FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 oktober 2022

AI Picture Gallery #27

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #764 - FIXED!

Er was iets fout gegaan, waardoor hier vanmorgen de afbeeldingen van de AI picdump van gisteren stonden. Dit is nu gefixt zodat je vandaag een dosis nieuwe plaatjes hebt zoals je gewend bent. Enjoy!

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Age of Empires komt naar Xbox

Twee Age of Empires-games komen binnenkort naar het Xbox-platform. Age of Empires II: Definitive Edition en het meest recente deel, Age of Empires IV, krijgen hun Xbox-release in 2023.

Op Age of Empires II: Definitive Edition hoeven fans gelukkig niet heel erg lang te wachten, de Xbox-versie staat gepland voor 31 januari. Age of Empires IV heeft nog geen volledige datum, en moet later in 2023 volgen.

De consoleversies zullen ook op Xbox gewoon speelbaar zijn met muis en toetsenbord en zullen bovendien (optionele) crossplay krijgen met de pc-versie. Ook de Xbox-versies zullen direct speelbaar zijn via Xbox Game Pass, en krijgen bovendien cloud-ondersteuning, waardoor de games binnenkort ook van afstand zijn te spelen.

Russische soldaten naar frontlinie met paintballmaskers en kinderhandschoenen

Mannen die in Rusland zijn gemobiliseerd om in Oekraïne te gaan vechten, zijn uitgerust met plastic paintballmaskers, kinderhandschoenen en rubberen laarzen. In een video gepost vanuit de regio Stavropol in het zuiden van Rusland, kan een soldaat nauwelijks zijn afschuw verbergen voor de uitrusting die de lokale overheid hem heeft meegegeven om ten strijde te gaan.

'Stikstof is slecht voor de natuur'

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: is die stikstofuitstoot van boerenbedrijven nou echt zo slecht voor de natuur?

"Ja en we zien dit ook duidelijk", zegt ecoloog Wamelink op de Ginkelse Heide bij Ede tegen Omroep Gelderland. Terwijl hij door zijn hurken gaat, aait hij de heide. "Je kan het hier in een notendop zien. Hier staat de struikheide en daarnaast staat het pijpenstrootje. Dat pijpenstrootje groeit heel goed op stikstof, het is een voedingsstof, maar de heide groeit daar veel minder goed op. Dus hij groeit eroverheen, neemt het licht weg en dan is het einde heide." Hij wijst ook nog een schaars stukje korstmors aan. "Die zijn eigenlijk bijna verdwenen, want het zijn hele kleine planten en alle andere planten groeien er overheen, maar er zijn toch beestjes die hier afhankelijk van zijn."

Adidas beŽindigt samenwerking met Kanye West

De sportartikelenfabrikant Adidas heeft zijn samenwerking met de Amerikaanse rapper Kanye West beëindigd vanwege zijn controversiële uitspraken. Het bedrijf zei dat het geen antisemitisme of enige andere vorm van haatzaaien tolereert. De recente uitspraken en acties van de artiest zijn onaanvaardbaar en gevaarlijk. De gezamenlijke productlijn "Yeezy" wordt per direct stopgezet, legt Adidas verder uit.

Rapper West, die zichzelf nu Ye noemt, ontwerpt sinds 2015 schoenen en kleding voor Adidas. De 45-jarige heeft herhaaldelijk voor opschudding en verontwaardiging gezorgd door provocerende acties. Talloze berichten die door de rapper op sociale netwerken zijn gepubliceerd, werden geclassificeerd als antisemitisch.

Onlangs suggereerde West dat slavernij een keuze was, waarbij hij het coronavaccin omschreef als een "teken van het beest". Eerder deze maand kreeg Ye kritiek omdat hij een t-shirt droeg met de slogan "White Lives Matter", die als racistisch werd beschouwd, om zijn Yeezy-collectie te presenteren op Paris Fashion Week.

Meest recentelijk had de Centrale Raad van Joden in Duitsland Adidas publiekelijk gevraagd om de zakelijke relaties met West te beëindigen. Onder meer het modehuis Balenciaga en een talentenbureau deden dit al.

ItaliŽ: Meloni kondigt restrictief migratiebeleid aan

De nieuwe rechts-conservatieve regering van Italië heeft een belangrijke wijziging in het migratiebeleid aangekondigd.

Illegale oversteken en mensenhandel in het Middellandse Zee gebied moet een halt worden toegeroepen, zei premier Meloni voor het parlement in Rome. Hiertoe moeten ook gesprekken worden gevoerd met Noord-Afrikaanse landen. Het doel is om centra op te zetten waarin internationale organisaties moeten controleren of mensen recht op asiel hebben. 

De leider van de extreemrechtse Fratelli d'Italia-partij benadrukte dat het recht op asiel voor degenen die gevaar voor hun leven lopen gewoon van kracht blijft.  Men wil gewoon voorkomen dat smokkelaars bepalen wie er naar Italië mag afreizen.

Daarnaast verklaarde Meloni dat haar land een betrouwbare NAVO-partner zal blijven en Oekraïne zal steunen, bijvoorbeeld richting Rusland. Italië maakt ook 'volledig deel uit van Europa' en wil de Europese integratie niet 'vertragen of saboteren'. Men zal zich echter niet onderwerpen aan enige buitenlandse bepaling en zal resoluut zijn nationale belangen behartigen in de EU.

Stenengooien naar treinen moet stoppen

In Amsterdam hebben vandalen stenen richting het spoor en treinen gegooid. Daarbij zijn meerdere treinen beschadigd. Dit is totaal onacceptabel vinden zowel ProRail als NS. Het is al de tweede dag op rij. Gisteren werden ook meerdere treinen bekogeld. Dit kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van reizigers en NS-collega's in de trein. Daarnaast moeten de treinen van het spoor worden gehaald voor reparatie, waardoor reizigers langer onderweg zijn.

Maandag 24 oktober was het letterlijk raak bij Amsterdam Sloterdijk. Meerdere treinen werden bekogeld met bakstenen. Ook vandaag is er met stenen naar treinen gegooid. Dit keer in de buurt van station Lelylaan. Er vielen gelukkig geen gewonden maar de schrik zit er goed in. ProRail heeft aangegeven extra te zullen gaan surveilleren in de hoop de daders te pakken. Er zijn ondertussen camerabeelden veiliggesteld. Daarnaast is ook de politie geïnformeerd. 

De incidenten baren ProRail en NS grote zorgen. De teller staat ondertussen op 8 beschadigde treinen.

Eelco van Asch, lid RvB NS: "Dit kan echt niet. Onze reizigers en collega's moeten veilig kunnen reizen. NS heeft ondertussen aangifte gedaan. Als de daders worden aangehouden en vervolgd, zullen wij alles op alles zetten om de kosten te verhalen."

John Voppen, CEO ProRail: "Dit is totaal onacceptabel natuurlijk. Levensgevaarlijk, beangstigend voor de machinist en daarnaast brengt het ook de treindienst in de war. De veiligheid op het spoor komt hier echt in het geding. Onze collega' s van incidentenbestrijding zullen de komende dagen extra surveilleren. Het is goed dat NS aangifte doet. We zullen er samen met hen alles aan doen om dit te stoppen."

Kang laat zich zien in trailer voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania

In de trailer voor de derde Ant-Man-film zien kijkers de eerste verschijning van Kang na zijn introductie in de tv-serie Loki, terwijl de krimpende helden opnieuw afdalen in het Quantum Realm.

Het Marvel Cinematic Universe beleeft nu de vierde fase, waarin vooral op tv-gebied veel is uitgebreid qua nieuwe personages en werelden, en het multiversum stukje bij beetje meer aandacht is gaan vragen. Met Ant-Man and the Wasp: Quantumania begint dan uiteindelijk fase 5, en dit zal (naar verwachting) de eerste keer zijn dat Jonathan Majors, die in Loki al even langskwam als (een variant van) Kang the Conqueror, de rol van de nieuwe Big Bad van het MCU in een film speelt.

In de trailer is te zien hoe Scott Lang, Hope en Janet van Dyne en Hank Pym in het Quantum Realm belanden en daar Janets jarenlange ervaring in die wereld goed kunnen gebruiken om te overleven. Maar wie lijkt daar de scepter te zwaaien? 

De trailer begint bovendien met een voice-over van Scott. Horen wij daar de podcast Big Me Little Me,waar we in Ms. Marvel het één en ander over zagen?

Peyton Reeds Ant-Man and the Wasp: Quantumania is in bioscopen te zien vanaf 15 februari 2023.

EU stelt uniforme USB-C laadkabel vanaf eind 2024 verplicht

De Europese Unie heeft besloten om een standaard laadkabel in te voeren. De ministers van Milieu van de Europese Unie keurden de desbetreffende richtlijn goed tijdens hun bijeenkomst vandaag in Luxemburg.

Dit betekent dat mobiele telefoons, tablets en camera's die in de EU worden verkocht uiterlijk eind 2024 een USB-C-aansluiting moeten hebben en laptops in het voorjaar van 2026. De verordening moet ervoor zorgen dat een groot aantal kleine elektronische apparaten met dezelfde kabel kunnen worden opgeladen.

Muizen en printers moeten ook aan de nieuwe regels worden onderworpen. In de toekomst zal op de verpakking van elektronische apparaten ook een symbool staan dat aangeeft of deze al dan niet met een oplader wordt geleverd, omdat fabrikanten in de toekomst hun apparaten zowel met als zonder oplader zullen moeten aanbieden. Eind 2024 moeten er ook uniforme normen zijn voor draadloos opladen. Er is geen verplichting om producten die tegen die tijd op de markt zijn gebracht met terugwerkende kracht aan te passen. 

Nieuwe regelgeving moet zorgen voor minder elektronisch afval
Volgens de Europese Raad zijn er in 2020 in heel Europa ongeveer 420 miljoen opladers verkocht. Gebruikers hebben gemiddeld drie van dergelijke apparaten, maar gebruiken er slechts twee regelmatig. Dit levert volgens de EU jaarlijks 11.000 ton elektronisch afval op. De nieuwe norm is bedoeld om consumenten te ontlasten van jaarlijkse kosten tot 250 miljoen euro.

Wat gebeurt er met Apple's Lightning?
Momenteel worden met name drie systemen nog gebruikt: de micro-USB-aansluiting, de nieuwere aansluiting via USB-C en Lightning van Apple. Het is op dit moment onduidelijk hoe Apple zal reageren op de richtlijn. De Lightning-connector is een in-house ontwikkeling van Apple en wordt door de groep al zo'n tien jaar exclusief in de eigen apparaten geïnstalleerd. Huidige iPhone-modellen worden nog steeds geleverd met Lightning-connectoren.

EU akkoord met aanscherping klimaatdoelen vanaf 2023

De Europese Unie wil haar inspanningen op het gebied van klimaatbescherming opvoeren.

De 27 milieuministers van de internationale gemeenschap hebben afgesproken om komend jaar de reductiedoelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen aan te scherpen. De onderhandelingen over een tiental milieubeschermingswetten moeten hiertoe vooraf worden afgerond. Deze omvatten een verbod op de verkoop van nieuwe voertuigen met verbrandingsmotoren vanaf 2035 en een hervorming van de markt voor emissierechten.

Het nieuwe initiatief wordt gezien als voorbereiding op de wereldklimaatconferentie in Egypte begin november. Het is bedoeld om andere landen aan te moedigen zichzelf ambitieuzere besparingsdoelen te stellen. De EU is de derde grootste uitstoter van broeikasgassen ter wereld, na de VS en China.

Tot nu toe wil de internationale gemeenschap de uitstoot tegen 2030 met 55 procent verminderen ten opzichte van 1990.

Europese gasprijzen blijven dalen – nu onder de 100 euro per megawattuur

De gasprijzen in Europa zijn gedaald tot het laagste niveau in vier maanden.

Op de energiebeurs in Nederland lag de bijbehorende referentiewaarde voor het eerst sinds juni onder de 100 euro per megawattuur. Oorzaken zijn volgens analisten de zachte herfst in heel Europa en de goed gevulde gasopslagen. In Europa zitten ze gemiddeld voor meer dan 93 procent vol. 

De piekprijs voor gas werd bereikt op 7 maart, kort na het begin van de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne. Gas kostte toen in de Europese handel tijdens een kortdurende piek 345 euro per megawattuur. Eind augustus stond de prijs bijna even hoog, op iets meer dan 342 euro.

Vijf doden bij IsraŽlische militaire operatie op Westelijke Jordaanoever

Het Israëlische leger heeft actie ondernomen tegen militante Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever.

Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid werden hierbij vijf mensen gedood en raakten er ongeveer 20 anderen gewond, van wie sommigen ernstig. Volgens beide partijen was het doel van de operatie in de stad Nablus een appartement dat dienst zou doem als schuilplaats voor een militante groepering.

De situatie op de bezette Westelijke Jordaanoever is al maanden weer erg gespannen. Volgens een telling van het persbureau AFP zijn alleen al sinds begin oktober 22 Palestijnen en twee Israëlische soldaten gedood bij verschillende confrontaties.

Na beschuldiging 'vuile bom' plant IAEA op verzoek van Kyiv inspecties in

Na Russische beschuldigingen dat Oekraïne van plan is een "vuile" radioactieve bom in de oorlog te gebruiken, heeft Kyiv zelf om inspectie door het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie verzocht.

Experts van de organisatie zouden de komende dagen twee Oekraïense nucleaire installaties onderzoeken die Rusland had genoemd, maakte IAEA-baas Grossi bekend. Deze locaties zouden hoe dan ook al regelmatig worden geïnspecteerd door de IAEA, waarvan één voor het laatst in september. Volgens Grossi zijn daar geen onbekende nucleaire activiteiten of materialen ontdekt.

De Russische minister van Defensie Shoigu had beweerd dat Kyiv van plan was een radioactieve bom tot ontploffing te brengen om Moskou in diskrediet te brengen. De westerse kernmachten en Oekraïne hebben de uitspraak van Shoigu van de hand gewezen.

De wereld vergaat toch niet, WhatsApp lijkt weer te werken

Getuige de vele meldingen bij Downdetector ligt WhatsApp plat. De meeste meldingen die binnenkomen gaan over het niet kunnen versturen van berichten.

Gelukkig hebben we FOK! nog om te klagen. Hoe kom jij de downtime op WhatsApp door? Deel je levensreddende tips met je mede users!

Update 11:10 uur

Het lijkt mondjesmaat weer te werken. Berichten worden weer verzonden en afgeleverd. Het lijkt er op dat berichten die tijdens de downtime verzonden zijn met terugwerkende kracht worden afgeleverd zodra de ontvanger WhatsApp opent.

Storing bij WhatsApp  (Foto: Downdetector)
Storing bij WhatsApp (Foto: Downdetector)Storing bij WhatsApp  (Foto: Downdetector)
Storing bij WhatsApp (Foto: Downdetector)

Wie is de nieuwe Britse premier Rishi Sunak en waar staat hij voor?

Enkele dagen nadat premier Liz Truss aftrad kreeg het Verenigd Koninkrijk zijn eerste niet-blanke premier in de geschiedenis.

Ex-minister van Financiën Sunak is de enige die de nodige steun ontving van minstens 100 conservatieve Tory-parlementsleden, wat hem de nieuwe leider van de partij en de regering maakt. 

Wie is Rishi Sunak?
Hij werd geboren in 1980 in Southampton, Zuid-Engeland, als zoon van een arts en een apotheker. Zijn grootouders kwamen uit India en emigreerden respectievelijk vanuit Kenia en Tanzania naar Groot-Brittannië. Dankzij het fortuin van zijn familie kon hij worden opgeleid in het Britse elitesysteem en werd hij zeer rijk als bankier. Sunak wordt de eerste belijdende hindoe in Downing Street 10.

Welke rol heeft hij tot nu toe in de politiek gespeeld?
In 2014 trad Sunak toe tot de Conservatieve Partij; een jaar later stapte hij voor het eerst in het Britse Lagerhuis als parlementslid. Hij betrad het internationale politieke toneel in 2020 – toen bracht premier Johnson Sunak in zijn kabinet als minister van Financiën. De twee kregen echter ruzie: in juli van dit jaar nam Sunak ontslag als minister uit protest tegen Johnson. Sunak was vanaf het begin zeer toegewijd aan de Brexit.

Welke rol speelt Sunak in zijn partij?
Sunak presenteerde zich als een kandidaat die de partij kan verenigen. Onlangs hadden twee vooraanstaande politici uit de rechtse marge van de partij, minister van Handel Badenoch en ex-minister van Binnenlandse Zaken Braverman, hem gesteund. De 42-jarige profiteert van het feit dat hij in de interne verkiezingscampagne van de partij voor het partijleiderschap tegen Truss in de zomer waarschuwde voor precies de financiële chaos die Truss met haar economisch beleid veroorzaakte tijdens haar korte ambtstermijn.

Experts wijzen er echter op dat Sunak niet de steun heeft van de hele partij en factie. Veel leden beschuldigen hem ervan de ondergang van de populaire Johnson te hebben veroorzaakt door af te treden als minister van Financiën. Volgens sommige partijcollega's heeft Sunak verraad gepleegd tegen Johnson.

Welk beeld heeft hij bij de Britse bevolking?
Sunak heeft er moeite mee om door velen in het Verenigd Koninkrijk te worden gezien als een 'vreselijk rijk persoon' die de zorgen van de niet-zo-rijke Britten niet begrijpt. Tijdens zijn vorige werk als bankier vergaarde Sunak een behoorlijk fortuin. Hij is getrouwd met Akshata Murty, dochter van de Indiase IT-tycoon en miljardair Narayana Murty.

Volgens peilingen waren de kiezers vooral boos dat Sunaks vrouw Murty zich pas onlangs ertoe zette om belasting te betalen over haar winst als aandeelhouder van het Infosys-bedrijf in Groot-Brittannië. Geconfronteerd met deze bedenkingen, heeft Sunak herhaaldelijk benadrukt dat zowel de ervaring van zijn eigen familie als die van zijn vrouw gebaseerd waren op een 'zeer conservatieve geschiedenis van hard werken'.

Vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast?!

In deze tijd van het jaar gaan vaak de open haarden en houtkachels weer aan. Lekker knus, maar helaas bestaat er geen schone rook. Rook kan voor (geur)overlast voor jezelf en anderen in je omgeving zorgen. En in rook zitten schadelijke stoffen, zoals fijnstof en roet, waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Denk aan tranende ogen, hoesten en benauwdheid.

Hoeveel schadelijke stoffen er in de lucht komen en (geur)overlast er is, hangt af van het soort kachel, het hout dat je gebruikt en de manier waarop je stookt. Bij windstil of mistig weer kan je het vuur beter uitlaten, omdat plaatselijk de luchtvervuiling dan hoog oploopt.

Tips
Wil je weten hoe je het beste kan stoken en wanneer je jouw open haard, houtkachel of terraskachel en vuurkorf beter uit kunt laten? Stookwijzer.nu geeft advies over het weer en de luchtkwaliteit in jouw buurt. Daarnaast houdt het RIVM de verwachte weersomstandigheden en de luchtkwaliteit voor heel Nederland in de gaten. Zij geven via rivm.nl/stookalert en de stookwijzer een stookalert af op het moment dat het niet verstandig is om hout te stoken.

Russische tv-zender begint uitzendingen vanuit nieuwe studio in Amsterdam

Vlak na de Russische inval in Oekraïne werd de kritische journalistiek in Rusland monddood gemaakt. Zo werd ruim een week na de invasie het populaire, onafhankelijke TV Rain - in het Russisch TV Dozjd - geblokkeerd. Maar de journalisten van TV Rain laten zich de mond niet snoeren, en zenden vanaf deze week uit vanuit een gloednieuwe studio in Amsterdam. Zo meldt AT5

TV Rain heeft een plek gevonden in het Init-gebouw van DPG-media. De nieuwszender zit in dezelfde ruimte als als de Moscow Times van de Nederlandse uitgever Derk  Sauer, dat hier als sinds eind maart zit. TV Rain bestaat sinds 2010 en politiek journalist Mikhail Fishman was er vanaf het begin bij. Dat zijn zender op zwart moest na de Russische invasie verbaast hem niets. "Het was duidelijk dat het zou gebeuren. Want zeg je in Rusland oorlog, dan zeg je censuur. Oorlog betekent censuur, en dan kan onafhankelijke journalistiek niet bestaan."

Journalisten die in Rusland het beestje bij de naam noemen - namelijk dat de inval in Oekraïne geen 'speciale militaire operatie' is maar gewoon oorlog - riskeren een jarenlange gevangenisstraf. Begin maart werd TV Rain geblokkeerd. Deze zomer begonnen ze weer met uitzenden. Vanuit Letland, Georgië, Frankrijk en ook Nederland. Fishman: "Ik doe mijn show nu al twee maanden vanuit Amsterdam. Maar nu hebben we een echte studio." 

Ingetogen feestje
Gisteravond was er een ingetogen feestje om de ingebruikname van de studio te vieren. Sinds TV Rain weer begon met nieuws maken - nu zo'n vier maanden terug - wordt de zender in Rusland door miljoenen mensen via youtube bekeken. "Het is cruciaal," zegt Fishman, die met zijn vrouw en dochtertje naar Amsterdam is gekomen. "Je kan je niet voorstellen in welke propaganda-bubbel de Russen zitten. Al 20 jaar eigenlijk, sinds Poetin aan de macht kwam. Maar je kan die bubbel doorbreken door het nieuws op een juiste manier te brengen. TV Rain heeft dat altijd geprobeerd en was heel populair in Rusland. Op youtube hadden we miljoenen kijkers. En dat is nog steeds zo."

Maar de Russen informeren vanuit bijvoorbeeld Amsterdam is natuurlijk wel een stuk lastiger. "Professioneel is het natuurlijk een grote uitdaging. TV Rain was voor een groot deel afhankelijk van live-reportages op straat. Verslag doen van demonstraties en rechtszaken. Dat kan nu niet meer. Onze journalisten ter plekke zijn incognito, want je kan niet eens je gezicht laten zien als je voor TV Rain werkt."

Fishman is blij dat hij zijn werk voort kan zetten vanuit Amsterdam, maar hoopt ooit toch weer terug te kunnen gaan naar Moskou. "Zodra ik terug naar huis kan doe ik dat. Want het is belangrijk dat ik mijn werk vanuit Rusland kan doen. Maar ik zie het voorlopig nog niet gebeuren."

FOK! Wat een weer!: zeer zacht, maar minder buien -mini-muis!

herfstbanner

Welkom!  

Behoorlijk wat ophef in weerland gister. Eergisteren trok er in de loop van de dag een actief onweersgebied vanuit en over Frankrijk richting het noordoosten toe. Sommige cellen ontwikkelden zich tot een supercel. Dat wil dus zeggen dat er een redelijke kans op ontwikkeling van een tornado. En dat gebeurde dus ook. 

Er was sprake van flinke schade, maar gelukkig viel er slechts één licht gewonde. 

Helaas zijn er bij de meeste media weinig mensen met een gedegen kennis over het weer en de atmosfeer. Vrijwel iedereen, en anderen nemen het dan weer klakkloos over, hadden het over een mini-tornado.

Je zet jezelf dan als nieuwsdienst enorm voor l*l. 

Een tornado is een fenomeen met enorm veel kracht en kan desastreuze gevolgen hebben. Daar is werkelijk helemaal niets -mini- aan. Na alle kritiek werd het fenomeen ook ineens een 'orkaan' genoemd. Ook bijzonder klungelig. Het gebrek aan kennis is zeker met de klimaatverandering een zorgelijke zaak.  

Dat buiencomplex trok in verzwakte vorm ook over ons land, alleen uw Primeurman werd weer eens overgeslagen, dus we gaan snel verder.  

Ook vandaag was het zeker niet overal droog, en in de loop van de dag trokken er vanuit Belgie opnieuw enkele stevige regen- en onweersbuien over de zuidoostelijke helft van het land. En nu nog steeds.

In de rest van het land zijn er ook nog wel wat buien, maar die zijn zeker niet zo zwaar. 

De wind was wel zeer nadrukkelijk aanwezig en langs de kust stond zelfs even windkracht 8. 

Morgen en ook de rest van de week komen we onder invloed van een hogedrukgebied. Met een zuidelijke stroming wordt wel bijzonder zachte lucht aangevoerd. Met name later in de week wordt het in een groot deel van het land 20 graden, en in Brabant en Limburg komt zelfs de 25 graden dichtbij. 

Pas volgende week krijgen we iets lagere temperaturen, maar van koel en somber weer zal absoluut geen sprake zijn.

Ook blijft het de rest van de week op veel plaatsen droog. Slechts hier en daar kan een buitje vallen.

De wind zwak ook steeds verder af. 

Tot ziens!  

IJzijde (Foto: Pukeko)
Wat wolkjes gezien vanaf het CS vanuit een stad waarvan mij de naam even ontschoten is. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.