Stukjes Knut

Mijn persoon bestaat naar mijn mening uit verschillende stukjes. Begrijp me hier nu even niet verkeerd. Ik heb geen last van meedere persoonlijkheden. Mijn idee is echter dat 1 persoon bestaat uit verschillende.
Zo bestaat mijn persoon naar mijn idee uit 3 stukjes. Niet op ieder stukje ben ik even trots.

Het eerste stukje is er de emotionele Knut.Dit is een stuk dat niet vaak de overtoon voert over de rest van de stukjes. Maar echter zijn er momenten dat deze de andere stukken overstemd. Bijvoorbeeld bij het afscheid van ET en dan vooral als het kleine meisje afscheid neemt. Op zo’n moment schiet bij mij mijn keel vol en kan ik niks anders dan tranen wegslikken.
Ook kan ik mij gigantisch ergeren aan hele kleine dingen. Een auto die in de bocht geparkeerd staat waardoor je er met een boog omheen moet met gevaar voor eigen leven. Er mocht eens een auto van de andere kant komen. Op zo’n moment overmant ook mijn emotie mij. Echter zijn het geen tranen die weggeslikt moeten worden maar de neiging om uit te stappen terplekke de auto door zijn handrem te duwen en een briefje op het raam te plakken met daarop iets als “Eikel leer parkeren”.

Het emotionele stukje Knut kan dus heel nauw in verbinding staan met een ander stukje Knut, de macho Knut. Vooral de emoties Angst en onzekerheid staan nauw hiermee in verbinding. Ik geef toe ik ben niet een persoon waarvan je zou kunnen denken dat hij snel bang zou zijn. Maar toch zelfs ik loop niet op mijn gemak als ik na 11en door hoog Catherijne of CS Rotterdam heenloop. Nou is mij nog nooit wat overkomen maar op zulke momenten gaan mijn schouders breder. Dan gaat mijn lange jas opeens wapperen doordat ik mijn ellebogen iets meer opzij hou dan normaal. Dat is de Macho Knut. Echter komt dit stukje ook naar voren als ik onzeker ben. Bijvoorbeeld als ik op een meisje afstap om het eerste praatje te maken. Ik heb van horen zeggen dat ik in ieder geval niet lelijk ben, maar vertel dat eens aan dat kleine onzekere knutje dat van binnen zit. Op zo’n moment ben ik klein van binnen maar van buiten staat daar opeens een Knut van 4 meter lang en 2 meter breed. Op zo’n moment komt alles wat ik aan machoheid heb naar buiten.

Als het gesprek eenmaal een beetje loopt komt er al snel weer een ander stukje de hoek om. De lieve Knut. Dit is een stukje waar ik uitermate trots op ben. Dit stukje is denk ik het meest waardevolle. Want wat is een mens als hij niet lief kan zijn. Dit stukje zorgt ervoor dat ik met plezier naar andere mensen kan luisteren. Dat ik de moeite kan nemen om een soort van oplossing voor een ander persoon kan zoeken. Maar last but not least is dit stukje verantwoordelijk voor die paar vriendschappen die mij zo dier zijn. Dit stukje is het stukje dat ik ooit op mijn oude dag als enige over zou willen hebben. Niet dat ik mij schaam voor de andere stukjes maar dit vind ik het prettigste van mijn hele eigen persoonlijkheid. Want dat was wat ik in stukjes aan het verdelen was.

In principe bestaat iedere persoonlijkheid uit deze stukjes denk ik. De een heeft meer van het emotionele stukje. Bij gebrek aan een in verhouding staand macho-stuk zullen deze personen in de volksmond vrij gauw mietje genoemd worden denk ik.

De personen met een te groot Macho stuk zullen vrij waarschijnlijk macho genoemd worden. Echter ben ik wel van mening dat de meeste macho’s een ongeveer even groot stuk Emotie hebben maar dit op een een of andere manier weten te onderdrukken. Letwel niet allemaal maar de meeste.

De Personen met een groot gedeelte aan liefheid zullen denk ik door weinig mensen herkend worden. Mijn mening over deze personen is dat ze zich bijna perfect op stellen naar de rest van de wereld. Als ze tegen een persoon met een overvloed aan emotie praten zullen ze deze op hun gemak stellen. Luisteren en antwoorden geven. De personen met een overvloed aan het macho gedeelte zullen in principe ook een goede hebben aan een Lief persoon. Een lief persoon zal hun hun macho dingen laten doen. En proberen het lieve gedeelte bij die persoon uit te breiden.

Welk stukje bij mij de overvloed heeft? Dat is een vraag waarop denk ik iedereen voor zichzelf het antwoord schuldig zou moeten blijven. Mijn streven echter is om het lieve stukje knut alsmaar uit te breiden en uit te breiden.
Zodat ik op mijn oude dag voor 99 % een lieverd ben. Net zoals mijn Opa.