoeling heeft om de afbeeldingen voor commerciële doeleinden te verspreiden.

De openbare aanklager Harvey Silvergate verwacht dat de FBI de zaak zal opgeven als de onderzoekers doorhebben dat de site een grap is. Volgens hem is de actie van de FBI een poging om politiek correct te zijn. "Ze treden allerlei burgerrechten met voeten, maar ze willen graag het imago hebben van aardige, pluizige figuren die jonge katjes beschermen."

Ook de maker van de site, een student die schuilgaat achter het pseudoniem Dr. Michael Wong Chang, is verbaasd over het onderzoek van de FBI. "Ik dacht dat de FBI wel betere dingen te doen had. Hier zie je wat er met je belastinggeld gebeurt", aldus 'Chang' tegenover Wired News.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1272
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1271
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
©FOK.nl e.a.