Geert Wilders heeft boter op zijn hoofd

Weet je nog dat Geert Wilders in 2018 wekenlang de strijd aanging tegen Alexander Pechtold, omdat die een erfenis niet had opgegeven in het (overigens niet verplichte) register van de Tweede Kamer? Wat blijkt nu, Wilders was rond die tijd redelijk hypocriet.

Naar eigen zeggen heeft hij in 2017 een bedrag van 175.000 euro ontvangen voor zijn verdediging in het proces rond de 'minder, minder, minder' uitspraak. Maar er is geen cent daarvan in de boekhouding opgenomen.

Bij Pechtolds appartement-affaire wist Wilders haarfijn uit te leggen dat zulke grote giften, die volgens hem wel een politieke achtergrond moesten hebben, toch echt opgegeven moeten worden.

Het viel al op dat er weinig bekend was over de afkomst van de schenkingen aan Wilders. Nu lijken deze giften voor Wilders echter ook een politieke achtergrond te hebben. De donateur deed zijn schenking onder het mom van: vergoeding van juridische kosten voor "een individu in zijn strijd voor de vrijheid van meningsuiting".

Aangezien de giften van Wilders werden ontvangen voor de grote hetze tegen het appartement van Pechtold, aangezwengeld door Wilders zelf, kun je wel zeggen dat Wilders een flinke portie boter op zijn hoofd heeft.

Geert Wilders heeft overigens nog niet aangegeven of hij opstapt vanwege het niet melden van deze ontvangen giften.