FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 december 2021

'Brobbey definitief weer terug naar Ajax'

De terugkeer van Brian Brobbey is rond, de 19-jarige spits die een half jaar geleden de club transfervrij verliet is weer terug. Ajax huurt Brobbey van de Duitse club RB Leipzig. De Amsterdammers wilde graag een optie tot koop in de huurovereenkomst, maar dat zat er niet in. Dit schrijft De Telegraaf.

Brobbey, opgegroeid onder de rook van de Arena, vertrok afgelopen zomer naar de huidige nummer 10 van de Bundesliga. Veel minuten maakte hij daar niet. Hij mocht pas twee keer starten in de basis en moest het voor de rest doen met invalbeurten, zo lezen we op AT5.nl.

Bij Ajax mocht de spits veel meer spelen, zoals hij eerder zelf al aangaf. De jonge spits speelde 19 duels mee met het eerste en wist daarin zes keer te scoren en twee assists te geven.

Afrika Cup
De terugkeer van Brobbey is voor coach Erik ten Hag van belang, aangezien de oefenmeester het de eerste wedstrijden zonder vaste spits Sébastien Haller moet doen. Haller komt met zijn Ivoorkust uit op de Afrika Cup en mist daardoor onder andere de wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV.

In de huurovereenkomst staat geen optie tot koop, dat is wel iets wat de Amsterdamse club graag had gewild. De Duitsers wilde daaraan niet mee werken, waardoor de gesprekken voor een definitieve terugkeer pas van de zomer van start kunnen.

Random Pics van de Dag #505

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Scheperkamp verrast met winst 500m en is bijna zeker van Spelen

Op dag twee van het olympisch kwalificatietoernooi heeft Merijn Scheperkamp verrassend de 500 meter voor mannen gewonnen. In de tweede omloop schaatste de schaatser van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma met 34.45 een nieuw persoonlijk record.

Dai Dai Ntab wist zich in de tweede manche niet te verbeteren en eindigde met 34,53 als tweede. Kai Verbij eindigde als derde met 34,56 dat hij in de eerste omloop schaatste.

Thomas Krol, na de eerste omloop vierde, meldde zich af voor de tweede 500 meter omdat hij het als een training zag voor de 1.000 en 1.500 meter. Hein Otterspeer kwam in de eerste omloop ten val en in de tweede niet verder dan 34,89.

Omdat de 500 meter voor mannen relatief laag op de matrix staat, is alleen Scheperkamp na twee omlopen zo goed als zeker van de Spelen. Ntab en Verbij zullen moeten afwachten.

Van Duijvenbode draait 0-3 achterstand om in winst en ontsnapt aan uitschakeling

Dirk van Duijvenbode is maandag ontsnapt aan uitschakeling op het wereldkampioenschap darts in Londen. Aubergenius kwam in de derde ronde 0-3 achter tegen Ross Smith, maar slaagde er desondanks in de partij met 4-3 te winnen. 

De 29-jarige Van Duijvenbode, die vorig jaar in Alexandra Palace de kwartfinales haalde, begon matig aan de wedstrijd en moest de eerste set laten aan zijn Engelse tegenstander. Hij leek zich te herpakken in de tweede set, maar verloor de beslissende leg. Ook de derde set ging na vijf legs naar Smith. 

In de vierde set kwam Van Duijvenbode op een 2-0-voorsprong, maar zag hij Smith terugkomen tot 2-2. Ditmaal was Van Duijvenbode, ondanks een aantal missers, iets scherper op zijn dubbels en maakte hij er 3-1 van. In de vijfde set begon Van Duijvenbode beter te gooien en had hij minder pijlen nodig om zijn dubbels te raken. Hij won drie legs op rij en kwam terug tot 3-2. Een break in de zesde set zorgde voor 3-3. 

In de beslissende set trok Van Duijvenbode zijn sterke vorm door. Hij pakte direct het initiatief, brak Smith en won de set met 3-1. Daarmee was de partij beslist. Hij noteerde een gemiddelde van 91,71, tegenover Smiths gemiddelde van 85,70. Dankzij zijn zege neemt Van Duijvenbode het in de vierde ronde mogelijk op tegen Gerwyn Price. De Welshman moet maandagavond dan wel zien te winnen van de Belg Kim Huybrechts.

Michael Smith is ten koste van William O'Connor doorgedrongen tot de laatste zestien op het WK. Bullyboy won met twee sets verschil van de Ier, maar echt spannend werd het echter nooit. Het werd 4-2. Ook een andere Smith plaatste zich voor de laatste zestien. Raymond Smith blijft verbazen. Met een klinkende 4-1 zege op Florian Hempel drong de Australiër door tot de laatste zestien.


Maandag 27 december - Middagsessie (13:30 uur)
Ross Smith 3-4 Dirk Van Duijvenbode
Michael Smith 4-2 William O'Connor
Florian Hempel 1-4 Raymond Smith

Avondsessie (20:00 uur)
James Wade v Vincent Van der Voort
Gerwyn Price v Kim Huybrechts
Jonny Clayton v Gabriel Clemens

Van der Voort na positieve coronatest uit WK darts, zorgen om Michael van Gerwen

Het wereldkampioenschap darts in Londen eindigt voortijdig en op een sneue manier voor darter Vincent van der Voort. De 46-jarige Nederlander heeft positief getest op SARS-Cov-2 en heeft zich daardoor noodgedwongen terug moeten trekken uit het toernooi.

Van der Voort zou maandagavond in de derde ronde spelen tegen James Wade, maar nu gaat de Engelsman automatisch door naar de achtste finales. Van der Voort had voor de kerstdagen van Adam Hunt gewonnen in de tweede ronde. De eerste ronde mocht hij overslaan. 

Eerder in het tournooi was Raymond van Barneveld al positief getest op het coronavirus. Dat gebeurde vrijdag, nadat hij donderdagavond werd uitgeschakeld door Rob Cross. De positieve testuitslag van Van der Voort kan mogelijk ook gevolgen hebben voor Michael van Gerwen, die afgelopen week in Londen samen met zijn goede vriend Van der Voort trainde. 

Van Gerwen komt dinsdagavond in actie. In de laatste avondwedstrijd speelt de drievoudig wereldkampioen tegen de Engelsman Chris Dobey. Van Gerwen versloeg voor de kerst bij zijn eerste partij Chas Barstow.

Schouten wint 3.000m, ook De Jong en Achtereekte naar Spelen

Irene Schouten heeft de 3.000 meter voor vrouwen gewonnen op de tweede dag van het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. Schouten, die het hele seizoen al sterk rijdt, won in 3.55,64.

Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte werden tweede en derde en zijn samen met Schouten zeker van deelname aan de 3.000 meter op de Olympische Spelen.

In de zesde rit moest Carlijn Achtereekte, de olympisch kampioen van vier jaar geleden, het opnemen tegen Melissa Wijfje. De snelste tijd tot dan was die van Merel Conijn die met 3.59,21 een nieuw persoonlijk record schaatste. Het was Wijfje die aanviel en ze pakte een klein gaatje. Ze waren ook beiden sneller dan Conijn. De laatste ronde moest de beslissing brengen. Daarin versnelde Achtereekte en zette Wijfje op achterstand. Ze wist op een honderdste de tijd van Conijn te verbeteren: 3.59,20.

De rit erna ging tussen Ireen Wüst en Joy Beune. Wüst nam de regie in de race in handen en opende snel. Beune zat daar net achter. Met nog vier ronden te gaan, was Beune sneller in de ronde dan haar tegenstandster. Beide schaatsten rond de tijd van Achtereekte en Conijn. Met nog twee ronden te gaan was het Beunen die wat afstand nam mede omdat Wüst al in de 33 schaatste. Beune kwam uiteindelijk in 3.59,97 over de streep, Wüst 4.02,36.

Antoinette de Jong en Irene Schouten vormden het laatste paar. De Jong nam de regie in handen, terwijl Schouten vlak daarachter schaatste. Met nog drie ronden te gaan noteerde de Jong haar eerste 31er, terwijl Schouten gewoon in de 30 bleef. Bij de volgende doorgang was Schouten De Jong voorbij. Schouten wist de voorsprong vast te houden en ze kwam in 3.55,64 over de meet. De Jong schaatste naar 3.57,54.

Ntab snelste op eerste 500 meter

Op dag twee van de olympische kwalificatiewedstrijden schaatsen in Heerenveen heeft Dai Dai Ntab de eerste 500 meter voor mannen gewonnen. Ntab werd bij het OKT vier jaar geleden nog gediskwalificeerd en kon de Spelen toen vergeten. Vanavond was hij met 34,53 het snelste.

Kai Verbij schaatste naar 34,56 en werd tweede. Merijn Scheperkamp eindigde als derde in 34,63.

Thomas Krol, meer een man voor de 1.000 en 1.500 meter, verraste door met 34,69 een nieuw pr te schaatsen waarmee hij vierde werd. Hein Otterspeer kwam ten val.

Later vanavond volgt de tweede 500 meter voor mannen. De beste tijden over twee omlopen tellen. Omdat de 500 meter voor mannen relatief laag op de matrix staat, is alleen de winnaar na twee omlopen relatief zeker van de Spelen.

Kind (4) bespoten met traangas nadat moeders hem gebruikte als 'levend schild' bij coronademo

Tijdens deels gewelddadige Coronaprotesten in het Duitse Schweinfurt is gisteren ook een vierjarig kind gewond geraakt door pepperspray. De kwestie roept veel kritiek op tegen zowel de moeder als het politieoptreden. Volgens de Duitse politievakbonden zijn kinderen bij dergelijke demonstraties echter geen uitzondering.

Het geval van tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen met pepperspray bespoten kind heeft scherpe kritiek uitgelokt van zowel de politievakbonden als de kinderbescherming. Het vierjarige kind werd met pepperspray bespoten toen zijn moeder door een politiebarrière probeerde te breken.

De voorzitter van de Kinderbescherming, Heinz Hilgers, zei tegen Redaktionsnetzwerk Deutschland: "Ik vind het onverantwoord dat zeer jonge kinderen, die nog niet in staat zijn hierover zelf te beslissen, worden meegenomen naar demonstraties waarvan men weet dat er gewelddadige confrontaties kunnen plaatsvinden."

Volgens Oliver Malchow, de bondsvoorzitter van de politiebond (GdP), had de moeder kunnen verwachten dat ook haar kind gewond zou kunnen raken. Malchow zei in de "Rheinische Post" dat het geenszins een op zich staand geval is dat kinderen worden meegenomen naar protesten tegen het Coronabeleid: "Het komt vaker voor dat ouders met hun kinderen, vaak in kinderwagens, naar anti-vaccinatiedemonstraties gaan en de kinderwagen met hun kind als schild tegen politieoptreden te gebruiken."

Politiediensten staan voor de uitdaging om af te wegen welke middelen zij kunnen inzetten tegen mogelijke rellen en hoeveel rekening zij kunnen houden met kinderen. De aanwezigheid van kinderen verhoogt de 'bescherming' van aggressieve demonstranten- "maar ten koste van de veiligheid van de kinderen", waarschuwde Malchow. Wie vreedzaam en zonder wapens demonstreert, heeft geen beschermend schild nodig - en zeker geen kind als 'levend schild' om hem of haar te beschermen.

'Moeder nam een absoluut berekende beslissing'
Thorsten Grimm, de districtsvoorzitter van Neder-Franken van de Duitse politiebond (DPolG), heeft soortgelijke standpunten ingenomen. "Men moet zich ernstig afvragen wat een moeder bezielt om haar kind in een kinderwagen naar zo'n bijeenkomst te brengen en dan ook nog in de frontlinie te gaan staan om zo te proberen de politiebarrières te omzeilen." Voor hem is het "misbruiken" van een kind als een soort levend schild een "daad van onmenselijkheid" die moet worden voorgelegd aan het Bureau Jeugdzorg.

Ook de voorzitter van de Beierse regionale vereniging DPoIG, Jürgen Köhnlein, veroordeelde het besluit om kinderen mee te nemen naar protesten zoals die in Schweinfurt. Dit werd gedaan "uit absolute berekening en ook als een doel op zich".

Bureau Jeugdzorg ingelicht over de kwestie
Volgens de politie hebben ongeveer 2500 mensen deelgenomen aan de onaangekondigde demonstratie in Schweinfurt. Op sommige plekken ontstonden geweldadige rellen. Verschillende politieagenten raakten gewond. De politie gebruikte wapenstokken en pepperspray. Toen een moeder met een vierjarig kind langs een menselijke politiebarriëre probeerde te komen kwam ze in een wolk van pepperspray terecht.

Het kind had last van irritaties aan zijn ogen, maar kon ter plaatse worden behandeld door politiemedewerkers. Volgens de politie gaat het weer goed met hem. Het Bureau Jeugdzorg is op de hoogte gebracht van het voorval. Tegen de moeder is ook een aanklacht ingediend wegens overtreding van de wet op de samenscholing.

In totaal werden acht demonstranten gearresteerd. Vier van de gearresteerde personen zijn maandag voor de districtsrechtbank van Schweinfurt gebracht wegens verzet tegen ordehandhavers en mishandeling van politieagenten.

Twee jaar cel voor directeur Loterijverlies BV

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 41-jarige man tot een gevangenisstraf van 24 maanden. De man verduisterde een bedrag van in totaal ruim 2,8 miljoen euro. Hij ontving het geld van inschrijfgeld en donaties die betaald werden door mensen die wilden procederen tegen de Nederlandse Staatsloterij.

Het geld dat loterijdeelnemers aan het bedrijf van de man betaalden was bedoeld om te procederen, maar van een deel van het ontvangen geld kocht hij onder andere een privéwoning. Naast verduistering maakte de man zich schuldig aan witwassen, valsheid in geschrifte en belastingfraude.

Belastingontduiking
De man verduisterde via zijn bedrijf niet alleen het inschrijfgeld, maar droeg ook geen inkomstenbelasting en omzetbelasting af. Hoewel de fiscaal adviseurs die hij om advies vroeg van mening waren dat de man omzetbelasting moest afdragen, deed hij dit niet. Ook deed de man over de jaren 2014 en 2015 onjuiste aangifte van de inkomstenbelasting. In totaal droeg de man hierdoor ongeveer 1 miljoen euro te weinig belasting af.

Gewiekst en berekenend
De rechtbank oordeelt dat het gedrag van de man gewiekst en berekend is geweest. De man ging allerlei overeenkomsten aan, richtte meerdere vennootschappen op en maakte valse facturen op zodat hij zelf beschikking kreeg over het geldbedrag dat afkomstig was van gedupeerden van de loterij. Over het bedrag dat hij zich aldus wederrechtelijk toegeëigende betaalde de man geen inkomstenbelasting. Hij kocht hiervan onder andere een privéwoning.

Succesvol geprocedeerd
De rechtbank legt een lagere straf op dan door de officier van justitie is geëist. Hierbij is onder andere rekening gehouden met het feit dat de man niet eerder is veroordeeld en dat hij in het verleden ook goede resultaten heeft behaald voor gedupeerden van de betreffende loterij. De man procedeerde met succes bij de civiele rechter tegen de loterij, waarbij is vastgesteld dat de Staatsloterij haar deelnemers heeft misleid. De vraag of en zo ja tot welke schadevergoeding dat moet leiden is vooralsnog onderwerp van overleg en aanleiding voor nieuwe procedures tegen de Staatsloterij.

Laagste aantal COVID-19-patiënten op IC’s sinds eind november

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag met acht gedaald tot 533. Dat is het laagste aantal sinds 26 november, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In de ziekenhuizen liggen nu in totaal 1997 coronapatiënten, veertien meer dan zondag. Het is nu wel de derde dag op rij dat er minder dan 2000 mensen zijn opgenomen. Op de verpleegafdelingen nam het aantal covidpatiënten afgelopen etmaal toe met 22 tot 1464. Lees verder op Skipr.

Het nutteloze feitje van de dag: Geen 11 maar 12 steden

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Gisteravond was de eerste marathon op natuurijs van deze winter en stiekem begint het dan bij vele natuurijsliefhebbers al te kriebelen. Helaas zit een bestendige vorstperiode er nog niet aan te komen dus de tocht der tochten zit er nog lang niet in. Maar wist je dat er voor de Elfstedentocht al een Twaalfstedentocht verreden werd? Op  19 december 1676 om vier uur in de ochtend begonnen Claes Ariszoon Caeskoper, Maijndert Arent, Jakop Blau en Jakop Buur aan een honderden kilometers lange schaatstocht langs de Noord-Hollandse steden. Dankzij de strenge winter vroor zelfs een deel van de Zuiderzee dicht waardoor de mannen het 'rondje' konden voltooien.

Dankzij een uitgebreid verslag in het dagboek van Caescoper weten we hoe de dag verliep. Het viertal vertrok vanuit de Zaanstreek naar Haarlem om via daar naar Amterdam, Weesp en Naarden te schaatsen. Vanaf daar ging de tocht naar Muiden en via Pampus schaatste het ploegje de bevroren Zuiderzee op onderweg naar Monnickendam. Na een klauterpartij over de dijk werd er er koersgezet naar Edam en vervolgens Purmerend en Oudendijk. Nadat de mannen al 9 uur onafgebroken geschaatst hadden was het tijd voor een verdiende pauze en na een uurtje werd de tocht vervolgd naar Hoorn en via Enkhuizen naar Medemblik. Vanuit daar keerden de vier mannen via Alkmaar terug naar de Zaanstreek na een tocht 17,5 uur.

In 1822 herhaalden Klaas Oostindië en Willem Oostindië het kunststukje van de vier kompanen, alleen deden ze er door stormachtige wind veel langer over. Ook was de Zuiderzee niet bevroren waardoor de tocht 30 kilometer langer werd en een deel daarvan moest ook nog klunend worden afgelegd. De gebroeders Oostindië reden de tocht in omgekeerde richting ten opzichte van Caescoper en zijn vrienden en deden er uiteindelijk ruim 24 uur over.

De Twaalfstedentocht is ongeveer 320 kilometer (afhankelijk van de route) lang en is officieel maar twee keer verreden. In 1938 werd het idee geopperd de tocht nieuw leven in te blazen maar een serieuze poging volgde daar niet uit.

Het nutteloze feitje van de dag: Geen 11 maar 12 steden (WikiCommons/Amsterdam Museum/Jan Abrahamsz Beerstraaten)
Het nutteloze feitje van de dag: Geen 11 maar 12 steden (WikiCommons/Amsterdam Museum/Jan Abrahamsz Beerstraaten)

Is kernenergie een goed idee voor Nederland?

Het nieuwe kabinet wil de bouw van twee kerncentrales onderzoeken, waarmee kernenergie niet langer een taboe lijkt te zijn. De voorstanders benadrukken dat moderne kerncentrales veilig zijn, dat ze geen CO2 uitstoten en dat we zonder kernenergie te zeer afhankelijk zijn van Russisch aardgas. Tegenstanders voeren aan dat er nog steeds geen goede oplossing is voor de opslag van kernafval. Wat vind jij, is kernenergie een goed idee voor Nederland?

Kernenergie (Pixabay)
Kernenergie (Pixabay)

'Het nieuwe afvalsysteem van Almere is slechter voor het milieu'

Het machinaal scheiden van plastic, metaal, drankverpakkingen en restafval, is slechter voor het milieu dan het vooraf laten sorteren door de mensen in de stad. Dat zegt afvalverwerker HVC. Het bedrijf zamelt al jarenlang het Almeerse afval in en verwerkt dat. Nu wordt dat afval nog door mensen thuis gescheiden, maar de gemeenteraad van Almere wil overstappen op een ander systeem. Zo meldt Omroep Flevoland.

In dat nieuwe systeem mogen de inwoners van Almere hun plastic, metaal en drankkartons weer bij het restafval gooien. Dat restafval wordt dan achteraf gesorteerd in de fabriek. Dit systeem van achteraf scheiden wordt de PMD+ methode genoemd. De gemeenteraad koos voor dit systeem, omdat het meer gemak zou opleveren voor de Almeerders. Ook denken raadsleden dat machines afval beter kunnen scheiden dan mensen. Maar dat laatste is zeker niet het geval, zegt HVC. Almeerders scheiden juist opvallend goed. "Het achteraf scheiden van huishoudelijk afval is niet goedkoper en bovendien slechter voor het milieu", zegt Hendrik van de Vijver, manager recycling en kunststof bij afvalverwerker HVC in Alkmaar.

'Het wordt één vieze drab'
Het grote probleem zit hem volgens Van de Vijver ook niet in het PMD-afval zelf maar in de mentaliteit van mensen die zal veranderen. "We merken dat mensen bij PMD+ ook ander afval minder goed gaan scheiden. Ze gooien dan bijvoorbeeld ook weer papier en kleding bij het restafval. Omdat mensen denken dat alles toch nog gescheiden wordt. Maar omdat alles bij elkaar wordt gegooid, krijg je één vieze drab waardoor dat papier en die kleding nergens meer voor te gebruiken zijn". Zo ontstaat door achteraf scheiden volgens Van de Vijver uiteindelijk meer restafval. "Dat zal worden verbrand en dat is slecht voor het milieu."

Zes op de tien Britten niet tevreden over de Brexit

Ruim zes op de tien Britten beoordelen de Brexit als negatief of slechter dan verwacht. Zo blijkt uit een onderzoek vlak voor Kerstmis onder 1900 Britse volwassenen door het opinieonderzoeksbureau Opinium.

Een goed kwart van de ondervraagden (26 procent) stelt in het onderzoek van opinieonderzoeksinstituut Opinium dat het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU tot dusver slechter is verlopen dan verwacht. 35 procent had eerder verwacht dat de Brexit mis zou gaan en voelt zich nu bevestigd. 14 procent vindt dat de Brexit beter is verlopen dan verwacht.

Groot-Brittannië heeft ongeveer een jaar geleden eindelijk afscheid genomen van de Europese Unie en de douane-unie. Formeel was de Brexit al op 31 januari 2020 afgerond, maar tot het einde van het jaar 2021 was er nog een overgangsfase met grotendeels ongewijzigde regels. Een paar dagen voor het vertrek uit de EU kwamen Londen en Brussel een gezamenlijk handelspact overeen, dat beide partijen met Kerstmis ondertekenden.

Volgens de Observer, die opdracht gaf voor het onderzoek, heeft 42 procent van degenen die bij het Brexit-referendum hebben gestemd om de EU te verlaten een negatief oordeel. "We zien nu een significante minderheid van de 'Leave'-stemmers zeggen dat het slecht gaat, of in ieder geval slechter dan verwacht", zei opiniepeiler Adam Drummond.

De afgelopen maanden zijn enkele gevolgen van Brexit duidelijk geworden: lege supermarktschappen, tankstations zonder brandstof en een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs. Ook in andere dienstverlenende beroepen is er momenteel een tekort aan geschoolde arbeidskrachten.

Brexit (Pixabay)
Brexit (Pixabay)

Fraude met zorgbonus: 'neppersoneel' en een dubbele premie voor de baas

Er is vorig jaar op allerlei manieren misbruik gemaakt van de zorgbonus van 1000 euro die het kabinet beschikbaar stelde voor elke zorgmedewerker die in de frontlinie aan het werk was tijdens de eerste coronagolf. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat deze bonus lang niet altijd bij de juiste personen terechtgekomen is. Zo hielden malafide zorgdirecteuren het geld op zak en werden werknemerslijsten gemanipuleerd om meer bonus op te kunnen strijken.

De regeling pakte 800 miljoen euro duurder uit dan waar het kabinet op had gerekend. Experts vinden dat het kabinet naïef is geweest door veel verantwoordelijkheid te geven aan de zorgaanbieders zelf, waarvan bij een deel van de bedrijven bekend is dat zij in de zorgsector actief zijn om snel geld te verdienen. Lees verder bij RTL Nieuws.

Minister Sander Dekker keert niet terug in nieuw kabinet

Demissionair minister Sander Dekker (VVD) zal niet terugkeren in het nieuwe kabinet Rutte IV. Hij geeft vandaag in een interview met De Telegraaf aan dat het ‘tijd is voor iets anders’. Dekker is al het derde lid van de huidige regering dat aangeeft niet meer terug te keren na de formatie, ChristenUnie-bewindslieden Paul Blokhuis en Arie Slob lieten vorige week al weten niet terug te keren in het nieuw te vormen kabinet. Meer hierover bij de Gelderlander.

Mercedes F1 teambaas Wolff: 'Lewis Hamilton is nog steeds in shock'

Lewis Hamilton hult zich in stilzwijgen omdat hij geen woorden heeft voor het onrecht dat hem is aangedaan. Dat is de verklaring die teambaas Toto Wolff van het Formule 1-team Mercedes geeft over de 'radiostilte' die de zevenvoudig wereldkampioen aanhoudt sinds de GP van Abu Dhabi. "We zijn bij Mercedes nog steeds niet bekomen van de emoties en Lewis het meest van allemaal". Zo meldt RTL Nieuws.

Het verlies in de laatste ronde aan Max Verstappen is zo hard aangekomen bij Hamilton, dat hij sindsdien niets meer van zich heeft laten horen op zijn sociale platforms. Zelfs niet met kerst. "Hij had de wereldtitel binnen, tot die laatste ronde. Toen werd van de ene op de andere seconde hem die titel ontnomen. Natuurlijk ben je dan het vertrouwen kwijt omdat je niet kunt begrijpen wat er is gebeurd”, verklaart Wolff.

FOK! Wat een weer: Verraderlijk weer

winterbanner

Vanochtend is het zwaar bewolkt met in het midden en noorden af en toe lichte (mot)regen. In het noorden en noordoosten is het nog koud en kan het plaatselijk glad worden als gevolg van ijzel. Elders is de gladheid verdwenen. Met name in het westen komt lokaal mist voor. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid ook in het uiterste noordoosten. Ook in de middag is er veel bewolking, al kan in het oosten ook de zon af en toe doorbreken. Het blijft op de meeste plaatsen droog, pas in de loop van de middag gaat het in het zuiden regenen. De maxima lopen uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten en 9°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuidoost en matig.

Aan het begin van de nacht naar dinsdag valt er in het noorden af en toe regen of motregen. Later in de nacht valt er in het zuiden en zuidoosten regen. Elders zijn er opklaringen aanwezig die geleidelijk noordwaarts trekken en waarin mist kan ontstaan. De minima lopen uiteen van 3°C in het uiterste noordoosten tot 6°C in het zuidoosten. De wind waait uit richtingen tussen zuid en zuidoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Dinsdagochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen of motregen. Aan het begin van de middag wordt het van het zuidwesten uit tijdelijk droog en is de zon even te zien. Later in de middag en avond trekken er regenbuien van west naar oost over het land. Aan het einde van de avond wordt het van het westen uit weer droger. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag naar west tot zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Fotowedstrijd januari 2020 - inzending Scherpschutter
Koud hier en daar. ( Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

FOK!Kerstprijsvraag: 27 december

Vandaag hebben we weer een FOK!Kerstprijsvraag! Je kunt vandaag kans maken op een Ubisoft Collectables Mira Rainbow Six

Voortbouwend op het succes van hun langlopende tactische shooter-serie, heeft Rainbow Six Siege de dynamiek van de gevechten radicaal verbeterd. De game heeft enorme, vernietigbare omgevingen en een steeds groeiende selectie operators vanuit de hele wereld, elk met unieke wapens, gadgets en vaardigheden.

Enige wat moet je doen is de volgende vraag even beantwoorden. Wat is de volledige naam van Mira uit Rainbow Six?

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #122
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #161
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
©FOK.nl e.a.