Muggen houden van zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen hebben een veel grotere kans malaria te krijgen dan andere vrouwen. Uit een Brits/Gambiaans onderzoek is gebleken dat vrouwen die in verwachting zijn een onweerstaanbare aantrekkingskracht op muggen uitoefenen.
Ze worden twee keer zo vaak geprikt als vrouwen die niet zwanger zijn.

Jaarlijks sterven ruim een miljoen mensen aan malaria. Het merendeel van de sterfgevallen is in Afrika, tweederde zijn kinderen. Zwangere vrouwen kunnen door malaria bloedarmoede krijgen en dat kan weer leiden tot miskramen of doodgeboren kindjes.

De wetenschappers van de universiteit van het Engelse Durham en de Medical Research Council van Gambia onderzochten 72 zwangere en niet-zwangere Gambiaanse vrouwen. De onderzoekers vermoeden dat muggen worden gelokt door extra hoeveelheden chemische stoffen die bij zwangere vrouwen vrijkomen. Ze
ademen bijvoorbeeld lucht uit waarin chemische lekkernijen zitten voor de mug.
Ook zweten vrouwen tijden hun zwangerschap meer en scheppen daarmee ideale condities voor huidbacteriën, die eveneens muggen lokken.
De wetenschappers hopen dat hun onderzoek leidt tot het ontwikkelen van nieuwe afweermiddelen. Er wordt nu onder meer gewerkt aan een speciale zeep die de voor de mug zo aantrekkelijke huidchemicaliën wegwast.

Dus zwangere vrouwen opgelet: ga niet naar Gambia !!