Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt onder trainer Sjors Ultee. De Limburgers, die woensdag na een knappe serie verloren van Sparta Rotterdam, wonnen in Zwolle met 0-2 van PEC.

In Zwolle was Fortuna Sittard al de ploeg met de betere kansen. Zian Flemming en Emil Hansson wisten die niet te benutten, waarna Eliano Reijnders na rust dichtbij de 1-0 was voor PEC. De middenvelder faalde echter, waarna vlak daarna Fortuna wel op voorsprong kwam via Flemming. Hij schoot de bal knap met links in.

PEC ging op zoek naar de gelijkmaker, wat bijna de 1-1 opleverde met een schot uit de draai van Mike van Duinen. Maar na een mooie actie in de 89ste minuut maakte Mats Seuntjes kort voor tijd de 0-2 en zorgde daarmee voor de beslissing.

Door de zege stijgt Fortuna naar een knappe elfde plaats met negentien punten uit zeventien wedstrijden. PEC heeft twee punten minder dan de Limburgers.