FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 november 2022

Uitslag Excelsior - sc Heerenveen

In de Eredivisie heeft sc Heerenveen een overwinning geboekt op Excelsior. In Rotterdam werd het 0-1.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Alleen Van Hooijdonk en Sarrwarem een beetje dreigend. In de tweede helft gebeurde er echter in de eerste paar minuten al meer dan in de hele eerste helft. Er waren goede kansen voor Kharchouch, Halilovic en Van Ewijk waarna die laatste even later ook nog scoorde. 

Bochniewicz leek Heerenveen op 0-2 te zetten maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant ging een doelpunt van Driouech niet door wegens hands van Goudmijn. Later waren er nog kansen voor Goudmijn en Azarkan maar gescoord werd er niet meer.

Excelsior

0 - 1

sc Heerenveen

     58' v.Ewijk
 
 Gele kaart: , Colassin, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 4.400
Arbiter: Hensgens
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Gassel
Horemans
El Yaakoubi
Seymor
Tjoe-A-On (Awoudja/ 85)
Baas
Ayoub (Fein/63)
Goudmijn (Agrafiotis/85)
Azarkan
Kharchouch (v.Duinen/61)
Lamprou (Driouech/61)
  Noppert
v.Ewijk
v.Beek
Bochniewicz (v.Ottele/86)
Köhlert
Halilovic
Al Hajj (v.Aken/82)
Tahiri
Olsson
v.Hooijdonk (Colassin/90)
Sarr

Handbalsters beginnen EK met krappe zege tegen Roemenië

De Nederlandse handbalsters zijn het EK zaterdag begonnen met een kleine zege op Roemenië. De ploeg van bondscoach Per Johansson won in Noord-Macedonië met 29-28.

Nederland begon goed aan het duel tegen Roemenië en stonden in de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje al snel met 5-2 voor. Roemenië kwam snel terug in de wedstrijd en en kwam in de eerste helft ook even op voorsprong, maar Nederlandse handbalsters draaide het snel weer om en bij rust stond het 14-12 in het voordeel van Oranje.

Nederland leek halverwege de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Oranje nam een voorsprong van vijf doelpunten en de handbalsters leken eenvoudig op weg naar de zege, maar tegen het einde werd het toch spannend. Roemenië kwam helemaal terug en het werd gelijk (25-25). Toch zou Nederland de winst pakken met 29-28.

Laura van der Heijden was de topscoorder aan Nederlandse kant. De rechteropbouwster schoot zeven keer op doel en scoorde ze ook allemaal. Angela Malestein volgde met zes treffers en Kelly Dulfer wist vijf keer te scoren.

Maandag staat het duel tegen Noord-Macedonië op het programma.

VS: bepalen de jongeren de uitkomst van de Midterms?

Opiniepeilingen voorspellen een hoge opkomst bij de tussentijdse verkiezingen voor een nieuw Congres, de midterms. In de peilingen lijkt een red wave, grote winst voor de Republikeinen waarschijnlijk.

Een zeer gemotiveerde groep stemmers zijn dit keer de 18- tot 29-jarige kiezers, van wie 40 procent zegt zeker te gaan stemmen.

Namens de Democraten maakt Maxwell Frost (25) grote kans als eerste Gen Z'er - geboren tussen 1996 en 2015 - een zetel in het Congres te veroveren.

Maxwell Alejandro Frost is een lichtpuntje voor de Democraten in Florida. Gouverneur DeSantis heeft de staat een flinke ruk naar rechts getrokken en de partij van Joe Biden staat er in de Sunshine State niet zo goed voor. Frost zit echter in een stevig links district, dus hij kan de zetel praktisch niet mislopen. 

Frost is niet de enige van zijn leeftijd die als lid van het Huis van Afgevaardigden naar Capitol Hill wil. Republikein Karoline Leavitt (25) in New Hampshire wil juist het  conservatieve geluid van Generatie Z zijn. Haar race is spannender omdat ze een zittend Democratisch congreslid moet verslaan, in ieder geval heeft ze de steun van oud-president Trump. 

Het stemgedrag van deze generatie is interessant omdat deze groep het toekomstige politieke landschap zal bepalen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste jongeren een voorkeur voor links hebben op sociale en economische thema's en een grotere rol wensen van de overheid.

Uitslag Fortuna Sittard - FC Emmen

FC Emmen heeft zaterdag dankzij een doelpunt van Richairo Zivkovic eindelijk weer gewonnen in de Eredivisie. De 26-jarige spits maakte op bezoek bij Fortuna Sittard de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

De eerste helft waren er geen grote kansen te zien in Limburg en was het dan ook bij rust 0-0. Na rust opende Richairo Zivkovic. De 26-jarige spits zorgde daarmee voor zijn eerste doelpunt van het jaar. Na het doelpunt ging Fortuna Sittard op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook kansen toe, maar die werden niet benut. Aan de overkant dacht Emmen even op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Mohamed Bouchouari werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de zege stijgt Emmen van de zeventiende naar de zestiende plaats. Fortuna Sittard staat nu veertiende met twee punten meer dan hun tegenstander vandaag.

Uitslag Vitesse - Sparta

Sparta blijft uitstekend presteren in de eredivisie. Tegen Vitesse wonnen de Rotterdammers met 0-4 en blijft de ploeg van Maurice Steijn stevig op de zesde plaats staan.

Sparta begon sterk aan het duel tegen Vitesse en de Rotterdammers kregen ook de eerste kansen om de score te openen. Naarmate de eerste helft vorderde werd Vitesse sterker en vlak voor rust kreeg de thuisploeg een opgelegde kans via Enzo Cornelisse, maar die werd van de lijn gehaald.

Na rust vielen de doelpunten wel. Halverwege de tweede helft draaide Tobias Lauritsen knap weg en rondde af in de verre hoek. Daarna ging het snel. Sven Mijnans verdubbelde met een afstandsschot in de kruising en later werd het ook nog 0-3, en 0-4 via Arno Verschueren en nog een keer Lauritsen.

Sparta blijft stevig op de zesde plaats staan, terwijl Vitesse nog altijd terug te vinden is op een vijftiende plaats.

'De misleidende berichtgeving over het klimaat'

Ondanks dat de meeste klimaatwetenschappers het erover eens zijn dat de verandering van ons klimaat ongekend snel gaat, zijn er nog altijd mensen die daar aan twijfelen. Zij delen cijfers, grafieken en satellietbeelden die klimaatverandering zouden tegenspreken. Maar doordat ze die verkeerd interpreteren of uit de context trekken, kloppen de conclusies niet meer. In deze aflevering duikt Rudy Bouma voor Nieuwsuur in die kaartjes en veelgehoorde misvattingen over het klimaat. En komen ze erachter waarom mensen klimaatverandering blijven ontkennen.

PSV-fans hangen beledigend spandoek op bij adres burgemeester Halsema

Supporters van PSV hebben afgelopen nacht voor de ambtswoning van burgemeester Femke Halsema een spandoek opgehangen met de tekst: 'Van supporters pesten word je blij, je zoon is een crimineel, niet wij'. Halsema besloot in augustus om supporters van de club niet toe te staan tijdens het duel met Ajax. Vanmorgen heeft de politie het spandoek weggehaald. 

Halsema nam dat besluit nadat er tijdens de Johan Cruijff Schaal antisemitische spreekkoren waren te horen. "Kwetsende liederen en zeer onsmakelijke verwensingen en (strafbare) beledigingen werden aan het adres van een aantal Ajax spelers ten gehore gebracht", schreef Halsema in een brief naar PSV. 

Volgens burgemeester Halsema was het dat onacceptabel en in sommige gevallen strafbaar. Zouden er leuzen als 'Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas' zijn gescandeerd. 

De zoon van de burgemeester werd in 2019 opgepakt toen hij met een vriend op een leegstaande woonboot in Oost voor overlast zorgde. Het wapen dat hij bij zich had, zou hij hebben weggegooid toen de politie eraan kwam. Dat bleek later een een onklaar gemaakte revolver te zijn van de partner van de burgemeester. Hij is filmproducent en had het nodig voor een filmproductie. 

In mei van dit jaar deed Halsema aangifte vanwege doodsbedreigingen van Ajaxfans. Die kreeg ze nadat de gemeente bekend had gemaakt dat landskampioen Ajax niet in de stad gehuldigd kon worden. Op Instagram verzocht de burgemeester toen hier mee op te houden. "Sinds wij dit ­bericht naar buiten hebben gebracht, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen, hou je in!"

ISW: Poetin wil heimelijk doorgaan met mobilisatie

Onafhankelijke experts van het in Washington gevestigde Institute for the Study of War (ISW) denken dat de voortzetting van de mobilisatie voor de Russische oorlog in Oekraïne in het geheim doorgaat.

Decreten die onlangs zijn ondertekend door president Vladimir Poetin gaven aan dat de gedeeltelijke mobilisatie niet voldoende mankrachten heeft opgeleverd, in tegenstelling tot Russische beweringen, aldus het denktankrapport. Dit wordt ook ondersteund door het feit dat Poetin nog geen decreet heeft ondertekend waarmee de eind september aangekondigde mobilisatie officieel wordt beëindigd.

Het Kremlin maakte dinsdag bekend dat de gedeeltelijke mobilisatie van 300.000 reservisten voor militaire dienst in Oekraïne was voltooid. Volgens Poetin zijn maar liefst 318.000 mannen gemobiliseerd. Dit maakt het onnodig om de mobilisatie per decreet te beëindigen, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov.

Volgens ISW-informatie is de Russische verklaring niet in overeenstemming met het decreet van Poetin van afgelopen vrijdag, dat Russische autoriteiten ook toestaat om burgers op te roepen die niet zijn veroordeeld voor ernstige misdaden.

Volgens de ISW meldden ook Russische oppositiefiguren en online media dat de autoriteiten zich voorbereidden op een tweede mobilisatiegolf door de rekruteringscentra te moderniseren en lijsten van mogelijke rekruten op te stellen. Volgens het rapport zouden ook individuele mannen voor het komende jaar conceptaankondigingen hebben ontvangen.

Ondanks pech pakt Van Empel overtuigend de Europese titel veldrijden

Fem van Empel heeft de Europese titel in het veldrijden veroverd. In het Belgische Namen was de pas 20-jarige Nederlandse ondanks pech duidelijk te sterk voor de tegenstanders. Ze won voor haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado en de Hongaarse Kata Blanka Vas.

Fem van Empel begon als topfavoriete aan het EK. De 20-jarige, die gezien haar leeftijd ook mocht uitkomen bij de beloftes, kende een goede start en nam al vrij snel de leiding in Namen. Maar in de tweede ronde leek het mis te gaan voor Van Empel. Net na de materiaalpost reed ze lek, waarna ze direct omdraaide om alsnog de post in te gaan. Daardoor verloor de 20-jarige veldrijdster wel veel tijd, maar één ronde daarna had ze al het gat naar de kop van de wedstrijd al snel gedicht, waar Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en de Hongaarse Blanka Vas de leiding hadden.

Betsema moest vooraan als eerste eraf, waarna Van Empel langzaam het tempo verhoogde. Ook de Hongaarse Vas moest passen onder het tempo van de Nederlandse. We kregen een duel tussen Van Empel en Alvarado. In het slot van de voorlaatste ronde had Van Empel een klein gaatje te pakken en nadat Alvarado ook nog een technisch foutje maakte was het gat geslagen en pakte Van Empel haar eerste Europese titel bij de profs.

Results powered by FirstCycling.com

Marechaussee verwijdert klimaatactivisten Schiphol, schade wordt verhaald

Een grote groep klimaatactivisten van Greenpeace en Extinction Rebellion is zojuist over een hek op Schiphol-Oost geklommen en bezetten nu het platform waar onder meer privéjets staan geparkeerd. De politie en marechaussee zijn massaal aanwezig. 

Update 16.00: Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, laat weten dat de actie van de klimaatactivisten "verboden, gevaarlijk en strafbaar" is. Alle directe en indirecte schade wordt volgens haar op de demonstranten verhaald. 

Schuurmans spreekt van het "blokkeren van de werkprocessen, het zich onbevoegd op beveiligd gebied begeven en het zichzelf en anderen in gevaar brengen". Dat is volgens haar niet acceptabel, zeker niet in een veiligheidsrisicogebied als Schiphol. 

De Europese branchevereniging van de zakelijke vluchtsector (EBAA) zegt tegen de NOS dat er een medische vlucht is geannuleerd vanwege de demonstratie op Schiphol. "Deze actie vinden wij daarom onacceptabel."

Volgens de woordvoerder denken mensen bij privéjets vaak aan 'de rich and famous die naar Ibiza willen', maar zijn onder andere medische vluchten en repatriëringen een groot onderdeel van hun werkzaamheden.Eerdere berichtgeving: De Koninklijke Marechaussee is bezig om de activisten van het privéjet-platform weg te krijgen. "We proberen de overige mensen buiten het hek te houden.  Er zijn een aantal gaten in het hek geknipt en er zijn mensen onbevoegd op het terrein", laat iemand van de  Koninklijke Marechaussee weten. 

Daarnaast is de Koninklijke Marechaussee ook bezig met het verrichten van aanhoudingen. "Er zijn in ieder geval zes aanhoudingen verricht op het moment. Een aantal demonstranten hebben zichzelf vastgeketend aan de vliegtuigen."

De activisten eisen een verbod op privévluchten, die volgens hen vervuilend zijn. Ook op Schiphol Plaza wordt er tegen de luchtvaart geprotesteerd, maar voor die actie is toestemming van de gemeente gegeven.

Actie aangekondigd
De actie hing al in de lucht. Greenpeace maakte eerder al bekend een 'verstorende actie' te hebben voorbereid. Milieuorganisaties en bewonersgroepen rondom Schiphol willen dat het aantal vluchten op Schiphol met zeker de helft afneemt.

Privéjetvluchten zijn vooral een doorn in het oog van Greenpeace. In oktober riep de milieuclub al op tot een verbod. Actievoerders blokkeren nu de route die de jets normaal gesproken taxiën tussen het platform en de startbaan.

Nieuw 'zwart gat' ontdekt: "tien keer massiever dan de zon"

Met behulp van de Europese ruimtesonde "Gaia" hebben onderzoekers een zogenaamd zwart gat in de ruimte ontdekt. Het is minder dan 1600 lichtjaar van de aarde verwijderd, zei het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics in Cambridge, Massachusetts. 

Het team onder leiding van astrofysicus Kareem El-Badry legde uit dat het daardoor dichter bij de aarde is dan andere zwarte gaten die tot nu toe zijn geïdentificeerd. Het is tien keer massiever dan de zon.

El-Badry legde uit dat zijn team het spoor volgde met het International Gemini Observatory in Hawaï en bevestigde de resultaten. Volgens de experts werd het zwarte gat geïdentificeerd op basis van de bewegingen van zijn begeleidende ster. Deze draait om het zwarte gat op ongeveer dezelfde afstand als de aarde om de zon draait.

Het is voor de onderzoekers onduidelijk hoe dit zwarte gat in de Melkweg is ontstaan. Het kreeg de naam "Gaia BH1" en bevindt zich in het sterrenbeeld Ophiuchius. Het team rond El-Badry hoopt eind 2025 op verdere bevindingen, wanneer nieuwe gegevens van de ruimtesonde "Gaia" worden gepubliceerd.
11.000 jaar oude visfuik ontdekt voor de kust van Alaska

Op de oceaanbodem voor de kust van Alaska is een fuik ontdekt die vermoedelijk minstens 11.000 jaar oud is.

Deze video toont het moment waarop wetenschappers de oudste stenen visfuik ooit tegenkwamen, omhuld met smurrie vuil van duizenden jaren verblijf onder water.

Wetenschappers van het Sealaska Heritage Institute en NOAA Ocean Exploration gebruiken AI om oude grotten in het gebied te verkennen om bewijs te vinden van 'vroege menselijke bewoning'.

De ontdekking in Shakan Bay op Prince of Wales Island  verschuift de komst van inheemse bewoning van de regio met meer dan 1.000 jaar terug.

Velzeboer en Schulting rijden wereldrecord bij wereldbeker in Salt Lake City

Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting hebben vrijdag op de wereldbeker shorttrack in Salt Lake City beide een wereldrecord geschaatst.

Xandra Velzeboer liet vorige week al zien dat ze uitstekend in vorm is door de 500 en de 1.000 meter te winnen en afgelopen nacht verbrak de 21-jarige shorttrackster in de series van de 500 meter het wereldrecord. Velzeboer noteerde een tijd van 41,416 en was daarmee een halve seconden sneller dan het oude wereldrecord, die op naam stond van Canadese Kim Boutin.

In de series op de 1.000 meter wist Suzanne Schulting haar eigen wereldrecord scherper te stellen. De drievoudig olympisch kampioene noteerde een tijd van 1.25,958 en was daarmee ruim sneller dan haar oude wereldrecord 1.26,514.

Komend weekend staan de finales van de 500 en 1.000 meter op het programma in Salt Lake City.

Uitslag Cambuur - NEC

NEC heeft vrijdagavond eindelijk nog eens kunnen winnen. Tegen Cambuur Leeuwarden werd het in Friesland met 0-1 gewonnen dankzij een prachtig afstandsschot van Lasse Schöne.

Lasse Schöne zorgde aan het einde van de eerste helft voor de enige treffer van de avond. In zijn 400ste eredivisiewedstrijd knalde de Deense middenvelder zijn ploeg NEC op voorsprong met een afstandsschot in de kruising. Cambuur was voor de treffer het meest dreigend maar kansen van Silvester van der Water, Mitchel Paulissen en Michael Breij werden niet benut.

In de tweede helft liet NEC na om de wedstrijd te beslissen, waardoor het lang spannend bleef in Friesland en een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een goede kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist door Jamie Jacobs, waardoor NEC de drie punten mee naar Nijmegen nam.

Voor NEC was het de eerste overwinning sinds 14 augustus. Toen won het van Volendam. Door de zege stijgt NEC naar de tiende plaats en blijft Cambuur staan op een zorgelijke zestiende plaats.

FOK! Zien en doen: Museum van de Geest in het Dolhuys

In Haarlem vinden we het Dolhuys. Hier werden sinds de 16e eeuw krankzinningen verpleegd. Het oudste gedeelte van het Dolhuys stamt uit 1320 en werd initieel gebruikt als leprozerie. Het lag buiten de stadsmuren, leprapatiënten werden geweerd uit de steden. Naast leprozerie was het Dolhuys ook de officiële schouwplaats. Leprapatiënten uit heel Holland moesten naar Haarlem om geschouwd te worden. Als inderdaad lepra hadden, kregen ze een vuilbrief waarmee ze het recht op bedelen en het wonen in een leprozerie in hun eigen woonplaats verwierven. Als bonus kregen de leprozen met een vuilbrief bovendien een klepper waarin het Haarlemse stadswapen was gegraveerd. Met de klepper kon een leprapatiënt de mensen in de omgeving waarschuwen als hij zich op straat bevond. 

Het Dolhuys - Museum van de Geest (Foto: FOK!/DJMO)
Het Dolhuys - Museum van de Geest (Foto: FOK!/DJMO)

FOK! Wat een weer: een buitje maar ook zon

herfstbanner

Vanochtend is er af en toe zon met vooral in het noorden een enkele bui. Boven land neemt de zuidwestenwind toe naar matig, aan zee staat een matige tot vrij krachtige westenwind.

Vanmiddag zijn er in de noordelijke helft enkele buien, verder zijn er ook perioden met zon. In het westen neemt de bewolking geleidelijk toe. Het wordt ongeveer 12°C. De zuidwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond is het bewolkt en langs de westkust valt af en toe regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, in de loop van de avond langs de noordwestkust mogelijk hard, windkracht 7, met daar windstoten van 60-70 km/uur. (Bron: KNMI)

De zon schuilt achter de wolken boven het Noord-Holland kanaal (Foto: Pukeko)
De zon schuilt achter de wolken boven het Noord-Holland kanaal (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Random Pics van de Dag #773

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

AI Picture Gallery #36

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Fun met Funda #257: Landelijke woning mét eigen kerk

Gelegen op het Groninger Hogeland, biedt het buitengebied u iets bijzonders.

De ideale combinatie van rust, landelijke ruimte en stedelijke nabijheid. Deze historische locatie, centraal in het dorp Zeerijp, beschikt naast de karakteristieke, monumentale woning ook nog over een gerestaureerd kerkje, geschikt voor meerdere doeleinden, maar nu in gebruik als een uiterst sfeervolle B&B. Het geheel staat op een royaal perceel van maar liefst 1200m² eigen grond. 

Bijzonderheden:
- Karakteristiek, monumentaal woonhuis met vrijstaand kerkgebouw
- De woning en de kerk zijn volledig geïsoleerd en hebben een eigen cv-ketel
- gelegen op een perceel van maar liefst 1200m² eigen grond
- 5 stuks zonnepanelen
- Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen is aangevraagd, goedgekeurd en nog beschikbaar (m.b.t. deze locatie een extra uitgebreide subsidie, vraag de makelaar voor meer informatie)

Vraagprijs € 485.000 kosten koper

Kenmerken

 • Bouwjaar 1904
 • Beschermd stads- of dorpsgezicht, monument en monumentaal pand
 • Gebruiksoppervlakten Wonen- 300 m² Overige inpandige ruimte 110 m²
 • Perceel 1.200 m²
 • 8 kamers (5 slaapkamers)
 • 1 badkamer en 2 aparte toiletten
 • 2 woonlagen
 • TV kabel en zonnepanelen
 • Energielabel E
 • Dakisolatie, dubbel glas, HR-glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
 • Verwarming en warm water middels Cv-ketel Itho (gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom)
 • Beschutte ligging en landelijk gelegen, Achtertuin 500 m² (25 meter diep en 20 meter breed)
  Gelegen op het zuidwesten bereikbaar via achterom
 • Vrijstaande houten berging
 • Aangebouwde stenen garage voor één auto

 voorLandelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

woonk 1Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

keuken 1 Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

slaapk 1Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

badkamerLandelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

wc 1Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

werkplaatsLandelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

woon 2Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning me eigen kerk (Foto:Funda)

eetk kerkLandelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

keuk 2Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

wc 2 Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

slaap2 Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

slaap 3Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

tuin Landelijke woning mét eigen kerk (Foto:Funda)
Landelijke woning met eigen kerk (Foto:Funda)

Samen voor Nederland cancelt demonstratie: 'mensen gaan wel koffie drinken'

De demonstratie van Samen voor Nederland mag aanstaande zondag niet plaatsvinden op de Dam. Dat is de uitkomst van het kort geding dat vanmiddag plaatsvond. Zo meldt AT5.

De rechter vindt het besluit van de burgmeeester om de demonstratie te verplaatsen naar het Museumplein rechtmatig. Het kort geding was aangespannen door de organisatie van het protest. 

Update 01.40 uur: De samenwerkende partijen van Samen voor Nederland hebben vrijdagavond laat besloten om de demonstratie in Amsterdam te annuleren.

Voornaamste reden is, zo zegt woordvoerder en aanmelder van de demonstratie Mordechai Krispijn, dat het kabinet heeft besloten dat David Icke de toegang tot Nederland wordt ontzegd. “Wij merken dat die beslissing van het kabinet de doodsteek was voor deze demonstratie” zo deelt Krispijn met de redactie. “Waren sommige partijen misschien nog bereid mee te gaan met het besluit van een verplaatsing naar het Museumplein, het feit dat David Icke maar liefst voor twee jaar zijn vrijheid wordt afgenomen blijkt voor velen onacceptabel”.

Samen voor Nederland is tot dit besluit gekomen door zowel overleg met een groot deel van de aangesloten partijen als door de vele reacties vanuit de achterban van diezelfde partijen.

Vrijdagmiddag stond Samen voor Nederland voor de rechter om toch op de Dam te kunnen demonstreren. De rechter besloot echter in het voordeel van de gemeente die als belangrijkste argument aanvoerde dat er mogelijke wanordelijkheden zouden optreden door de tegendemonstraties van onder andere het CIDI.

“Natuurlijk respecteren wij het besluit van de rechter. Anders hoef je niet naar de rechter te stappen. Echter, het kort geding met betrekking tot de verplaatsing werden aangevraagd voordat het IND met het besluit kwam Icke voor twee jaar uit alle Shengen landen te weren”, zo vervolgt Krispijn. “De situatie is dus veranderd. Gezien het kabinet pas gister is gekomen met dit besluit geeft ons gewoonweg te weinig tijd om ook daarvoor nog naar de rechter te stappen”.

Wat de aangesloten partijen nu gaan doen is volgens Krispijn onzeker. “De kans is groot dat een overgroot deel nu ‘koffie gaat drinken”. Dat kunnen we niet tegenhouden”. Met het koffie drinken wordt verwezen naar het demonstreren op persoonlijke titel. Op de vraag waar dat dan gaat gebeuren zegt hij “ik geloof dat ik dat niet toe hoef te lichten”.

Eerdere berichtgeving:

Onoverzichtelijk
Het risico op ongeregeldheden wordt door de politie hoger ingeschat op de Dam. Dit vanwege de vele drukke winkelstraten en toegangswegen, de verschillende tramlijnen, attracties, musea, winkels en daarmee gepaard gaande aanwezigheid van grote aantallen bezoekers en passanten op de Dam. Op het Museumplein is veel meer ruimte.

Eigenlijk zou de Britse complotdenker David Icke aan het woord komen tijdens de demonstratie, maar het kabinet heeft bepaald dat hij Nederland niet in mag. Hij zou als alternatief te zien zijn op een televisiescherm, maar het is nog maar de vraag of dat gebeurt. Uit een bericht van de organisatie van de demonstratie blijkt dat de leverancier van het scherm zich heeft teruggetrokken uit angst voor schade. 

Verdeeldheid
De organisatie liet eerder vandaag ook weten hoe dan naar de Dam te willen. "Laten we de verdeeldheid die het regime probeert te creëren niet z’n werk laten doen. Laten wij onze eenheid vasthouden. Samen voor Nederland. We hopen oprecht iedereen te mogen begroeten zondag 6 november om 12.00 uur op de Dam."

Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israel) was van plan om een tegendemonstratie te houden, maar ziet daar nu van af. "We zijn ons ervan bewust dat op de demonstratie 'Samen voor Nederland', gezien de achtergrond van de organisatoren, nog steeds antisemitische complottheorieën kunnen worden vertolkt, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat het OM zal ingrijpen zodra dit gebeurt."

Honderden Filippino's gokken alle zes lottonummers van jackpot goed

Het moet groot feest geweest zijn in vele Filipijnse gezinnen dit weekeinde. Toen het laatste nummertje in de lotto viel, waanden maar liefst 433 winnaars zich instant-miljonair. De winnende combo voor de jackpot van omgerekend 4 miljoen euro bestond uit zes getallen uit de tafel van negen.

Statistisch is het mogelijk, volgens experts. Veel lottospelers vullen wiskundige patronen rond een bepaald cijfer in en in een zeldzaam geval kan er ergens ter wereld de hoofdprijs toevallig een keer vallen op zo’n rekenkundige reeks.

Het is wel verdacht. Filipijnse politici riepen direct op tot een onderzoek. Maar volgens Het hoofd van de kansspelautoriteit is het onmogelijk de lotto te manipuleren.

VS: woning Republikeinse kandidaat Harrigan beschoten

De politie in North Carolina onderzoekt een schietpartij welke vorige maand plaatsvond in het huis van de ouders van de Republikeinse congreskandidaat Pat Harrigan.

De kinderen van Harrigan sliepen in dat huis bij hun grootouders, toen er een paar meter verderop een kogel door het raam werd geschoten, zo vertelde de campagneleider van Harrigan donderdag aan de Carolina Journal.

Bij het onderzoek naar de schietpartij zijn lokale, provinciale en federale rechercheurs betrokken. Het is onduidelijk of Harrigan en zijn familie extra politiebescherming hebben gekregen na de beschieting.

De beschieting vond plaats kort nadat een politieke tegenstander voor de woning van Harrigan een campagne video maakte.

De schietpartij is de laatste in een reeks schijnbaar politiek gemotiveerde aanvallen en bedreigingen tegen politici en rechters.

In juni probeerde een man om Brett Kavanaugh, rechter van de hoge raad, te vermoorden.

De Republikeinse kandidaat voor de Senaat van New Hampshire, Don Bolduc, werd deze week belaagd door een aanvaller vlak voordat Bolduc het podium moest betreden voor een politiek debat .

Eerder die week werd een man uit Chicago gearresteerd onder beschuldigingen van doodsbedreigingen aan de Republikeinse gouverneurskandidaat Darren Bailey van Illinois. De verdachte had een voicemail bij de kandidaat achtergelaten waarin hij zegt Bailey levend te willen villen.

Vorige week werd Paul Pelosi, de echtgenoot van huisspreker Nancy Pelosi, aangevallen door een met een hamer zwaaiende inbreker in de woning van de Pelosi's in San Francisco. Nancy Pelosi was het beoogde doelwit maar ze was op dat moment niet thuis. Paul Pelosi heeft bij de aanval een schedelbreuk opgelopen. De aanvaller, de Canadees David D. zou illegaal in de VS zijn geweest, graag in zijn nakie rondlopen en lid zijn van de Green Party of California.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1057
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
review
Mortal Kombat 1
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
©FOK.nl e.a.