FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 mei 2020

Dode bij schietpartij in Rotterdam

Bij een schietpartij aan de Bergselaan in Rotterdam is zojuist iemand overleden. Net voor 22.00 uur vanavond kwamen er verschillende meldingen binnen van een schietpartij in Rotterdam. Deze zou hebben plaats gevonden op de kruising van de Bergselaan en de Ackersdijkstraat. Het slachtoffer is nog gereanimeerd maar de medische hulpverlening mocht niet meer baten.

Meerdere verdachten zouden er in een auto vandoor zijn gegaan. Op de Spaansebrug in Rotterdam is even later een voertuig in brand gestoken. Mogelijk gaat het om de vluchtauto gebruikt bij de schietpartij zo meldt onze partner in crime  Boevennieuws.  

Soullegende Betty Wright (66) overleden

De Amerikaanse soul- en r&b-zangeres Betty Wright is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar nichtje zondag bekendgemaakt op Twitter. Waaraan Wright stierf, is niet bekendgemaakt.

Woning waar vermiste Willeke Dost woonde staat opnieuw te koop

We keren weer even terug naar het jaar 1992, naar 15 januari om precies te zijn. Op die datum verdween de destijds 15-jarige Willeke Dost spoorloos. Ze woonde op dat moment in een pleeggezin. Op de bewuste ochtend troffen haar pleegouders haar niet aan op haar kamer, en ze dachten dat Willeke al op de fiets naar school was gegaan. Alleen is Willeke daar nooit aangekomen. Daar kwamen haar pleegouders echter pas achter toen ze in de namiddag navraag deden bij school toen Willeke niet thuiskwam uit school. Laat in de avond deden ze aangifte van de vermissing. 

Willeke Dost had een dramatische jeugd. Ze verloor al vóór haar eerste levensjaar haar beide ouders bij een verkeersongeluk. Daarna verbleef ze bij familie, pleegouders en in diverse opvangtehuizen. Haar vermissing werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, maar later is men anders naar de verdwijning van Willeke Dost gaan kijken.

Er is veelvuldig naar het meisje gezocht. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie aan de Koekanger Dwarsdijk 41 in Koekange. Alle (zoek)acties waren tot op heden tevergeefs. Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over het lot van het meisje. In 2018 werd de boerderij te koop gezet door de familie, maar al snel werd de woning weer uit de verkoop gehaald. 

In november 2018 werd er opnieuw door het Openbaar Ministerie en politie gezocht op het perceel, maar er werd niets aangetroffen. Sinds gisteren staat de boerderij opnieuw te koop op Funda. Dat zorgt opnieuw voor reuring en speculaties onder de vrienden en nabestaanden van Willeke die zich nog altijd inspannen om haar verdwijning op te lossen. De groep is er nog altijd van overtuigd dat Willeke op het terrein ligt begraven, hoewel er ook stemmen opgaan dat de dader(s) dankzij het geblunder van justitie alle tijd gehad hebben om hun sporen uit te wissen en dat er niks meer te vinden zou zijn. 

Hoewel voor de verkoop op Funda oude foto's zijn gebruikt van de boerderij, is er op een aantal foto's, die vandaag gemaakt zijn, te zien dat op één bepaalde plaats de bosjes duidelijk beter en hoger groeien dan op de rest van het omliggende terrein, waar de begroeiing op sterven na dood lijkt te zijn. Volgens Jan Huzen, de aanjager van de zoekgroep, komt dat doordat op 'geroerde grond' planten en bosjes prima gedijen. Dat zou volgens hem een aanwijzing kunnen zijn dat alles nog steeds klopt, of juist niet. 

Huzen vermoedt dat, mocht het nu wel tot verkoop van de woning komen, justitie het terrein in overleg met de nieuwe eigenaar opnieuw gaat uitkammen, op zoek naar Willeke. Dat zou volgens hem blijken uit de 'talloze gesprekken' die hij met justitie heeft gevoerd. Mocht dat echter uitblijven dan wil hij zelf met de nieuwe eigenaren om de tafel gaan zitten mocht de boerderij van eigenaar wisselen. 

De bewuste bosjes  (Foto: Jan Huzen)
De bewuste bosjes (Foto: Jan Huzen)

In 2018 stond Willeke op de coldcasekalender van de politie (Foto: Coldcasekalender Politie.nl)
In 2018 stond Willeke op de coldcasekalender van de politie (Foto: Coldcasekalender Politie.nl)

Van der Breggen en Blaak kondigen einde wielercarriŤre aan

Anna van der Breggen en Chantal Blaak hebben hun huidige contract bij wielerploeg Boels-Dolmans met respectievelijk één en anderhalf jaar verlengd. Na het einde van hun vernieuwde contract stoppen beide met wielrennen.

Voor Van der Breggen is de Olympische Spelen in Tokio van 2021 de grote motivator: “Ik merk dat ik echt die motivatie voel voor de Olympische Spelen, maar dat het soms ietsje minder is voor de andere wedstrijden. En ik vind dat je als topsporter echt die motivatie moet hebben, vanuit het diepste moet voelen: ik wil winnen.”

De 30-jarige wielrenster boekte in haar carrière tot dusver vele successen, waaronder 5x de Waalse Pijl, 2x de Giro d’Italia, 1x Amstel Gold Race en 1x Ronde van Vlaanderen. In 2018 werd ze in het Oostenrijkse Innsbruck wereldkampioen.

Ook de eveneens 30-jarige Blaak kondigde haar afscheid aan. De ploeggenote van Van der Breggen gaat na Tokio en het WK ook nog de voorjaarswedstrijden van 2022 rijden.

“Ik heb bijgetekend, maar voor anderhalf jaar. En dat is dan direct het einde van mijn carrière”, aldus Blaak. “Ik wil echt stoppen op het hoogste niveau, dus wanneer stop je dan? Dat is een lastige keuze, maar ik denk dat dit een heel mooi moment is.”

Van der Breggen en Blaak zijn na hun actieve carrière niet verloren voor het wielrennen. Beide worden ploegleider bij SD Worx, de nieuwe naam van de ploeg vanaf 2021.

Vrouw met megatieten wil profboksster worden

Je kent het wel: je hebt werkelijk enorme tieten en dat zit wel eens in de weg bij het sporten. Mila Kuznetsova laat zich daar echter niet door weerhouden: de Oekraïnse is van plan om profboksster te worden.

Welke maat ze heeft vertelt de vertaling vanuit het Russisch ons helaas niet echt duidelijk, maar een visuele inspectie via Instagram zorgt voor de conclusie dat 'groot' een juiste klassering is. Vorig jaar deed het model mee aan Miss Universe Plus Size, nu gaat ze voor de sportwereld.

"Nog voor de huidige COVID-19-situatie bezocht ik het Klitschkomuseum in Kiev, waar ik de kampioensgordels van Vitaly en Vladimir zag. Ik heb er met een paar bokshandschoenen zelfs even tegen een bokszak geslagen", aldus Kuznetsova, die zegt geïnspireerd te zijn geraakt.

"Daarna ging ik op vakantie en toen ik terug kwam begon dit hele gebeuren, dus werden mijn plannen wat anders. Als dit voorbij is, wil ik met een coach gaan trainen en - als alles goed gaat - een bokslicentie aanvragen bij de nationale profbond, zodat ik binnen een paar maanden mijn debuut kan maken."

Vertrouwen in de interesse heeft ze in elk geval wel: "Ik heb meer dan een half miljoen volgers op Instagram, dus ik denk dat mensen wel interesse hebben om mij in de ring te zien. We hebben plannen om er een echte show van te maken."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Улыбка и смех - естественные антидоты против гормонов стресса и лучшие помощники для укрепления иммунной системы. Врачи неустанно напоминают о важности этих двух компонентов для поддержания хорошего психологического состояния. Кроме того, улыбка и смех заразительны. Блеск в глазах и твой позитивный настрой заставят окружающих обратить на тебя внимание и улыбнуться в ответ.💃💛💙 . . @milakuznetsova_queen

Een bericht gedeeld door MILA KUZNETSOVA MISS UKRAINE🇺🇦 (@mila_kuznetsova10) op25 Apr 2020 om 9:17 (PDT)

Zwaargewonde man aangetroffen in Tilburg. Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de wijze waarop vrijdag een man in de Piusstraat in Tilburg gewond is geraakt. De man is daar door de politie zwaar gewond aangetroffen. Het is echter niet duidelijk hoe hij aan zijn verwondingen is gekomen. Een misdrijf wordt daarbij niet uitgesloten.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei 2020, rond middernacht, werd het slachtoffer gewond aangetroffen in de Piusstraat in Tilburg. De man (47 jaar oud) werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. Gezien zijn medische toestand kan hij zelf geen duidelijkheid geven over hoe hij aan zijn verwondingen is gekomen. Daarom is de politie dringend op zoek naar getuigen die deze man op dat moment óf eerder die avond hebben gezien. Inmiddels is namelijk duidelijk dat het slachtoffer vrijdag rond 19.20 uur nog gezien is in de Edisonlaan in Tilburg.

Het signalement van de man op die avond is: Ongeveer 1.75 lang, blanke huidskleur, ongeschoren, donkerbruin haar. Hij droeg een donkerbruine lederen jas tot op de heup, donkerblauwe lange spijkerbroek en lichtgrijze sokken. Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen via 0900-8844. Ook kan er per email contact worden gezocht met het rechercheteam Hart van Brabant. 

Verdachte van misdrijf in Zwaag op vrije voeten

De vrouw die onlangs is aangehouden in verband met het overlijden van een 52-jarige man in Zwaag, is weer op vrije voeten gesteld. Na de aanhouding is de vrouw uitgebreid verhoord door de politie. Op last van de officier van justitie is zij inmiddels in vrijheid gesteld. De vrouw blijft wel verdachte in dit onderzoek.

Het slachtoffer werd op Eerste Paasdag levenloos aangetroffen in zijn woning aan het Ridderspoor in Zwaag. Nadat onderzoek uitwees dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen, heeft de politie een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Naast technisch en tactisch onderzoek, zoals buurtonderzoek en het uitlezen van camerabeelden, zijn ook diverse getuigen gehoord.

Het onderzoek wordt voortgezet. De politie is ook nog steeds op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of 079-3458999 voor het Team Nationale Inlichtingen. 

Het is vandaag moederdag!

Het is vandaag moederdag, zoals elke tweede zondag van mei. Heb jij je moeder verrast of ben je verrast door je kind(eren)? Ongetwijfeld, maar; waar komt het eigenlijk vandaan?

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap, zoals jullie weten. In Nederland is dit de tweede zondag van mei, in andere landen kan het anders zijn, het wordt meestal in de maanden maart, april of mei gevierd. Zo wordt moederdag in Frankrijk op de laatste zondag in mei gevierd, in Engeland is er geen vaste dag zoals bij ons en in Frankrijk. Daar is het moederdag op "halfvasten", de derde zondag van de vastenperiode, drie weken voor Pasen dus. 

Oorspronkelijk komt moederdag uit Griekenland, daar werd de Grote Moeder der goden, Rhea geëerd. Het ging dan niet om de moeders maar om de god Rhea. Pas in het midden van de 19e eeuw werd moederdag in Amerika geïntroduceerd. Julia Ward Howe startte een grote publiciteitdscampagne voor moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het werd pas echt een succes toen Anna Marie Jarvis het begon te promoten voor alle moeders, in 1907. In 1924 kwam moederdag overwaaien naar Nederland, geïntroduceerd door de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Zij hoopten de bloemverkoop te stimuleren. Vandaag de dag, 96 jaar later zijn bloemen nog altijd het populairste cadeau voor moeders op moederdag.

Helaas woont mijn moeder voor mij te ver weg om een bloemmetje te geven of om langs te gaan. Het is immers geen noodzakelijk bezoek en ben afhankelijk van het OV. Wel heb ik haar een kaartje gestuurd met eigen geschreven tekst en heb ik haar vanochtend gebeld om haar mijn waardering voor haar uit te spreken. De vraag van vandaag luidt dan ook: Doe jij aan moederdag en zo ja, wat heb jij voor jouw moeder gedaan?

Bloemen voor moederdag (Foto: Pixabay)
Bloemen voor moederdag (Foto: Pixabay)

COVID-19: 245 nieuwe besmettingen en 18 doden, totaal 42.627 en 5440

Tot en met 10 mei 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 42.627 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 245 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.307 (+22) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 18 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 5440 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

13-jarige met keukenmes in broeksband opgepakt na vechtpartij

Zaterdagmiddag is een 13-jarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden nadat de politie een melding had gekregen dat er bij het sportpark meerdere jongens met elkaar aan het vechten waren.

Bij aankomst van de politie gingen de jongens er vandoor. Eén van hen kon worden staandegehouden. Dit betrof de 13-jarige. Bij onderzoek aan zijn kleding kwam er een keukenmes tevoorschijn uit zijn broeksband. De tiener is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd.

Na dit verhoor is de jongen 's avonds in vrijheid gesteld. Het mes is in beslag genomen. Na overleg met de Officier van Justitie zal de verdere afhandeling van de zaak worden bepaald.

UFC: in octagon gaan zaken gewoon door

Terwijl sportevenementen over de gehele wereld niet meer mogen plaatsvinden heeft MMA-organisatie UFC in Florida een mooi plekje gevonden om de octagongevechten door te laten gaan. Zonder publiek, mét coronatesten en vooral met heel veel gezond verstand.

Vechters werden voorafgaand aan UFC 249 constant getest op het dragen van het coronavirus, daarnaast werden de vechters en hun team afgezonderd in het vechtershotel. Pas vlak voor hun gevecht mochten ze naar de octagon in de Veterans Memorial Arena afreizen.

Een aanpak die goed uitpakte. Het programma was om te smullen, ook al was de grote publiekstrekker, lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov, niet aanwezig. Zijn reisschema pakte verkeerd uit toen de Russen een algemeen reisverbod voor dat land instelde en Khabib zodoende niet kon afreizen naar de Verenigde Staten.

Vervanging was snel gevonden, in de persoon van Justin Gaethje, een keiharde knokker. Een vechter die zijn liefde voor het vuistgevecht nooit kon beteugelen en zijn enthousiasme tot tweemaal toe moest bekopen met een knockout. Tony Ferguson heeft al twaalf gevechten niet verloren, sterker nog: de laatste keer dat hij verloor stond multimiljonair en MMA-grootheid Conor McGregor nog in de rij voor een bijstandscheck.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje
Een zelfverzekerde Ferguson begon rustig aan het gevecht over vijf ronden met de Amerikaan. Gaethje kwam steeds goed door met zijn low-kicks, iets waar Ferguson geen direct antwoord op had. De rappe Gaethje wist op bijna alle stoten van El Cucuj een antwoord te hebben en al naar gelang de ronden langer duurden, begon het gezicht van Ferguson er gehavender uit te zien.


Gaethje ramt de ziel uit Ferguson (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Getty images)

De kaak van Ferguson is van graniet, want de keiharde directe stoten op het hoofd van de Mexicaan hadden ieder ander vechter laten duizelen. Ferguson leek er geen last van te hebben, tot frustratie van het team van Gaethje. In de slotseconde van ronde twee wist Ferguson Gaethje met een uppercut neer te slaan, maar ook Gaethje stond snel weer op.

Rondes drie, vier en vijf luidden de neergang van Ferguson in. Gaethje leek fit als een hoentje en El Cucuj's gezicht vertoonde scheuren en blauwe plekken van de afstraffing van de eerdere rondes. De neus van Ferguson was versplinterd en Gaethje zag een mooie gelegenheid om die zwakke plek uit te buiten.

Twee klappen op die gebroken neus in combinatie met een ontmantelde verdediging was voor scheidsrechter Herb Dean voldoende om in te grijpen en Ferguson te behoeden voor een verdere afstraffing. Een zeldzaam geduldig vechtende Gaethje mag zich gaan opmaken voor een gevecht tegen kampioen Nurmagomedov.

"Man, het is een lang fucking kamp geweest. We bereiden ons al voor sinds november. Justin Gaethje is een stugge klootzak, dat kan ik je wel vertellen. Ik bereidde me voor op Khabib, niet zozeer een bokser, maar shit gebeurt man, wat kun je doen?", aldus Ferguson.

De zichzelf opnieuw uitgevonden Gaethje was duidelijk in zijn interview na afloop. "Ik wil tegen Khabib, deze interim-kampioensgordel hoef ik niet. Ik wil de echte."

Francis Ngannou vs Jairzhino Rozenstruik 
De Surinaamse Rozenstruik heeft dit topgevecht te danken aan twee seconden goed presteren in zijn gevecht tegen de Nederlander Alistair Overeem. In hun tweegevecht werd Rozenstruik gedurende vijf ronden afgeslacht, totdat hij met vijf seconden op de klok de geest kreeg en de zwakke kin van Overeem wist te raken. Zelfverzekerd bereidde hij zich voor voor een gevecht tegen de enge Ngannou, de man met de onvoorstelbaar stalen vuisten en stootkracht.

Twintig seconden en één stoot had Ngannou nodig om de Surinamer naar dromenland te slaan. De slechte verdediging van Rozenstruik was niet opgewassen tegen de vuisten van de reus uit Kameroen. Ngannou mag voor de titel tegen Stipe Miocic. Rozenstruik mag gaan nadenken.

Volledige uitslag en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Justin Gaethje verslaat Tony Ferguson na TKO (stoten, ronde 5)
Henry Cejudo verslaat Dominick Cruz na TKO (stoten, ronde 2)
Francis Ngannou verslaat Jairzinho Rozenstruik na knockout (stoten, ronde 1)
Calvin Kattar verslaat Jeremy Stephens na TKO (elleboog, ronde 2)
Greg Hardy verslaat Yorgan De Castro na jurybesluit (30-27 x3)
Anthony Pettis verslaat Donald Cerrone na jurybesluit (29-28 x3)
Aleksei Oleinik verslaat Fabrício Werdum na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Carla Esparza verslaat Michelle Waterson na jurybesluit (27-30, 29-28, 30-27)
Vicente Luque verslaat Niko Price na TKO (dokersinterventie, ronde 3)
Bryce Mitchell verslaat Charles Rosa na jurybesluit (30-25 x2, 30-24)
Ryan Spann verslaat Sam Alvey na jurybesluit (29-28 x2, 28-29) 

Parkeerautomaat opengebroken, verdachte aangehouden

Zondagochtend vroeg werd een verdachte aangehouden door de politie, omdat hij een poging had gedaan om de betaalautomaat in de parkeergarage aan het Scheldeplein in Vlissingen open te breken. Agenten kregen rond 04.50 uur een melding van een inbraakalarm bij de betaalautomaat. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij een man staan bij de automaat. Toen de man hen in het oog kreeg zette hij het op een lopen.

Bij onderzoek zagen de agenten dat de automaat beschadigd was. Er wordt nog onderzocht of er ook daadwerkelijk geld uit de automaat is weggenomen. De politiemensen gingen op zoek naar de verdachte. Deze werd aangetroffen op het Zeemanserve. Daar had hij zich verstopt. Ook de spullen die hij vermoedelijk had gebruikt om de parkeerautomaat te kunnen openbreken had hij daar verstopt. Deze werden gevonden door een van de politiehonden en zijn begeleider. Dit gebeurde met hulp van een wakkere getuige die de agenten precies vertelde waar de man de bosjes was ingerend. In de bosjes lag behoorlijk wat rommel, maar de hond wist er toch precies de goederen uit de halen die de verdachte bij zich had gehad.

De verdachte, een 38-jarige man uit Vlissingen, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij vandaag worden geconfronteerd met de bevindingen van de agenten en verder worden gehoord door rechercheurs.

Dode bij steekincident in Velp

Bij een steekincident in Velp is een man van 40 uit Polen om het leven gekomen. Agenten kregen zaterdagmiddag een melding van een steekincident in een gebouw aan de President Kennedylaan.

In het pand troffen agenten een gewonde man aan. Het slachtoffer is nog door agenten en later door de ambulancemedewerkers gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Voor het steekincident zijn drie personen aangehouden. Het zijn mannen van 23, 24 en 51 jaar uit Polen. Op de locatie is direct een plaats delict ingesteld om de toedracht van het incident te onderzoeken. Ook wat de rol van de verdachten daarbij is geweest. Dat onderzoek loopt nog.

Diefstal uit kraampje 9-jarig meisje opgelost; 4 tieners melden zich na aandacht media

Op maandag 4 mei werd een 9-jarig meisje uit Fijnaart opgeschrikt door een diefstal uit het kraampje waar zij zelfgemaakte sieraden verkocht. Ze had haar post even verlaten en toen zij weer terugkwam bij haar ‘winkeltje’ bleek haar geldbakje met de verdiensten van de dag te zijn gestolen. Buit: twee euro.

Er ontstond een hoop verontwaardiging in de wijde omgeving van het dorp. Veel mensen hadden geen goed woord over voor deze diefstal. Zelfs landelijk werd er in de media aandacht aan de diefstal besteed. Dat kregen kennelijk ook de daders mee.

In de afgelopen week hebben zich bij de wijkagent vier minderjarige jongens (afkomstig uit de omgeving van Fijnaart) gemeld die allemaal bekenden betrokken te zijn geweest bij deze diefstal. De jongens zijn allemaal tussen de 13 en 15 jaar oud. Door de wijkagent zijn gesprekken gevoerd met de verdachten en hun ouders.

De zaak zal nu worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie gaat beoordelen of de vier minderjarige jongens zullen worden vervolgd.

Fun met Funda #197 - Drijvende vuurtoren in Amsterdam

Het is vandaag Moederdag. Nou zeg ik niet heel snel dat ik ergens wel zou willen wonen, maar in Amsterdam vinden we deze drijvende vuurtorenboot / lichtschip en ik vind hem machtig mooi. Nou kunnen mijn kinderen dit voorlopig nog niet betalen voor me als moederdag cadeautje, want de vraagprijs is een slordige 1,75 miljoen euro, dus als iemand zich geroepen voelt om me te sponsoren?! Stuur me dan een DM en ik geef je me m'n rekeningnummer . Delen is lief! 

Drijvende vuurtoren in Amsterdam (Foto: Funda)
Drijvende vuurtoren in Amsterdam (Foto: Funda)

Man bijt agent na aanhouding

Politieagenten hadden zaterdagavond hun handen vol aan een 40-jarige man uit Tilburg die werd aangehouden voor vernieling en mishandeling in een woning in Gemert. Een agent die de man overbracht naar het politiebureau werd door de verdachte in zijn been gebeten.

Rond 22.30 uur kwam er een melding binnen dat de verdachte in een woning in Gemert vernielingen had aangericht en de bewoners had mishandeld. Agenten hielden de man onder zwaar verzet aan. Hij probeerde hen te bijten en te spugen. Ook tijdens de rit naar het politiebureau bleef hij zich verzetten. Daarbij zag hij kans een van de agenten te bijten. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Buurman dreigt met hakbijl bij uit de hand gelopen burenruzie

Een 65 jarige inwoner van Etten-Leur is zaterdagavond aangehouden nadat hij zijn buurman met een hakbijl had bedreigd. Ook in het bijzijn van de politie gingen de bedreigingen en beledigingen door.

Rond 21.00 uur kreeg de politie een melding dat iemand met een hakbijl werd bedreigd in de Baai 2 buurt in Etten-Leur tijdens een burenruzie. Ter plaatse leek op dat moment de zaak even rustig te zijn, maar toen de politie tussen de partijen een bemiddelend gesprek probeerde te faciliteren, laaide de agressie van de 65 jarige verdachte weer op. Hij uitte opnieuw doodsbedreigingen naar zijn 38 jarige buurman en werd vervolgens aangehouden.

BobsleeŽr Jovanovic (43) stapt uit het leven

Bobsleeër Pavle Jovanovic is overleden. De Amerikaan met Servische roots is op 43-jarige leeftijd zelf uit het leven gestapt, zo liet zijn oud-teamgenoot en goede vriend Steve Mesler op social media weten.

Jovanovic zou in 2002 zijn olympische debuut maken, maar testte positief op een middel dat in een voedingssupplement aanwezig bleek te zijn. Gedurende zijn tweejarige schorsing rondde hij een studie in de vloeistofmechanica af, waarna hij terugkeerde in de sport.

Hij nam in de slee als remmer vooral plaats achter piloot Todd Hayes, met wie hij in 2004 WK-brons pakte. In de World Cup won Jovanovic met onder meer Hayes en Mesler een karrenvracht aan medailles, hij werd gezien als een van de sterkste remmers in de bobsleewereld.

"Je hoeft niet meer met een rotte hamstring naar de start te komen, maat. We zullen er voor zorgen dat je broer, zus en ouders weten wat voor persoon én atleet je was", schrijft Mesler, die zelf vanwege de schorsing van Jovanovic zijn olympische debuut mocht maken in 2002.

"Daar heb ik me schuldig over gevoeld, tot Pav mijn kamergenoot, teamgenoot en mijn beste vriend werd en het schuldgevoel weg nam. Pav was de beste teamgenoot die iemand ooit heeft gehad, hij leerde me dat je net zoveel om je teamgenoten moet geven als om jezelf."

Mesler spreekt ook over mentale gezondheid: "Hij leerde me het belang van mentale gezondheid, niet alleen voor het leven, maar ook voor sportief succes. Dat heeft wellicht deel uit gemaakt van het einde. Wat gebeurt er als de persoon die bekend staat als '150% gefocussed of niks' zich 150% op het niks gaat richten?"

"Vóór de tijd van social media, toen men alleen in de wedstrijd zag wat je deed, was Pavle de koning. Hij was de standaard. Vandaag rouwen we om de tweede olympische bobsleeër in drie jaar. Vandaag rouw ik om de tweede van zes mannen waarmee ik mee heb gedaan aan de Spelen en die te vroeg ten ruste worden gelegd. 'Bro', that's a problem."

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl


 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Pav, I can’t believe another one of these needs to be written. I can’t believe it’s you I’m writing this about. My personal legend – the athlete that set the standard for focus, dedication, meticulousness, and drive – tragically took his own life at the age of 43. You won’t have to keep going to the line with that hamstring torn in half anymore, buddy. We’ll make sure your brother, your sister, & your parents know the person and athlete you were. @TeamUSA's Pavle Jovanovic (‘77-‘20) for 6 years was the best bobsledder on the planet and I wanted to be just like him. We did everything together – from sushi in Calgary to poker in Innsbruck to wind tunnels in Maryland and too many World Cup medals to count all over the world. Together with @billschuffenhauer, B-Rock, Hays or Holcy & our coach @fingermash, we were unstoppable. When Pav was removed from the ‘02 Olympic Team by USADA & CAS, I benefitted. That guilt laid with me until Pav became my roommate, teammate, and for quite some time, my best friend. He alleviated me of the guilt, even as he fought in lawsuits (and won) to clear his name. But he buried it deep and put it on himself. Then we went to the '06 @olympics, together. Pav was the best teammate anyone ever had. He knew your success would mean his success. He taught me that. He taught me to care about my teammates' sleep, nutrition, therapy, & work ethic in the gym and behind closed doors just as much as I cared about my own. He taught me about the need for being mentally healthy – not for life, but for athletic success. And that may have been part of his downfall. What happens when the person who is best known as being 150% focused or nothing– finds the nothing becoming what they become 150% focused on? In the last era without social media to show everyone how hard you were working; when the only time an outsider understood the work you put in was when you crossed the line on raceday – Pavle was King. He WAS the standard. Today we mourn the second bobsled Olympian in the last three years. Today I mourn the second of the six men I competed at the Olympics for my country with to be laid to rest too soon. 'Bro', that’s a problem.

Een bericht gedeeld door Steve Mesler (@stevemmesler) op9 Mei 2020 om 10:49 (PDT)

'Europa moet sterker uit deze crisis komen'

Gisteren was het de dag van Europa. De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen hebben daarom een gezamelijke boodschap voor de inwoners van Europa opgesteld. 

In 1950 bevond Europa zich in een crisis. De Tweede Wereldoorlog had het continent tot puin herleid, zowel fysiek als op economisch vlak. De politiek ging op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat de verschrikkingen van de oorlog zich nooit meer zouden herhalen. Zo stond Europa ervoor toen de minister van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Robert Schuman, op 9 mei zijn visie uiteenzette over hoe Europa volgens hem dit doel van “nooit meer oorlog” zou kunnen bereiken. Zijn oplossing was de oprichting van gemeenschappelijke instellingen, zodat oorlog niet alleen ondenkbaar, maar ook materieel onmogelijk zou worden. Zijn woorden gaven de geschiedenis een nieuwe wending. Ze legden de basis waarop zijn generatie en volgende generaties begonnen te bouwen aan de Europese Unie zoals we die vandaag kennen.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Schumanverklaring werd uitgesproken en bevindt Europa zich opnieuw in een crisis. De voorbije maanden heeft het coronavirus in heel Europa meer dan 100 000 mensen van het leven beroofd. Om de verspreiding van het virus te stoppen, zien honderden miljoenen mensen hun dagelijks leven ingeperkt door ongeziene maatregelen.

Wij, de leiders van de drie belangrijkste EU-instellingen, denken vandaag in de eerste plaats aan alle mensen die een dierbare hebben verloren. Wij spreken onze dankbaarheid uit aan alle essentiële werknemers, die dag in dag uit zijn blijven werken tijdens deze crisis. Aan de mensen die in onze ziekenhuizen en zorginstellingen aan de frontlijn staan en vechten voor elk leven. Maar ook aan pakjesbezorgers, winkelbedienden, politieagenten en al die anderen die ervoor zorgen dat het dagelijks leven niet stilvalt.

We zijn ook dankbaar voor de solidariteit en de burgerzin die de inwoners van Europa hebben laten zien. We bedanken de miljoenen vrijwilligers die overal waar het nodig was een helpende hand hebben geboden, door boodschappen te doen voor een oudere buur, mondmaskers te naaien of geld in te zamelen voor mensen in nood. Europa is op zijn best wanneer het zijn warme en solidaire kant laat zien.

Europa heeft krachtig gehandeld om ervoor te zorgen dat de interne markt bleef draaien. Medisch materiaal kon zo tijdig aankomen op de plek waar dokters en verpleegkundigen het nodig hadden. Beademingsapparaten werden daarheen gebracht waar ze levens konden redden. En de rekken van onze winkels bleven steeds gevuld met voedingsmiddelen en andere essentiële producten.

We namen ongeziene beslissingen om nationale regeringen de financiële ademruimte te geven die ze nodig hadden om de onmiddellijke crisis de baas te kunnen. We vormden het Europees stabiliteitsmechanisme om tot een instrument om COVID-19 te bestrijden. We hebben 100 miljard euro vrijgemaakt om Europeanen aan het werk te houden, door steun te geven aan nationale regelingen voor werktijdverkorting. En de Europese Centrale Bank nam ongeziene maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen en bedrijven geld konden blijven lenen.

Onze taak zit er nog lang niet op. Verschillende lidstaten zetten voorzichtige stappen om de lockdown en de beperkingen geleidelijk op te heffen. Daarbij moeten het redden van levens en de bescherming van de meest kwetsbare mensen in onze samenleving altijd voorop blijven staan. We moeten onze uiterste best blijven doen om onderzoek naar een vaccin voor het coronavirus te ondersteunen. Op 4 mei vond er een succesvolle donorconferentie voor mondiale respons plaats waarop 7,4 miljard euro werd ingezameld. Gezondheidsorganisaties van over de hele wereld kwamen hier bijeen om samen te werken rond vaccins, behandelingen en diagnostiek. Dit toont aan hoe snel de wereld zich voor een gemeenschappelijke zaak kan inzetten. We moeten deze dynamiek in stand houden en de wereld verenigen in de strijd tegen het coronavirus. Europa kan hierin een doorslaggevende rol spelen.

Tegelijkertijd moeten de lidstaten de nodige ruimte krijgen in hun begroting om de huidige medische noodtoestand aan te kunnen.

Ook moeten we klaarstaan voor het herstel. Veel Europeanen vreesden eerst voor hun leven, en nu voor hun baan. We moeten de motor van de Europese economie weer op gang brengen. Laten we hierbij denken zoals Robert Schuman en zijn tijdgenoten – inventief, gedurfd en pragmatisch. Zij lieten ons zien dat je een crisis te boven komt door op een andere manier aan politiek te doen en te breken met het verleden. Wij moeten dit voorbeeld volgen en beseffen dat we nieuwe ideeën en instrumenten nodig zullen hebben om ons herstel tot een goed einde te kunnen brengen. We moeten ervan uitgaan dat het Europa van na de crisis nooit hetzelfde zal kunnen zijn als het Europa van voor de crisis.

Eerst en vooral moeten we meer doen om het leven van de armste en kwetsbaarste mensen in onze samenleving te verbeteren. Veel te veel Europeanen hadden het al vóór deze crisis moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Nu zijn er miljoenen mensen die een onzekere toekomst tegemoetzien omdat ze hun baan of bedrijf hebben verloren. Vooral jongeren en vrouwen zijn getroffen. Voor hen moeten we concrete en vastberaden steunmaatregelen nemen. Europa moet krachtig optreden en alles in het werk stellen om levens en inkomens te beschermen, vooral in de regio’s waar de crisis het hardst heeft toegeslagen.

Onze Unie moet gezond en duurzaam zijn, en deze les hebben we alvast geleerd uit de crisis: hoe belangrijk het is te luisteren naar wetenschappelijk advies en te handelen voor het te laat is. We kunnen het ons niet veroorloven om onze reactie op de klimaatverandering voor ons uit te blijven schuiven. De Europese Green Deal moet de basis vormen voor ons herstel.

We moeten ook dichter bij de burger gaan staan door onze Unie transparanter en democratischer te maken. De conferentie over de toekomst van Europa zou normaal vandaag van start gaan. De pandemie betekent slechts een uitstel. Deze conferentie zal cruciaal zijn om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

We bevinden ons in een periode van tijdelijke kwetsbaarheid. Alleen een sterke Europese Unie kan ons gemeenschappelijk erfgoed en de economieën van onze lidstaten beschermen.

Gisteren vierden we dat 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. We mogen de gruwel en wreedheid van oorlog nooit vergeten en moeten ons blijven herinneren welke offers nodig zijn om een oorlog te beëindigen. Vandaag staan we stil bij wat er daarna is gebeurd. Laten we de generatie van 1950 als voorbeeld nemen. Deze generatie geloofde dat de puinhopen van de oorlog de basis konden vormen voor een beter Europa en een betere wereld, en stak vervolgens de handen uit de mouwen. Als we deze les niet vergeten, als we verenigd blijven in solidariteit en achter onze waarden blijven staan, dan kan Europa opnieuw sterker uit de crisis komen.

Man draagt groot mes in broekband op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren opnieuw een groot mes aangetroffen bij een aanhouding op luchthaven Schiphol. De verdachte had het mes in zijn broekband zitten. Op een foto is te zien dat het mes zo'n 30 centimeter lang was. 'Wees verstandig en loop niet met een wapen op straat!', twittert de marechaussee. De man heeft het wapen niet getoond of gebruikt.

Het is al de derde keer deze maand dat er messen worden aangetroffen op de luchthaven. Op 6 mei werden er twee gewapende jongeren (17 en 21 jaar oud) aangehouden, op 3 mei drie gewapende tieners van 13, 14 en 16 jaar oud.

Omdat Schiphol een veiligheidsrisicogebied is, mag de marechaussee altijd besluiten om mensen te fouilleren.

Politie, handhaving, boswachters en de Landelijke eenheid handhaven in het Duingebied

Naar aanleiding van klachten van omwonenden over vernield meubilair, achtergelaten afval en meerdere brandjes in het duingebied van het Westduinpark in Den Haag, hebben agenten van politiebureau Scheveningen en Segbroek in samenwerking met handhaving, boswachters en de landelijke eenheid op vrijdag acht mei een actie uitgevoerd. Het Westduinpark bevindt zich tussen Scheveningen en Kijkduin. De overlast locaties bevinden zich tussen de Laan van Poot, het Kwartelpad, de Duivelandsestraat, de Baden Powellweg en het Cort van der Lindenpad.

De actie was gericht op het terugdringen van de overlast. Politie, boswachters en handhavers trokken samen op in deze actie en gingen het gebied in. Ter ondersteuning van deze actie heeft de landelijke eenheid een helikopter ingezet. Aandachtsgebieden waren onder andere Teletubbieland, Hagedissenduin, het uitkijkpunt en de zandspeeltuin met de hindernisbaan. Op deze plekken werd veel afval, verschroeide stukken hout en door vandalisme vernielde speeltoestellen aangetroffen.

Het gaat om een beschermd natuurgebied. Dit betekent dat men zich alleen op de daarvoor bestemde paden mag bevinden. Bebording geeft dit duidelijk aan. Personen die zich niet aan de regels hielden kregen een boete voor het zich bevinden buiten de paden, het onder invloed zijn van alcohol, het maken van open vuur, vernieling en samenscholing.

Ook de komende periode zal het duingebied extra de aandacht hebben.

FOK! Wat een weer: droger dan droog

Goeiedag!  

Ik ben best wel geschrokken van wat de laatste weermodellen ons lieten zien. Normaal zie je altijd wel enige neerslagsignalen verschijnen op termijn, maar zover het oog reikt is het droog, droger en droogst. En de pluim loopt tot 23 mei. Dat is dus zo'n dikke twee weken. Een groot deel van het land lijkt dus géén druppel regen te gaan krijgen de komende tijd. Niet alleen vervelend voor de natuur, maar zeker ook voor de weerliefhebber.

Als er wat valt zal dat vandaag moeten zijn. En dan alleen nog in het (uiterste) zuiden en oosten. En dan spreek ik zeker niet over grote hoeveelheden, maar over een beetje regen of een lichte bui waaruit hooguit 1 tot 3 mm valt. En dan schat ik het nog hoog in. Vervolgens stroomt er beduidend koelere lucht ons land binnen. Wel is er overal meer bewolking. In het zuiden kan het eerst nog boven de 20 graden worden en mogelijk komt het daar nog even tot onweer. Ik denk echter dat de zwaardere buien boven Belgie en Frankrijk zo onder ons land naar Duitsland koersen. In het noorden is het dan al 13 graden.

De 25 graden die we gisteren gehaald hebben, die zien we voorlopig niet meer terug. De wind draait vanaf vandaag naar noordelijke richtingen en blijft daar minstens tot volgend weekend. Verder is er de eerste dagen nog wel enige bewolking, maar aan het eind van de week komt de zon weer volop terug. Het wordt dan wel weer wat warmer. De eerstkomende dagen is het met 11 tot 13 graden behoorlijk fris.

Tot ziens! ( Wanneer? Geen idee. )

Meer weer op FOK!

Bewolking bij Charged (Foto: Charged)
Slechts af en toe zagen we wat dikkere bewolking, maar neerslag viel er niet. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.