Troetel Germaan

De actualiteit past zich niet aan de frequentie van het verschijnen van mijn column aan. Aan de ene kant is dat jammer, want dan zou ik nooit een gebrek aan onderwerpen hebben. Anderzijds zou het leven er ook wel erg saai op worden, want ik schrijf slechts een keer per veertien dagen.

Op 26 maart kon je er niet omheen toen Kruisridder Wilders aan het hoofd van zijn troepen de Tweede Kamer verliet. De reden voor zijn vertrek, was een bijzonder koddige. Geert was er zojuist achtergekomen, dat er in het parlement slechts sprake is van een schijndemocratie. Je mag overal over praten, maar de vooraf ingenomen regeringsstandpunten zullen daar geen duimbreed voor wijken. Rita Verdonk, wie anders, deed naar aanleiding van dat vertrek ook nog een duit in het zakje door op te merken: "Er is hier sprake van achterkamertjespolitiek".

Toen ik het gebrek aan diepgang en historisch besef bij de vragenstellers na afloop van de aftocht van parmantige Geert tot mij door liet dringen, schoot mij een legendarische opmerking van Louis van Gaal te binnen. Die verzuchtte ooit tijdens een persconferentie tegen de verzamelde pers: "Ben ik nou zo slim, of zijn jullie zo dom?" Precies dat vroeg ik mij ook af, toen ik de parlementaire pers aan de slag zag. Daar waar ik een déjà vu had over een tijd waarin Verdonk als minister en Wilders als Kamerlid namens regeringspartij de VVD, zelf de oppositie tartten en hoonden, zwegen de razende reporters.

Zoals gezegd, ben ik met deze column rijkelijk te laat als het gaat om de actualiteit van deze gebeurtenis en daarom ga ik maar op de geschiedkundige tour. Geschiedenis is wellicht een groot woord, want het merendeel van wat nu volgt, is een niet te stelpen geruchtenstroom betreffende het ontstaan van de diepgewortelde afkeer van Geert Wilders voor alles wat Islamitisch is. Voor de oorsprong gaan we ruim negen eeuwen terug in de tijd.

Al in 1095 riep paus Urbanus II de Europese christenen op, om mee te helpen aan de bevrijding van Jeruzalem. Deze stad was in handen van moslims en de eerste van acht Kruistochten ging al snel van start. De vette roddel gaat, dat de eerste Nederlandse afvaardiging in dit spel zonder grenzen aangevoerd werd door een verre voorvader van Wilders. Hij was niet echt van adel, maar dankte zijn naam en titel aan de plaatselijke carnavalsvereniging: 'Prins Gekke Geert van Oeteldonk'.

De oorsprong van zijn afkeer van alles wat niet Nederlands is, blijkt in zijn jeugd te liggen. Om dat in het juiste perspectief te zien, dien je te weten, dat de historische Sinterklaas de Lycische bisschop van de antieke stad Myra was. Dit stadje werd vroeger bewoond door Grieken en ligt tegenwoordig in Turkije. Houd dus in gedachten even vast, dat het met Sint Nicolaas begonnen is.

De kleine en voorheen roodharige Geertje, was een geniepig rotjochie van het zuiverste water. Als hij niet bezig was met het uittrekken van pootjes van vliegen, dan schopte hij wel een hond of kneep kleine, niet blonde, meisjes heel venijnig in het bovenbeen. Dit is iets wat voormalige klasgenoten zich van hem menen te herinneren.

Zijn ouders hadden maar één keer per jaar een krachtige mogelijkheid om corrigerend op te treden. Zodoende ontving ons manneke elk jaar weer de roe in plaats van lekkers. Toen Geert op latere leeftijd lucht kreeg van de oorsprong van Sinterklaas, was het hek van de dam. De sluimerende jeugdtrauma’s gingen de boventoon voeren en moslims kunnen bij onze troetel Germaan geen goed meer doen.

Natuurlijk is dit maar een onzinverhaal, maar niet minder waar dan de illusie dat Wilders het allemaal beter gaat maken in Nederland. Het zijn niet de moslims of de linkse hobby’s die de bankiers zo stevig in het zadel geholpen hebben en daarmee de basis verschaften voor de huidige financiële en daaruit voortvloeiende economische crisis. Het zijn de idealen van groeperingen als de VVD, de voormalige club van Geert, die het nodig vonden om meer ruimte aan de marktwerking te geven. De voorman van de PVV heeft de fractie van Mark Rutte slechts verlaten, om ze rechts in te kunnen halen.

Wie straks denkt het beter te krijgen met ‘De kleine blonde dood’ aan het roer, zal bedrogen uitkomen. Geert heeft net zoveel met ‘de gewone man’ op, als zijn voormalige maatjes uit de VVD. Hij is ook zó gebrand op het voeren van nieuw beleid, dat hij afgelopen weekend zijn voorkeur uitgesproken heeft voor een samenwerking met de partij die hij verlaten heeft en het CDA. Het wordt straks huilen met de pet voor Jan met het gelijknamige hoofddeksel.

Ieder volk krijgt de regering die het verdient…..