FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 november 2020

Uitslag AZ - RKC

AZ heeft voor het eerst dit seizoen in de eredivisie gewonnen. Na vijf keer gelijkspelen won de Alkmaarse ploeg vandaag met 3-0 van RKC.

AZ kwam al na vijf minuten op voorsprong toen Calvin Stengs met rechts knap een voorzet van Teun Koopmeiners tot doelpunt promoveerde: 1-0. Lang bleef AZ op 1-0 staan, mede doordat Teun Koopmeiners voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen een penalty miste.

Snel na de gemiste penalty kwam de thuisploeg alsnog op een 2-0 voorsprong dankzij Albert Gudmundsson. De IJslander zorgde in de blessuretijd ook nog voor de 3-0 na een goede voorzet van Owen Wijndal. Voor AZ betekende dat de eerste zege in de eredivisie dit seizoen en daarmee staan ze op de negende plaats, op tien punten minder dan de koplopers Ajax en Vitesse. AZ heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

AZ

3 - 0

RKC Waalwijk

 5' Stengs
 72' Gudmundsson
 90+1' Gudmundsson
   
 
 Gele kaart: Hatzidiakos, (AZ), Ngonge,Azhil, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Kerkhof
Bijzonderheden: Koopmeiners mist penalty.(68)
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson (Sugawara/76)
Hatzidiakos (Letschert/84)
Martins Indi (Boadu/71)
Wijndal
Midtsjo
De Wit
Koopmeiners
Stengs (Aboukhlal/75)
Gudmundsson
Karlsson (Reijnders/84)
  Lamprou
Bakari
Meulensteen
Touba
Wouters (Quasten/67)
Olsak (Azhil/46)
Tahiri
Anita
Ngonge (Stokkers/78)
Damascan (Daneels/66)
Sow (John/38)

Politie beëindigt kinderfeestje omdat er te veel volwassenen aanwezig waren

De politie heeft een kinderfeestje in het Julianapark in Utrecht beëindigd. Een groep jonge kinderen vierde daar de verjaardag van één van hen. Er waren echter ook volwassenen aanwezig, meer dan het afgesproken beperkte aantal. Alleen kinderen jonger dan twaalf jaar waren welkom en slechts enkele ouders voor de begeleiding. Meer valt te lezen bij De Gelderlander vandaag.

Zes aanhoudingen door arrestatieteam inzake drugslab bij sportschool

Bij een inval in een bedrijfspand aan de Afrikalaan in Vroomshoop ontdekten rechercheurs vanmiddag een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept. Op dit moment wordt het lab ontmanteld en wordt onderzoek gedaan door de forensische opsporingsdienst.

De actie is onderdeel van een lopend onderzoek. Omdat agenten niet wisten wat ze ter plaatse konden verwachten, werden bij de inval gespecialiseerde eenheden ingezet. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht.

Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

 

Tour 2021: 58 tijdrit kilometers en tweemaal Mont Ventoux

Het routeschema voor de Tour de France in 2021 is bekend gemaakt. De ronde start in Brest en zal eerst de Alpen en daarna de Pyreneeën aandoen. Verder telt het 58 tijdritkilometers.

Er zijn zes bergritten in de Tour. De legendarische Mont Ventoux moet in de elfde etappe zelfs twee keer beklommen worden, al ligt de finish van die rit na een afdaling in Malaucène. Het zwaartepunt van de 108ste editie van de Tour ligt echter in de Pyreneeën, waar de renners onder meer de Portet d'Aspet, de Port de Balès en de Col de Peyresourde moeten worden beklommen.

"We zullen een iets meer klassieke eerste week krijgen dan dit jaar", vertelde Prudhomme aan Franse media. "Door de start in Nice zaten we dit jaar meteen in de bergen. Volgend jaar is de Tour-start in Brest. De Bretoense heuvels zijn de Alpen niet. Maar we hebben wel enkele interessante heuvels gevonden."


rit datum start finish lengte
1 zaterdag 26 juni Brest Landerneau 187 km
2 zondag 27 juni Perros-Guirec Mûr-de-Bretagne 182 km
3 maandag 28 juni Lorient Pontivy 182 km
4 dinsdag 29 juni Redon Fougères 152 km
5 woensdag 30 juni Changé Laval 27 km (tijdrit)
6 donderdag 1 juli Tours Châteauroux 144 km
7 vrijdag 2 juli Vierzon Le Creusot 248 km
8 zaterdag 3 juli Oyonnax Le Grand Bornand 151 km
9 zondag 4 juli Cluses Tignes 145 km
10 dinsdag 6 juli Albertville Valence 186 km
11 woensdag 7 juli Sorgues Malaucene 199 km
12 donderdag 8 juli Saint-Paul-Trois-Chateaux Nîmes 161 km
13 vrijdag 9 juli Nîmes Carcassonne 220 km
14 zaterdag 10 juli Carcassonne Quillan 184 km
15 zondag 11 juli Céret Andorra la Velle 192 km
16 dinsdag 13 juli Pas de la Case Saint Gaudens 169 km
17 woensdag 14 juli Muret Saint-Lary-Soulan 178 km
18 donderdag 15 juli Pau Luz Ardiden 130 km
19 vrijdag 16 juli Mourenx Libourne 203 km
20 zaterdag 17 juli Libourne Saint-Emilion 31 km (tijdrit)
21 zondag 18 juli Chatou Parijs 112 km

Antifa: Rise of the Black Flags (documentaire)

Op Twitter kwam ik deze documentaire tegen "Antifa: Rise of the Black Flags'.

Er is zeer weinig informatie over deze documentaire te vinden maar ik zie wel aan de  tweets dat hij spraakmakend schijnt te zijn en dat hij al enkele malen door YouTube is verwijderd. (zal de documentaire opnieuw proberen te plaatsen als hij wordt verwijderd) 

Op YouTube heeft hij van de uploader  de volgende beschrijving gekregen:
Watch the new documentary Antifa: Rise of the Black Flags. The true history of the anti-government extremist group's century of violence.

Kijk en oordeel zelf;


Random Pics van de Dag #143

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Bokser Usyk doorstaat eerste echte zwaargewichttest

Boksr Oleksandr Usyk was de absolute koning in het cruisergewicht (-90,7kg), maar besloot na zijn zege op Tony Bellew twee jaar geleden voor een nieuwe uitdaging te gaan: jagen op de titels bij de zwaargewichten.

In oktober vorig jaar versloeg de Oekraïnse olympisch zwaargewichtkampioen van 2012 de Amerikaan Chazz Witherspoon, zaterdagavond wachtte voor Usyk (17-0, 13 KO's) de eerste échte test met de Brit Dereck Chisora (32-9, 23 KO's).

Vooraf was een beetje te bedenken hoe het gevecht in Londen kon gaan verlopen: War Chisora moest voornamelijk in de eerste twee of drie ronden met zijn enorme kracht ontploffen tegen Usyk, die het op zijn beurt meer van precisie en uithoudingsvermogen moest hebben.

Chisora liet zijn opponent in de eerste ronden alle hoeken van de ring zien, maar vanaf de vierde ronde kwam Usyk er steeds beter in en nam hij de touwtjes in handen. Toch gaf Chisora zeker niet op en de Brit wist verrassend lang krachtig uit te blijven halen.

Usyk had het in de laatste ronden zo nu en dan behoorlijk lastig met Chisora, die tot en met het einde van het uiterst vermakelijke gevecht flink bleef knallen. De winst ging echter naar Usyk, dankzij twee keer 115-113 en één keer 117-112 van de juryleden, waarbij de vraag vooral is hoe Usyk het doet tegen Anthony Joshua, Tyson Fury, Deontay Wilder of Andy Ruiz.

In het lichtgewicht (-61,2kg) nam de Britse oud-wereldkampioen Lee Selby (28-2) het op tegen George Kambosos Jr (18-0) uit Australië en dat leverde zowaar een zege op split decision op voor de uitdager. Kambosos mag daardoor in actie komen tegen Teofimo Lopez, die onlangs Vasil Lomachenko versloeg en de WBA Super, WBO, IBF en The Ring-wereldtitels in handen heeft.

Ernstig delict in Arnhem, 2 studenten beroofd in Park Presikhaaf

De politie is zaterdagavond met tientallen agenten aanwezig bij Park Presikhaaf in Arnhem.
Vanwege een ernstig delict heeft de politie het park omsingeld en is op zoek naar een man van Afrikaanse afkomst. Zo valt te lezen in de Gelderlander.

De man is ongeveer 25 jaar oud en 1,80 meter lang. Hij draagt een kaki jas, hoed en heeft een wit mondkapje op.

Verder zijn er nog geen bijzonderheden bekend gemaakt.

Update 20.20 uur: de politie heeft duidelijkheid gegeven over het ''ernstig delict" in het Park Presikhaaf gisteravond. Twee Arnhemse studenten zijn zaterdagavond beroofd in Park Presikhaaf in Arnhem. Twee mannen dreigden met een mes en dwongen met geweld de studenten hun spullen af te staan. De slachtoffers zijn een 21-jarige vrouw en een 24-jarige man, zij raakten niet gewond.. De daders zijn twee mannen tussen de 20 en 25 jaar oud met een donkere huidskleur. Vrijdagavond was er ook al een beroving in het Park. Zo valt te lezen in De Gelderlander.


Super tyfoon Goni trekt nu afgezwakt verder

Een van de sterkste tropische cyclonen ooit, Tyfoon Goni, in de Filippijnen bekend als Super Tyfoon Rolly, komt momenteel aan land in de Filippijnen.

Goni, de 19e storm, negende tyfoon en tweede supertyfoon van het tyfoonseizoen 2020 in de Stille Oceaan, ontstond op 26 oktober als een tropische depressie ten zuidwesten van Guam. Het werd toen op 27 oktober de tropische storm Goni genoemd. De volgende dag nam Goni razendsnel in kracht toe boven de Filippijnse Zee en werd een categorie 5-equivalent super tyfoon op 30 oktober. Goni behield de kracht van categorie 5 gedurende een hele dag, voordat hij landde op Catanduanes als een extreem krachtige tyfoon, met windsnelheden tot 315 km/u (195 mph). Het is de sterkste tropische cycloon die tot dusverre wereldwijd in 2020 is waargenomen en een van de meest intense tropische cyclonen ooit.

Update 20.00 uur : De super tyfoon Goni is kort nadat hij de Filippijnen binnenkwam afgezwakt tot een zware tropische storm (windkracht 11), toch heeft Goni voor zijn afzwakking aan ten minste 10 mensen het leven gekost en flinke modderstromen veroorzaakt waardoor zo'n 150 huizen zijn weggevaagd.

 

Arsenal wint voor het eerst sinds 2006 op Old Trafford

Manchester United heeft zondag met invaller Donny van de Beek de gedevalueerde topper in de Premier League tegen Arsenal verloren. De ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer ging op Old Trafford met 0-1 onderuit door een strafschop. Het was voor het eerst sinds 2006 dat Arsenal op Old Trafford wist te winnen van United. 

Pierre-Emerick Aubameyang maakte ruim twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De Gabonees schoot vanaf elf meter beheerst in de rechterhoek. De bal ging op de stip na een overtreding van Paul Pogba op Héctor Bellerín. Van de Beek mocht een kwartiertje mee doen. Hij kwam in het veld voor Bruno Fernandes. De Oranje-international was in de slotfase dicht bij de gelijkmaker met een schot dat via Mohamed Elneny op de paal belandde.

Eerder in de wedstrijd raakte ook Arsenal het aluminium. Willian krulde de bal enkele minuten voor rust vanaf de rand van het zestienmetergebied op de lat. Arsenal klimt door de winst met twaalf punten uit zeven duels naar de subtop. Manchester United heeft zeven punten uit zes wedstrijden en staat in het rechter rijtje. 

Eerder op de dag raakte Everton de koppositie kwijt door een 2-1-nederlaag bij Newcastle United. The Toffeesstaan daardoor drie punten achter koploper Liverpool, dat zaterdag met 2-1 te sterk was voor West Ham United. Southampton won in een doelpuntenfestijn van Aston Villa: 3-4. The Saints kwamen met 0-4 voor, maar de thuisploeg kwam mede dankzij twee treffers in blessuretijd nog sterk terug.

Priester (52) neergeschoten in Lyon, aangehouden verdachte weer vrijgelaten

Een Grieks-orthodoxe priester is rond 16.00 uur neergeschoten voor zijn kerk in het Zuid-Franse Lyon. De priester werd twee keer in zijn buik geschoten en raakte hierdoor ernstig gewond. Volgens de Franse nieuwszender BFMTV verkeert hij in levensgevaar.
De dader maakte zich uit de voeten, aldus de politie. Over het motief van de daad is nog niets bekend. Zo meldt het AD.

Het slachtoffer was zijn kerk aan het afsluiten toen hij geraakt werd, zo meldt de Franse politie. 

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken roept de inwoners van Lyon op het gebied rondom de kerk te mijden.

Update 1 november 19.00 uur: De man die gisteren was aangehouden als verdachte van het neerschieten vaan de Orthodoxe priester is vrijgelaten. Het parket meldde vandaag dat er geen bewijs is gevonden dat hij betrokken was bij het incident. Ook liet de gezondheidstoestand van de man niet toe dat hij nog langer werd vastgehouden. Zo valt te lezen in het AD.

Update 22.30 uur: naar aanleiding van een signalement zoals dat door getuigen van de schietpartij  is opgegeven, is vanavond een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een kebabzaak. De Franse politie kan echter niet met zekerheid zeggen of het inderdaad de gezochte dader is. De dader gebruikte voor zijn daad een afgezaagd jachtgeweer. 

Het is nog gissen naar de aanleiding van de schietpartij, er wordt rekening gehouden met een mogelijke terroristische aanslag, maar de Franse politie houdt ook rekening met het feit dat de schietpartij in de persoonlijke sfeer van de priester ligt en niets met terrorisme van doen heeft. 


Uitslag PSV - ADO Den Haag

Ondanks een flink uitgedunde selectie vanwege corona heeft PSV de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag winnend weten af te sluiten. In Eindhoven werd het 4-0.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en de 1-0 hing al snel in de lucht. Een strafschop die benut werd door Zahavi zorgde dan ook voor de voorsprong. ADO bood nauwelijks verweer en de voorsprong van PSV had toen al groter kunnen zijn als Pinas twee keer een inzet van Ihattaren op de lijn niet had wist te keren. Malen miste op slag van rust een enorme kans.

Kort na rust werd het dan wel 2-0. Madueke schoot van ver raak. Ook in de tweede helft boden de Hagenezen weinig tegenstand. PSV zorgde met treffers van invaller Thomas en Madueke dat de eindstand op 4-0 kwam.

PSV

4 - 0

ADO Den Haag

 16' Zahavi(pen)
 51' Madueke
 84' Thomas
 90+2' Madueke

   
 
 Gele kaart: Teze, (PSV), Karelis, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 00
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Mvogo
Thomas (Luis Felipe/86)
Teze
Boscagli
Mauro Júnior (Ledezma/74)
Götze (Saibari/88)
Sangaré
Fein
Ihattaren(Max/46)
Zahavi
Malen (Madueke/46)
  Koopmans
Ratiu (Pascu/45)
v.Ewijk
Del Fabro
Pinas
Faye (Ould-Chikh/77)
Rigo
Goossens (Elmkies/77)
Bourard (Arweiler/60)
Philipp
Kramer (Karelis/60)

Roglic speelt leiderstrui kwijt op Angliru aan Carapaz, Carthy pakt de ritwinst

Richard Carapaz heeft in de Ronde van Spanje goede zaken gedaan voor het algemeen klassement. In de korte maar zware bergrit naar de gevreesde Angliru reed de Ecuadoriaan Primoz Roglic uit het wiel en nam weer de leiderstrui over van de Sloveen. Hugh Carthy was de ritwinnaar naar de Alto de l'Angliru. De Brit van EF Pro Cycling reed alle andere klassementsrenners los uit de wielen en steeg door zijn sterke prestatie ook naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Nadat de klassementsrenners zich zaterdag nog rustig hadden gehouden in de bergrit naar Alto de la Farrapona stond er vandaag de zware bergrit naar de Alto de l'Angliru op het programma. De rit van vandaag was maar 109 kilometer lang, maar met vijf beklimmingen op het parcours, met daarvan vier van de eerste categorie, was het volop aan de klimmers vandaag.

Een ruime kopgroep van twintig man kreeg een beetje ruimte van het peloton, maar al snel werd duidelijk dat dat de ritzege niet voor de vluchters zou zijn. Eerst controleerde Jumbo-Visma de kop van het achtervolgende peloton. Movistar nam halverwege de controle over van de Nederlandse ploeg. Maar op de klim van de Alto de l'Angliru was het toch weer Jumbo-Visma die het tempo van de achtervolgers bepaalde.

Met nog zes renners van Jumbo-Visma maakte de ploeg indruk op de indrukwekkende slotklim. Robert Gesink en Jonas Vingegaard legden het peloton een strak tempo op en niemand dacht aan aanvallen. Door het strakke tempo werd het peloton uitgedund tot tien renners. Vingegaard deed een lange kopbeurt en door het hoge tempo moest Wout Poels passen en leek de rode loper voor Roglic uitgerold te worden.

Vlak voor de Cueña les Cabres, het steilste stuk van de Angliru, trok Enric Mas toch ten aanval. Sepp Kuss, de laatste pion van Roglic, reageerde direct, maar al snel werd duidelijk dat Roglic niet over zijn sterkste benen beschikte en moeite had met het volgen van zijn ploeggenoot. Kuss bleef bij Roglic, terwijl Richard Carapaz op het steilste stuk de oversteek naar Mas wel wist te maken. Ook Hugh Carthy wist naar Mas te rijden en in de slotkilometers bleek laatstgenoemde de sterkste op de Alto de l'Angliru.

Carthy wist met zestien seconden voorsprong te winnen op Aleksandr Vlasov, die zijn rit uitstekend had ingedeeld. Mas kwam als derde over de streep vlak voor Carapaz. Roglic wist zich nog enigszins te herstellen en dat was vooral te danken aan zijn ploeggenoot Kuss, waardoor de schade in het algemeen klassement meeviel. De Sloveen verloor maar tien seconden op Carapaz en dat is ook meteen de achterstand op de Ecuadoriaan in het algemeen klassement.

Tuana (3 maanden jong) vermist

Tuana Remmers uit Maasticht is vermist. Zij is nog maar 3 maanden oud. Op 22 oktober kwam de vermissing bij de politie binnen. 

Tuana moest uit huis worden geplaatst, de reden hiervoor is niet bekend. Er zijn grote zorgen over het welzijn van het meisje. Tot op heden is de politie er niet in geslaagd het meisje te vinden en roept hierbij nu de burgers op om uit te kijken naar Tuana. Als iemand informatie heeft, wordt gevraagd dit te melden aan de politie

Uitslag FC Emmen - Feyenoord

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Emmen op het nippertje een overwinning geboekt. De 18-jarige Bannis was de matchwinner door in de blessuretijd de winnende 2-3 te scoren.

Feyenoord kende een dramatische start in Emmen. Binnen vijf minuten veroorzaakte keeper Marsman, die de geblesseerde Justin Bijlow verving, een penalty die vervolgens door Jansen werd benut. De Rotterdammers kregen nog meer tegenslag toen aanvoerder Berghuis met een blessure uitviel. Ook Emmen verloor echter hun captain, Jansen kreeg rood na een charge op Diemers. niet veel later kreeg Feyenoord ook nog eens penalty nadat Miguel Araujo in het strafschopgebied Naoufal Bannis, vervanger van Berghuis, onderuit had getrokken. Diemers bracht vervolgens de wedstrijd weer in evenwicht.

Het bleef enerverend in de eerste helft want een paar minuten later kwam Emmen weer op voorsprong. De Leeuw verraste Marsman met een ver schot. Nog voor rust werd het toch weer gelijk toen Toornstra de 2-2 maakte. In de tweede helft gebeurde een stuk minder. Feyenoord joeg met een man meer op de zege maar de schaarse kansen werden niet benut. Pas in de blessuretijd was het toch raak, Bannis kopte de bezoekers naar de overwinning.


FC Emmen

2 - 3

Feyenoord

 5' A.Jansen
 42' De Leeuw
   40' Diemers (pen)
 45+3' Toornstra
 90+4' Bannis
 
 Gele kaart: Bakker, Araujo, De Leeuw, Chacón, (FC Emmen), Marsman, (Feyenoord)
 Rode kaart: A.Jansen (36) (FC Emmen),
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Wiedwald
Bijl (Ben Moussa/ 74)
v.Rhijn
Araujo
Bakker
Cavlan
Pena
Veendorp
Chacón
De Leeuw
A.Jansen
  Marsman
Nieuwkoop (Geertruida/83)
Spajic
Senesi
Malacia
Diemers
Toornstra
Kökcü
Berghuis (Bannis/35)
Narsingh
Linssen (Botteghin/78)

Uitslag Sparta Rotterdam - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft een eenvoudige uitzege op Sparta Rotterdam geboekt. Op het Kasteel werd het 1-4. Na zeven duels is Sparta nog steeds zonder overwinning. De Friezen hebben hun positie in de subtop versterkt.

Sparta Rotterdam

1 - 4

sc Heerenveen

 90+3' Thy(pen)    7' Nygren
 25' v. Hecke
 42' H. Veerman
 57' H. Veerman
 
 Gele kaart: L. Duarte, (Sparta Rotterdam),
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: Geen
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Okoye
Abels
Vriends
Beugelsdijk (D. Duarte/68)
Heylen
Pinto (Burger/76)
L. Duarte
Mijnans
Harroui (Meijers/76)
Gravenberch (Emegha/30)
Thy
  Mulder
Floranus
v. Hecke
Bochniewicz
Woudenberg
Kongolo
Batista Meier (Dewaele/65)
J. Veerman (Hajal/88)
Nygren (Dresevic/76)
H. Veerman (Smit/88)
v. Bergen

Leerdam oppermachtig op kilometer

De slotafstand van het NK afstanden in Heerenveen, de 1.000 meter voor vrouwen, is gewonnen door Jutta Leerdam. De sprintster was met 1.13,86 veruit de snelste.

De kampioene op de 500 meter, Femke Kok, pakte het zilver in een dik persoonlijk record van 1.15,16. Ireen Wüst, die geen medailles pakte dit weekend op de 1.500 en 3.000 meter,  pakte de bronzen plak. Wüst kwam in 1.15,40 over de meet.

Olaf Ephraim, de #6 van Forum voor Democratie

Motorcrosser Cairoli wint in eigen land

Motorcrosser Antonio Cairoli heeft de MXGP van Trentino gewonnen. De voormalig wereldkampioen had aan twee tweede plaatsen voldoende voor de dagwinst.

Tim Gasjer pakte in de eerste race de kopstart en wist die plaats tot het einde vol te houden. In het spoort van de Sloveen volgden Cairoli en Jeremy Seewer. Het drietal was een klasse apart.

Brian Bogers die bij afwezigheid van Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff de Nederlandse eer hoog moest houden kwam na de start samen met Evgeny Bobryshev en Romain Febvre ten val. Uiteindelijk wist de Eindhovenaar als twaalfde te finishen.

De tweede race ging verrassend naar Clément Desalle. De Belg, die na dit seizoen stopt, won zijn laatste race in 2018. In tegenstelling tot race een wist Cairoli nu wel WK-leider Gajser te verslaan. Bogers finishte als negende.

Krol pakt ook Nederlandse titel 1.000m

Thomas Krol heeft op de slotdag van het NK afstanden in Heerenveen zijn tweede titel van het weekend binnen. Na de 1.500 meter gisteren was Krol vandaag ook de beste op de 1.000 meter. Krol, die de Nederlandse titel daarmee prolongeerde, reed naar 1.08,02.

Kai Verbij was goed voor de zilveren plak in 1.08,17. Kjeld Nuis, die een moeilijke aanloop naar het seizoen kende nadat hij corona kreeg, pakte brons met een tijd van 1.08,27.

F1: Uitslag Grand Prix van Emilia-Romagna

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Emilia-Romagna op zijn naam geschreven. De Britse Formule 1-coureur bleef op het circuit van Imola Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo voor. Max Verstappen viel uit door een klapband.

Bottas startte vanaf poleposition en was goed vertrokken. Achter de Fin sloot Verstappen aan die beter weg was dan Hamilton. De Brit sneed rechts van hem nog wel Pierre Gasly af die daardoor de vierde plek moest laten aan Daniel Ricciardo. Verder naar achteren reed Lance Stroll zijn voorvleugel stuk op de auto van een andere coureur, terwijl Kevin Magnussen in de rondte werd getikt door Sebastian Vettel.

De drie vooraan reden snel weg bij Ricciardo en het was Verstappen die na 18 ronden de knuppel in het hoenderhok gooide door als eerste te stoppen. Het leverde de Nederlander niets op, want Bottas kwam een ronde later en behield plek twee, terwijl Hamilton vooraan zijn voorsprong rap uit kon bouwen. Daarachter probeerde Sergio Perez door langer door te gaan de al gestopte Ricciardo in te halen. Daar weer achter was Gasly weggevallen door een waterlekkage in de AlphaTauri.

Halverwege de 63 ronden tellende race moest Ocon zijn Renault met problemen aan de kant parkeren. Dit zorgde voor een korte virtuele safety car en precies op dat moment kon Hamilton zijn stop maken en de leiding definitief pakken voor Bottas en Verstappen. De Brit reed direct ver weg bij zijn teamgenoot die zwaar onder druk van Verstappen kwam te staan. Bottas kraakte vlak voor het opkomen van start/finish, ging door het grind en Verstappen kon plek twee overnemen.

De Nederlander kon er niet lang van genieten, want na 51 ronden klapte de rechter achterband van Verstappen die hiermee uitvaller werd. Vervolgens schoof George Russell achter de safety car nog haaks linksaf de muur in, terwijl de Brit op weg leek naar punten. Kevin Magnussen gaf op met hoofdpijn, terwijl het bij Racing Point in de pits niet goed ging. Lance Stroll reed de man met de voorste krik omver, waardoor de stop langer dan gepland duurde. Ook Sebastian Vettel verloor in de pits veel tijd, omdat Ferrari de band rechtsvoor niet goed vast kreeg. Het kostte de Duitser zelfs een puntenfinish.

Met nog zes ronden te gaan werd het veld vrijgegeven en reed Hamilton eenvoudig naar de zege, voor Bottas en Ricciardo. Laatstgenoemde had de verrassende Daniil Kvyat in zijn nek hijgen. De Rus was de enige die bij de herstart veel plekken goed kon maken. Daarachter eindigde Charles Leclerc voor Perez die juist niet profiteerde van een late stop. De overige punten gingen naar Carlos Sainz, Lando Norris, Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. Alexander Albon leek ook op weg naar een goede klassering, maar de Britse Thai verloor eerst plekken bij de herstart en spinde vervolgens, waardoor een goede klassering snel uit zicht raakte.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 L. Hamilton Mercedes 1:35:13.304
2 V. Bottas Mercedes +5.783
3 D. Ricciardo Renault +14.320
4 D. Kvyat AlphaTauri +15.141
5 C. Leclerc Ferrari +19.111
6 S. Pérez Racing Point +19.652
7 C. Sainz Jr. McLaren +20.230
8 L. Norris McLaren +21.131
9 K. Räikkönen Alfa Romeo +22.224
10 A. Giovinazzi Alfa Romeo +26.398
11 N. Latifi Williams +27.135
12 S. Vettel Ferrari +28.453
13 L. Stroll Racing Point +29.163
14 R. Grosjean Haas +32.935
15 A. Albon Red Bull +57.284
DNF G. Russell Williams +12 ronden
DNF M. Verstappen Red Bull +13 ronden
DNF K. Magnussen Haas +16 ronden
DNF E. Ocon Renault +36 ronden
DNF P. Gasly AlphaTauri +55 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 282
2 Valtteri Bottas Mercedes 197
3 Max Verstappen Red Bull 162
4 Daniel Ricciardo Renault 95
5 Charles Leclerc Ferrari 85
6 Sergio Perez Racing Point 82
7 Lando Norris McLaren 69
8 Carlos Sainz Jr. McLaren 65
9 Alex Albon Red Bull 64
10 Pierre Gasly AlphaTauri 63
11 Lance Stroll Racing Point 57
12 Esteban Ocon Renault 40
13 Daniil Kvyat AlphaTauri 26
14 Sebastian Vettel Ferrari 18
15 Nico Hülkenberg Racing Point 10
16 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 4
17 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 4
18 Romain Grosjean Haas 2
19 Kevin Magnussen Haas 1
20 Nicholas Latifi Williams 0
21 George Russell Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 479
2 Red Bull 226
3 Renault 135
4 Racing Point 134
5 McLaren 134
6 Ferrari 103
7 AlphaTauri 89
8 Alfa Romeo 8
9 Haas 3
10 Williams 0

Schouten pakt tweede titel met winst op 5.000m

Na de titel op de 3.000 meter heeft Irene Schouten ook de Nederlandse titel op de vijf kilometer bij de vrouwen veroverd. In het Thialf in Heerenveen was ze vandaag ook verreweg de beste op de langste afstand. Ze kwam in 6.55,94 over de finish.

Net als op de drie kilometer werd Reina Anema nu ook tweede in 7.01,38. Carlijn Achtereekte herstelde zich van de 3.000 meter en werd derde in 7.01,63.

Esmee Visser, die gisteren slechts elfde werd op de 3.000 meter, en vorig jaar de titel won op de 5.000 meter, deed het vandaag beter. De olympisch kampioene kwam met 7.02,06 wel net naast het podium terecht en werd vierde.

Uitslag Heracles Almelo - FC Utrecht

Heracles Almelo heeft zondag FC Utrecht met 4-1 verslagen. Rai Vloet was met drie doelpunten de grote man bij de Heraclieden. Voor FC Utrecht was dit de eerste nederlaag van het seizoen.

Vloet bracht Heracles al in de 2e minuut op voorsprong. De Brabander profiteerde van een fout van doelman Thijmen Nijhuis. Ondanks het meeste balbezit wist FC Utrecht geen kansen te creëren. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Silvester van der Water 2-0.

Een kwartier na de rust kreeg FC Utrecht een strafschop die benut werd door Simon Gustafson. De hoop bij de bezoekers om op gelijke hoogte te komen vervloog echter al meteen want een minuut later scoorde opnieuw Vloet. Diezelfde Vloet bepaalde even later de eindstand op 4-1.

Heracles Almelo

4 - 1

FC Utrecht

 2' Vloet
 45+1' v.d. Water
 63' Vloet
 71' Vloet
   62' Gustafson (pen)
 
 Gele kaart: Szöke, Rente, (Heracles Almelo), Ramselaar, (FC Utrecht)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: Geen
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Bucker
Breukers
Rente
Knoester
Hardeveld
Schoofs
Vloet
Bijleveld
v.d. Water (Cijntje/90+1)
Szöke (Bakis/79)
De la Torre (Burgzorg/87)
  Nijhuis
v.d. Maarel (Troupée/46)
St.Jago (Janssen/46)
Hoogma
Warmerdam
Maher
v.d. Streek
Gustafson
Ramselaar (v. Overeem/78)
Sylla (Kerk/46)
Elia (Boussaid/56)

COVID-19: 8740 nieuwe besmettingen en 39 doden, totaal 359.861 en 7434

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8740 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 359.861 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 237 in het ziekenhuis opgenomen., momenteel liggen er 1910 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 58 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 583 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 39 overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 7434 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Talsma pakt Nederlandse titel 10.000m na diskwalificatie Bergsma

Niet Jorrit Bergsma, maar Marwin Talsma heeft verrassend in Thialf in Heerenveen de Nederlandse titel op de 10.000 meter gepakt. Bergsma reed de snelste tijd maar hinderde Talsma in hun race en werd gediskwalificeed. Talsma reed met 12.52,09 een dik persoonlijk record.

Patrick Roest kende een prima start van zijn rit en reed lang rond zijn eigen baanrecord. De winnaar van de 5.000 meter afgelopen vrijdag kreeg echter rond de 8 kilometer een inzinking. Uiteindelijk kwam hij in 12.57,67 over de meet wat goed was voor een zilveren plak. Het brons was voor Marcel Bosker die met 12.59,25 voor het eerst onder de dertien minuten reed.

Politie beëindigt feestje in Hoofddorp

Op zaterdagavond werd een controle uitgevoerd in een bedrijfspand aan de Parellaan in Hoofddorp waar een feest werd gehouden.

Eerder op de avond had de politie al gezien dat er opvallend veel auto’s bij een bedrijfspand stonden. Ook werd een auto gecontroleerd waarin een aantal feestelijk geklede personen zaten. Bij elkaar was er aanleiding te veronderstellen dat er een feest werd gegeven en de politie besloot een controle in het bedrijfspand uit te voeren.

Toen de politie vlak bij het pand was, vluchtten veel feestgangers het pand uit. De politie kon nog een aantal wegrijdende auto’s tegenhouden. In het bedrijfspand trof de politie nog een aantal personen. Hier werden onder anderen licht- en geluidsapparatuur in beslag genomen. De politie bekeurde in totaal een vijftigtal personen wegens overtreding van de coronamaatregelen.

Tour Down Under gaat in 2021 niet door

De Tour Down Under en de Cadel Evans Road Race gaan in 2021 niet door. De organisatie heeft gezegd dat ze de koersen vanwege de coronapandemie niet veilig kunnen organiseren.

"De Santos Tour Down Under is een geliefd evenement op de kalenders van het mondiale wielrennen en de Australische sport en we weten hoe belangrijk het is voor de inwoners in Zuid-Australië. Om die reden hebben we er alles aan gedaan om te kijken hoe we de wedstrijd konden organiseren. Helaas is de internationale factor, met 400 mensen uit de internationale teams, te lastig om rond te krijgen", aldus een vertegenwoordiger van de organisatie.

"De problemen en risico's die ontstaan door de quarantaines en het sluiten van internationale grenzen vragen te veel van de teams, die al een moeizaam en uitdagend seizoen in 2020 hebben dat ook later is afgelopen dan normaal. Daarom zal de Tour Down Under niet plaatsvinden in 2021. Maar we verzekeren iedereen dat de wedstrijd zal terugkeren in Zuid-Australië aan het begin van de kalender van de UCI WorldTour in januari 2022, met de volledige steun van de wielerunie UCI."

De editie van dit jaar werd eind januari gewonnen door Richie Porte.

Van Duijvenbode als laatste Nederlander klaar op EK darts

De kwartfinales van het EK Darts zijn het eindstation voor Dirk van Duijvenbode. Aubergenius verloor met 10-4 van Jonny Clayton. Geen enkele Nederlander haalde de laatste vier. 

Van Duijvenbode en Clayton begonnen slordig aan de partij in Oberhausen. Het vizier stond bij beide darters duidelijk niet op scherp, getuige de vele missers op de dubbels. In de eerste vier sets misten Van Duijvenbode en Clayton samen in totaal 22 keer op de dubbel, waardoor de partij langzaam op gang kwam.

Een break van Clayton in de achtste leg werd Van Duijvenbode, die eerder deze maand doorstootte naar de finale van de World Grand Prix, fataal. Clayton pakte na een 4-4 tussenstand zes legs op rij en liep uit naar een eenvoudige 10-4 zege. 

Eerder deze maand baarde Van Duijvenbode opzien door op de World Grand Prix in Coventry de finale te halen. Van Duijvenbode is vooralsnog semiprof. Hij werkt ook in een auberginekwekerij in ‘s-Gravenzande. De Zuid-Hollander hield aan zijn topweek in Coventry een bedrag van 55.000 euro over aan prijzengeld.

Eerder op de avond wist James Wade af te rekenen met William O’Connor. Wade won met 10-4. Daardoor plaatste hij zich als eerste voor de halve finale. Peter Wright schrok niet van zijn favorietenstatus en boekte een 10-6 overwinning op Steve West. Snakebite is de hoogst geklasseerde darter die nog aanwezig is in Duitsland. Hij stuit bij de laatste vier op Clayton.

De andere halve eindstrijd gaat tussen James Wade uit Engeland en de Zuid-Afrikaan Devon Petersen. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Rob Cross, die in de finale Gerwyn Price versloeg.

EK Darts - kwartfinales
James Wade 10-4 William O'Connor
Jonny Clayton 10-4 Dirk van Duijvenbode
Peter Wright 10-6 Steve West
Devon Petersen 10-6 Ian White

Halve finales - vanaf 20.00 uur
James Wade v Devon Petersen
Peter Wright v Jonny Clayton

Finale
Wade/Petersen v Wright/Clayton

Vuelta: Etappe 12 - Een mythische monsterklim

De elfde etappe van de Vuelta a España was zaterdag bepaald niet spectaculair. Er gebeurde eigenlijk niks, maar dat mag de renners nauwelijks kwalijk genomen worden: vandaag gaat álles namelijk enorm pijn doen.

De heren krijgen een etappe voorgeschoteld van nog geen 110 kilometer, waar we na twee heuveltjes al de weinig prettige Alto de la Mozqueta op mogen. Die wordt gevolgd door de wat kortere, maar steilere Alto del Cordal, waar de afdaling vaak een grote uitdaging is.

Na die afdaling hebben ze het zitten: de Alto de l'Angliru, vermoedelijk de meest gevreesde klim in het World Tour-peloton. De eerste kilometers vallen mee, de tweede helft niet: met regelmatig stijgingspercentages van meer dan 20% en bijvoorbeeld een kilometer aan gemiddeld 17,5% ploffen de benen op voorhand al bijna uit elkaar.

Rellende_Rotscholier beschrijft een en ander hier weer uitstekend, inclusief weer wat mooie historie. Zorg verder gewoon dat je om een uur of twee klaar zit bij de start en om vier uur is er al helemaal geen excuus meer om niet te kijken. De finish ligt tussen vijf en half zes, ongeveer.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

Sylvana Simons geeft zetel in gemeenteraad op

Sylvana Simons geeft haar zetel in de Amsterdamse gemeenteraad per 1 november op. Ze gaat zich volledig richten op haar lijsttrekkerschap voor de landelijke verkiezingen. Duoraadslid Jazie Veldhuyzen volgt haar op als fractievoorzitter. Dat meldt AT5 op haar website

Dat is bekendgemaakt op een vergadering waar het partijprogramma en de kieslijst van BIJ1 voor de landelijke verkiezingen van komend voorjaar zijn vastgesteld.

'BIJ1 is bijna vier jaar geleden opgericht om in de landelijke politiek een plek aan tafel op te eisen. Dat moment is nu! En ik wil me daar volledig op focussen', aldus Simons.

153 bekeuringen uitgeschreven aan grote groep motorrijders

Het Verkeershandhavingsteam (VHT), de Dienst Infra (DI) en Team Hoofdwegen van de Amsterdamse politie hebben zaterdagmiddag 31 oktober 2020 in totaal 153 processen verbaal uitgeschreven aan motorrijders die een scala aan verkeersovertredingen begingen.

Tijdens een rit vanaf de Muntbergweg in Amsterdam over de A1 richting Muiden bestond de groep op verschillende momenten uit 300 motoren. Vanwege de omvang van de groep is er door de politie voor gekozen om de overtredingen op kenteken te bekeuren.

In totaal schreef de politie 153 boetes, onder meer voor het rijden zonder helm, het stilstaan op de rijbaan, het stilstaan op de vluchtstrook, het tegen de rijrichting in rijden, het afsteken van vuurwerk en het bellen tijdens het rijden.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie

FOK! Wat een weer: Bewolkt en regen

Vanochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog maar vanaf later in de ochtend en in de middag zijn er perioden met (mot)regen. Met een maximumtemperatuur van ca. 16°C wordt het zacht. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In de middag zijn langs de noordwestkust zware windstoten mogelijk van 70-80 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind iets af.

In de nacht van zondag op maandag blijft het bewolkt en kan plaatselijk nog wat lichte (mot)regen vallen. Het wordt een bijzonder zachte nacht met een temperatuur die amper daalt; de minima liggen rond 16°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard en langs de noordwestkust mogelijk stormachtig, 8 Bft. In het noordwesten zijn windstoten mogelijk van ca. 75 km/uur, vlak aan zee tot ca. 90 km/uur.

Maandagochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog met slechts hier en daar wat lichte regen of motregen. Tegen het einde van de ochtend begint het in het westen en noordwesten te regenen. In de middag trekt dit regengebied van west naar oost over het land. In de loop van de middag breekt van het westen uit de zon nog even door. Met maximumtemperaturen van 16°C in het noordwesten tot 19°C in het zuidoosten is het bijzonder zacht. In de loop van de middag stroomt van het westen uit minder zachte lucht binnen en daalt de temperatuur naar 12°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In het noordwestelijk kustgebied is de wind mogelijk enige tijd stormachtig en kunnen er zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind af. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Aan de rand van het Purmerbos...  (Foto: pukeko)
Aan de rand van het Purmerbos... (Foto: pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Politie beëindigt illegaal feest in Limburg

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een illegaal feest beëindigd. Rond 3.00 uur bleek dat een groep van ongeveer 100 tot 150 personen aanwezig was bij een feest in het bosgebied in Geulle, gemeente Meerssen. De politie heeft de aanwezige apparatuur in beslag genomen. De aanwezige feestvierders hebben een bekeuring gekregen. Er zijn 11 personen aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren.

Rond 3.30 uur arriveerde de politie in het bosgebied rond de Slingerberg in Geulle. Op dat moment waren naar schatting 100 tot 150 personen op het feest aanwezig. Via de verschillende bospaden bleven mensen toestromen. De mobiele eenheid zorgde ervoor dat het feest werd beëindigd en van alle aanwezigen werden de gegevens genoteerd. De organisatoren riskeren een boete van 4000 euro. In totaal zijn ongeveer 100 feestvierders bekeurd. Er zijn 11 aanhoudingen verricht. Alle aanwezige apparatuur is in beslag genomen. De politie kwam het feest op het spoor dankzij aangeleverde informatie over de voorbereidingen. Dit, in combinatie met meldingen van geluidsoverlast, maakte dat de locatie van het feest werd getraceerd.

Het is verboden om een evenement te organiseren of daaraan deel te nemen. Bij aantreffen van illegale feesten, waar bezoekers zich willens en wetens niet aan de noodverordening houden, delen de politie en de BOA's van de gemeente, wanneer de situatie het toelaat, direct boetes uit. Ze richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet.

Burgemeester Penn-te Strake, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: ‘Het is echt onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niets van de maatregelen aantrekken. Met z’n allen moeten we dit virus terugdringen. Samen met de politie treden we daarom op tegen mensen die de regels overtreden. Dit mag niet, dit kan niet.’

Nasa: Spooky spacesounds

Van trillingen van de zon tot de geluidsgolven van Saturnus, NASA heeft een afspeellijst samengesteld met een aantal de van de spookachtigste geluiden die ze in de ruimte hebben waargenomen. Luister en huiver !

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.