Hitler-strip op Nederlandse markt

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Jawohl, ik ben terug", roept schijnbaar lief stripfiguurtje op de omslag van een nieuw boekje van De Appelbloesem Pers,maar als je wat beter kijkt, zie je dat de illustratie Adolf Hitler voorstelt.

De Appelbloesem Pers brengt ergensd volgend jaar de Duitse strip "Adolf" in een Nederlandstalig versie op de markt. Het album met Adolf Hitler als beklagenswaardige 'stripheld' was maandag op de boekenbeurs in Amsterdam één van de opvallenste nieuwe uitgaven. De Duitser Walter Moers is in zijn eigen land al toe aan deel 3 van zijn Adolf-reeks. Van de eerste twee uitgaven werden er al 200.000 verkocht. Ze leidden tot fikse discussies in onder meer het dagblad Frankfurter Algemeine.

"Het stripfiguur Hitler heeft zich sinds de oorlog verstopt in een riool en komt in onze tijd weer tevoorschijn met nieuwe dwaze plannen. Het wordt allemaal niets, hij is de ultieme loser. Het is een wat gestoord boekje en sommige oudere mensen zullen er best moeite mee hebben. Persoonlijk vind ik het bevrijdend om ook eens om Hitler te lachen", aldus de woordvoerder van de uitgeverij.

De Nederlandstalige Adolf komt om te beginnen uit in een oplage van 5000 stuks.