Even Voorstellen

Kennis maken met onze nieuwe columnist Anders K. Johannson

Mijn naam is Anders K. Johansson, zegt u maar dokter -inderdaad zo Zweeds als een Wasa-cracker - en ben werkzaam in oost- Gelderland in een TBS-kliniek (een grensgeval) en diverse verslavingsbehandelcentra ( met bedenkelijke reputatie en hoge ontsnappingsstatistieken). Daarnaast run ik samen met partners een praktijk in een naburig  dorp. Het is mijn bedoeling om de ervaringen daaruit te verwerken tot blogs zodat iedereen kennis kan maken met de professionele zielenknijperij en de oneindigheid van therapieën.

Geen gekte zo hardnekkig of er is wel een therapie voor, geen stoornis zo bizar of er is wel een stukje behandeltrajectmethode voor. Ik ben uitvinder en ontwikkelaar van de Gnome-Rorschachmethode (gesprekstherapie met tuinkabouters).

Uit een huwelijk heb ik twee volwassen kinderen en uit mijn huidige verbintenis nog eens twee, een tweeling. Of het moet een schizofreen zijn. Ik heb nog wel binding met mijn land van herkomst want ben er geboren maar spreek de taal niet. Het helpt af en toe een dagje naar de IKEA te gaan. Mijn ouders (eveneens psychiater en psycholoog) besloten een jaar na mijn geboorte terug te verhuizen naar Nederland. Ze zijn evenwel met pensioen in de Verenigde Staten en wonen in San Fransisco. Daar zoek ik ze vaak op om er gezamenlijk met de camper op uit te trekken. Elke beer die daar op de weg staat wordt beschoten.

Er is een tijd geweest dat ik me on-line aanspreekbaar stelde voor spoedgevallen. Erg succesvol is dat niet geweest. Enkele malen bleek de patiënt al binnen twee minuten na het posten van een noodkreet al niet meer te weten waar het om ging en een enkele maal ging het om liefdesverdriet. (Gemakkelijk op te lossen: op naar de volgende partner.)

Ik blijf nog wel een tijdje rondhangen op het digitale, aangezien ik me heerlijk kan ergeren aan al die alternatieve genezers die zich opwerpen als hulpverleners alsmede aan de gek die zich op cyberspace net iets meer durft aan te stellen dan in het normale bestaan.

Ik verheug me in de uitnodiging van een mijner patiënten, de heer Oplopers (neen, ik geef geen details over de inhoud van onze gesprekken )  om het eens op FOK te proberen

Dr. Anders (is echt Anders)