Wereld Economisch Forum gehacked

baraccuda wist ons via de newssubmit het volgende te vertellen:

Hackers zijn er vorige week in geslaagd persoonlijke informatie over vooraanstaande politici en zakenmensen die aanwezig waren bij het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos te achterhalen. De organisatoren van het forum gaven zondag toe dat de computers gekraakt waren.

De hackers benaderden de Zwitserse krant Sonndagszeitung en gaven hen onder andere de mobiele telefoonnummers, creditkaartnummers en privé-adressen van Microsoft-oprichter Bill Gates en de Palestijnse leider Yasser Arafat. De krant deed een onderzoekje en kwam erachter dat de gegevens juist waren.

Het WEF gaf toe het computersysteem gekraakt is tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het forum in Davos op 30 januari. In het Zwitserse skioord kwamen 3000 vooraanstaande politici en sleutelfiguren uit de zakenwereld bijeen.

Het WEF denkt dat de hackers het systeem konden binnenkomen via het registratiecentrum van het forum in Davos. Het is niet duidelijk over welke lijst de hackers precies beschikken. Sommige media meldden dat de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton ook op de lijst voorkomt, terwijl hij dit jaar niet bij het forum aanwezig was.