FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 oktober 2022

AI Picture Gallery #15

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #752

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

WK-brons voor judoka Korrel, derde wereldtitel Aguiar

In het Oezbeekse Tashkent is op het wereldkampioenschap judo de voorlaatste dag afgewerkt wat betreft de strijd om de individuele medailles. De lichtzwaargewichten kwamen in actie en daar werden flink wat fraaie ippon's gescoord.

Mannen -100kg
Simeon Catharina ging in de eerste ronde al onderuit tegen de Japanner Kentaro Iida, maar voor Michael Korrel ging het beter. De Europees kampioen klopte Aaron Fara uit Oostenrijk, versloeg de Braziliaan Rafael Buzacarini en gooide Toma Nikiforov uit België fraai op de rug.

In de halve finales ging het fout: de Oezbeek Muzaffarbek Turoboyev gooide het hele toernooi iedereen al over de tatami en ook Korrel moest er aan geloven. De Nederlander herpakte zich wel en veroverde met winst op de Georgiër Ilia Sulamanidze net als in 2019 brons. Zelum Kotsoiev (AZE) klopte Nikiforov in de strijd om het andere brons, terwijl Turoboyev een fraaie finale in de golden score won van de Canadees Kyle Reyes.

Vrouwen -78kg
Guusje Steenhuis, goed voor zilver in 2018 en brons in 2021, begon met een prima zege op de Montenegrijnse Jovana Pekovic, maar daarna ging het fout: Giorgia Stangherlin uit Italië was net wat handiger op de beslissende momenten. Natascha Ausma ging er in haar eerste duel al uit tegen de Duitse Anna-Maria Wagner.

Geen van die dames schopte het tot de gevechten om de medailles, waarin de Oekraïnse Yelyzaveta Lytvynenko voor brons fraai afrekende met de Japanse Shori Hamada. Beata Pacut-Kloczko uit Polen won het andere brons tegen de Duitse Alina Böhm. De finale leverde goud op voor een grootheid: de Braziliaanse Mayra Aguiar was te sterk voor Ma Zhenzhao uit China en won na 2014 en 2017 haar derde wereldtitel en al haar zevende WK-medaille.

NFL: Chiefs winnen zinderende strijd met Raiders, Giants kloppen Packers in Londen

Ook de vijfde week van de NFL is weer voorbij en ook nu stond er weer een wedstrijd op het programma buiten de grenzen van het Amerikaanse kampioenschap. In het stadion van Tottenham Hotspur in Londen namen de Green Bay Packers het op tegen de New York Giants.

Green Bay Packers - New York Giants
Dankzij een field goal van Mason Crosby en een korte touchdown pass van Aaron Rodgers op Allen Lazard kwamen de Packers op 10-0, kicker Graham Gano van de Giants deed wat terug. Rodgers bediende Marcedes Lewis over 2 yards voor een 17-3 voorsprong, maar vervolgens begon de comeback van de Giants.

Daniel Bellinger werkte een 2-yard touchdown binnen, beide teams raakten een field goal: 20-13 na het derde kwart. Vroeg in het vierde kwart scoorde Gary Brightwell vanaf 2 yards, een paar minuten later deed Saquon Barkley dat ook: 20-27, een safety voor Jamie Gillan bracht de eindstand op 22-27.

Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders
De Raiders begonnen lekker: Derek Carr bediende Davante Adams voor een heerlijke 58-yard touchdown. In het tweede kwart vergrootte Josh Jacobs met een korte touchdown de voorsprong, Daniel Carlson trapte ook nog eens raak: 0-17. Dankzij een korte pass van Chiefs-quarterback Patrick Mahomes op Travis Kelce kwamen ook de Chiefs op het scorebord: 7-17.

Carlson en Chiefs-kicker Matthew Wright trapten beiden van flinke afstand raak voor 10-20 bij de rust, waarna de thuisploeg op gang kwam. In het derde kwart bereikte Mahomes Kelce nog eens twee keer voor een touchdown en een 24-20 voorsprong, waarna Carlson raak trapte voor de Raiders.

De tandem Mahomes-Kelce was echter nog niet uitgewerkt: halverwege het vierde kwart was het nog eens raak en kwam 30-23 op de scoreborden. Carr wist Adams nog een keer te bereiken voor een heerlijk lange touchdown over 48 yards, maar de Chiefs hielden in de slotminuten stand en wonnen met 30-29.

Uitslagen NFL week 5
Denver Broncos - Indianapolis Colts 9-12 OT
Green Bay Packers - New York Giants 22-27
Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers 38-3
Cleveland Browns - Los Angeles Chargers 28-30
Minnesota Vikings - Chicago Bears 29-22
New England Patriots - Detroit Lions 29-0
New York Jets - Miami Dolphins 40-17
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 21-15
Washington Commanders - Tennessee Titans 17-21
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 6-13
Carolina Panthers - San Francisco 49ers 15-37
Los Angeles Rams - Dallas Cowboys 10-22
Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 17-20
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 19-17
Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders 30-29

Kees van der Spek: 'Spoorloos koppelde twee deelnemers aan verkeerde families'

Misdaadjournalist Kees van der Spek doet vanavond in het nieuwe seizoen van zijn programma 'Oplichters Aangepakt' een opvallende onthulling over het populaire tv-programma Spoorloos. Het programma heeft zeker twee 'familie zoekende' deelnemers aan de verkeerde families gekoppeld. Meer hierover bij WNL

Het KRO-NCRV-programma Spoorloos gaat al sinds jaar en dag voor Nederlanders op zoek naar biologische familieleden in het buitenland, maar dat blijkt nu niet altijd goed te zijn gegaan.

Het programma maakt gebruik van 'fixers' die in het buitenland naspeurwerkzaamheden verrichten. Spoorloos maakte in Colombia gebruik van tussenpersoon Edwin Vela, hij werkte jarenlang voor Spoorloos  en deed tegen betaling onderzoekswerk. Dit bleek echter niet zo betrouwbaar als verwacht volgens Van der Spek.

Vela heeft aan  totaal 16 zoektochten van Spoorloos meegewerkt. KRO-NCRV is hevig geschrokken van de bevindingen van Kees van der Spek en houdt alle zoektochten tegen het licht. De omroep kan al de 'mismatch' van twee deelnemers bevestigen. Vanaf 2019 gebruikt Spoorloos DNA-technieken bij hun zoektochten.

Ajax-supporter neergestoken in Napels

Een supporter van Ajax is gisteravond neergestoken in Napels. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest en maakt het naar omstandigheden goed, meldt een woordvoerder van de Amsterdamse club aan AT5.

De steekpartij gebeurde volgens Ajax kort na aankomst en vlak voor het hotel waar de supporter verblijft. De club weet niet of de supporter op dat moment herkenbaar was als fan. De verwachting is dat het slachtoffer het uitduel van woensdag tegen Napoli in de Champions League gewoon kan bijwonen.

Ajax verkocht 2200 kaarten voor het duel in Stadio Diego Armando Maradona. Ajax-supporters werden eerder al door de Amsterdamse club gewaarschuwd voor hun veiligheid. Hen wordt met klem afgeraden om herkenbaar als fan over straat te gaan.

Thunberg: 'Het uitschakelen van Duitse kerncentrales zou een vergissing zijn'

De Zweedse klimaatactiviste Thunberg heeft zich uitgesproken voor het in gebruik houden van de Duitse kerncentrales die nog steeds actief zijn. In een interview met ARD-televisie zei ze dat als de kernenergiecentrales al draaien het verkeerd zou zijn om ze uit te schakelen om over te schakelen op steenkool.

Thunberg waarschuwde om niet te blijven investeren in fossiele energie, ook al begrijpt ze de noodzaak om burgers te behoeden voor buitensporige energiekosten. De oprichtster van de 'Fridays for Future'-beweging verwees naar de crisisstrategie van de Duitse regering om kolencentrales in te schakelen om de elektriciteitsopwekking uit gas terug te brengen. Daarnaast blijven twee van de drie kerncentrales als noodreserve aangesloten op het electriciteitsnet tot medio april 2023. 

Thunberg bekritiseerde dat de klimaatcrisis nog steeds niet wordt behandeld als een wereldwijde noodsituatie. De gevolgen van de klimaatcrisis mogen ook in tijden van oorlog niet uit het oog worden verloren. 

Het interview met Thunberg wordt woensdagavond uitgezonden op de Duitse televisie. 

Acht jaar cel na aanval met hamer op medewerker fietsenstalling Purmerend

De rechtbank Noord-Holland heeft een 26-jarige man veroordeeld tot een celstraf van acht jaar nadat hij met een mededader een medewerker van de fietsenstalling in Purmerend aanviel met een hamer en zwaargewond achterliet. Dat gebeurde op 12 februari 2021. Het slachtoffer heeft in hulpeloze toestand op de grond een zeer koude nacht in de fietsenstalling doorgebracht. Naast de celstraf, moet de verdachte het slachtoffer ook een schadevergoeding van bijna 130.000 euro betalen.

Het slachtoffer werkte via het leerwerkbedrijf van de gemeente in de fietsenstalling als toezichthouder en fietsenmaker. Op die bewuste avond kwam de verdachte met de mededader vlak voor sluitingstijd het kantoor binnen. Volgens het slachtoffer gedroegen zij zich opdringerig. Wat vervolgens de aanleiding is geweest voor het gebruik van bruut geweld is niet duidelijk geworden. Het slachtoffer kan zich er verder weinig meer van herinneren. De volgende ochtend werd het slachtoffer in een grote plas bloed gevonden in het kantoor van de fietsenstalling.

Op camerabeelden zijn twee verdachten te zien die kort voor sluitingstijd het kantoor binnenkomen. Ook is te zien dat zij kort daarna richting plaats delict gaan. Een van de personen heeft een tas bij zich die later 200 meter vanaf plaats delict is teruggevonden. In de tas zat onder meer een boormachine die uit de fietsenstalling was weggenomen.

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat het DNA van verdachte zat op de deur van de gereedschapskast in de werkplaats van de fietsenstalling en op de hamer die vlakbij het slachtoffer werd aangetroffen. Daarop is de verdachte aangehouden. De verdachte heeft meerdere wisselende verklaringen gegeven over hoe het kan dat zijn DNA op de deur en de hamer terecht is gekomen. 

De rechtbank oordeelt dat in voldoende mate vaststaat dat verdachte in de kantoorruimte van de fietsenstalling is geweest, de kastdeur heeft geopend en daar vervolgens de hamer uit heeft gepakt. Het slachtoffer is met een hamer hard tegen het gezicht en hoofd geslagen. Na dit forse geweld lieten ze het slachtoffer alleen en zwaargewond achter. Hiermee heeft de verdachte zich met een mededader in een zeer kort tijdsbestek schuldig gemaakt aan diefstal van goederen en een poging tot gekwalificeerde doodslag. Dat is een van de zwaarste delicten die de Nederlandse wetgeving kent. 

Uit de slachtofferverklaring die tijdens de zitting werd voorgelezen blijkt dat het fysiek en psychisch nog steeds erg slecht met het slachtoffer gaat. Het slachtoffer, dat een zelfstandig bestaan leidde, heeft nu op alle vlakken hulp nodig. Niet alleen het slachtoffer maar ook zijn familieleden kampen als zijn mantelzorgers iedere dag met de gevolgen van het incident voor het slachtoffer.

Op grond van de ernst van de feiten en de omstandigheden waaronder deze zijn begaan oordeelt de rechtbank dat aan de verdachte een langdurige gevangenisstraf dient te worden opgelegd. Daarbij heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de verdachte eerder al tot celstraffen is veroordeeld voor andere delicten. Een celstraf van acht jaar vindt de rechtbank passend en geboden. Ook moet de verdachte een schadevergoeding betalen van bijna 130.000 euro, waarvan 125.000 euro voor immateriële schade.

Ferrari wint in hoger beroep zaak tegen Kitcar

Met de 'Kitcar' is inbreuk gemaakt op de merkrechten en auteursrechten van Ferrari. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. De 'Kitcar' mag niet verkocht worden.

Ferrari heeft een zaak aanhangig gemaakt over een door de eenmanszaak Kitcar Collection te koop aangeboden (zelfbouw)auto of 'Kitcar'. Ferrari verwijt de gedaagde dat hij een 'Kitcar' te koop heeft aangeboden waarmee inbreuk wordt gemaakt op de merk- en auteursrechten van Ferrari. Ferrari heeft gevorderd om de eenmanszaak te bevelen die inbreuken te staken en verschillende nevenvorderingen ingediend, o.a. om de auto te vernietigen.

De rechtbank heeft wel inbreuk op de merken, maar geen inbreuk op de auteursrechten aangenomen en de nevenvorderingen deels toegewezen. De vordering tot vernietiging is afgewezen.

Het Haagse hof is van oordeel dat inbreuk is gemaakt op de merkrechten en op de auteursrechten en wijst de gevorderde bevelen om die inbreuken te staken toe. Het hof wijst de gevorderde vernietiging gedeeltelijk toe.

Ouwehands Dierenpark in grote zorgen vanwege hoge energierekening

Ouwehands Dierenpark in Rhenen maakt zich zorgen over hun extreem hoge energierekening. Volgens directeur Robin de Lange is het dierenwelzijn in zijn park in het geding, vertelt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Hij hoopt en rekent op steun uit Den Haag. Vandaag kondigt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) het steunpakket aan voor het midden- en kleinbedrijf. Zo meldt WNL.

Man (25) opgepakt voor illegale puppyhandel via Marktplaats

Een 25-jarige man is gisteren in Amsterdam opgepakt voor illegale handel in puppy's. De man zit nog vast. De politie laat weten dat hij nog verhoord moet worden. Zo meldt AT5

De puppyhandel kwam aan het licht door een undercoveractie van House of Animals. De dierenwelzijnsorganisatie had op Marktplaats een deal gesloten met de man. Daarbij was het niet mogelijk om een bij de handelaar langs te komen. De puppy, een Pomeriaan die in Bulgarije is geboren, werd aan de deur afgeleverd.

De pup werd kort na de levering nagekeken door een dierenarts. Die constateerde dat het hondje veel te jong was om verkocht te mogen worden. House of Animals informeerde de politie, die de man vervolgens aanhield. 

"Alles aan deze pup is illegaal", zegt Karin Soeters van House of Animals. "Hij was nog geen tien weken oud, terwijl puppy's minimaal vijftien weken oud moeten zijn voordat ze verkocht mogen worden. Ook het paspoort, waar de vaccinaties in moeten staan, klopte niet. De stickers zagen eruit alsof ze waren uitgeknipt en opgeplakt."

Soeters merkt op dat ze bij dit soort undercoveracties niet over één nacht ijs gaan. "We willen vooraf echt onderzoek doen, zodat we alles zwart op wit hebben. In dit geval was er voldoende bewijs om in actie te komen."

Het is de tweede keer dat er een aanhouding plaatsvindt na een undercoveractie van House of Animals. Soeters is blij met de hulp van de Amsterdamse politie. Volgens haar handelen zij, in tegenstelling tot de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), wél adequaat. "Als wij een dossier met bewijs bij de NVWA aanleveren, blijft het bij een waarschuwing. Maar als er niet echt wordt ingegrepen, kun je gewoon zeggen dat hondenhandel in Nederland loont. De Amsterdamse politie werkt wel mee als wij een illegale handelaar op het oog hebben. Dat vind ik echt fantastisch."

In de tweets hieronder afbeeldingen van een pomeriaan. 

Oekraïense SBU opent klopjacht op Russische ex-president Medvedev

De Russische ex-president Medvedev ageert al maanden tegen Oekraïne, roept op tot meer en meer aanvallen op het land - en trekt zelfs het bestaan ervan in twijfel. Nu reageert de Oekraïense geheime dienst.

De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een klopjacht uitgezet op de voormalige president van Rusland, Dmitri Medvedev. Volgens de oproep die maandag werd gepubliceerd, wordt Medvedev ervan beschuldigd de grenzen en de soevereiniteit van Oekraïne aan te vallen. Volgens paragraaf 110 paragraaf 2 van het Oekraïense strafwetboek riskeert hij een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar als ambtenaar.

Medvedev, momenteel plaatsvervangend secretaris van de Russische Nationale Veiligheidsraad, kondigde zondag de vergelding van Rusland aan voor de ontploffing van de Krim-brug. De explosie is een terroristische aanslag waarop Rusland zal reageren door "de terroristen te vernietigen", schreef hij.

Na de zware raketaanvallen op Kiev en andere grote Oekraïense steden deze maandag, waarbij tientallen doden en gewonden vielen, voegde hij eraan toe dat dit nog maar het begin was. "De eerste aflevering is voorbij. Er zullen er meer volgen", schreef Medvedev. De Oekraïense staat in zijn huidige vorm is een constante bedreiging voor Rusland. Daarom moet het politieke leiderschap van het buurland volledig worden geëlimineerd, benadrukte Medvedev.

Medvedev was de president van Rusland tussen 2008 en 2012 en werd destijds in het Westen als liberaal beschouwd. Hij is nu een fervent aanhanger van de oorlog tegen Oekraïne en heeft de "militaire speciale operaties" verdedigd als een middel "om de Derde Wereldoorlog te voorkomen". De 56-jarige heeft herhaaldelijk minachtend over Oekraïne gesproken en zelfs het voortbestaan ervan in twijfel getrokken.

De Rus bevestigde onlangs ook de kernwapenopties van zijn land. "Ik moet u er nogmaals aan herinneren, voor dove oren die alleen zichzelf horen: Rusland heeft het recht om indien nodig kernwapens te gebruiken", schreef hij. Dit is "zeker geen bluf".

IAEA: Iran wil uraniumverrijking uitbreiden

Volgens de International Nuclear Regulatory Commission blijft het land zijn uraniumverrijking bevorderen tijdens pogingen om de nucleaire deal met Iran nieuw leven in te blazen.

Centrifuges die onlangs zijn geplaatst in de kerncentrale van Natanz zijn nu in gebruik genomen, volgens een rapport van het VN-agentschap dat door persbureau Reuters is gezien. Met de centrifuges kan de concentratie van wapenwaardige uraniumisotopen worden verhoogd. De IAEA vreest een verdere uitbreiding van de faciliteit.

Het in werking stellen van de centrifuges zou een nieuwe schending zijn van de nucleaire deal van Teheran uit 2015, die bedoeld was om te voorkomen dat Iran kernwapens zou verwerven. De Verenigde Staten beëindigden de overeenkomst in 2018 onder de toenmalige president Donald Trump.

'Energiebedrijven moeten weer jaarcontracten aanbieden'

Energiebedrijven moeten verplicht worden om hun klanten weer een langdurig contract met vaste tarieven aan te bieden. Ook moet er een halt worden toegeroepen aan de welkomstbonussen voor klanten die overstappen naar een nieuwe leverancier. Op die manier willen de regeringspartijen VVD en CDA meer greep krijgen op de geliberaliseerde energiemarkt. Meer hierover bij de NOS

194 faillissementen uitgesproken in september

Rechtbanken hebben in september 194 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 14 minder dan in augustus. Hiermee blijft het aantal faillissementen op een laag niveau. Dit blijkt uit cijfers van de Raad voor de rechtspraak. Vorige maand gingen 157 rechtspersonen (bedrijven/organisaties) en 37 natuurlijke personen (individuen) failliet.

Vanaf mei 2020 is het aantal faillissementen scherp gedaald. De oorzaak van het lage aantal faillissementen is niet onderzocht, maar is met de coronacrisis in het achterhoofd wel opvallend te noemen.

Als een bedrijf of persoon rekeningen niet meer betaalt, kan een faillissement worden uitgesproken door de rechtbank. Dit gebeurt duizenden keren per jaar. Als een bedrijf of persoon failliet wordt verklaard, benoemt de rechtbank een curator. De curator onderzoekt of een doorstart mogelijk is, beheert en verkoopt zo nodig de bezittingen van de failliete boedel. De curator zorgt er vervolgens voor dat, binnen wettelijke regelingen, aan de schuldeisers kan worden uitgekeerd of dat een burger kan worden toegelaten tot een wettelijke schuldsanering.

De faillissementscijfers worden maandelijks gepubliceerd en zijn ook beschikbaar als open data. Daarnaast worden alle uitgesproken faillissementen opgenomen in het openbare Centraal Insolventieregister.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert ook faillissementscijfers, op basis van de gegevens van de Rechtspraak. Door de gegevens van de Rechtspraak te koppelen met andere beschikbare informatiebronnen toont het CBS bijvoorbeeld ook informatie per bedrijfstak. Door verschillen in rekenmodellen kunnen de cijfers van het CBS verschillen met de cijfers op deze pagina.

Meer informatie: Faillissementscijfers

Cinematic launchtrailer voor Mario + Rabbids Sparks of Hope

Ubisoft heeft de cinematic launchtrailer van Mario + Rabbids Sparks of Hope online gezet.

Mario, Rabbid-Peach en hun vrienden zijn terug voor een nieuw avontuur. Gesela, een mysterieuze en kwaadaardige entiteit, is op zoek naar energie om snode plannen uit te voeren en de melkweg in complete chaos te laten instorten. De planeten verdraaien door de kwaadaardige invloed van Gesela. Gesela is vastbesloten om alle energie op te slurpen van de Sparks, een stel geheimzinnige wezens die zijn gevormd door de samensmelting van Luma’s & Rabbids. Iedereen die in de weg staat van Gesela wordt vernietigd. Om de orde in de melkweg te herstellen en de Sparks te redden, moeten Mario, zijn vrienden en Bowser samenwerken met Rabbids-helden op een reis door mysterieuze en altijd verrassende planeten.

Mario + Rabbids Sparks of Hope is vanaf 20 oktober verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

Eerste Nederlandse medaille op WK judo

Op het wereldkampioenschap judo in Tashkent is de eerste Nederlandse medaille vadn het toernooi een feit. In de Oezbeekse hoofdstad werden weer twee gewichtsklasses afgewerkt en de ene bronzen medaille was daarbij een ietwat magere oogst voor de Nederlandse ploeg.

Mannen -90kg
Twee Nederlanders, maar echt lekker ging het niet. Jesper Smink won van de Zuid-Afrikaan Thomas-Laszlo Breytenbach, maar vice-olympisch kampioen Eduard Trippel uit Duitsland legde hem in ronde twee op de rug. Noël van 't End, de wereldkampioen van 2019, opende met winst op de Portugees Anri Egutidze, maar was in de achtste finales niet opgewassen tegen Ivaylo Ivanov uit Bulgarije.

Georgië had met Lasha Bekauri en Luka Maisuradze twee halvefinalisten, maar een finale kwam er niet: Maisuradze verloor van de Italiaan Christian Parlati, terwijl olympisch kampioen Bekauri onderuit ging tegen thuisfavoriet Davlat Bobonov. Die pakte vervolgens ook de wereldtitel, nadat Parlati in de finale drie keer een straf kreeg. De twee Georgiërs wonnen wel brons: Maisuradze versloeg de Cubaan Ivan Felipe Silva, Bekauri won van de Georgische Spanjaard Tristani Mosakhlishvili.

Vrouwen -70kg
Op haar vorige twee grote toernooien, het WK en de Olympische Spelen, pakte Sanne van Dijke brons. Dit keer won ze van de Britse Katie-Jemima Yeats-Brown en de Israëlische Maya Goshen, maar ging ze in de kwartfinales onderuit tegen Lara Cvjetko uit Kroatië. In de herkansing won Van Dijke van de Oostenrijkse Michaela Polleres en dus mocht ze om brons vechten. De Japanse Shiho Tanaka raakte in dat duel geblesseerd, Van Dijke won en droeg haar opponente de tatami af.

Het tweede brons ging wel naar Japan: Saki Niizoe klopte de Duitse Miriam Butkereit. De finale werd een Kroatisch onderonsje, maar daarin was de jonge Cvjetko niet opgewassen tegen regerend wereldkampioene Barbara Matic, die haar op de rug draaide en het goud pakte. Matig was in ronde twee al verantwoordelijk voor de uitschakeling van de andere Nederlandse, Hilde Jager, die daarvoor de Zweedse Anna Bernholm nog klopte.

FOK! Wat een weer: rust in de herfst

herfstbanner

Hallo daar!

Het was gister een redelijke dag. In de middag trok een regengebied over het land van west naar oost, heel veel kwam daar niet uit, de teller bleef over het algemeen onder de 1 mm. De temperatuur was ook goed te doen met maxima tussen de 14 en 19 graden. Echter hadden ze in Gilze-Rijen de vriezer open staan, daar werd het niet warmer dan 10.1 graden.

Vanochtend komt er in de zuidelijke helft eerst plaatselijk nog mist voor. Daarna zijn er zonnige perioden en is het droog. Er is weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit west tot zuidwest.

Vanmiddag is het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 15°C. Er staat weinig wind, in het noorden is de wind soms matig uit een westelijke richting.

Vanavond blijft het droog en zijn er opklaringen. Er staat weinig wind.

Komende nacht blijft het droog. Er kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C aan zee en net boven het vriespunt in het oosten. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)


 Het begin van de Whemerbeek, welke overgaat in de Groenlosche Slinge, Slinge, Gracht, Berkel, Twentekanaal en de IJssel, welke uiteindelijk in de Noordzee uitmondt. (Foto: _UserName_)
Het begin van de Whemerbeek, welke overgaat in de Groenlosche Slinge, Slinge, Gracht, Berkel, Twentekanaal en de IJssel, welke uiteindelijk in de Noordzee uitmondt. (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1057
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
review
Mortal Kombat 1
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
©FOK.nl e.a.