Uitslag Fortuna Sittard - FC Emmen

FC Emmen heeft zaterdag dankzij een doelpunt van Richairo Zivkovic eindelijk weer gewonnen in de Eredivisie. De 26-jarige spits maakte op bezoek bij Fortuna Sittard de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

De eerste helft waren er geen grote kansen te zien in Limburg en was het dan ook bij rust 0-0. Na rust opende Richairo Zivkovic. De 26-jarige spits zorgde daarmee voor zijn eerste doelpunt van het jaar. Na het doelpunt ging Fortuna Sittard op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook kansen toe, maar die werden niet benut. Aan de overkant dacht Emmen even op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Mohamed Bouchouari werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de zege stijgt Emmen van de zeventiende naar de zestiende plaats. Fortuna Sittard staat nu veertiende met twee punten meer dan hun tegenstander vandaag.