Bingo-oorlog in Helmond

De politie in Helmond jaagt op een pyromaan die het op de bingo-accommodaties in de stad heeft gemunt. Vermoedt wordt dat zeven aanslagen op zaaltjes heeft te maken met een heuse oorlog tussen enkele kienorganisaties.

De bingopyromaan sloeg gisternacht toe bij de gloednieuwe kantine van Helmond Sport, waar binnenkort ook bingo-avonden zouden worden georganiseerd. De schade aan het gebouw, dat geheel in vlammen op ging, is aanzienlijk. Sinds juni werd al zes keer eerder brand gesticht in diverse Helmondse bingozalen.

"We denken dat er sprake is van rivaliteit tussen enkele kienorganisaties", aldus politiezegsman P. van Hoof. "We hielden al rekening met een brandstichting in die sportkantine. We hielden het complex extra in de gaten. De patrouille was gisternacht koud weg om bij een vechtpartij te assisteren. Toen onze agenten tien minuten later weer langs het sportpark reden, zagen ze de rook al uit het pand komen."

Volgens Van Hoof is de dader zeer rigoureus te werk gegaan: "De werkwijze komt overeen met de andere branden. Ook nu is een brandbare vloeistof door een luchtrooster naar binnen gegooid."

De sportkantine aan de Braak was net opgeleverd en zou vandaag feestelijk worden geopend. Behalve de kantine liepen ook het supportershonk en enkele aangrenzende gebouwen forse schade op.

Vijf rechercheurs werken aan de zaak.