Geloof in islamisering is ook ideologie

Hij zat er een beetje verongelijkt bij, Geert Wilders, op de beklaagdenbank. Hij had toch alleen maar de waarheid gezegd? Hoe kan je voorkomen tegen schenen te schoppen als je aantoont dat de islam een ideologie is, een totalitaire ideologie zelfs, en dat de islam daardoor een bedreiging vormt voor de westerse maatschappij. En dan word je door 'de linkse kerk' weggezet als iemand die onschuldigen beledigt. Wilders heeft een punt. Elk gedachtegoed gebaseerd op uitgangspunten die onwrikbaar vastliggen, is automatisch een ideologie. Welk uitgangspunt ligt er meer vast dan het bestaan van een God, Allah in dit geval, en alles wat die in zijn onbenaderbare wijsheid gedecreteerd heeft? Als die ideologie dan ook nog expansiedrift heeft, dan is hij gevaarlijk. En die expansiedrift is er, komen ze niet in horden de grenzen over, de islamieten? De islamisering is in volle gang. Het is de religie van Wilders, het geloof in islamisering. Is zijn geloof dan ook een (gevaarlijke) ideologie?

Sinds Job Cohen, de huidige voorganger van 'de linkse kerk', jaren geleden strenge immigratiewetten uitvaardigde, is de immigratie uit islamitische landen praktisch weggevallen. De massa-immigratie waar Wilders nog steeds graag op hamert, bestaat maar voor een klein deel uit islamieten, voormalig staatssecretaris Nebahat Albayrak rekende het zaterdag op de radio even voor. Wilders bondgenoot Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam had er geen weerwoord op. Hij sputterde alleen dat Albayrak, Cohen en consorten die boodschap kennelijk niet duidelijk genoeg verteld hebben, alsof Wilders de feiten niet zou kennen. Maar van zijn 'oplossing' voor de 'islamisering' is een immigratiestop een belangrijk onderdeel. Als hij zou erkennen dat die immigratiestop er feitelijk al lang is, dan wordt islamisering als probleem er al een stuk minder geloofwaardig op.

Bij een ander stukje 'de-islamisering' dat Wilders propageert, valt het geloof in 'oplossingen' over de grens ook al op. Een nieuwe (islamitische) Nederlander die een misdrijf begaat, moet maar terug naar waar hij vandaan komt, ook al is hij daar nog nooit geweest. Het lijkt als 2 druppels water op het 'oplossen' van de criminaliteit door daders langdurig in de gevangenis op te sluiten. Goed voor ons 'boontje komt om zijn loontje'-gevoel maar tegen misdaad heeft het in geen enkel land ooit geholpen.

Islamieten niet binnenlaten, islamieten de grens over zetten, via welke wegen kan de 'islamisering' nog meer bestreden worden? Door de massale bekering van autochtone Nederlanders tot aanhangers van Allah te verbieden soms? Wie kent er een? Praktisch gezien heeft de anti-islamagenda van Wilders kennelijk weinig om het lijf. Sterker nog, de meest herkenbare PVV-inbreng in de regeer- en gedoogakkoorden heeft een duidelijk linkse signatuur. Handhaving van de WW, minder snelle afbraak van de AOW. De PVV mag wel oppassen niet de nieuwe linkse kerk te worden.

Het geloof in islamisering heeft met andere ideologieën nog een essentieel kenmerk gemeen. Het wordt via effectieve propaganda aan de man gebracht. Islamisering, het woord op zich al kan concurreren met begrippen als 'klassenstrijd' en 'revolutie'. En ook met het begrip 'hemel', de plek waar eindelijk alles goedkomt wat op aarde niet deugt. De wijze waarop Wilders en Moszkowicz het proces naar hun hand zetten, ook al een zet in het propaganda-offensief. Wilders als underdog in het beklaagdenbankje, je moet het maar weten te verkopen!