Oud-president Clinton naar New York

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is zaterdag kort na de beëdiging van George W. Bush naar New York gevlogen. Direct na de plechtigheid verliet hij onder motorbegeleiding het Capitool. Op de luchtmachtbasis Andrews werd een afscheidsceremonie voor hem gehouden, waaraan 2000 ambtenaren en aanhangers deelnamen. Clinton maakte duidelijk dat hij niet uit het openbare leven zal verdwijnen. Hij is met zijn 54 jaar de jongste oud-president sinds Theodore Roosevelt in 1909 op 50-jarige leeftijd zijn ambt neerlegde.

Op de luchthaven John F. Kennedy in New York stonden enkele duizenden mensen Clinton, zijn vrouw Hillary en dochter Chelsea op te wachten. Clinton bedankte hen dat zij de kou hadden getrotseerd en zei zeer blij te zijn in New York te zijn. "Wij gaan samen grote dingen doen", aldus de oud-president.

De hond Buddy is met de Clintons naar New York meegereisd. De kat Socks, die het slecht met de labrador kon vinden, hebben de Clintons aan presidentieel assistente Betty Currie geschonken. Clintons vrouw Hillary is senator van de staat New York. De Clintons hebben in Chappaqua, een uur rijden van Manhattan, in deze staat een huis gekocht.