FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 januari 2021

Uitslag AZ - ADO

AZ heeft met moeite van ADO Den haag gewonnen. De Alkmaarders knokten zich in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag terug van een achterstand en wonnen moeizaam met 2-1.

AZ was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg dan ADO en kreeg ook voldoende kansen op de 1-0. Die waren niet besteed aan de aanvallers van de AZ. Na een klein uur was Kramer aan de overkant wel succesvol uit een rebound.

ADO mocht hopen, maar met het nodige geluk kwam AZ op gelijke hoogte. Invaller Zakaria Aboukhal kon na een mislukt schot van Fredrik Midtsjø. De wedstrijd leek een gelijkspel te worden, maar vlak voor tijd maakte Aboukhal de winnende voor AZ, waardoor de ploeg aansluiting blijft houden met de top van de eredivisie. ADO blijft met lege handen achter en staat op de zestiende plaats.

AZ

2 - 1

ADO Den Haag

 72' Aboukhlal
 89' Aboukhlal
   56' Kramer
 
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Sugawara
Hatzidiakos (Reijnders/63)
Martins Indi (Letschert/ 62)
Wijndal
Midtsjö
Stengs
T.Koopmeiners
Karlsson (Aboukhlal/63)
Boadu
Gudmundsson (Evjen/63)
  Koopmans
v.Ewijk
Del Fabro
Kemper
Familia-Castillo (Pinas/56)
Ratiu
Vejinovic
Goossens
Bourard (De Boer/73)
Kramer (Karelis/ 79)
Besuijen (Ould-Chikh/73

Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt onder trainer Sjors Ultee. De Limburgers, die woensdag na een knappe serie verloren van Sparta Rotterdam, wonnen in Zwolle met 0-2 van PEC.

In Zwolle was Fortuna Sittard al de ploeg met de betere kansen. Zian Flemming en Emil Hansson wisten die niet te benutten, waarna Eliano Reijnders na rust dichtbij de 1-0 was voor PEC. De middenvelder faalde echter, waarna vlak daarna Fortuna wel op voorsprong kwam via Flemming. Hij schoot de bal knap met links in.

PEC ging op zoek naar de gelijkmaker, wat bijna de 1-1 opleverde met een schot uit de draai van Mike van Duinen. Maar na een mooie actie in de 89ste minuut maakte Mats Seuntjes kort voor tijd de 0-2 en zorgde daarmee voor de beslissing.

Door de zege stijgt Fortuna naar een knappe elfde plaats met negentien punten uit zeventien wedstrijden. PEC heeft twee punten minder dan de Limburgers.

PEC Zwolle

0 - 2

Fortuna Sittard

     57' Flemming
 89' Seuntjens
 
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Zetterer
v.Wermeskerken (Ghoochannejhad/84)
Kersten (Nakayama/ 61)
v.Polen
Paal
Strieder (Leemans/78)
Lam
Huiberts (Pherai/61)
Reijnders (Misidjan/61)
Clement
v.Duinen
  v.Osch
Tirpan (Essers/ 87)
Angha
Janssen
Cox (Rota/74)
Rienstra
Tekie
Flemming (Seuntjens/74)
Semedo (Smeets/79)
Polter
Hansson

Uitslag FC Utrecht - Heracles

FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Sander van de Streek en Adrián Dalmau.

FC Utrecht was duidelijk de betere ploeg tegen Heracles en de thuisploeg kwam dan ook terecht op voorsprong. Na een half uur spelen kopte Sander van der Streek FC Utrecht op voorsprong, al ging Heracles-doelman Janis Blaswich niet helemaal vrijuit.

Utrecht kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar pas na zeventig minuten spelen besliste Adrián Dalmau de wedstrijd voor FC Utrecht. Dalmau tikte zijn derde doelpunt van het seizoen binnen nadat Blaswich een afstandsschot niet goed verwerkte.

FC Utrecht

2 - 0

Heracles Almelo

 31' v.d.Streek
 71' Dalmau
   
 
 Gele kaart: v. Overeem, St.Jago, (FC Utrecht), Breukers, (Heracles Almelo)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 0
Arbiter: Oostrom
 
Opstelling:   Opstelling:
Oelschlägel
Ter Avest (v.d.Maarel/70)
St.Jago
Janssen
Warmerdam
Maher
v.d.Streek
v.Overeem
Kerk
Dalmau (Mahi/78)
Ramselaar
  Blaswich
Breukers
Rente
Pröpper
Quagliata
Schoofs (Azzaoui/46)
Vloet (Bijleveld/83)
Kiomourtzoglou
v.d.Water (Lunding/46)
Bakis (Szöke/70)
Burgzorg (De la Torre/ 46)

Skiester Jelinkova naar Olympische Spelen na nieuwe topprestatie

Skiester Marta Bassino heeft in het Sloveense Kranjska Gora de eerste van twee reuzenslaloms in het World Cup-weekeinde gewonnen. Adriana Jelinkova deed het namens Nederland bijzonder goed en werd elfde, een nieuwe topprestatie.

Marta Bassino was in de eerste run de snelste en slechts vier dames bleven binnen een seconde van de Italiaanse, aangevoerd door Michelle Gisin (+0,27). De Zwitserse was de enige die echt in de buurt bleef en werd gevolgd door slalomrivales Petra Vlhova (+0,51) uit Slowakije en Mikaela Shiffrin (+0,54) uit de VS, met Tessa Worley uit Frankrijk (+0,85) daar dan weer achter. Adriana Jelinkova zette een heuse stunt neer: de Nederlandse noteerde dankzij een sterk slot op 1,91 seconden de twaalfde tijd.

In run twee deed Jelinkova het weer uitstekend: ze leverde weliswaar bijna een seconde in op Lara Gut-Behrami, maar het bleef bij die ene plek die ze verloor en dus was een plek in de top-13 zeker. Dat werd zelfs in elk geval een elfde plek, want de Noorse Mina Fürst Holtmann en de Amerikaanse Nina O'Brien kwamen achter de Nederlandse terecht. De Italiaanse Federica Brignone nam met vijf dames te gaan de leiding over en verdedigde zo in elk geval haar zesde plek.

Worley toverde een monsterlijke run op de Sloveense sneeuw en dook maar liefst 1,30 seconden onder Brignone's tijd door. Shiffrin kwam 1,38 seconden achter Worley terecht en verloor dus twee plekken, Vlhova nestelde zich op 0,78 seconden van de Franse leidster. Gisin gaf 0,66 seconden toe op Worley, maar Bassino kon het afmaken: ze ging 0,80 seconden onder Worley's tijd door en boekte haar derde reuzenslalomzege van het seizoen. Jelinkova finishte op een uiterst knappe elfde plek, haar beste resultaat ooit in een reguliere World Cup-wedstrijd.

Update 21.26 uur
De elfde plek van Jelinkova heeft nogal een gevolg voor de Nederlandse: ze voldeed daarmee aan de eis van NOC*NSF om twee keer de top-16 te halen in de World Cup, want in Lech/Zürs werd ze tijdens de parallelwedstrijd al tiende. Jelinkova wordt volgend jaar in Beijing de eerste Nederlandse vertegenwoordiger in het olympische alpineskiën sinds Margriet Prajoux-Bouma in 1952.

Marvin van Heek plaatste zich voor de Spelen van Sochi in 2014 door de gevraagde achtste plek in een World Cup-wedstrijd te pakken, maar doordat hij destijds wat mazzel had met gunstige weersomstandigheden werd door NOC*NSF ineens besloten om dat resultaat niet mee te tellen.

Uitslag Sparta - PSV

PSV heeft zaterdagavond zijn eerste Eredivisie-overwinning van 2021 geboekt. Sparta Rotterdam maakte het de Eindhovenaren op het besneeuwde veld heel erg lastig, maar PSV kwam in het doelpuntrijke duel uiteindelijk toch met de schrik vrij. Het werd 3-5. 

Pablo Rosario leverde de bal na vier minuten zomaar in bij Bryan Smeets die hard raak schoot: 1-0. Het duurde even voordat PSV die tik verwerkte, na ruim 20 minuten was de eerste de beste kans meteen raak. Madueke zette voor op Mauro, die raak knikte: 1-1.

Na de rust deed de oranje bal zijn intrede en zette PSV de puntjes op de i. Donyell Malen, die de geblesseerde Cody Gakpo vlak voor rust verving, maakte op aangeven van Rosario al snel 1-2. Weer twee minuten later gaf Jordan Teze een fijn balletje op Madueke, die rustig bleef en PSV na 49 minuten op een comfortabele 1-3 voorsprong schoot.

Het werd 1-4, waarna Sparta het nog spannend maakte. Danzell Gravenberch maakte er 2-4 van. Het werd helemaal spannend toen Reda Kharchouch vanaf de stip nog 3-4 maakte, maar het was Malen die in de extra tijd de eindstand op 3-5 bepaalde.

Sparta Rotterdam

3 - 5

PSV

 4' Smeets
 75' Gravenberch
 88' Kharchouch(pen)
   24' Mauro Júnior
 47' Malen
 49' Madueke
 71' Max
 90+3' Malen
 
 Gele kaart: Beugelsdijk, (Sparta Rotterdam),
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Okoye
Fortes
Beugelsdijk
Heylen
Meijers (Pinto/62)
Mijnans (Abels/62)
Burger
Smeets (Engels/32)
Auassar
D.Duarte (Kharchouch/62)
Thy (Gravenberch/73)
  Mvogo
Teze
Baumgartl
Boscagli
Max
Mauro Júnior (Dumfries/64)
Rosario
Sangaré
Ihattaren (Thomas/81)
Madueke (Zahavi/81)
Gakpo (Malen/43)

Duitse biatletes zegevieren in thuisestafette

De Duitse biatletes hebben in eigen huis een eerste estafettezege in bijna twee jaar kunnen vieren in de World Cup. In Oberhof waren Vanessa Hinz, Janina Hettich, Denise Herrmann en Franziska Preuß te sterk voor de rest.

Lisa Vittozzi begon namens Italië uitstekend en hielp haar land aan de leiding, een goede tien seconden voor Anaïs Bescond (Frankrijk), Mona Brorsson (Zweden), Dunja Zdouc (Oostenrijk) en Hinz. Al snel viel Italië echter helemaal weg, want Irene Lardschneider ging in haar liggende schietbeurt hevig de mist in en moest twee keer de strafronde in.

Anaïs Chevalier-Bouchet nam voor Frankrijk de leiding over en had de Zwedse Linn Persson en de Wit-Russische Dzinara Alimbekava achter zich aan, die het stokje over had genomen van Irina Kryuko. Hettich had bij het staand schieten wat problemen en volgde op een dikke halve minuut, samen met het Russische team.

Voor Frankrijk nam Justine Braisaz het over, maar bij haar staande schietbeurt ging ze volledig de fout in: ze moest twee strafrondes draaien en Frankrijk was gezien. Hanna Sola hield namens Wit-Rusland wel stand en wisselde op slotloopster Elena Kruchinkina, met een snel langlaufende Herrmann in haar nek hijgend. Elvira Öberg (Zweden), Svetlana Mironova (Rusland) en Marketa Davidova (Tsjechië) zaten er een halve minuut achter.

De Duitse slotloopster Preuß was superieur op de schietbaan en bleek uiteindelijk op de ski's een maat te groot voor Kruchinkina, dus was de Duitse zege een feit. De Wit-Russische had het even lastig, maar kon standhouden en hield de Zweedse Hanna Öberg achter zich, waarmee het podium beslist was. Rusland finishte als vierde, Frankrijk werd op bijna twee minuten vijfde.

De Noorse topfavorieten kwamen er na matig schieten van Ingrid Landmark Tandrevold al nauwelijks meer aan te pas, zeker nadat Ida Lien en kopvrouw Tiril Eckhoff het nog minder goed deden - Marte Olsbu Røiseland kon er slechts nog een zevende plek van maken. Italië eindigde uiteindelijk op een tamelijk dramatische vijftiende plek, bijna zes minuten achter Duitsland.

Oostenrijkse schansspringers profiteren van Poolse uitglijder

De Oostenrijkse schansspringers hebben in het Poolse Zakopane de landenwedstrijd op hun naam geschreven. Het thuisland leek dat te gaan doen, maar in de slotfase ging het toch nog mis.

De Polen domineerden de eerste ronde: Piotr Zyla, Kamil Stoch, Andrzej Stekala en Dawid Kubacki waren een maatje te groot voor Michael Hayböck, Jan Hörl, Philipp Aschenwald en Daniel Huber. De Oostenrijkers stonden dan weer eenzaam op plek twee, terwijl Noorwegen, Japan en Slovenië om de derde plek streden - Duitsland viel vies tegen en stond zesde.

Zyla en Stoch deden het in de tweede ronde prima, maar Stekala liet een flinke steek vallen en daarmee schoven de Oostenrijkers langszij, met voor elk land nog één springer te gaan en met ook Noorwegen ineens weer in de race. Voor hen haalde slotspringer Robert Johansson flink uit, Kubacki hield Polen er nog wel voor. Huber kon het ineens afmaken voor Oostenrijk en deed dat ook: het kwartet pakte de winst, voor Polen en Noorwegen.

Uitslag FC Emmen - Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond nog maar eens duidelijk gemaakt waar het pijnpunt bij FC Emmen ligt. De Arnhemmers wonnen eenvoudig in Drenthe en staan op de ranglijst nu weer naast koploper Ajax. Het werd 1-4. 

Al na tien minuten stond Vitesse met twee doelpunten verschil op voorsprong op bezoek bij Emmen, dankzij treffers van Thomas Buitink en Oussama Tannane. Ook in de tweede helft schoot Vitesse uit de startblokken, want in de 49e minuut vergrootte Armando Broja de marge namens zijn ploeg. FC Emmen deed wat terug. Michael de Leeuw profiteerde van een chaotische situatie in het zestienmetergebied na een afgeslagen corner. Namens Vitesse deed invaller Patrick Vroegh vlak voor tijd nog een duit in het zakje.

FC Emmen

1 - 4

Vitesse

 58' De Leeuw    2' Buitink
 9' Tannane
 49' Broja
 90+3' Vroegh
 
 Gele kaart: Veendorp, Bakker, J. Vlak (FC Emmen), Bazoer, Bruns, Wittek (Vitesse)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Telgenkamp
v.Rhijn
Veendorp
Bakker
Cavlan
Kolar (Ben Moussa/28)
Tibbling
Pena (Jansen/81)
Bernadou (J.Vlak/70)
Avdijaj (Granecný/81)
De Leeuw
  Pasveer
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Dasa
Bero
Tannane(Touré/88)
Bruns (Vroegh/67)
Wittek (Manhoef/77)
Buitink (Huisman/68)
Broja (Darfalou/ 77)

Dubbelslag Krol op 1.000 meter

De 1.000 meter voor mannen bij het EK sprint in Heerenveen is gewonnen door Thomas Krol. Met 1.07,49 was hij al zijn concurrenten duidelijk de baas. Krol gaat ook aan de leiding in het algemeen klassement na de eerste dag. 

Kai Verbij, die zijn toernooi verknoeide door zijn valpartij op de 500 meter, werd tweede in 1.08,17. Ook de derde plek was voor een Nederlander. Hein Otterspeer reed naar 1.08,27.

In het algemeen klassement heeft Krol 0,34 op Otterspeer. De Duitser Joel Dufter staat op ruim vier tienden derde.

B.I.E.R. reageert met afschuw op SGP

Kort na het verschijnen van het nieuws dat de SGP snode plannen heeft, reageert B.I.E.R. als één van de eerste op dit verschrikkelijke nieuws, met het volgende persbericht:

B.I.E.R heeft met afschuw kennis genomen van het partijprogramma van de SGP. B.I.E.R is van mening dat porno vrij bekeken moet mogen worden. In het geval dat hitsige mannen niet meer kunnen terugvallen op het kijken van porno, zullen zij eerder overgaan tot het verkrachten van vrouwen. Een van de opvattingen van B.I.E.R is dat vrouwen zich veilig en vrij over straat moeten kunnen blijven begeven. B.I.E.R verwerpt de achterlijke stelling van de SGP dan ook voor de volle honderd procent.

De  Obersturmbahngruppenenfuhrer  van B.I.E.R. was, ten tijde van het schrijven van dit bericht, niet beschikbaar voor verder commentaar.

Ter Mors wint 1.000 meter, Golikova leidt na eerste dag

Bij het Europees kampioenschap sprint in Heerenveen heeft Jorien ter Mors de 1.000 meter voor vrouwen op haar naam geschreven. Ter Mors, die aanvankelijk reserve was voor het toernooi, zegevierde in 1.14,10.

Jutta Leerdam kende ook in haar rit op de kilometer, net als op de 500 meter, wat foutjes en kwam uiteindelijk toch nog in 1.14,15 over de meet, de tweede tijd. Femke Kok werd derde in 1.14,62.

De winnares van de 500 meter, Angelina Golikova uit Rusland, gaat na de eerste dag van het EK sprint aan de leiding. Leerdam volgt op zeventien honderdsten. Kok staat derde op 22 honderdsten van de Russin.

SGP nieuwe grootste vijand FOK!ker

Vandaag is het online partijcongres van de SGP en hier zijn besluiten genomen die het leven van de gemiddelde FOK!ker drastisch dreigen te veranderen. 

De SGP wil vanaf heden een totaalverbod op de productie, distributie en het bezit van porno. De leden hebben hiertoe het verkiezingsprogramma aangepast. Volgens de partij is pornoverslaving een wijdverbreid maatschappelijk probleem dat effectief moet worden aangepakt. 

Wij van FOK! zijn natuurlijk van mening dat porno niet het probleem is maar de oplossing. Uw trouwe verslaggever vat dit dan ook op als een oorlogsverklaring en belooft plechtig zich met een sekspop aan de hekken van het Binnenhof te ketenen mocht dit verbod ervan komen. 

Van Aert duidelijk de beste in Zilvermeercross, Van der Haar derde

Wout van Aert heeft de Zilvermeercross gewonnen. Zonder Mathieu van der Poel maakte de Belgische kampioen zijn favorietenstatus waar en won met een ruime voorsprong op Laurens Sweeck. Lars van der Haar maakte het podium vol in Mol.

Lars van der Haar had de kopstart genomen in de veldrit. De kleine Nederlander reed de eerste ronde lang aan de leiding, maar zakte later wat weg. Wout van Aert nam samen met Laurens Sweeck de leiding over en beide Belgen liepen langzaam aan weg bij de concurrenten.

Halverwege de cross kon Sweeck het tempo van Van Aert niet meer volgen, waarna de Belgische kampioen zijn voorsprong gestaag uitbreidde en naar zijn eerste overwinning in zijn Belgisch kampioentrui. De strijd om de derde plaats was een stuk interessanter. Van der Haar en David van der Poel hielden elkaar goed in evenwicht, maar in de voorlaatste ronde sloeg Van der Haar een klein gaatje die Van der Poel niet meer kon dichten.

Uitslag
1. Wout van Aert
2. Laurens Sweeck
3. Lars van der Haar
4. David van der Poel
5. Jens Adams
6. Daan Soete
7. Diether Sweeck
8. Corne van Kessel
9. Tom Meeusen
10. Jelle Camps

Britse variant 200 keer vastgesteld in Nederland

In Nederland is de nieuwe Britse variant van het coronavirus al meer dan 200 keer vastgesteld. 

Het RIVM bevestigde dit na vragen van het Algemeen Dagblad. Vorige week was dit aantal besmettingen nog minder dan 100. Bij veel besmettingen ontbreekt een link naar Engeland, waardoor men vreest dat de werkelijke verspreiding in Nederland groter is. 

De mutatie van het virus, die het eerst in het Verenigd Koninkrijk werd vastgesteld, wordt breed gevreesd omdat het een beduidend besmettelijkere variant lijkt te zijn. 

Moesjtakov wint 500m, Verbij valt

Viktor Moesjtakov heeft de 500 meter voor mannen gewonnen op het EK sprint in Thialf in Heerenveen. De Rus reed naar 34,69.

De Duitser Joel Dufter werd tweede in een nieuw persoonlijk record van 34,79. Kai Verbij, die vooraf gezien werd als een van de favorieten, kwam ten val. Thomas Krol, die meer een man is voor de 1.000 en 1.500 meter, reed met 34,90 een nieuw persoonlijk record. Hein Otterspeer was de beste Nederlander met 34,85 waarmee hij derde werd net voor Krol.

Golikova wint 500 meter, Leerdam vierde

De eerste 500 meter voor vrouwen bij het EK sprint in Heerenveen is een prooi geworden voor Angelina Golikova. De Russin reed naar 37,26.

Femke Kok werd tweede in 37,52 net voor Vanessa Herzog. (37,56). Jutta Leerdam, een van de favorieten voor de titel, kende niet zo'n goede start maar werd met 37,70 alsnog vierde. De derde Nederlandse deelneemster Jorien ter Mors werd zevende in 38,08.

Later vandaag schaatsen de vrouwen nog de 1.000 meter.

Roest aan de leiding na ijzersterke 5000m op EK allround

Na de eerste dag van het EK Allround gaat Patrick Roest aan de leiding. Roest, die nog nooit de Europese allroundtitel won, won de 5.000 meter in 6.10,26.

De Zweed Nils van der Poel, die dit seizoen zijn comeback maakt op de schaatsbaan met het oog op de Winterspelen, liet met 6.13,03 zien dat het met zijn vorm wel snor zit. Hij werd daarmee tweede. Marcel Bosker eindigde als derde in 6.15,81.

Patrick Roest moest het in de zevende rit opnemen tegen de Rus Zacharov. Het was de Nederlander die het voortouw nam en gelijk een grote voorsprong nam op zijn tegenstander. Roest begon snel en reed na vier rondjes een 28 hoog. De ronde erna was een 29,0 en daarmee reed hij onder zijn eigen baanrecord. Hij bleef rondjes 29 laag rijden en leek niet te verslappen. Het baanrecord liet hij los en hij begon wat tijd te verliezen op Van der Poel maar Roest was bij de finish uiteindelijk wel sneller dan de Zweed: 6.10,26. Zacharov reed naar 6.27,82.

In de achtste rit Marcel Bosker tegen de Italiaan Giovannini. De tijd van Roest was te hoog gegrepen, maar Bosker liet wel een prima race zien ondanks dat hij niet veel had aan zijn tegenstander. Bosker kwam in 6.15,81 over de meet.

De rit erna ging tussen Sverre Lunde Pedersen en Bart Swings. De tijd van Roest en ook van Van der Poel bleek echter niet voor de twee te halen. Ze reden vlak maar hun rondetijden waren te langzaam. Het was Swings die de rit won in 6.19,73, Pedersen kwam tot 6.19,97.

Marwin Talsma en de Rus Trofimov vormden de laatste rit. Ze begonnen rustig aan de race maar pakten tijd terug naarmate de rit vorderde. Trofimov en Talsma boden prima partij aan elkaar. Uiteindelijk was het Talsma die met het ingaan van de laatste ronde een gaatje sloeg en met 6.17,12 de rit won.

Roest gaat dus na de eerste dag aan de leiding. Sverre Lunde Pedersen, de winnaar van de 500 meter, heeft op de 1.500 meter morgen bijna drie seconden achterstand. Bosker staat derde op iets meer dan drie seconden.

COVID-19: 5340 nieuwe besmettingen en 98 doden, totaal 906.956 en 12.965

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 5340 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 906.956 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 212 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1694 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 35 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 671 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.ri

Er zijn sinds de vorige update 98 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 12.965 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Brand blijft Betsema voor Zilvermeercross, Vos derde

Lucinda Brand heeft in Mol de Zilvermeercross gewonnen. De Nederlandse veldrijdster reed in de laatste ronde weg bij haar landgenote Denise Betsema. Marianne Vos maakte het Nederlands podium vol in Mol.

Direct vanuit de start had Denise Betsema de beste start. De Texelse veldrijdster had in de eerste ronde het gezelschap van Manon Bakker en later zou ook Lucinda Brand de aansluiting maken bij de koplopers. Bakker kon de eerste twee rondes nog Betsema en Brand volgen, maar moest daarna afhaken bij de koplopers.

Vanuit de achtergrond kwam Marianne Vos sterk opzetten. De Nederlandse, die in het verleden zeven keer wereldkampioen werd in het veld, had geen beste start in Mol. Gedurende de wedstrijd schoof ze richting de koplopers en in de voorlaatste ronde leek ze op weg naar Betsema en Brand maar door een fout in een afdaling moest ze genoegen nemen met een derde plaats.

In de laatste ronde werd het duel tussen Betsema en Brand beslist. laatstgenoemde nam de leiding in de lastige zandstroken de leiding, waarna Betsema er niet meer voorbij raakte. Voor Brand was het alweer de elfde zege van het seizoen.

Uitslag:

1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema
3. Marianne Vos
4. Manon Bakker
5. Yara Kastelijn
6. Puck Pieterse
7. Laura Verdonschot
8. Clara Honsinger
9. Aniek van Alphen
10. Fem van Empel

Feller wint na 124 World Cups eindelijk voor het eerst

Alpineskiër Manuel Feller heeft zijn allereerste World Cup-zege te pakken. De 28-jarige Oostenrijker stond in Flachau voor de 124e keer aan de start en wist na vijf tweede plekken en een derde plek eindelijk te winnen. De wedstrijd in Flachau verving de slalom in Kitzbühel, die dan weer de slalom in Wengen had moeten vervangen - een hardleerse Britse toerist zorgde voor een COVID-19-uitbraak en het afgelasten van de fameuze Lauberhornrennen aldaar.

De Fransman Clement Noël noteerde in de eerste run de snelste tijd: Sebastian Foss-Solevaag uit Noorwegen gaf 0,23 seconden toe, thuisfavoriet Manuel Feller stond op 0,25 seconden. De Zweed Kristoffer Jakobsen deed het met 0,44 seconden uitstekend en ook de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,70), de grote Zwitser Ramon Zenhäusern (+0,81) en de in topvorm verkerende Linus Strasser uit Duitsland (+0,87) stonden nog binnen een seconde van Noël.

Tijdens de tweede run kwam de sneeuw flink naar beneden, maar Strasser wist zijn positie wel te verdedigen en wipte met 0,10 seconden voorbij Zenhäusern. Schwarz pakte met precies een halve seconde de leiding, Jakobsen ging in de fout en finishte niet. Feller deed het wel sterk en ging met 0,70 seconden naar plek één en dus een zekere podiumplek. Foss-Solevaag kwam tekort en viel twee plekken terug, waarna Noël het niet kon bolwerken: hij werd op 0,43 seconden tweede, achter Feller en voor Schwarz.

Mogelijke opvolger van Merkel gekozen

In Duitsland is op het digitale congres van het CDU Armin Laschet als nieuwe partijleider gekozen. 

De nieuwe partijleider gaat het CDU de volgende Bondsdagverkiezingen inleiden in de hoop weer de grootste van Duitsland te worden. Het is nog niet zeker op Laschet als partijleider ook de lijsttrekker van het CDU wordt, maar dit zijn na deze verkiezing wel de verwachtingen. Daarvoor zijn er wel nog enkele deelstaatverkiezingen waar hij het CDU zonder kleerscheuren doorheen moet loodsen. 

Armin Laschet is de huidige premier van Noordrijn-Westfalen en staat bekend als degelijke bestuurder en als een echte man van het politieke midden. 

Schouten maakt indruk op 3.000m, De Jong leidt na dag 1

Op het Europees kampioenschap allround in Thialf in Heerenveen heeft Irene Schouten de 3.000 meter voor vrouwen op haar naam geschreven. Schouten reed dankzij een briljante laatste ronde naar 3,57,95, de derde tijd ooit in Thialf geschaatst.

Irene Schouten en Natalia Voronina waren in de zevende rit de eerste van de kanshebbers voor het podium die het ijs betraden voor de 3.000 meter. Tot dan was het Ragne Wiklund die met 4.04,38 de snelste tijd had gereden. Het was Voronina, de wereldkampioene op de 5.000 meter, die het voortouw nam in de rit. Schouten lag er echter niet ver achter. Dankzij een fantastische eindsprint won de Nederlandse de rit in 3.57,95, de derde tijd ooit gereden in Heerenveen. Voronina kwam in 3.58,62 over de finish.

In de rit erna Joy Beune tegen Evgnelia Lalenkova. Beune nam na 1.000 meter een kleine voorsprong op de Russin, maar de tijden in de rit ervoor waren onhaalbaar. Beune won de rit in 4.03,18, Lalenkova schaatste naar 4.05,51.

De een-na-laatste rit ging tussen Martina Sábliková en Francesca Lollobrigida. Ze wisten elkaar prima partij te geven. Drie ronden voor het einde had Sábliková een kleine voorsprong op haar opponente maar was langzamer dan Schouten en Voronina. De vijfvoudig Europees kampioene allround kwam in 4.02,31 over de meet, Lollobrigida schaatste naar 4.07,03.

Antoinette de Jong moest het in de laatste rit opnemen tegen de Poolse Natalia Czerwonka. De regerend Europees kampioene had niet veel aan haar tegenstandster. ze begon langzaam maar reed langzaam naar een tijd rond de vier minuten. De Jong kwam in 4.02,19 over de meet.

Na de eerste dag gaat De Jong aan de leiding na twee afstanden maar Schouten staat daar niet ver achter.

Pedersen blijft Roest voor op 500m

De 500 meter voor mannen bij het EK allround in Heerenveen is gewonnen door Sverre Lunde Pedersen. De Noor klokte een tijd van 36,25.

Patrick Roest verloor veertien honderdsten op Pedersen en werd tweede in 36,39. De Noor Hallgeir Engebraten eindigde als derde in 36,67.

Marcel Bosker werd zevende in 36,86, stayer Marwin Talsma kwam met 37,96 niet verder dan de zeventiende plaats maar zijn beste afstanden moeten nog komen.

De Jong doet goede zaken op de 500m, Bosiek wint

De eerste afstand bij het EK allround voor vrouwen, de 500 meter, is gewonnen door Karolina Bosiek. De Poolse reed met 38,68 een nieuw persoonlijk record.

De Russin Jelizaveta Goloebeva schaatste met 38.84 naar de derde tijd. Antoinette de Jong, die de Europese titel verdedigt, deed goede zaken. Met 38,89 werd De Jong derde.

Joy Beune werd zevende in 39,78 en Irene Schouten achtste in 39,86. Vijfvoudig kampioene Martina Sábliková schaatste met 39,89 naar de elfde tijd.

Het is een druk weekend, want behalve het EK allround voor mannen en vrouwen, wordt in Heerenveen ook het EK sprint voor zowel mannen als vrouwen gehouden.

Zestien miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein

Op een bedrijventerrein in Roosendaal deden medewerkers van een bedrijf vrijdagavond 15 januari een opvallende vondst. Ze vonden rond de 400 kilogram aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen.

De politie werd gewaarschuwd en er kwamen direct meerdere eenheden ter plaatse. De bewakingseenheid van de politie werd hierbij ook ingeschakeld om de locatie te beveiligen. De pakketten zijn onderzocht en vervolgens afgevoerd om vernietigd te worden.

De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. Er is niemand aangehouden. De geschatte waarde van de cocaïne is rond de 16 miljoen euro.

Politie zoekt getuigen van poging overval in Stein

De politie zoekt getuigen van een poging overval die vrijdagavond rond 22.00 uur plaatsvond bij een friture aan de Peldenstraat in Stein. Rond 22.00 uur kwamen er twee jonge mannen de zaak binnen en dreigden met een steekwapen. Daarop verjoeg de medewerker hen waarop ze te voet vluchtten.

Het gaat om twee jongens van ca 16/17 jaar, circa 1.70 m lang. Een van hen was lichtgetint, had een smal postuur en kort zwart haar. De ander had een donkere huidskleur, was forser van postuur en had kort zwart haar. Beide verdachten droegen zwarte kleding met een mondkapje. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Douane onderschept 1069 kilo cocaïne tussen bier en oldtimers

Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven heeft de Douane vrijdag twee partijen cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 1069 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 80 miljoen euro.

De eerste partij, 839 kilo cocaïne, zat verstopt in een container geladen met twee oude Volkswagenbusjes en was afkomstig uit Brazilië. De ontvanger van de oldtimers heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Even later troffen douaniers een partij van 230 kilo cocaïne aan in een container geladen met dozen bier. Omdat ook ongebrande noten werden aangetroffen tussen de verdovende middelen is het HARC-team direct een onderzoek gestart.

Uit dat onderzoek blijkt dat personen vermoedelijk gebruik hebben gemaakt van de switchmethode. Elders op het haventerrein werd een container aangetroffen geladen met ongebrande noten uit Argentinië. De container met de ongebrande noten lijkt te zijn gebruikt om de verdovende middelen naar Nederland te brengen. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rusland, het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Afbeelding: Openbaar Ministerie Rotterdam
Afbeelding: Openbaar Ministerie Rotterdam

FOK! Wat een weer: bewolkt, sneeuw

winterbanner

Vanochtend is het bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Aan het begin van de middag begint het in Zeeland te sneeuwen. De sneeuwval breidt zich geleidelijk oostwaarts over het land uit en aan het begin van de avond sneeuwt het ook in het oosten en noordoosten. Op veel plaatsen vormt zich een sneeuwdek van 1-3 cm, lokaal 3-5 cm. De sneeuw trekt in de avond oostwaarts en verlaat rond middernacht het oosten. Na de sneeuwval kan er echter wel motregen voorkomen, die lokaal misschien nog aanleiding kan geven tot ijzel. De maximumtemperatuur ligt rond +2°C, tijdens sneeuwval daalt de temperatuur richting het vriespunt. De wind is zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Komende nacht is het overal bewolkt en valt er aanvankelijk af en toe lichte motregen, van het westen uit trekt er in de loop van de nacht een zone met regen van west naar ook over het land, vooral in het noordoosten en oosten zou dit aanleiding kunnen geven tot verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. In het uiterste noordoosten zou het aan het einde van de nacht opnieuw kunnen gaan sneeuwen. De temperatuur ligt aanvankelijk nog rond het vriespunt, maar in de loop van de nacht loopt de temperatuur in het westen op naar ca. +4°C. Boven de westelijke helft van het land draait de wind naar het noordwesten en wordt matig, aan zee vrij krachtig, boven de oostelijke helft blijft de zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting waaien.

Zondagochtend is het bewolkt en valt er vooral in het oosten nog af en toe regen, met langs de oostgrens ook nog kans op ijzel of sneeuw. Zondagmiddag kan van het westen uit af en toe de zon doorbreken, maar blijft een regenbui mogelijk. De temperatuur loopt overal verder op, in een groot deel van het land naar ca. 7°C, in het uiterste noordoosten wordt het waarschijnlijk niet warmer dan ca. 2°C. De wind draait in de loop van de dag overal naar west tot noordwest en wordt matig, aan zee vrij krachtig. In het noordoosten draait de wind pas in de avond naar westelijke richtingen. (Bron: KNMI)


Prachtige lucht aan het strand van Scheveningen (Foto: DJMO)
Prachtige lucht aan het strand van Scheveningen (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Geert Wilders heeft boter op zijn hoofd

Weet je nog dat Geert Wilders in 2018 wekenlang de strijd aanging tegen Alexander Pechtold, omdat die een erfenis niet had opgegeven in het (overigens niet verplichte) register van de Tweede Kamer? Wat blijkt nu, Wilders was rond die tijd redelijk hypocriet.

Naar eigen zeggen heeft hij in 2017 een bedrag van 175.000 euro ontvangen voor zijn verdediging in het proces rond de 'minder, minder, minder' uitspraak. Maar er is geen cent daarvan in de boekhouding opgenomen.

Bij Pechtolds appartement-affaire wist Wilders haarfijn uit te leggen dat zulke grote giften, die volgens hem wel een politieke achtergrond moesten hebben, toch echt opgegeven moeten worden.

Het viel al op dat er weinig bekend was over de afkomst van de schenkingen aan Wilders. Nu lijken deze giften voor Wilders echter ook een politieke achtergrond te hebben. De donateur deed zijn schenking onder het mom van: vergoeding van juridische kosten voor "een individu in zijn strijd voor de vrijheid van meningsuiting".

Aangezien de giften van Wilders werden ontvangen voor de grote hetze tegen het appartement van Pechtold, aangezwengeld door Wilders zelf, kun je wel zeggen dat Wilders een flinke portie boter op zijn hoofd heeft.

Geert Wilders heeft overigens nog niet aangegeven of hij opstapt vanwege het niet melden van deze ontvangen giften.

Belastingdienst zal deel compensatie van gedupeerden gelijk weer opeisen

Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire zullen een gedeelte van de compensatie die ze ontvangen, weer moeten afdragen aan de Belastingdienst. Dat laat de belangenvereniging voor bewindvoerders in de schuldsanering (BBW) weten aan Trouw. De vereniging is hierover zeer verbolgen en daarom uit het overleg met de Belastingdienst gestapt.

De Belastingdienst heeft tienduizenden ouders onterecht aangemerkt als fraudeurs, ze jarenlang als zodanig behandeld en onterecht grote sommen geld teruggevorderd. Dit heeft voor alle betrokken ouders tot grote persoonlijke en financiële problemen geleid. Veel ouders zijn nog steeds bezig om hun schulden af te lossen waaronder ook schulden aan de Belastingdienst.

Het kabinet heeft inmiddels toegezegd om aan alle gedupeerden een compensatie van minimaal 30.000 euro te vergoeden. Echter, de Belastingdienst vraagt nu aan de gedupeerden dat een deel van deze compensatie wordt aangewend om hun schuld aan de Fiscus te betalen.

De BBW was tot voor kort in overleg met de Belastingdienst over een compensatieregeling, maar is daar nu uit gestapt. De vereniging kan zich niet vinden in de keuze van de Belastingdienst om de compensatie na uitbetaling weer direct op te eisen.

De belangenvereniging heeft een brief geschreven aan de Belastingdienst, waarin zij alle bezwaren duidelijk heeft gemaakt. "BBW heeft meermaals haar bezwaren kenbaar gemaakt en heeft de Belastingdienst, de overheid en andere commissieleden willen behoeden voor de huidige desastreuze plannen, maar krijgt geen enkel gehoor. BBW steunt de voorgestelde regeling niet."

De Fiscus heeft wel voorgesteld om de eerste 10.000 euro compensatie niet op te zullen eisen, maar het bedrag daarboven moet door de gedupeerde ouders wel gebruikt worden om hun schuld aan de Belastingdienst te betalen. De dienst is gerechtigd om dit te eisen, omdat de Belasting voorrang krijgt boven andere schuldeisers als mensen tot afbetaling van hun schulden overgaan.

Maar het maakt volgens de BBW weinig verschil als die eerste 10.000 euro niet wordt opgeëist door de Belastingdienst. Het geld zal dan waarschijnlijk door andere schuldeisers worden gevorderd.

Dit nieuws komt naar buiten op dezelfde dag dat het kabinet Rutte lll aftreedt vanwege de toeslagenaffaire. Donderdag nam PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher al de beslissing om zich niet langer verkiesbaar te stellen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen vanwege zijn rol in de affaire.

COVID-19: Noorwegen meldt enkele sterfgevallen na vaccinatie

De Noorse overheid heeft hun advies over wie het COVID-19-vaccin zou moeten krijgen, aangepast naar aanleiding van enkele sterfgevallen bij ouderen na vaccinatie, en laten het aan de individuele arts over om te beoordelen wie er moet worden gevaccineerd.

Het Noorse Geneesmiddelenbureau meldde donderdag dat in totaal 29 mensen last hadden gehad van bijwerkingen na een COVID-19 vaccinatie, waarvan 13 met dodelijke afloop. Alle sterfgevallen vielen onder patiënten in verpleeghuizen met een leeftijd van boven de 80 jaar.

Het bureau noemde koorts en misselijkheid als bijwerkingen die "mogelijk hebben bijgedragen tot de dood van enkele verzwakte patiënten", zei Sigurd Hortemo van het Noorse Geneesmiddelenbureau in hun eerste rapportage over de bijwerkingen.

Volgens officiële cijfers heeft Noorwegen vanaf eind december meer dan 30.000 mensen de eerste vaccinatie van het Pfizer- of Moderna-COVID-19- gegeven.

“We schrikken hier niet van. Het is vrij duidelijk dat deze vaccins zeer weinig risico inhouden, met een kleine uitzondering voor de zwakste patiënten", vertelde Steinar Madsen, medisch directeur bij het bureau, aan de Noorse omroep NRK.

“Artsen moeten nu goed nadenken wie er gevaccineerd moet worden. De mensen die erg kwetsbaar en aan het einde van hun leven zijn, kunnen na een individuele beoordeling worden gevaccineerd,” voegde hij eraan toe.

Eerder deze week zei het Noorse Instituut voor Volksgezondheid dat "eventuele bijwerkingen van het vaccin zullen opwegen tegen een verminderd risico om ernstig ziek te worden door COVID-19 voor oudere, kwetsbare mensen". Daaraan voegde het toe dat "voor zeer kwetsbare patiënten en terminaal zieke patiënten een zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen van vaccinatie wordt geadviseerd".

In zijn rapport vermeldt het Noorse Geneesmiddelenbureau dat 21 vrouwen en 8 mannen bijwerkingen ervoeren. Naast de personen die overleden aan de gevolgen van de bijwerkingen, hadden negen personen ernstige bijwerkingen zonder complicaties en zeven personen ervoeren minder ernstige bijwerkingen. De negen patiënten hadden een allergische reactie, voelden zich erg ziek en hadden hoge koorts, terwijl de minder ernstige bijwerkingen uit een zeer pijnlijke vaccinatieplek bestonden.

In totaal heeft Noorwegen tot nu toe 57.279 COVID-19 besmettingen geteld en 511 COVID-19 doden gemeld.

Over de hele wereld verwachten overheden dat sterfgevallen en andere ernstige bijwerkingen zullen voorkomen na een massale vaccinatiecampagne, gezien het enorme aantal mensen dat gevaccineerd gaat worden. Maar om te bepalen of het vaccin zelf echt sterfgevallen heeft veroorzaakt, is een zeer lastig onderzoek dat vereist dat eerst alle andere mogelijke doodsoorzaken worden uitgesloten.

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben ook een aantal sterfgevallen gemeld door de bijwerkingen van de vaccinatie.

Het Europees Geneesmiddelenbureau deelde vrijdag mee dat ze maandelijks veiligheidsrapportages zullen ontvangen van de producenten van de goedgekeurde COVID-19 vaccins, deze rapportages zullen nauwkeurig worden beoordeeld en geëvalueerd. Pfizer zal in januari de eerste zijn.

Riiber pakt 30e World Cup-zege op noordse combinatie

Ook de World Cup op de noordse combinatie is weer hervat, nadat de wedstrijden in Otepää in het eerste weekeinde van het kalenderjaar al vroeg werden afgelast. In het Italiaanse Val di Fiemme werd vrijdag het driedaagse wedstrijdweekeinde geopend met een individuele wedstrijd.

Jarl Magnus Riiber pakte bij het schansspringen op dusdanige wijze uit dat de competitie wat de winst betreft eigenlijk al gelijk op slot zat. De dominante Noor sprong een voorsprong van veertig seconden bij elkaar op de Japanner Akito Watabe, terwijl de sterk langlaufende Duitser Fabian Riessle met een indrukwekkende sprong als derde vertrok, vijftig seconden na Riiber.

De jonge Oostenrijker Johannes Lamparter vertrok op 56 seconden als vierde, verder konden er wat het podium betreft nog wat ogen gericht worden op onder meer de Duitsers Eric Frenzel (+1:10) en Vinzenz Geiger (+1:12) en de Oostenrijker Lukas Greiderer (+1:16), allemaal sterke langlaufers en niet kansloos om op de tien kilometer een mooie inhaalrace te houden.

Op de langlauflatten kwam Riiber geen moment in de problemen, achter hem ontstond al snel een groep van tien man. Achtervolgen deden ze niet echt, het was vooral een kwestie van onderling uitmaken wie er om de podiumplaatsen kon gaan strijden. Frenzel was daar de eerste die het tempo echt omhoog begon te gooien, vooral de Noor Jørgen Gråbak, de Fin Ilkka Herola en Riessle volgden.

Herola gooide er een indrukwekkende versnelling in op de beslissende klim en spoedde zich achter de al enige tijd uitbollende Riiber naar de tweede plek, waar hij nog wel even voor moest sprinten: Geiger zat maar anderhalve seconde achter hem en werd derde, door Riessle, Frenzel, Gråbak en Lamparter eruit te sprinten.

24 maanden cel geëist voor meervoudige autodiefstal

In korte tijd was het acht keer raak vorige zomer in en rond Noordwijk: auto's die van een openbare parkeerplaats werden gestolen. De dief had kennelijk een voorkeur, want zeven van de acht auto's waren Volkswagens. Vandaag stond een 36-jarige man uit Sassenheim terecht.

De diefstallen vonden plaats tussen 31 mei en 20 juli 2020. Zes keer werd een auto weggenomen in Noordwijk, waarvan vijf op dezelfde grote parkeerplaats aan het Wantveld. Twee andere auto's werden gestolen in Noordwijkerhout en Amsterdam.

Vanwege het toenemend aantal diefstallen werd een onderzoek gestart. Hierin kwam al snel de 36-jarige verdachte naar voren. Door een peilbaken onder zijn eigen auto te plaatsen en bijvoorbeeld camerabeelden te bekijken kon hij aan in totaal acht autodiefstallen worden gekoppeld. Daarbij had verdachte een voorkeur voor dure Duitse auto's, meestal van toeristen die een paar dagen aan zee waren.

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 24 maanden tegen de verdachte. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Politie houdt 33-jarige terrorismeverdachte aan in Griekenland

De Griekse politie heeft op woensdag 13 januari 2021 op bevel van het Nederlandse Openbaar Ministerie in Griekenland een 33-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

Het betreft een Syrische vluchteling met een Nederlandse verblijfsvergunning. Uit onderzoek is gebleken dat de man in Syrië heeft deelgenomen aan de jihadistische strijd. De man bevond zich ten tijde van zijn aanhouding in een Grieks vluchtelingenkamp. De man zit vast en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft zijn overlevering verzocht.

Franse biatleten houden Noren van het lijf, Duitser gooit het weg

De Franse biatleten hebben in Oberhof in Duitsland de estafette bij de mannen gewonnen. Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude en Emilien Jacquelin waren net wat beter dan het Noorse kwartet.

Vetle Sjåstad Christiansen hield Noorwegen in de kopgroep, net als Desthieux voor Frankrijk deed. Vervolgens ging het bij Johannes Dale echter mis in de liggende schietbeurt, waardoor hij een strafronde af moest leggen. Hij herstelde zich in staande positie wel, maar Noorwegen lag halverwege op de vierde plek al wel op 1:13 minuten achterstand.

Erik Lesser had Duitsland als startloper aan de leiding geholpen, op de voet gevolgd door de Italiaan Thomas Bormolini. Benedikt Doll en Lukas Hofer namen het over en Hofer hielp Italië aan de leiding met tien treffers, een zeldzaamheid voor hem. Doll volgde samen met Fillon Maillt, Dale lag er dus ruim achter namens de Noren.

De piepjonge Italiaan Tommaso Giacomel nam als leider het stokje over en schoot vooral in staande positie indrukwekkend, hoewel Claude en Arnd Peiffer (Duitsland) hem wel passeerden. Met name in de slotronde was Giacomel redelijk gebroken alvorens hij het stokje overgaf aan veteraan Dominik Windisch. Jacquelin en de Duitse slotloper Philipp Horn konden zo om de winst strijden, zo leek het.

Bij de liggende schietbeurt ging het voor Horn echter volledig fout: de eerste vijf schoten gingen allemaal mis en slechts met zijn extra patronen wist hij de schade te 'beperken' tot drie strafrondes. De Duitsers waren gezien en ondertussen kwam Noorwegen weer opzetten, nadat Johannes Thingnes Bø het stokje over had genomen van broer Tarjei.

Net als Tarjei schoot Johannes alle tien schijven moeiteloos omver en in de slotronde wist hij zowaar leider Jacquelin nog te bedreigen. Het was net niet meer genoeg voor de Noren: Frankrijk pakte de winst, vier seconden voor Noorwegen en een dikke minuut voor Italië. Duitsland eindigde als vijfde, nadat Eduard Latypov namens Rusland nog voorbij Horn ging.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.