FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 september 2020

Corona van Robert Pattinson legt opnames The Batman stil

Terwijl er vorige week enthousiast werd gereageerd op de eerste beelden van The Batman, ligt de productie alweer stil. Hoofdrolspeler Robert Pattinson is besmet geraakt met het coronavirus. Dit melden diverse bronnen. 

Alhoewel er door Warner Bros. niet officieel is bevestigd dat het om Pattinson gaat is er voldoende reden om aan te nemen dat de productie van een film met zo'n groot budget niet wordt stilgelegd als het niet om de hoofdrolspeler gaat. Warner Bros. laat in een statement weten: "Een lid van het productieteam van The Batman heeft positief getest op COVID-19. Aangezien deze persoon zich zal houden aan het vastgestelde protocol en dus in isolatie gaat, liggen de opnames tijdelijk stil."

Er was net weer begonnen met de opnames in Londen. Het is nog onbekend of dit directe gevolgen zal hebben voor een releasedatum, die nu vastgesteld staat op 30 september 2021. Naast Pattinson zullen onder andere Paul Dano als The Riddler, Colin Farrell als The Penguin en Zoë Kravitz als Catwoman te zien zijn. The Batman wordt geregisseerd door Matt Reeves, die eerder verantwoordelijk was voor de zeer succesvolle laatste twee films uit de The Planet of the Apes-trilogie. 

Corona van Robert Pattinson legt opnames The Batman stil
Corona van Robert Pattinson legt opnames The Batman stil

Sadistische ontvoering minderjarige, eis 30 maanden cel

Een 17-jarige jongen uit Schiedam staat in april 2019 doodsangsten uit als hij vanuit het niets ’s avonds na zijn werk in een auto wordt getrokken. In het voertuig krijgt hij harde klappen en wordt hij vervolgens in een kelderbox anderhalf uur vernederd. Het Openbaar Ministerie eist tegen de vier verdachten 30 maanden cel.

Tijdens zijn verblijf in de kelderbox moet de jongen onder bedreiging van een taser bij zichzelf ontuchtige handelingen verrichten met een banaan en een komkommer. Ook moet hij als een kat melk uit een schoteltje likken. De jongen wordt daarbij gefotografeerd.

Relatie met dochter
Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit onderzoek dat het slachtoffer een liefdesrelatie had met de 18-jarige dochter van één van de verdachten. Die verkering liep al langere tijd niet lekker, blijkt uit appgesprekken in het dossier. De moeder van het meisje, een 39-jarige Schiedamse, komt erachter dat het slachtoffer seksueel getinte filmpjes en foto’s van haar dochter in bezit heeft en wil dat hij die van zijn Iphone wist. Samen met haar partner, haar broer en een huisvriend zet de moeder het slachtoffer een paar dagen voor de ontvoering bij hem thuis eerst flink onder druk.

De jongen wist de beelden en daarmee lijkt de kou uit de lucht. Maar de verdachten zijn bang dat er toch nog kopieën op zijn iCloud staan. De vier wachten hem ’s avonds bij zijn werk op en dwingen hem in een gereedstaande auto op een laptop in te loggen op iCloud. Omdat het slachtoffer zijn telefoon niet bij zich heeft, lukt dat echter niet.

Vooraf gepland
In het strafdossier zijn appgesprekken tussen de vier verdachten opgenomen waaruit blijkt dat een paar dagen voor de gebeurtenis al uitgebreid plannen worden gemaakt het slachtoffer te vernederen. “Dat je als moeder enorm schrikt van bepaalde foto’s en appgesprekken van je dochter met haar vriendje is voor te stellen”, aldus de officier van justitie. “In de kern gaat het om vier volwassen mensen die een jongen van 17 hebben meegenomen, hebben vastgehouden en hebben vernederd. Daar past alleen een gevangenisstraf bij. Er is voor eigen rechter gespeeld.”

Naast wederrechtelijke vrijheidsberoving, ontucht en mishandeling worden de vier volwassenen ook verdacht van het vervaardigen van kinderporno. Op het moment dat de jongen in de kelderbox wordt vernederd is hij namelijk nog minderjarig.

Coronademonstranten veroordeeld tot 2 maanden cel

Vier mannen die werden aangehouden in verband met de rellen in Den Haag op donderdag 20 augustus, stonden gisteren voor de politierechter. Die legde straffen op tot twee maanden cel.

Die donderdagmiddag was er een demonstratie tegen coronamaatregelen in het centrum van Den Haag. Demonstranten kregen daarbij van de politie te horen dat zij niet naar het Binnenhof mochten. Een groep van zo’n honderd personen nam daarmee geen genoegen en keerde zich tegen de politie.

“Het is een bijzondere zomer in Den Haag”, zo sprak de officier van justitie. “Veel demonstraties en het wordt blijkbaar normaal om daarbij geweld tegen de politie te gebruiken. Dat moet afgelopen zijn.”

Demonstreren toegestaan
Een 42-jarige Hagenaar met een megafoon had zich opgeworpen als leider van de groep die van het Buitenhof via de Lange Poten naar het Plein ging. Dit ondanks de uitdrukkelijke instructies van de politie om naar de Lange Vijverberg te gaan. Daar was demonstreren toegestaan.

De Hagenaar maakte politiemensen uit voor ‘terrorist’ en ‘crimineel’. Hij spoorde de groep aan de aanwijzingen van de politie te negeren en riep de agenten toe ‘wegwezen!’ Ook probeerde hij met veel herrie en wilde armgebaren de politiepaarden te laten schrikken.

Kruitvat
“De verdachte was de lont in het kruitvat
”, aldus de officier van justitie. “Constant roepen, constant vooraan. U heeft gewoon te luisteren naar de instructies van de politie.”

De politierechter achtte opruiing, openlijk geweld in vereniging en belediging bewezen. Zij veroordeelde de man tot twee maanden cel waarvan een maand voorwaardelijk.

Agenten belaagd
Later ging het helemaal mis aan de Lange Vijverberg. Agenten in burger probeerden daar een van de relschoppers aan te houden. Daarop werden ze door de groep belaagd, geslagen, geschopt, bespuwd en uitgescholden. Alleen door zich terug te trekken in het politiebusje waarmee ze waren gekomen, konden de agenten zich in veiligheid brengen.

Een 33-jarige man uit Etten-Leur schopte daarbij met kracht tegen het politiebusje. De politierechter veroordeelde hem tot 30 dagen cel (waarvan 25 dagen voorwaardelijk), 150 uur taakstraf en vergoeding van de schade van drieduizend euro.

Spugen
Een andere man van 33 jaar uit Sint Willebrord spuugde naar een agent en sloeg en schopte ook tegen de bus. De politierechter vonniste tegen hem 30 dagen cel (waarvan 24 dagen voorwaardelijk) en een taakstraf van 180 uur.

Een 48-jarige Hagenaar die met zijn rugzak had ingeslagen op de agenten, wraakte de politierechter. Hij meende de rechter te herkennen van een andere zitting en was niet tevreden geweest met de uitkomst daarvan. In afwachting van de behandeling van het wrakingsverzoek blijft hij vastzitten.

 Hieronder wat twitterberichten met beelden van de demonstratie tegen de coronamaatregelen op 20 augustus te Den Haag;

Niet voor mensen met een spinnenfobie (of zwakke maag)

Op twitter kwam ik onderstaande tweet tegen , waar ik helaas weinig verdere informatie over kan vinden.
Er zijn spinnen in Australie die inderdaad vogels eten, maar dit schijnen ze zelden te doen. En dan lijken ze niet eens op de enorme harige spin die op onderstaand beeld op zijn gemak een vogel aan het verorberen is.

Een reactie onder de tweet geeft aan dat deze spin niet uit Australie komt maar uit Brazilie. Tot zover mijn naspeurwerk voor jullie, ik zit hier met 2cm dik kippevel!

Hoe zit het met jullie liefde / angst voor spinnen ?

  

Amber-Alert: vermiste Rianne teruggevonden

De 17-jarige Rianne is sinds de 3e september 2020 omstreeks 16:15 uur vermist uit Alphen aan den Rijn. Er zijn ernstige zorgen om haar welzijn. Zij is het laatst gezien in de omgeving van de sporthal op de Cornelis Geellaan te Alphen aan de Rijn. Op het moment van haar vermissing droeg zij een paarse legging en een roze t-shirt.

Als u haar gezien hebt of u heeft andere informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Update 21.36 uur

Rianne is terecht.

Rukker op heterdaad betrapt, aangehouden door politie

De politie heeft vorige week een 32-jarige Haarlemmer op heterdaad aangehouden voor onzedelijk gedrag. 

De politie was al langere tijd op zoek naar een man die in het openbaar vervoer bij zichzelf onzedelijke handelingen verrichtte. Dit deed hij in het bijzijn van (minderjarige) vrouwen.

De politie wist de verdachte afgelopen woensdag op heterdaad aan te houden in Zandvoort. De Haarlemmer is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Haarlem, waar hij werd ingesloten.

De aangeefsters zijn door de politie in kennis gesteld van de aanhouding. Het onderzoek wordt door de zedenpolitie afgerond.

PSV stalt Doan bij Arminia Bielefeld; Taylor verlengt bij Ajax

Twee voetbalnieuwtjes in één bericht.  Ritsu Doan vertrekt na een jaar alweer bij PSV. De 22-jarige Japanner wordt verhuurd aan Arminia Bielefeld, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga. Ajax heeft het contract van Kenneth Taylor opengebroken. 

Doan ontbrak donderdagmiddag al bij het oefenduel van PSV met Viktoria Köln (1-1). Hij wordt voor een jaar verhuurd aan Arminia Bielefeld. Die ploeg werd afgelopen jaar met tien punten voorsprong kampioen van de 2. Bundesliga en promoveerde dus rechtstreeks naar het hoogste niveau, samen met nummer twee VfB Stuttgart. Voor Doan betekent het een snel vertrek uit Eindhoven. De aanvallende middenvelder kwam een jaar geleden nog voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen, maar past niet in de plannen van hoofdtrainer Roger Schmidt.

Ajax heeft het contract van Taylor opengebroken. De achttienjarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor vier jaar. Taylor was een van de talenten wiens contract bij Ajax volgend jaar zou aflopen. De Amsterdammers wilden dit in het begin van de zomer al geregeld hebben, maar de onderhandelingen liepen stroef. Ryan Gravenberch heeft zijn contract inmiddels echter verlengd, net als Devyne Rensch en Naci Ünüvar, en nu ligt ook Taylor weer voor vier jaar vast.

Ineos wilde dag overleven

De ploeg van Ineos had vandaag in de zesde etappe van de Tour de France geen gele trui te verdedigen. En halverwege de koers aasde het ook niet meer op de ritwinst. Toch was het die ploeg die tijdens de beklimming en in de afdaling van de Col de la Lusette het initiatief nam in het peloton.

Dylan van Baarle reed voor de ploeg lange tijd aan kop van het peloton. Na afloop van de etappe zei de Nederlander dat hij begreep dat dat misschien merkwaardig was. "Het plan was eigenlijk om iemand mee te hebben in de vlucht. Dat was niet het geval en toen besloten we uit de gevarenzone te blijven op de Lusette. Want die col zou bergop én bergaf gevaarlijk zijn," aldus Van Baarle. "We wilden controleren,energie besparen want het parcours was toch niet lastig genoeg om het verschil te maken."

The Forbidden Library is Hearthstone's nieuwste evenement

Blizzard heeft het nieuwste evenement voor Hearthstone aangekondigd. Het betekent weer drie weken lol, want het event loopt van 8 september tot en met 29 september.

In week één, op 8 september, komen custom lobbies naar Battlegrounds. Spelers kunnen de modus voortaan in groepen spelen. Groepen tot en met vier spelers doen dit in publieke servers, maar groepen groter dan vijf worden in private servers gegooid. Ideaal voor toernooien. Ook worden drie nieuwe heroes toegevoegd.

In week twee komt de nieuwe solo-content beschikbaar: Book of Heroes. In Book of Heroes worden de verhalen van alle tien basishelden verteld. In week twee begint dit met het verhaal van Jaina, maar het vertellen van alle verhalen wordt verspreid over het komende jaar.

In week drie worden de festiviteiten afgesloten met een nieuwe Heroic Brawliseum, waarin je geld of gold moet inzetten, maar ook grote prijzen kunt winnen. Tot slot heeft Blizzard enkele balanswijzigingen aangekondigd, die vind je hier.

Blizzard toont Shadowlands Afterlives: Maldraxxus

Blizzard heeft de tweede animatie in de Shadowlands Afterlives serie beschikbaar gemaakt. De tweede animatie staat in het teken van Maldraxxus en zien we hoe Draka haar draai weet te vinden in het hiernamaals.

Draka kennen we natuurlijk als strijder in de Frostwolf Clan, maar bovenal als moeder van Thrall. De animatie kun je hieronder bekijken, want veel kan ik er niet over melden zonder één en ander te spoilen. World of Warcraft: Shadowlands komt uit op 27 oktober.

Wie wil er Chicken Nuggets?

Al een wat ouder filmpje dat mij echter nog steeds weet te vermaken wanneer het weer eens over het 'verwerken van vleesafval' gaat . Wij Nederlanders hebben onze eigen nationale trots, de frikandel, waarover de nodige mythes de ronde doen (koeieogen, uiers, hoeven, bloed van maagdelijke christelijke kinderen, noem maar op) maar internationaal is er natuurlijk de Chicken Nugget. Met lede ogen moesten de groen/rode milieuhippies steeds maar zien dat 'het pleps' het nauwelijks leek te interesseren wat een hoop 'dierenleed' er verborgen zou gaan achter deze krokante lekkernijen. Ook gezondheidstechnisch moest er worden ingegrepen want zo kon het toch niet langer doorgaan!

De door zijn televisieoptredens bekend geworden Britse kok Jamie Oliver zou dit varkentje wel even gaan wassen. Een groepje tienjarigen (schat ik?) kijkt toe hoe Jamie de meest ranzige delen van een kip voor hergebruik in electrieke apparatuur mikt. Overigens meende ik juist altijd dat die commie milieufreaks zo voor hergebruik waren? Maar goed, met het toevoegen van de huid van de kip, die bij gebraden kip juist die heerlijk krokante buitenkant geeft maar blijkbaar als 'duivels-voedsel' wordt geschouwd (daar er veel vet in aanwezig is) wordt de boel nog wat smeuïger gemaakt. We zijn nu al een heel eind op weg om de ingrediënten hierdoor te reduceren tot het welbekende (van de McNugget-ophef) 'pink paste'.

Enfin, de verkregen roze meuk wordt nog wat op smaak gebracht met kruiden en zout waarna het een jas aangedaan krijgt van broodkruim. Daarna gaat het de pan in om gebakken te worden. Nadat ze kinderen dus gezien hebben wat er allemaal voor afvalvlees is gebruikt voor de bereiding van deze lekkernij serveert Jamie de krokant gebakken lekkernijen aan de kinderen met de woorden: "Now, who would still eat this?" Overal steken de kinderen, likkebaardend van verlangen, langzaam hun vinger op. De uitdrukking op het gezicht van de verslagen milieufreak is, in credit-meme-card taal sprekend: PRICELESS! Kinderachtig, als ik nu eenmaal ben, kan ik het niet laten om Jamie even de middelvinger te tonen en een welgemeend "Up yours you hippie freak!", toe te schreeuwen!

Verstappen: "Monza is niet een circuit dat ons goed ligt"

Dit weekend staat de Grand Prix van Italië op het programma en Max Verstappen hoopt op een podiumplek, maar dat zal niet makkelijk worden. Het circuit in Monza is niet ideaal voor de Red Bull-wagens.

"Monza is niet een circuit dat ons goed ligt, dus het podium zal niet eenvoudig worden, maar ik hoop er zondag te staan", aldus de jonge Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur denkt aan de vooravond van de race nog even terug aan de wedstrijd van twee jaar geleden. "Eigenlijk had ik er al eens moeten staan. In 2018 kwam ik als derde over de finish, maar stond ik niet op het podium." Dat gebeurde destijds omdat Verstappen vijf seconde straftijd kreeg. "Maar ik hoop er nu wel echt te staan. We gaan het zeker proberen", zo vertelt de Nederlander.

Verstappen vindt de baan in Monza niet ideaal voor de Red Bulls. "Die rechte stukken zijn hier ontzettend lang, wat natuurlijk niet geweldig voor ons is. Hopelijk vinden we een goede balans voor de bochten, om dat te compenseren, maar het blijft gewoon niet het meest eenvoudige circuit voor ons."

"We geven niet op, maar ik ben realistisch en op dit moment zijn we nog steeds wat te langzaam. We hebben geluk nodig om te kunnen winnen. We lijken misschien nog aan het titelgevecht mee te doen, maar zoals het nu gaat, verlies ik elk weekend zo’n zeven punten in het kampioenschap. Dat verschil zal op een gegeven moment enorm zijn. Dat maakt me niet depressief of zo, maar het is goed om realistisch te blijven. We kunnen op dit moment gewoon niet echt het gevecht met Mercedes aan", zo vertelt de Red Bull-coureur.

Nieuwe tegenvaller voor Oranje: De Vrij naar huis

Stefan de Vrij is niet van de partij voor de Nations League-wedstrijden die het Nederlands elftal in de komende dagen tegen Polen en Italië speelt.De KNVB meldt donderdagochtend via de officiële kanalen dat de centrale verdediger van Internazionale een blessure heeft opgelopen en daarom het trainingskamp van Oranje in Zeist inmiddels verlaten heeft.

De Vrij leek voor de aankomende interlands juist verzekerd van een basisplaats, aangezien Matthijs de Ligt en Daley Blind eveneens niet van de partij zijn.

Eerstgenoemde staat langere tijd aan de kant vanwege een schouderkwetsuur, terwijl Blind afgelopen week onderuitging in een oefenduel van Ajax en voorlopig niet op het veld zal staan.

De KNVB voegt toe dat interim-bondscoach Dwight Lodeweges geen vervanger voor De Vrij op zal roepen, waardoor de selectie van het Nederlands elftal nog bestaat uit 23 spelers.

Naast aanvoerder Virgil van Dijk kan de oefenmeester voor het hart van zijn verdediging een beroep doen op Nathan Aké, Perr Schuurs en Joël Veltman. Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond zijn eerste interland van de nieuwe editie van de Nations League in de Johan Cruijff ArenA tegen Polen.

Aanstaande maandag staat, eveneens in Amsterdam, de ontmoeting met de Italianen op de agenda. Voor Oranje worden dit de eerste wedstrijden sinds november van het afgelopen jaar.

Geen mondkapje? Dan de grafkist in

In Indonesië hebben de autoriteiten een afschrikmanier gevonden om het volk aan de mondkapjes te laten gaan. De pandemie levert erg veel besmettingen op en men doet of er niks aan de hand is.

Als je in Indonesië geen mondkapje draagt, kan je kiezen tussen een boete van omgerekend 15 euro of een taakstraf van 60 minuten. De meesten kiezen ervoor om een taakstraf te doen. Dit veroorzaakte een rij waarop het idee werd bedacht dat men als straf ook wel in een grafkist kon liggen en tot 100 moest tellen. "Als ze Covid-19 krijgen, liggen ze straks misschien wel in een echte kist", zegt Budhy Novian, hoofd van de gezondheidsdienst in Oost-Jakarta. Wat dat betreft is dat wel de ideale voorbereiding op wat zou kunnen komen, als je geen mondkapje draagt.


Hier zou je zo in kunnen komen te liggen... (Foto: Pixabay)
Hier zou je dus zo in kunnen liggen... (Foto: Pixabay)

Defensie boort waterputten voor de brandweer in het Bargerveen

Op 7 september a.s. begint het Waterboordetachement van het Ministerie van Defensie met het boren van twee waterputten (‘calamiteitenputten’) in het Bargerveen in de gemeente Emmen. Het initiatief hiervoor kwam van Staatsbosbeheer en Veiligheidsregio Drenthe. Als de beide waterputten klaar zijn, beschikt de brandweer sneller over bluswater waardoor de brand mogelijk sneller bestreden kan worden, er minder flora en fauna verloren gaan en de risico’s voor de omgeving zoveel mogelijk worden beperkt.

Het Bargerveen is één van de weinige plekken in Nederland waar nog levend hoogveen voorkomt. Eeuwenlang is er in Nederland veel hoogveen afgegraven en opgestookt. Het natuurgebied Bargerveen is tussen 1968 en heden gegroeid van 66 naar 2350 hectare. Natuurorganisaties werken aan behoud, herstel en uitbreiding.

Het boren van deze putten is een samenwerking tussen het Ministerie van Defensie, Staasbosbeheer, de Veiligheidsregio Drenthe en de gemeente Emmen. In 2019 vond, met als thema natuurbrand, de multidisciplinaire rampen- en crisisbestrijdingsoefening ALERT plaats, ook in Drenthe. Toen oefenden de Drentse crisispartners en Defensie samen.

Microsoft Flight Simulator kent beste launch op Game Pass

Microsoft maakt bekend dat Microsoft Flight Simulator al meer dan één miljoen spelers heeft weten te trekken. Daarnaast was het de grootste lancering voor Game Pass op pc tot nu toe. Een sterk begin dus voor de titel.

Deze spelers zijn goed geweest voor meer dan 26 miljoen vluchten en meer dan één miljard gevlogen kilometers. Microsoft Flight Simulator is momenteel enkel speelbaar op pc, maar komt in de toekomst ook naar Xbox Series X.

Koolhof in dubbelspel door op US Open

Tennisser Wesley Koolhof heeft zich in het dubbelspel samen met de Kroaat Nikola Mektic geplaatst voor de tweede ronde. Het duo, als achtste geplaatst, rekende af met de Servisch-Indiase combinatie Nikola Cacic/Divij Sharan: 6-4, 3-6, 6-3.

Voor de nummers twee van de plaatsingslijst en de verliezend finalisten van twee jaar geleden is het al voorbij: de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo sneuvelden met 6-2, 6-4 op pijnlijke wijze tegen de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen.

Lutsenko wint bergetappe na solo, Yates behoudt geel

Alexey Lutsenko heeft de zesde etappe in de Tour de France gewonnen. Na 191 kilometer koersen, van Le Teil naar Mont Aigoual, kwam de Kazach solo over de meet. Adam Yates behield het geel.

Al vrij snel na de start waren het Greg Van Avermaet, Nicholas Roche, Jesús Herrada en Rémi Cavagna die op avontuur gingen. Zij kregen gezelschap van Powless , Boasson Hagen, Oss en Lutsenko. Hun voorsprong liep al gauw op naar maximaal iets meer dan zes minuten.

Op zo´n 45 kilometer van de streep was de eerste beklimming van de dag, de Cap de Coste van de derde categorie. Roche was de eerste die bovenaan kwam voor Van Avermaet. De achterstand van het peloton was toen een kleine vijf minuten. In het peloton was het inmiddels Jumbo-Visma die het tempo bepaalde.

De volgende beklimming was de Col des Mourezes ook van de derde categorie. En wederom was het Roche die als eerste bovenkwam. Het peloton volgde op 2,5 minuut. Van dalen was geen sprake, direct volgde de Col de la Lusette van de eerste categorie. Vooraan moesten Oss en Boasson Hagen gelijk lossen. In het peloton was het inmiddels Ineos die de regie voerde.

Vooraan was de kopgroep uitgedund tot vier man: Powless, Lutsenko, Roche en Van Avermaet. Herrada kon zich even later ook weer aansluiten. Powless demareerde en alleen Lutsenko kon volgen. Even later moest Powless toch lossen. Herrada had zich ondertussen weer teruggeknokt en reed nu op twintig kilometer van Lutsenko. In het uitgedunde peloton gebeurde er vooralsnog weinig.

Lutsenko kwam als eerste boven, 22 seconden later volgde Herrada. De slotklim was de beklimming van de Mont Aigoual. De voorsprong van de Kazach op Herrada was een halve minuut en liep vervolgens weer wat op. Drie kilometer voor de streep was het duidelijk dat Lutsenko, mits geen pech, niet meer zou worden bijgehaald. En zo geschiede, Lutsenko kwam als eerste over de meet.

Tennisster Pliskova sneuvelt vroegtijdig op US Open

Voor tennisster Karolina Pliskova is de US Open al voorbij. De finaliste van 2016 en nummer drie van de wereld ging onderuit tegen de Française Caroline Garcia (WTA-50). De Tsjechische Pliskova, nummer één op de plaatsingslijst, ging met 6-1, 7-6 (2) onderuit.

De als vierde geplaatste Japanse Naomi Osaka, winnares van 2018, stuurde de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-74) met 6-1, 6-2 simpel naar huis. Pliskova's landgenote Petra Kvitova, als zesde geplaatst, had het minder moeilijk: de Oekraïnse Kateryna Kozlova (WTA-99) sneuvelde met 7-6 (3), 6-2.

Petra Martic uit Kroatië (8) rekende met 6-3, 6-4 af met de Oekraïnse Kateryna Bondarenko (WTA-349), terwijl het doek viel voor de nummers elf en twaalf van de plaatsingslijst. De Kazachse Elena Rybakina ging onderuit tegen de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA-93, 7-5, 6-1), terwijl Marketa Vondrousova uit Tsjechië met 6-1, 6-2 in de pan gehakt werd door de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-106).

Djokovic na stroeve start door op US Open

Tennisser Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De Servische nummer één van de wereld begon in New York niet geweldig tegen Kyle Edmund, maar kreeg de Brit na ruim drie uur toch op de knieeën: 6-7(5), 6-3, 6-4, 6-2.

De als vierde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas had het wat minder moeilijk met de Amerikaan Maxime Cressy. Tsitsipas stuurde de mondiale nummer 168 met 7-6 (2), 6-3, 6-4 naar huis.

De Duitser Alexander Zverev (5) moest twee sets knokken tegen Brandon Nakashima, maar de Amerikaanse tiener (ATP-223) dolf daarna toch het onderspit: 7-5, 6-7 (8), 6-3, 6-1.

De Belg David Goffin, de nummer zeven van de plaatsingslijst, moest er ook even inkomen tegen Lloyd Harris, maar na vooral een stroeve eerste twee sets was hij de Zuid-Afrikaanse nummer 95 van de wereld de baas: 7-6 (6), 4-6, 6-1, 6-4.

De Chileen Cristian Garin begon als nummer dertien van de plaatingslijst in New York, maar sneuvelde al in de tweede ronde: Mikhail Kukushkin (ATP-90) uit Kazachstan was met 6-2, 6-1, 3-6, 4-6, 7-5 te sterk.

Nintendo Switch Online uitgebreid met Super Mario All-Stars

Deze maand komt Super Mario 3D All-Stars naar Nintendo Switch, maar iedereen weet dat dit idee niet nieuw is. Voor SNES kwam Nintendo al met Super Mario All-Stars, een collectie van Super Mario Bros., 2 en 3 en The Lost Levels.

Deze collectie wordt vandaag nog toegevoegd aan de collectie SNES-games die beschikbaar zijn via Nintendo Switch Online. Voor abonnees van de dienst begint het jubileum van Mario vandaag dus al.

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 36

Er draait niet zo veel nieuws in de bioscopen deze week; vijf nieuwe titels maar. De release van Tenet, vorige week, kan daar aan bijgedragen hebben, Maar deze week ziet wel de la(aaaa)ngverwachte release van de laatste FOX-Marvelfilm: The New Mutants, die eigenlijk in 2018 zou verschijnen.

The New Mutants

Een originele horror triller die zich afspeelt in een geïsoleerd ziekenhuis waar een groep jonge mutanten vastgehouden wordt voor psychiatrisch onderzoek. Wanneer er wel heel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, zullen zowel de nieuwe mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld, terwijl ze vechten om te overleven.

Paradise Drifters

Tijdens hun reis naar Zuid-Europa proberen drie thuisloze jongeren hun verleden van zich af te schudden. De liefde en geborgenheid die ze een leven lang gemist hebben, blijkt dichterbij dan gedacht.

El Principe

Chili, 1970. Tijdens een dronken bui steekt Jaime zijn beste vriend dood. Veroordeeld maakt hij al snel kennis met de mores van het gevangeniswezen. Hij komt onder bescherming van "The Stallion", een oudere en gerespecteerde man die alle informele regels in de gevangenis bepaalt. Binnen de tralies leert hij alles over loyaliteit en 'zwarte liefde', zoals het in de gevangenis wordt genoemd...

Été 85

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Cunningham

De legendarische Amerikaanse choreograaf en danser Merce Cunningham (1919-2009) wilde geen avant-gardist genoemd worden, maar gewoon “danser”. De interpretatie ervan liet hij aan de toeschouwer, voor hem was dansen een kwestie van “mensen die op verschillende manieren bewegen”. Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen en mogelijkheden van het menselijk lichaam, met elementen uit klassieke en moderne dans. Ook wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen, in nauwe samenwerking met mensen als componist John Cage (ook zijn levenspartner) en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging. Met zijn verhaal, zijn ideeën en innovatieve gebruik van technologie, beïnvloedt hij nog steeds nieuwe generaties dansers, kunstenaars en choreografen. Regisseur Alla Kovgan combineert in deze 3D-documentaire de filosofie en het levensverhaal van Merce Cunningham tot een oogstrelende tocht door zijn creatieve brein. Van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York, tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. Met monologen en interviews met Cunningham en de mensen met wie hij werkte, archiefbeelden en dansfragmenten die door 3D-techniek nog meer overrompelen.

Thuis racen met Mario Kart Live: Home Circuit

Nintendo komt met nieuw speelgoed, waarmee je jouw huis omtovert tot Mario Kart-racebaan. Mario Kart Live: Home Circuit maakt gebruikt van een bestuurbare Mario Kart met daarop een camera. Zo tover je jouw huis om tot racebaan.

De game bestuur je met Nintendo Switch en je bent natuurlijk vrij om de racebaan aan te passen zoals jij wil. De game komt in twee versies: Mario en Luigi. Op 16 oktober is Mario Kart Live: Home Circuit beschikbaar.

Super Mario 3D All-Stars komt deze maand in beperkte oplage

Super Mario 3D All-Stars is een verzameling van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Deze games komen respectievelijk uit het Nintendo 64, Gamecube en Wii tijdperk. De collectie is vanaf 18 september beschikbaar.

Volgens Nintendo krijgt de fysieke versie slechts een beperkte oplage en bovendien is de digitale versie enkel tot 31 maart 2021 beschikbaar. Waarom Nintendo voor deze Disney-achtige strategie kiest is onbekend. Fans zullen verder opmerken dat Super Mario Galaxy 2 ontbreekt.

Volop James Bond-actie in nieuwe trailer No Time To Die

De eerste film die dankzij de coronacrisis met enkele maanden werd uitgesteld lijkt nu toch langzaam weer dichterbij te komen; vandaag is er een nieuwe trailer verschenen voor No Time To Die.

In deze 25e Bondfilm heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

In No Time to Die keert Daniel Craig terug voor zijn vijfde film als Ian Flemings James Bond 007. De cast bestaat verder uit Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright en Ralph Fiennes. De film is te zien vanaf 12 november.

Super Mario Bros. battle royale aangekondigd

Nintendo heeft vandaag wegens het vijfendertig jarig bestaan van Mario Super Mario Bros. 35 aangekondigd. Dit is een online spel waarin 35 spelers tegelijk de originele Super Mario Bros. spelen. Door vijanden te verslaan stuur je ze naar de game van andere spelers om hun te saboteren. Uiteindelijk blijft alleen 1 speler over.

De game is vanaf 1 oktober alleen beschikbaar als een gratis download voor Nintendo Switch Online abonnees en blijft enkel tot 31 maart 2021 online.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury komt volgend jaar

Nintendo lijkt van plan om alle ietwat populaire Wii U games op de Switch te zetten. Binnenkort is het de beurt aan Super Mario 3D World, die op 12 februari 2021 de overstap maakt. Naast de port komt het blijkbaar met extra content genaamd 'Bowser's Fury'. Nintendo wil nog niet zeggen wat dit precies is.

In de Switch-versie van 3D World is het ook eindelijk mogelijk om online samen te spelen. Op de Wii U-versie kon alleen samen op de bank multiplayer doen.

Wargaming UK verandert naam in DPS Games

Wargaming laat weten dat de studio Wargaming UK wordt omgedoopt naar DPS Games.

In lijn met de groei van de studio sinds de overname van Edge Case Games in 2018, biedt DPS Games nu onderdak aan meer dan 94 teamleden en heeft het zijn kantooroppervlak het afgelopen jaar verdubbeld. En die groei is niet beperkt tot de standplaats Guildford, aangezien het team al zijn overzeese activiteiten in Australië heeft opgezet met 70 teamleden, en ze willen uitbreiden naar andere wereldwijde game-hubs in de toekomst.

Waarom ze de naam veranderen leggen ze zelf uit in onderstaande video.

WRC 9 verschijnt aan de start

Nacon en KT Racing Studio laten vandaag WRC 9 los op PlayStation 4, Xbox One en pc via de Epic Games Store. De game verschijnt op een later moment ook voor PlayStation 5, Xbox Series X en Nintendo Switch.

WRC 9 levert vele verbeteringen, bijvoorbeeld voor het gedrag van voertuigen en het realisme van het racen, naast nieuwe game-modes – inclusief Clubs, een free-roaming-zone om de instellingen van de wagens te testen en een uitgebreide Career Mode.

In de Clubs-mode kunnen spelers om hun eigen kampioenschappen van A tot Z creëren en vervolgens strijden tegen hun vrienden of de community.
Om de game nog verder uit te breiden, verschijnen de komende maanden diverse gratis updates met nieuwe content, inclusief een Photo-mode, nieuwe special stages voor de rally’s van Portugal en Finland, extra wagens en teams en de Co-driver-mode.

Nieuwe content is er ook:

 • 3 nieuwe rally’s: Japan, Nieuw-Zeeland, Kenia
 • Meer dan 50 officiële teams en hun kleuren van de WRC, WRC 2, WRC 3 en Junior WRC
 • Meer dan 15 bonuswagens die hun stempel op de geschiedenis van de WRC hebben gezet

Ary and the Secret of Seasons beschikbaar

Mindscape en Modus Games, in samenwerking met de ontwikkelaar eXiin, kondigen aan dat Ary and the Secret of Seasons verkrijgbaar is op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam.

Ary and the Secret of Seasons volgt de reis van een jong meisje genaamd Ary door de wereld van Valdi. Ary zich aangesloten bij de Wachters der Seizoenen, een organisatie die van oudsher door mannen wordt geregeerd. Haar taak: de seizoenen van Valdi herstellen. Ary kan kleine bollen oproepen die fungeren als kleine ecosystemen voor elk seizoen, waardoor de omgeving erin volledig verandert. De bollen kunnen met drie tegelijk worden geopend; zo kan Ary in één keer van de winter naar de zomer naar de herfst springen.

Tieners achter tralies

Wat is goed en wat is fout? Hoe worden jongeren crimineel? En hoe kom je weer uit de criminaliteit als je daar eenmaal in zit? Hoe proberen politie, officieren van justitie en rechters de samenleving veilig en rechtvaardig te houden én eerlijk op te treden tegen degenen die zich niet aan de regels houden? De antwoorden zijn niet altijd makkelijk te geven, maar in hun nieuwe boek Tieners achter tralies gaan misdaadjournalisten Maarten van Dun en Paul Vugts samen met de lezer op zoek.

Voor de Amsterdamse krant Het Parool schreven Vugts en Van Dun samen vele artikelen over misdaad, criminelen en rechtszaken. Over de strijd van politie en Openbaar Ministerie tegen de onderwereld. Op verzoek van de Mr Eva Meillo stichting en het Openbaar Ministerie bewerkten ze een serie artikelen tot een boek voor leerlingen van de bovenbouw van de middelbare school, dat toegepast kan worden bij het maatschappijleeronderwijs.

Begrijpelijke taal
Zo geven zij in begrijpelijke taal en met treffende tekeningen van Aloys Oosterwijk een zo goed mogelijk beeld van verschillende soorten criminaliteit waarbij jongeren betrokken zijn en de bestrijding daarvan. De verhalen in dit boek, die zich allemaal afspelen in Amsterdam, zijn echt gebeurd. Deze week wordt het boek Tieners achter tralies beschikbaar gesteld voor docenten maatschappijleer.

Het Openbaar Ministerie houdt zich dagelijks bezig met de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Het OM vindt het ook van groot belang dat mensen niet in de criminaliteit raken. Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor jongeren. Zoals uit de verhalen in het boek blijkt, blijkt kunnen die carrières al vroeg beginnen. Het boek geeft een realistisch beeld van hoe een crimineel leven er echt uitziet en laat zien dat dit geen pretje is. Het is voor het OM belangrijk dit uit te dragen. Dit boek draagt daaraan bij.

Mr Eva Meillo stichting
De Mr Eva Meillo Stichting is vernoemd naar de in 2008 op 34-jarige leeftijd overleden officier van justitie Eva Meillo. Eva was gedreven, had een ontwapenende en effectieve stijl van communiceren en ze toonde bijzondere aandacht voor de positie van het slachtoffer. Ook was ze vaak niet tevreden over de berichtgeving in de media en vond ze dat het OM beter verdiende. De in haar naam opgerichte stichting heeft dan ook tot doel het werk van het OM op een objectieve en integere manier voor burgers inzichtelijk te maken. Een boek speciaal voor jongeren stond hoog op de verlanglijst van de stichting.

Op de website www.tienersachtertralies.nl is het boek digitaal te lezen.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Duizenden doden door tyfoon Maysak

Tyfoon Maysak is naar alle waarschijnlijk verantwoordelijk voor de dood van meer dan vijfduizend koeien en enkele tientallen bemanningsleden van het vermiste schip Gulf Livestock 1. Japanse reddingswerkers zijn momenteel op zoek naar het schip maar dat is vermoedelijk gezonken. Er is momenteel slechts één overlevende uit het water gehaald.  

Aan boord bevonden zich ruim vijfduizend koeien en meer dan veertig bemanningsleden. Over hun lot is nog niets bekend maar voor al hun levens (en hun vlees) wordt gevreesd. Gisteren verzond het schip een noodsignaal naar de kustwacht toen het in de Oost-Chinese zee in de problemen kwam. Op dat moment had het schip te maken met zeer krachtige windstoten en de hoge golven veroorzaakt door tyfoon Maysak. Koeien schijnen trouwens te kunnen zwemmen. In september 2019 zijn in de Verenigde Staten koeien tijdens orkaan Dorian in het water terecht gekomen. De koeien zijn toen na een zwemtocht van acht kilometer levend teruggevonden. 

Tyfoon Maysak is tot nu toe de krachtigste tyfoon van 2020 en zal later vanmiddag Zuid Korea bereiken. Met windsnelheden van 175 kilometer per uur en een verwachte neerslag van lokaal 300 millimeter kunnen Zuid- en Noord Korea hun borst natmaken. De kans op aardverschuivingen in het gebied is groot en de kustregio's verwachten zware overstromingen.  

Hetzelfde gebied zal begin volgende week te maken gaan krijgen met de volgende tyfoon, Haishen. 

Polsstokfenomeen Duplantis slaat weer toe in prachtige strijd

De Diamond League in Lausanne werd wegens de COVID-19-crisis flink uitgekleed: geen stadionwedstrijden, alleen het polsstokhoogspringen in het centrum van de Zwitserse stad. Dat maakte het echter niet minder boeiend, want de twee goden van het polsstokhoogspringen maakten er een geweldige strijd van.

De Amerikaan Sam Kendricks en de jonge Zweed Armand Duplantis, daar ging het om - de rest haakte af toen zij nog amper op gang waren gekomen. Ogenschijnlijk moeiteloos benaderde de twee de zes meter, vooral Duplantis ging keer op keer vér over de lat heen. Bij 6,02 meter deed hij dat opnieuw, waar Kendricks het toch wat lastiger kreeg.

De lat ging nog eens vijf centimeter omhoog: Kendricks slaagde bij zijn eerste poging niet, Duplantis met speels gemak wél. Nadat Kendricks nog twee keer faalde was de winst vergeven en helaas was het inmiddels donker aan het worden, daar had men even niet aan gedacht. Met wat geïmproviseerd licht deed Duplantis nog wel een poging op 6,15 meter, waarmee hij Sergey Bubka uit de boeken zou stoten, maar zonder succes, waarna hij het voor gezien hield.

De 6,07 meter was wel een historische prestatie van de nog altijd maar 20-jarige Zweed. Outdoor sprong alleen de legendarische Bubka ooit hoger dan 6,06 meter, zijn wereldrecord van 6,14 meter in 1994 was wereldwijd de hoogste outdoorsprong tot Duplantis' poging van woensdagavond. Indoor, waar de wind uiteraard geen rol speelt, sprong de jonge Zweed eerder dit jaar al naar een ongekend record van 6,18 meter.

Bij de vrouwen won Angelica Bengtsson, landgenote van Duplantis, hoewel men daar niet echt in de buurt van historische hoogtes kwam. Bengtsson haalde in haar derde en laatste poging op 4,72 meter de winst binnen.

De strijd tussen de twee helden

Verdachte van neerschieten willekeurig slachtoffer in Amsterdam voor de rechter

De 29-jarige Khalid O. wordt ervan verdacht eind mei van dit jaar een willekeurig slachtoffer te hebben neergeschoten op de Verbindingsdam in Amsterdam Oost. Dit is te lezen op de website van AT5. Vandaag verschijnt hij voor het eerst voor de rechter. Een 28-jarige vrouw raakte in de vroege morgen van 31 mei gewond aan haar onderlichaam nadat ze werd beschoten.

Het incident gebeurde rond half zes, toen de vrouw met een vriendin vanaf de Borneolaan naar de Verbindingsdam liep om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan liep een man op straat. Hij oogde verward en riep iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageerde.

Willekeurig gekozen
Toen de twee vrouwen op de Verbindingsdam kwamen, stond er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die zij eerder op de Borneolaan hebben zien lopen. Hij had een vuurwapen in zijn hand en schoot een van de vrouwen in haar onderlichaam.

De vrouw kon zelf de politie bellen. Ze lijkt een willekeurig gekozen slachtoffer te zijn.

Aanhouding
De volgende ochtend viel een arrestatieteam een woning aan de Borneolaan binnen. Daar werd de 29-jarige Khalid O. aangehouden. O. wordt ervan verdacht de vrouw te hebben neergeschoten en zou ook hebben gevuurd in de richting van haar vriendin. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem bovendien van verboden wapenbezit.

De zaak tegen O. begint vanmorgen om 11.00 uur met een zogenaamde pro-formazitting.

Man beroofd en moet pincode afgeven in Tilburg

Een inwoner van Tilburg is gisteravond beroofd van zijn telefoon en pinpas. Ook moest hij onder dwang zijn pincode afgeven zodat de daders geld konden pinnen.

Het slachtoffer liep gisteravond omstreeks 22.35 uur van het Piusplein in de richting van het Stadhuisplein. Toen hij de trap voor het stadhuis opliep werd hij aangesproken door een blanke man van ongeveer 30 à 40 jaar oud en 1.80 m lang. Hij had lichtkleurige kleding aan. De man vroeg om geld maar dat had het slachtoffer niet. Toen pakte de man een glimmend voorwerp uit zijn zak, vermoedelijk een mes, en werd kwaad. Het slachtoffer deed het enige wat hij kon doen en dat was meewerken.

Het slachtoffer moest meelopen. Ondertussen kwam er een tweede verdachte bij, ook een blanke man van dezelfde leeftijd. Deze had een zwarte baard had donkerkleurige kleding aan. Het slachtoffer moest onder het lopen zijn pinpas afgeven en zijn pincode. Ook zijn telefoon werd hem afgenomen. Bij een geldmaat aan de Schouwburgpromenade werd een flink geldbedrag van de rekening van het slachtoffer gehaald. Toen lieten de twee mannen het slachtoffer gaan zonder telefoon en pinpas. Thuis heeft hij de politie gebeld en zijn pinpas geblokkeerd.

FIFA wil switchen van nationale elftallen in bepaalde gevallen toestaan

De FIFA wil de regelgeving voor het switchen tussen nationale ploegen versoepelen. Zo mogen voetballers tot 21 jaar binnenkort drie officiële wedstrijden spelen – inclusief kwalificatieduels voor eindtoernooien – en daarna alsnog een andere keuze maken. Het voorstel zal ter tafel komen op het aankomende FIFA-congres.

Spelers met een dubbele nationaliteit worden vaak op jonge leeftijd worden vastgelegd door bonden. Ze worden geselecteerd en doen een minuutje mee. Eenmaal gespeeld voor het hoogste nationale elftal van een bond, is er geen optie meer om te switchen. In de praktijk blijkt echter regelmatig dat een speler toch niet goed genoeg is, maar dan kan hij niet meer overstappen.

Dit betekent dat bijvoorbeeld Mohammed Ihattaren (18), die nu heeft gekozen voor het Nederlands elftal, straks kan terugkomen op zijn beslissing als blijkt dat hij in Oranje geen basisspeler wordt. Dat gebeurde bijvoorbeeld met Anwar El Ghazi (25). De aanvaller van Aston Villa speelde in 2015 twee interlands en was toen twintig jaar oud. El Ghazi viel vervolgens af en raakte buiten beeld voor het Nederlands elftal. Dankzij de nieuwe regelgeving zou hij straks in theorie toch nog voor Marokko kunnen uitkomen.

Er worden wel enkele voorwaarden gesteld. Kom je op een eindtoernooi uit voor een land, dan is de keuze definitief. Ook moet er minstens drie jaar zitten tussen de interland voor het ene land en het debuut voor het nieuwe land.

Achter de schermen is twee jaar gewerkt om deze transfers voor internationals mogelijk te maken. Het voorstel komt in stemming tijdens het FIFA-jaarcongres, dat op 18 september digitaal zal plaatsvinden. Het voorstel wordt waarschijnlijk met een grote meerderheid aangenomen. 

Ondanks corona forse toename aantal binnenlandse stedentrips

Het aantal Nederlandse vakantiegangers dat in juli 2020 een stedentrip maakte, is vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar fors gestegen. Vooral in Den Haag (+474 procent) en Zwolle (+870 procent) was er een ongekende stijging van het aantal boekingen. In absolute aantallen waren Maastricht en Rotterdam het populairst. Dit blijkt uit een analyse van vele tienduizenden boekingen op Voordeeluitjes.nl over de maand juli. Tegelijkertijd waren ook luxe-uitjes en -vakanties in trek. Mede hierdoor ligt de gemiddelde prijs van een vakantie in eigen land ruim tien procent hoger dan vorig jaar.

Ondanks dat de Nederlandse overheid uit angst voor het coronavirus opriep om de grote steden zoveel mogelijk te mijden, zijn in juli 2020 het aantal vakanties in de tien grootste steden met 175 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal vakantietrips naar de Veluwe, Achterhoek, Twente, Limburg of de Waddeneilanden namen met zestig procent toe.

Den Haag en Zwolle populairst
Naast Den Haag werden er afgelopen juli in Groningen (+235 procent), Breda (+213 procent) en Eindhoven (+182 procent) fors meer overnachtingen geboekt dan het jaar ervoor. Maar ook de middelgrote steden laten een opmerkelijke groei van het aantal boekingen zien. Naast Zwolle waren Leeuwarden (+427 procent), Den Bosch (+358 procent), Maastricht (+286 procent) en Deventer (+205 procent) erg populair onder binnenlandse vakantiegangers. “Door corona vierden veel Nederlanders de vakantie dit jaar liever in eigen land”, zegt Remi Wouters van Voordeeluitjes.nl. “Vakantiegangers kozen in juli massaal voor het strand, waardoor veel kustbestemmingen al snel waren volgeboekt. Hierdoor weken veel Nederlanders uit naar steden vlak bij de kust zoals Leiden, Den Haag, Alkmaar en Haarlem. Op die manier combineerden ze een stedentrip met een bezoek aan het strand.”

Duurdere trips en meer luxe
Opvallend genoeg zagen vooral hotels met ten minste vier sterren het aantal boekingen fors toenemen (+60 procent). Daarnaast gaven vakantiegangers meer geld uit aan extra’s die hotels te bieden hebben, zoals een (driegangen)diner of het huren van een fiets. “De mogelijkheden om vakantie in het buitenland te vieren, waren dit jaar natuurlijk erg beperkt”, zegt Wouters. “Doordat buitenlandse trips vaak wat kostbaarder zijn, besloten veel vakantiegangers nu voor luxe in eigen land te kiezen.”

Veel annuleringen
Hoewel een vakantie in eigen land bijzonder populair is, was het aantal annuleringen nog nooit zo hoog. In juli 2020 annuleerden vakantiegangers bijna dubbel zo vaak hun vakantie als in dezelfde maand vorig jaar. “Dit heeft alles te maken met de onzekerheid die het virus met zich meebrengt. Mensen zijn tot het laatste moment afwachtend en volgen de coronacijfers en de adviezen van het kabinet op de voet”, aldus Wouters. “We zien daarom ook dat last-minute vakantiereizen deze zomer ongekend populair waren. Het overgrote gedeelte van deze vakanties werd zelfs zeven dagen voor vertrek geboekt.”

Ondanks corona forse toename aantal binnenlandse stedentrips
Ondanks corona forse toename aantal binnenlandse stedentrips

Tour: Etappe 6 - Lange aanloop, lang klimmen

Een nieuwe dag in de Tour de France, een nieuwe etappe. Zo verschrikkelijk hemeltergend saai als gisteren kan het onmogelijk worden, dat is alvast goed nieuws. Vandaag kennen we een lange, goeddeels vlakke aanloop, met daarna een behoorlijk stuk klimmen naar de finish op 191 kilometer.

De eerste 155 kilometer zijn voornamelijk vlak, op hier en daar een heuveltje en één kort doch vrij pittig colletje van de derde categorie na. Vervolgens wacht een col van de derde categorie die langer en minder steil is, een bijna twaalf kilometer lange col van de eerste categorie en na een klein moment van respijt een klim van dik acht kilometer naar de finish op de Mont Aigoual - niet zo steil, maar na de klim daarvoor niet al te simpel.

Voor een meer uitgebreid verhaal, een mooie beschrijving van de gehele route en wat toeristische en historische informatie verwijzen we natuurlijk weer door naar Rellende_Rotscholier, hier dus. De etappe begint rond het middaguur en Eurosport is er gelijk bij, Sporza volgt anderhalf uur later - het Journaal gaat voor alles. De NOS is er rond kwart over één bij, voor wat het waard is. Vroege finish vandaag: tussen kwart voor en kwart over vijf.

De route van vandaag (Bron: letour.fr)
De route van vandaag (Bron: letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)

Asus kondigt upgrades Zenbook-lijn aan

Asus heeft upgrades voor de Zenbook-lijn aangekondigd via een livestream. Helaas zijn er geen prijzen bekendgemaakt, deze volgen nog.

Bij de nieuwe ZenBook S UX 393 valt vooral het 13,9" scherm op. Dit touchscreen heeft een 3:2-verhouding en resolutie van 3300x2200 pixels. De maximale helderheid is 500cd/m² en Asus meldt dat het scherm het hele dci-p3-kleurruimte kan weergeven. Als je dus het scherm wat dimt, is de kleurruimte ook nog prima.

De ZenBook S Flip S UX371 heeft een 13,3" draaibaar scherm, met een 16:9-verhouding. Deze laptop komt in een uitvoering met een 4k-oledscherm en een uitvoering met een fhd-ips-paneel.

De ZenBook Pro 15 UX535 beschikt over een 4K-OLED-scherm, ScreenPad en een GTX 1650 Ti. Screenpad is een 5,65"-touchscreen in het trackpad, waarin je van alles kunt weergeven, niet alleen sneltoetsen, maar zelfs complete video's als je wil. De nieuwe ZenBook 14 heeft dit Screenpad ook.

Korte introducties kun je hier zien:

Wil je alle details zien, dan is hier de livestream terug te kijken:

CDA wil verbod op betaalde seks

Volgens de CDA is het tijd om te stoppen met prostitutie.  CDA-kamerlid Anne Kuik: "De meeste prostituees zouden eigenlijk geen seks willen met de man die voor hen staat. Maar het gebeurt toch, omdat er wordt betaald. De instemming wordt dus afgekocht, de vrouw is een product. Dat kán niet meer in deze moderne tijd.  Kijk naar de Wallen, daar komt 95 procent van de prostituees uit arme gebieden in Oost-Europa. Als je mensen op straat vraagt of ze zouden willen dat hun dochter in de prostitutie werkt, dan zegt iedereen nee. Maar we laten jonge vrouwen uit arme delen van Europa dit werk wél doen. Dat is hypocriet."

CDA staat niet alleen in dit standpunt. SGP en ChristenUnie pleiten al jaren tegen betaalde seks. 

De vraag deze ochtend aan jou is, zou jij het erg vinden als de prostituees verdwijnen? Bezoek jij wel eens vrouw van lichte zeden? Laat een reactie achter!

Recordnederlaag voor Michael van Gerwen in Premier League

Darter Michael van Gerwen heeft woensdagavond zijn grootste nederlaag ooit geleden in de Premier League . De Brabander ging tijdens de dertiende speelronde in Milton Keynes met 8-1 onderuit tegen Peter Wright. 

Van Gerwen was niet scherp op zijn dubbels en kwam meteen een break achter. Wright profiteerde van het matige spel van zijn tegenstander en liep vervolgens uit naar 5-0. Nadat Van Gerwen zijn eerste leg had gewonnen, miste hij een kans om een break weg te werken. De nummer één van de wereld miste drie dubbels, waarna Wright wel toesloeg.

De regerend wereldkampioen breidde zijn voorsprong daarna uit naar 7-1 en besliste de partij in de negende leg met een finish van honderd. Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 91,54 per drie pijlen, waar Wright 105,09 tegenoverstelde.

"Het was gewoon niet goed. Dit mag ik mezelf kwalijk nemen. Ik had een beetje frisse handen en het had met nervositeit te maken", aldus de 31-jarige Van Gerwen voor de camera van RTL 7. "Het was gewoon slap en niet goed genoeg, klaar. Dit mag niet gebeuren en mij zeker niet. Het scorend vermogen was er ook niet. Ik moet even gaan analyseren hoe dit kan."

Voor Van Gerwen is het al zijn zesde nederlaag in de competitie. Hij verloor vorige week van Glen Durrant (3-7), Gary Anderson (4-7) en Gerwyn Price (4-8). Voordat het darts in maart werd stilgelegd vanwege de coronacrisis, verloor de Nederlander in de Premier League ook al van Michael Smith en Nathan Aspinall. Momenteel staat de Nederlander op de vijfde geplaats in de Premier League. In de komende twee speelrondes speelt Van Gerwen tegen koploper Glen Durrant (donderdag) en nummer twee Gary Anderson (vrijdag). "Dan zal ik er weer staan. Dat weet ik zeker", aldus de Brabander, die in de top vier moet eindigen om de play-offs te halen.

Glen Durrant deelde woensdagavond een punt met Michael Smith. Gary Anderson won met 8-6 van Daryl Gurney en Nathan Aspinall versloeg Gerwyn Price met 8-2.

FOK! Wat een weer: wat regen

Welkom!

Er valt eigenlijk niet veel meer te vertellen dan dat het een aangename dag was gisteren. Zon en stapelwolken wisselde elkaar af en het bleef droog. Er stond vrijwel geen wind. Gewoon een prima dagje.

Vandaag ziet het er anders uit. Er is vrij veel bewolking en in de ochtend valt er overal wel wat regen. In de middag is het vooral in het noorden druilerig, terwijl het in het zuiden dan overwegend droog is. Later in de middag komt er een koufront over en kan er ook bezuiden de grote rivieren weer wat regen vallen. De meeste neerslag dus in het noorden zo'n 5 tot 10 mm.  De maxima liggen gemiddeld rond de 19 graden. In de regen wat lager, in de droge gebieden iets hoger. Er staat meer wind dan vandaag, namelijk kracht 4 tot 6 uit het zuidwesten.

Ook vrijdag en in het weekend kan er af en toe een beetje regen vallen, maar dat zal niet veel zijn. Daarna lijkt het voor lange tijd droog te blijven met meer zon en later ook hogere temperaturen.

Veel plezier!  

Meer weer op FOK!

Dreigende luchten in Haps (Foto: Charged)
Ook in Haps was het soms dreigend de afgelopen maand. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Man op straat neergeschoten in Boxmeer

Aan de Leeuwerik in Boxmeer is gisteravond een man op straat doodgeschoten. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te redden maar de hulp mocht niet meer baten. Zo valt te lezen bij de Stentor.

Aanvankelijk kwam de reguliere hulpverlening op gang en leek het te gaan om een ongeval. De man werd hevig bloedend gevonden in een brandgang. 

Gedurende de inzet werd duidelijk dat het om een geweldsdelict ging en schakelde de politie over op kogelwerende vesten. Omwonenden hebben vijf harde knallen gehoord.


Veilige seks in coronatijd, Canadese arts adviseert 'draag een mondkapje'

Elk mens kent de behoefte om aangeraakt te worden en om iemand anders aan te raken. De behoefte aan tederheid en geborgenheid wordt geuit in lichamelijk contact, waarbij seks geen vereiste hoeft te zijn. Door alle opgelegde coronamaatregelen hebben de mensen zonder vaste partner best een moeilijke tijd gehad door een gemis aan geborgenheid en fysiek contact, maar ook nu er weer wat meer sociale contacten zijn toegestaan blijft het ingewikkeld. Bij knuffelen, kroelen en seks bevordert ' de anderhalve meter' nou niet bepaald de intimiteit.

De RIVM heeft het na enkele maanden in coronatijd voorzichtig over een 'seksbuddy' gehad maar wist niet hoe snel ze deze term weer van hun website moesten verwijderen. Ergens diep weggestopt op soaids.nl vind je duidelijke richtlijnen die omschrijven hoe je veilig seks kunt hebben in coronatijd. De GGD in Nederland stelt voor sekswerkers een nogal 'algemeen' sekswerkersprotocol met hygiënemaatregelen ter beschikking.

Dr. Theresa Tam, hoofd van de Public Health Agency of Canada, pakt het niet zo ingewikkeld aan, ze  heeft een verklaring afgegeven over 'Seks in Coronatijd' , in eenvoudige taal geschreven en gemakkelijk te vinden op de website van de Canadese regering. Opvallend is haar advies om een mondmasker te dragen tijdens de seks.

"Er zijn 129.425 gevallen van COVID-19 in Canada, waaronder 9.132 sterfgevallen. 88,5% van de mensen is nu hersteld. Laboratoriums in heel Canada testten de afgelopen week gemiddeld 46.000 mensen per dag, waarvan 0,9% positief testte. De afgelopen week zijn er gemiddeld meer dan 490 nieuwe gevallen per dag gemeld.

Seksuele gezondheid is een belangrijk onderdeel van onze algehele gezondheid. Seks kan echter gecompliceerd zijn in de tijd van COVID-19, vooral voor mensen zonder een intieme partner in hun huishouden of van wie de seksuele partner een hoger risico loopt op COVID-19. Net als bij andere activiteiten tijdens deze  COVID-19 periode waarbij fysieke nabijheid onvermijdelijk is zijn er enkele dingen die u kunt doen om het risico op besmetting en verspreiding van het virus tijdens seks te minimaliseren.

De seksuele activiteit met het laagste risico tijdens deze COVID-19 betreft seks met uzelf. Als u ervoor kiest om seks te hebben met iemand buiten uw huishouden of buiten uw vaste contacten, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om uw risico op een COVID-119 besmetting te verkleinen. De belangrijkste stap is het opbouwen van een vertrouwensrelatie met uw toekomstige seksuele partner. 
Bij het aangaan van seksuele activiteiten kunt u uw risico verminderen door:

 • Uzelf te controleren op symptomen van COVID-19 en geen seks te hebben als u of uw partner symptomen ervaart;
 • Beperking van uw gebruik van alcohol en andere middelen zodat u en uw partner (s) niet onder invloed raken en dus weloverwogen beslissingen kunnen nemen;
 • Kussen (zoenen) over te slaan en face-to-face contact of nabijheid te vermijden;
  • overweeg een masker te gebruiken dat de neus en mond bedekt;
 • Weten of u of uw partner mogelijk een hoger risico loopt op ernstigere gevolgen van COVID-19. 
  Dit zijn:
  • mensen van elke leeftijd met onderliggende medische aandoeningen;
  • mensen met een verzwakt immuunsysteem; en
  • mensen met obesitas.
 • Zoals gebruikelijk, heb veilige seks , gebruik condooms, ken je eigen soa-status en de status van je sekspartner .

Huidig bewijs geeft aan dat er een zeer kleine kans is om het nieuwe coronavirus op te lopen via sperma of vaginale vloeistoffen. Maar zelfs als de betrokken personen geen symptomen van COVID-19 hebben, verhoogt seksuele activiteit met nieuwe partners het risico om COVID-19 te krijgen of door te geven door nauw contact, zoals zoenen. Onthoud dat, zoals bij alle sociale interacties, het aantal fysieke contacten zo kortdurig mogelijk moet blijven.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen en ons bewust te blijven van de risico's die we nemen, kunnen Canadezen manieren vinden om van fysieke intimiteit te genieten en tegelijkertijd de vooruitgang die we allemaal hebben geboekt met COVID-19 veilig te stellen. "

256 kg cocaÔne tussen de garnalen en wijn

Op woensdag 2 september heeft de Douane twee partijen cocaïne gevonden van respectievelijk 46 en 210 kilo(pakketten). De drugs zat verstopt in twee verschillende containers.

Controle
De Douane vond de drugs tijdens een controle in de haven van Rotterdam. De containers zijn afkomstig van een schip uit Ecuador. De 46 pakketten met cocaïne zaten verstopt bij het motorgedeelte van een koelcontainer die geladen was met bevroren garnalen. De andere 210 cocaïnepakketten lagen in bundels achter de deuren van een container, geladen met flessen wijn.

Beide containers zijn bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Het bedrijf lijkt niets met de drugssmokkel te maken te hebben.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.