Arsenal wint voor het eerst sinds 2006 op Old Trafford

Boris (borisz)

Manchester United heeft zondag met invaller Donny van de Beek de gedevalueerde topper in de Premier League tegen Arsenal verloren. De ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer ging op Old Trafford met 0-1 onderuit door een strafschop. Het was voor het eerst sinds 2006 dat Arsenal op Old Trafford wist te winnen van United. 

Pierre-Emerick Aubameyang maakte ruim twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De Gabonees schoot vanaf elf meter beheerst in de rechterhoek. De bal ging op de stip na een overtreding van Paul Pogba op Héctor Bellerín. Van de Beek mocht een kwartiertje mee doen. Hij kwam in het veld voor Bruno Fernandes. De Oranje-international was in de slotfase dicht bij de gelijkmaker met een schot dat via Mohamed Elneny op de paal belandde.

Eerder in de wedstrijd raakte ook Arsenal het aluminium. Willian krulde de bal enkele minuten voor rust vanaf de rand van het zestienmetergebied op de lat. Arsenal klimt door de winst met twaalf punten uit zeven duels naar de subtop. Manchester United heeft zeven punten uit zes wedstrijden en staat in het rechter rijtje. 

Eerder op de dag raakte Everton de koppositie kwijt door een 2-1-nederlaag bij Newcastle United. The Toffeesstaan daardoor drie punten achter koploper Liverpool, dat zaterdag met 2-1 te sterk was voor West Ham United. Southampton won in een doelpuntenfestijn van Aston Villa: 3-4. The Saints kwamen met 0-4 voor, maar de thuisploeg kwam mede dankzij twee treffers in blessuretijd nog sterk terug.