FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 augustus 2019

Woning geraakt bij schietpartij in Amsterdamse wijk Geuzenveld

In de Willem Kromhoutstraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld zou vanavond meerdere keren geschoten zijn. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De meldkamer van de politie werd iets na 19:00 uur ingelicht dat er schoten waren gehoord door buurtbewoners. Hulpdiensten en agenten met kogelwerende vesten kwamen ter plaatse, maar troffen geen slachtoffer aan.

De politie heeft de straat afgezet. Op de plaats delict zijn meerdere hulzen aangetroffen. Ook is een woning in de straat geraakt door een van de kogels. De bewoners bleven ongedeerd.

Uit onderzoek moet blijken wat er is voorgevallen. De politie komt graag in contact met getuigen. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Derde schietpartij
Dit is de derde schietpartij in Amsterdam in een week tijd. Op woensdag 7 augustus werd een man in Zuidoost doodgeschoten. Op zaterdagavond raakte er bij een andere schietpartij in Zuidoost een man zwaargewond.

Zeilsnijders aangehouden in Oirlo

De politie heeft zondagmorgen nabij een tankstation op de Venloseweg in Oirlo twee personen aangehouden die verdacht worden van vernieling en poging tot ladingdiefstal. De verdachten hebben vermoedelijk bij een 20-tal vrachtwagens gaten in de dekzeilen gesneden om te kijken welke lading de vrachtwagens vervoerden met het doel voor hen interessante lading te stelen.

Rond 02:00 uur kreeg de meldkamer van de Eenheid Limburg de melding dat een groepje van 6 tot 8 personen zich verdacht ophield rond een wit busje tussen de vrachtwagens op parkeerplaats De Wuust. Agenten van de Eenheid Limburg gingen ter plaatse en zagen hoe twee personen vluchtten. In een nabijgelegen sloot kon de eerste verdachte worden aangehouden. Even later kon in een naastgelegen weiland een tweede verdachte worden ingerekend.

Bij de aanhouding van de verdachten is een politiehond ingezet. De politiehond heeft daarbij één verdachte gebeten. De verdachte is licht gewond geraakt. De aangehouden verdachten zijn een 27-jarige en een 28-jarige man uit Roemenie. De overige verdachten zijn nog voortvluchtig. Ook zijn er personenauto's in beslag genomen die mogelijk afkomstig zijn van de verdachten.

Uitslag PSV - ADO

PSV heeft zondagavond z'n eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. Op eigen veld werd ADO Den Haag na rust verslagen. Het duel werd wel overschaduwd door een blessure bij Hirving Lozano. De Mexicaan kon kort na rust niet verder en hij werd vervangen voor Cody Gakpo. Lozano leek veel pijn te hebben nadat hij vanaf de flank naar binnen dribbelde en wilde uithalen. Tom Beugelsdijk zette toen een blok.

Lozano had voor het eerst dit seizoen een basisplek bij PSV, dat tegen ADO geen eenvoudige avond beleefde. Beide teams hadden al wat kansen gecreëerd toen de Haagse bezoekers na ruim een halfuur de openingstreffer produceerden. Tomas Necid schoot de bal met rechts voorbij doelman Jeroen Zoet: 0-1.

Een treffer van Bruma voorkwam nog net dat die tussenstand ook bij de pauze op het scorebord stond. Steven Bergwijn en Erick Gutiérrez hadden al enkele goede kansen gemist toen Bruma wel wist te scoren, van buiten het strafschopgebied.

Vrijwel meteen na het uitvallen van Lozano in de tweede helft nam PSV de leiding via Donyell Malen, die vanuit een moeilijke hoek knap raak schoot. De ploeg van Mark van Bommel verzuimde de wedstrijd daarna snel te beslissen. Met name Bergwijn had zijn vizier niet op scherp staan; de aanvaller stuitte meerdere keren op keeper Robert Zwinkels.

Denzel Dumfries was in de slotfase het dichtst bij een derde Eindhovense treffer en na zijn kopbal tegen de paal viel in blessuretijd toch de 3-1 via Gakpo. De invaller kon met links van dichtbij binnentikken.

Tom Beugelsdijk en Hirving Lozano. (PRO SHOTS/Thomas Bakker)
Tom Beugelsdijk en Hirving Lozano. (PRO SHOTS/Thomas Bakker)

PSV

3 - 1

ADO Den Haag

 44' Bruma
 52' Malen
 90+1' Gakpo
   33' Necid
 
 Gele kaart: Bergwijn, (PSV),
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Baumgartl
Viergever
Sadílek
Gutiérrez
Bergwijn
Rosario
Bruma
Malen
Lozano (Gakpo/50)
  Zwinkels
Polley
Beugelsdijk
Kanon
Meijers
Hooi
Bakker (Kramer/81)
Pinas
Goppel (Ould-Chikh/ 62)
Necid
Falkenburg (v.Kleef/74)

Köln en Paderborn pas na strafschoppen door in DFB Pokal

1. FC Köln, SC Padeborn 07 en RB Leipzig hebben zondag geen goede beurt gemaakt in de DFB-Pokal. De ploegen hebben uiteindelijk wel de volgende ronde bereikt, maar maakten absoluut geen indruk. Zowel Köln als Paderborn hadden strafschoppen nodig om de volgende ronde te bereiken. 

Dankzij doelpunten van Jhon Andrés Córdoba en Florian Kainz stond Köln halverwege de wedstrijd probleemloos met 0-2 voor, maar door een dubbelslag van Jeremias Lorch binnen drie minuten kwam de ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar de 2.Bundesliga helemaal terug. In de verlenging kwam 1. FC Köln wederom op voorsprong, maar in de 118e minuut zorgde Daniel-Kofi Kyereh voor een sensatie: 3-3. Uiteindelijk Köln wel de strafschoppen wel beter en ging door. 

Paderborn ontsnapte tegen SV Rödinghausen, wat uitkomt in de Regionalliga West. Pas na strafschoppen wist Paderborn af te rekenen met de club op het vierde niveau.  Red Bull Leipzig stond tegen Osnabrück na een half uur 1-3 voor. Marcos Álvarez benutte een kwartier voor het einde een strafschop (2-3), waardoor RB Leipzig nog even stand moest houden, maar meer dan dat hoefde uiteindelijk niet.

Hertha BSC en Union Berlin hadden zonder problemen de volgende ronde bereikt. Hertha won met 1-5 van VfB Lübeck. Union Berlin versloeg Germania Halberstadt met 0-6. Maandag worden de laatste vier duels gespeeld van de eerste ronde. Bayern München neemt het op tegen Energie Cottbus. Dit duel zal vanaf 20.45 uur live te zien zijn op de ARF. 

Uitslagen DFB Pokal - Eerste ronde zondag 11 augustus 

Thuis Uit Uitslag
FSV Salmrohr (VI)  Holstein Kiel (II) 0:6 (0:1)
VfB Germania Halberstadt (IV)  1. FC Union Berlin (I) 0:6 (0:1)
SV Rödinghausen (IV)  SC Paderborn 07 (I) 3:3 p2-4 (0:2, 3:3)
SV Waldhof Mannheim (III)  Eintracht Frankfurt (I) 3:5 (2:2)
FC Oberneuland (V)  SV Darmstadt 98 (II) 1:6 (0:3)
1. FC Saarbrücken (IV)  SSV Jahn Regensburg (II) 3:2 (0:0)
VfB Lübeck (IV)  FC St. Pauli (II) 3:3 p3-4 (1:0, 2:2)
VfB Eichstätt (IV)  Hertha BSC (I) 1:5 (0:3)
VfL Osnabrück (II)  RB Leipzig (I) 2:3 (1:3)
Chemnitzer FC (III)  Hamburger SV (II) 2:2 p5-6 (0:0, 2:2)
MSV Duisburg (III)  SpVgg Greuther Fürth (II) 2:0 (2:0)
SV Wehen Wiesbaden (II)  1. FC Köln (I) 3:3 p2-3 (0:2, 2:2)

Chadwick pakt eerste W Series-titel ooit, Visser sluit seizoen als 2e af

Coureur Jamie Chadwick is de allereerste kampioene ooit in de W Series, de raceklasse die dit jaar speciaal voor vrouwen geïntroduceerd is. Beitske Visser beëindigde de slotrace op het Britse Brands Hatch als derde en werd tweede in de titelstrijd.

Polesitter Chadwick pakte gelijk weer de leiding, voor Alice Powell. Esmee Hawkey kwam vanaf P3 pas weg nadat iedereen al voorbij was, Emma Kimiläinen schoof zo op naar de derde stek, Beitske Visser pakte plek vier.

Na tien minuten kregen we actie: Powell opende de aanval op Chadwick en ook Kimiläinen schoof er gelijk onderdoor. Visser dacht even te profiteren door de strijd met Chadwick aan te gaan, maar de Britse pareerde vooralsnog netjes.

Een spin van de Japanse Miki Koyama zorgde met tien minuten te gaan voor de safety car, waardoor de voorsprong van Powell en Kimiläinen op Chadwick en Visser verdween. Na de herstart kon Visser nog eens aanvallen en dit keer lukte het wel, wat haar plek drie opleverde.

Om Chadwick van de titel te houden moest Visser hopen dat de Britse in de slotronde ver weg zou vallen of dat ze zelf op wonderbaarlijke wijze kon winnen, maar dat zat er niet in. Powell pakte de winst, voor Kimiläinen en Visser, en Chadwick pakte de eerste W Series-titel ooit.

Het podium in Brands Hatch. (PRO SHOTS/Action Images)
Het podium in Brands Hatch. (PRO SHOTS/Action Images)

'AZ speelt donderdag in stadion van ADO Den Haag'

AZ wijkt voor het Europese thuisduel met Mariupol uit naar het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Zaterdag startte een deel van het dak van het AFAS Stadion in, waardoor de club op zoek moest naar een nieuwe speellocatie. De Telegraaf schrijft dat de keuze is gevallen op de thuishaven van ADO. Beide clubs zijn akkoord, maar er moet nog wel het een en ander worden geregeld. De Alkmaarders hopen zondagavond of maandag definitief groen licht te geven.

Jong AZ zou maandagavond in het AFAS Stadion tegen Telstar spelen en dat duel is verplaatst naar het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Heerenveen was bereid om AZ de komende twee speelronden onderdak te geven, maar dat zag de burgemeester niet zitten. In één van die twee duels is FC Groningen namelijk de opponent.

De Telegraaf meldde eerder dat het 'een ongelofelijk lastige puzzel zou worden om op zo'n korte termijn terecht te kunnen in een ander stadion'. De club moest medewerking krijgen van de desbetreffende club en er was toestemming nodig van de lokale overheid, de burgemeester van die gemeente en de politie.

Ondertussen gaat het onderzoek naar de oorzaak van de instorting nog door. Hoe het verder moet ná de komende twee thuisduels van de club, is niet bekend. Als AZ ten koste van Mariupol de play-offs van de Europa League haalt, speelt men tot 14 september hooguit maar één thuiswedstrijd.

Derde DTM-podium van het jaar voor Frijns

Robin Frijns heeft voor de derde keer dit seizoen een podiumplek gepakt in de DTM. De Limburger kwam tijdens de tweede race van het weekeinde in het Britse Brands Hatch als derde over de finish.

Loïc Duval kende vanaf P2 de beste start en nam de leiding over van René Rast, terwijl Frijns zijn derde plek even in moest leveren bij Jamie Green, maar deze ook snel terugpakte. De leiding ging weer snel naar Rast, die Audi-merkgenoot Duval wel opvallend makkelijk passeerde.

Nico Müller werkte zich goed naar voren en in no-time lag de Zwitser zelfs op de tweede plek, achter Rast. Green kwam als eerste van de toppers binnen, maar kwam wel achter de daarvoor gestopte Bruno Spengler terecht. Marco Wittmann was de volgende die stopte en hij kwam voor beide heren de baan op.

Rast en Müller kwamen na een kwartier binnen en de Zwitser verloor daar door een slechte stop flink wat tijd, waardoor Mike Rockenfeller na diens stop voor Müller terecht kwam. Frijns was de volgende die banden kwam halen en de Limburgse Audi-coureur betrad de baan vlak voor Müller, die hem op warme banden simpel passeerde.

Van de vroege koplopers was Duval de laatste die zijn stop maakte; hij werd na het betreden van de baan gepasseerd door Müller en Frijns, die zo virtueel derde lag. Zo bleef het rondrijden en met de slotfase in zicht leek Müller toch de aanval op leider Rast maar te gaan openen, terwijl Frijns Duval achter zich moest zien te houden.

Van serieus aanvallen op Rast kwam het voor Müller niet, terwijl Frijns niet al teveel moeite meer had met Duval en dus eindigde de race in een volledig Audi-podium.

Stam baalt: "Niet fris en scherp genoeg"

Jaap Stam zag zondag dat er veel mis ging bij Feyenoord in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen, die slechts een punt opleverde. "Het was niet goed aan de bal, de kwaliteit van de passing was ook niet goed. We leverden de ballen steeds in, waardoor je steeds in omschakelmomenten kwam", reageerde Stam na afloop tegenover FOX Sports.

"We kozen steeds voor de lange bal in plaats van balbezit te houden, waardoor je ook weer grotere afstanden moet overbruggen om de tweede bal te veroveren. Die bal verover je dan niet, waardoor je weer achteruit moet lopen. Uiteindelijk bleef je steeds in dat ritme zitten. We weten allemaal de situatie waarin wij verkeren, waarin we moeten spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn", aldus de coach.

Stam kon zijn spelers verder weinig verwijten. "Het moet beter, maar ze werken allemaal hard en je zag de vermoeidheid. We kunnen de spelers niet sturen als robots. Het is vanaf de zijkant makkelijk gezegd, maar zo werkt het niet altijd. Het was een beetje gehaast, niet fris en scherp genoeg", luidde de conclusie van de trainer.

Feyenoord gaat over een week tegen FC Utrecht (thuis) op zoek naar de eerste competitiezege van het seizoen. Donderdag is de return van de Europa League-voorronde tegen Dinamo Tbilisi. In De Kuip werd het afgelopen donderdag 4-0.

Manchester United deelt Chelsea enorme dreun uit

Manchester United is het nieuwe seizoen op overtuigende wijze begonnen. Op Old Trafford werd Chelsea over de knie gelegd. In de eerste echte topper van dit Premier League-seizoen was Marcus Rashford de gevierde man. Chelsea begon vrij aardig aan het duel, maar na een minuut of achttien ging de bal op de stip toen Kurt Zouma een overtreding maakte op Rashford. De Engelsman ging zelf achter de bal staan voor de 1-0.

United kwam vervolgens goed weg toen David De Gea redding bracht op een inzet van Ross Barkley, terwijl Emerson namens The Blues de lat raakte. Frank Lampard, die zijn debuut maakte als manager van Chelsea, besloot een klein kwartier na rust Barkley te wisselen voor nieuweling Christian Pulisic.

Chelsea ging nadrukkelijker op zoek naar een goal en daardoor ontstond er ruimte voor United om naar 2-0 te counteren. Uit een afgemeten voorzet van Andrea Pereira kon Anthony Martial afronden. Amper twee minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was Paul Pogba de aangever en zette Rashford zijn tweede treffer op zijn naam.

In de slotfase werd het feest op Old Trafford nog mooier toen Daniel James mocht debuteren en al binnen tien minuten scoorde. De nieuweling knalde op aangeven van Pogba laag in de hoek raak.

Een ijzersterk begin dus van Manchester United, dat morgen over een week een uitwedstrijd speelt tegen Wolverhampton Wanderers. Chelsea krijgt volgende week Leicester City op bezoek, maar eerst is komende woensdag de wedstrijd om de Europese Super Cup tegen Champions League-winnaar Liverpool.

Uitslagen Premier League zondag
Leicester City - Wolverhampton Wanderers 0-0
Newcastle United - Arsenal 0-1
Manchester United - Chelsea 4-0

Manchester United boekt grote zege. (PRO SHOTS/Action Images)
Manchester United boekt grote zege. (PRO SHOTS/Action Images)

Steeds meer incidenten met lachgas in het verkeer

Lachgas in het verkeer komt steeds vaker voor. In 2016 waren er tientallen incidenten in het verkeer waarbij een van de betrokkenen lachgas had gebruikt. Dit aantal is gestegen tot bijna 960 incidenten voor 2019 tot aan juli. Dit blijkt uit een eerste inventarisatie van de politiesystemen.

Lachgas in het verkeer
Na 2016 verdubbelde het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas is gebruikt al ruim tot 130 gevallen in 2017. In 2018 is het aantal volgens deze eerste inventarisatie verder gestegen tot 380 in totaal. Dit jaar zijn tot aan juli voor 2019 al bijna 960 incidenten met lachgas in het verkeer geteld. De verkeersincidenten met lachgas komen vooral in de grote steden voor. "Wij zien mensen gevaarlijke manoeuvres uithalen in het verkeer, doordat zij een ballon aan het vullen zijn of aan de mond zetten", zegt hoofdinspecteur Paul Broer. "Ook al is de werking van lachgas van korte duur, het is direct van invloed op de rijvaardigheid."

Tekort aan zuurstof
Lachgas bezitten of gebruiken is niet verboden, maar kan schadelijk zijn voor je hersenen of bijvoorbeeld je longen. Je kunt een tijdelijk tekort aan zuurstof krijgen en daarvan misselijk of duizelig worden, hoofdpijn krijgen of bewusteloos raken. Lachgas gebruiken in het verkeer is gevaarlijk, waarschuwt ook het Trimbos Instituut . Zelfs tot uren na het eigenlijke gebruik kan het je gedrag en rijvaardigheid beïnvloeden. Het is strafbaar om anderen in het verkeer in gevaar te brengen. Ook rijden onder invloed is strafbaar. "Houd je als bestuurder van een voertuig bezig met het verkeer", aldus Broer. "Richt je aandacht op de weg en zorg dat je niet onder invloed bent van middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Veroorzaak je een gevaarlijke situatie, dan kun je hiervoor beboet worden."

Hogenkamp voor vierde keer de beste in Koksijde

Richèl Hogenkamp heeft het ITF-toernooi in het Belgische Koksijde op haar naam geschreven. In de finale was ze met 4-6, 6-1 en 6-4 te sterk voor de Française Oceane Dodin, twee jaar geleden nog de nummer 46 van de wereld.

Voor Hogenkamp, afgezakt naar plek 213 op de wereldranglijst, is het pas de eerste titel van het jaar. In 2013, 2016 en 2018 was ze ook al de sterkste in Koksijde. In 2011 en 2015 schreef Kiki Bertens het graveltoernooi op haar naam.

In het Engelse Chiswick verloor Lesley Kerkhove de finale. Met 6-4 6-4 was ze de mindere van de Britse Samantha Murray.

Letse en Noorse koppels Europees kampioen beachvolleybal

Tina Graudina en Anastasia Kravcenoka zijn in Moskou Europees kampioen beachvolleybal geworden. Het toernooi bij de heren werd gewonnen door Christian Sorum en Anders Mol.

Het Letse koppel Graudina en Kravcenoka versloeg Kinga Wojtasik en Katarzyna Kociolek uit Polen in twee sets: 22-20, 21-19.

Sorum en Mol prolongeerden hun EK-titel van vorig jaar. Het Noorse koppel versloeg de Russen Ilya Lesjoekov en Konstantin Semenov met 21-12 en 21-18.

Tina Graudina en Anastasia Kravcenoka Europees kampioen (Bron Youtube)

Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht is medekoploper in de Eredivisie dankzij een thuiszege op PEC Zwolle. De club uit de Domstad moest zondagmiddag van ver komen, want halverwege keek men nog tegen een achterstand aan. Gustavo Hamer mikte namens PEC Zwolle een vrije trap in de verre hoek. In de jacht op de gelijkmaker miste onder meer Adam Maher een goede kans.

Kort na de onderbreking kantelde de wedstrijd volledig. Eerste bracht Sander van de Streek de score in evenwicht en vervolgens kreeg Utrecht een strafschop. Scheidsrechter Siemen Mulder zag een overtreding van Xavier Mous op Issah Abass. Simon Gustafson maakte van elf meter geen fout.

PEC Zwolle, dat vorige week al met 1-3 van Willem II verloor, wist het tij niet meer te keren. Ook nu incasseerden de Blauwvingers een derde treffer, dit keer van Willem Janssen. De verdediger schoot van dichtbij raak.

Utrecht is daarmee samen met AZ de enigen die na twee speelronden op zes punten staan. Het doelsaldo is wel in het voordeel van de Alkmaarders. Zwolle blijft dus puntloos en krijgt volgende week een herkansing tegen Vitesse (uit). Utrecht gaat dan op visite bij Feyenoord.

FC Utrecht

3 - 1

PEC Zwolle

 47' v.d.Streek
 49' Gustafson(pen)
 73' Janssen
   16' Hamer
 
 Gele kaart: Klaiber, Gustafson, (FC Utrecht), Huiberts, (PEC Zwolle)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 18.736
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
Guwara
Maher
v.d.Streek
Gustafson
Kerk
Abass (Strieder/90)
Venema (Joosten/63)
  Mous
Hamer (v.Wermeskerken/ 78)
Reijnen
Dekker
Paal
Huiberts (Westerman/85)
Flemming
Nakayama
Bel Hassani
Thy
Johnsen

Volleyballers kunnen niet stunten tegen de VS op OKT

De Nederlandse volleyballers hebben zich op het OKT in Rotterdam niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. Oranje verloor in vier sets van de Verenigde Staten: 1-3 (18-25, 20-25, 25-17, 21-25).

Nederland, dat net als de VS zijn eerste twee duels in Ahoy had gewonnen, begon goed aan de wedstrijd tegen de nummer twee van de wereld. Oranje, zelf de nummer vijftien, van de wereld had bij de tweede technische time-out een 16-15 voorsprong, maar daarna namen de Amerikanen de set in handen. Van de laatste dertien punten in de eerste set werden er maar twee gewonnen.

Ook in de tweede set begon Oranje goed aan de set. Oranje nam zelfs een vier punten voorsprong, maar langzaam werd de voorsprong weggegeven, waarna ook de tweede set naar Amerika ging. Nederland herstelde zich goed in de derde set door de set met 25-17 overtuigend te pakken.

In de vierde set ging het lang gelijk op tussen de beide landen. Toch ging de setwinst naar Amerika, waardoor de Verenigde Staten zich heeft geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. Nederland krijgt nog een laatste kans bij het Europese OKT in januari.

Ellen DeGeneres gespot in Amsterdam

Ellen DeGeneres is in Amsterdam. De beroemde Amerikaanse tv-persoonlijkheid is gespot toen zij gistermiddag een bezoekje bracht aan het Rijksmuseum en vandaag toen zij langs een horlogewinkel ging. Zo meldt AT5. 

DeGeneres werd op camera vastgelegd door celebrity-spotter MS Bronwater toen zij met onder meer haar echtgenote Portia de Rossi door de tuinen van het museum liep. Even later filmde hij hen weer toen zij in de taxi stapten.

Ook vandaag was de beroemdheid te vinden in de binnenstad. Ze bezocht vanmiddag een horlogewinkel aan het Singel. De eigenaar van de winkel plaatste trots een foto waarop hij, DeGeneres en De Rossi poseren met een glas wijn.

Jenya is naaktmodel: 'Je bent maar twee seconden nerveus'

Wie geen kroegentocht of striptease wil voor zijn vrijgezellenfeest, kan in Amsterdam ook een cursus naaktschilderen volgen. Maar hoe is het om zonder kleren voor zo'n groep te staan? AT5 vroeg het naaktmodel Jenya uit Oekraïne.

Jenya poseert vandaag voor een groep vrouwen. En naakt poseren? Dat gaat hem gemakkelijk af. 'Je bent maar twee seconden nerveus. Maar als je kleding uit is, en je voelt de ogen, dan is het goed.' Heel veel voorbereiding is niet nodig volgens hem. 'Ik ben vooral vrolijk. Die twee uur gaan zó voorbij.'

'Ik wil naakt zijn'
Jenya komt uit Oekraïne, en is vanwege de moeilijke politieke en economische situatie in dat land drie maanden geleden hierheen gekomen. Hij prijst vooral het open en liberale karakter van Amsterdam. 'Ik kwam hier omdat ik mijn vinger op de landkaart zette en Nederland zag. En ik dacht: daar wil ik heen omdat ik naakt wil zijn.'

'Best ontspannend'
De cursisten van vandaag zijn ook redelijk snel aan de situatie gewend. 'Het is net als je naar de sauna gaat. Als je je net uitkleedt is het altijd een beetje awkward, maar daarna valt het volgens mij wel mee.' Daar is een andere amateurschilder het mee eens. 'Het is niet iets wat ik iedere zaterdag doe zoals je kunt zien. Maar ik vind het eigenlijk best wel ontspannend.'

Eigenlijk ambieert Jenya een zangcarrière. Maar tot die tijd vindt hij dit heel leuk werk. 'Ik doe bepaalde poses, zoals de 'Michelangelo'. En dan praat ik met de mensen. Hoe is de tekening? Gaat het goed? En ik blijf staan...'

Alcomobilist met rijontzegging slaat over de kop

Zaterdagavond omstreeks 21.45 uur meldden getuigen via 112 dat er een auto over de kop was geslagen en in de sloot terecht was gekomen in de Koegorsstraat in Terneuzen. Ambulance, politie en brandweer werden opgeroepen.

Aan sporen konden de agenten zien dat een auto meerdere malen over de kop was gegaan. De auto, die total loss bleek, was terecht gekomen in een nabijgelegen sloot. In de ambulance werd een man behandeld aan zijn verwondingen. Hij verklaarde dat de bestuurder van de auto weg was. Onafhankelijke getuigen, die het ongeval hadden zien gebeuren, vertelden echter dat deze man zelf de bestuurder was geweest van de auto.

De man, een 37-jarige inwoner van Axel, vertelde dat hij een liter sterke drank had gedronken. Uit onderzoek bleek dat hij een rijontzegging had tot eind september, dus dat hij helemaal geen auto had mogen besturen. De man is aangehouden. In het ziekenhuis heeft een arts een bloedmonster van hem afgenomen zodat bekeken kan worden hoeveel hij precies had gedronken. Dat bloedmonster wordt door het NFI onderzocht, de uitslag zal later bekend worden. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Overvaller slaat bejaarde vrouw in het gezicht

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval die plaatsvond op vrijdagmiddag op een 83-jarige vrouw in haar woning aan de Dolomiet in Heerhugowaard. 

Omstreeks 14.00 uur hoorde het slachtoffer gerommel bij haar voordeur. In de veranderstelling dat het familie was, deed zij de deur open. Op de stoep stond een onbekende man die geld eiste. Toen het slachtoffer aangaf geen geld te hebben, werd zij meerdere malen in haar gezicht geslagen. Toen het slachtoffer alarm sloeg, ging de dader er rennend vandoor.

De dader is een man van ongeveer 25 jaar oud met een licht getint uiterlijk. Hij had zwart haar en een mager postuur. Hij droeg een zwart jack met een wit opschrift op de achterzijde, een zwarte trainingsbroek en een zwart petje. 

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met 0900-8844. Anoniem is ook mogelijk via 0800-7000. 

Vrouwen mishandelen portiers in Bergen op Zoom

Omstreeks 02.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag zijn twee inwoonsters van Bergen op Zoom, van 25 en 30 jaar oud, aangehouden omdat zij ervan worden verdacht twee portiers te hebben mishandeld in een kroeg aan de Grote Markt in hun woonplaats. De twee portiers deden aangifte.

De vrouwen zijn naar een politiecellencomplex overgebracht en zullen daar worden gehoord. De aanleiding voor de mishandeling ontstond waarschijnlijk toen er twee groepen in het café ruzie kregen en de portiers deze twee groepen uit elkaar wilden halen en de veroorzakers naar buiten wilden sturen. De twee dames vonden het nodig om de portiers in hun gezicht te slaan en te knijpen. Beide uitsmijters zijn lichtgewond geraakt. Er is een ambulance ter plaatse geroepen. De medewerkers van de ambulance hebben de slachtoffers nagekeken, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Bij de insluitingsfouillering vonden agenten bij de 30-jarige vrouw nog een taser. Deze is in beslag genomen. De twee vrouwen zitten nog vast.

PSV haalt Schwaab al na anderhalve maand terug

Daniel Schwaab gaat weer voor PSV voetballen. Dat heeft de Brabantse club zondagmiddag naar buiten gebracht. PSV deed Schwaab aan het einde van vorig seizoen al een aanbieding om langer te blijven, maar de Duitser koos voor een terugkeer naar zijn vaderland. Nu gaat hij alsnog in op die aanbieding.

"We wilden graag nog wat extra ervaring aan de selectie toevoegen. Daniel past natuurlijk perfect in dat plaatje", reageert technisch manager John de Jong op het transfernieuws.

Schwaab denkt zelf dat hij toen wel de juiste beslissing nam. "Maar na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug. Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV."

De 30-jarige centrumverdediger heeft in het Philips Stadion een contract gekregen voor een jaar. Daniel Schwaab kwam in de zomer van 2016 naar Eindhoven, nadat hij met VfB Stuttgart was gedegradeerd uit de Bundesliga. Zijn hoogtepunt was de gewonnen landstitel in 2018.

Schansspringer Zajc wint ook in Frankrijk

Schansspringer Timi Zajc heeft de derde wedstrijd van de Summer Grand Prix gewonnen. De nog altijd maar 19-jarige Sloveen won in juli de openingswedstrijd in Wisla al, waarna hij wedstrijd twee in Hinterzarten liet schieten.

In Courchevel was Zajc er weer bij en na de eerste ronde stond hij op de vierde plek. Robert Johansson sprong het beste van de Franse schans af, voor de Sloveen Tilen Bartol en de Pool Maciej Kot. In de finaleronde werkte Zajc zich met een geweldige sprong naar voren en ook de besnorde Noor Johansson kon hem niet voorblijven. Naoki Nakamura uit Japan sprong voorbij Bartol en Kot naar de derde plek.

De verste sprong van de wedstrijd werd overigens neergezet door Philipp Aschenwald. De Oostenrijker sprong in de eerste ronde naar 135,5 meter, twee meter verder dan welke andere sprong dan ook, maar hij ging onderuit en eindigde als 22e. Zajc nam de leiding in het klassement over van Karl Geiger; de winnaar in Hinterzarten werd nu achtste.

Bij de vrouwen was Sara Takanashi wederom de beste. De Japanse sloeg in de eerste ronde een gaatje richting Juliane Seyfarth en stond de leiding in de finale niet meer af. De Oostenrijkse Chiara Hölzl liet in de finale de beste sprong zien en schoof zo voorbij Seyfarth naar de tweede plek.

Komend weekeinde strijkt de Summer Grand Prix neer in het Poolse Zakopane.

Bouwexpert waarschuwde over onveilige constructie AZ-dak

Ynso Suurenbroek keek er niet helemaal van op dat zaterdag het dak van het AFAS Stadion van AZ deels instortte. De bouw- en brandexpert hield de bouwvergunning tegen het licht toen de thuishaven van AZ in 2005 en 2006 werd gebouwd. Hij had destijds al vragen bij de gekozen dakconstructie. Suurenbroek stelde voor om een dikkere staalconstructie te gebruiken, maar dat vond de gemeente Alkmaar niet nodig.

In gesprek met het Algemeen Dagblad spreekt het buitengewoon lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over een 'spaghetticonstructie'. "Met de extra belasting van de zonnepanelen die een paar jaar geleden aangebracht zijn en harde wind vanuit een bepaalde hoek met onderdruk en bovendruk krijg je dit. Maar dat gebeurt alleen als de constructie vanaf het begin te zwak is."

Suurenbroek stelt verder dat Dirk Scheringa, toenmalig voorzitter van de Alkmaarse club, een bedenkelijke rol speelde bij de bouwplannen en besluitvorming van de gemeente. "Als hij sprak, stopten de ambtenaren met werken en ze luisterden. Scheringa huurde allerlei aannemers in."

"Onderaannemers gingen failliet en moesten ook een skybox kopen voor ze überhaupt aan het werk mochten. Wat doe je als het niks mag kosten en je niet verdienen kunt met minder uren werk? Dan zoek je het in het materiaal. Dunner, lichter, goedkoper, minder kwaliteit. Er gingen zelfs geruchten over partijen afgekeurd staal."

Voormalig Vitesse-ster Curovic overleden

Dejan Curovic is op 51-jarige leeftijd overleden. De voormalige ster van onder meer Vitesse, die gisteren jarig was, leed aan leukemie.

In Arnhem is hij voor eeuwig een held: Curovic scoorde namelijk de laatste goal in Nieuw-Monnikenhuize én de allereerste in het toen nieuwe stadion Gelredome.

Curovic speelde zes jaar voor Vitesse, waarna hij naar FC Groningen verkaste. Voor de noorderlingen speelde hij drie jaar.

Uitslag sc Heerenveen - Feyenoord

De ontmoeting tussen sc Heerenveen en Feyenoord is zondag in een gelijkspel geëindigd. Na negentig minuten wedstrijd was de eindstand 1-1.

Na een klein kwartier spelen keerde Feyenoord-doelman Vermeer een penalty van Odgaard. In de extra tijd van de eerste helft was er opnieuw een penalty, dit keer voor Feyenoord. Berghuis schoot raak: 0-1. Tien minuten voor tijd maakte Dresevic met een afstandsschot gelijk.


sc Heerenveen-speler Lucas Woudenberg in duel met Feyenoord-speler Sam Larsson (Pro Shots / Andy Zuidema)

sc Heerenveen

1 - 1

Feyenoord

 80' Dresevic    45+2' Berghuis (pen)
 
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 18.600
Arbiter: Kamphuis
Bijzonderheden: Odgaard mist penalty
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Floranus
Dresevic
Botman
Woudenberg
Kongolo
Bruijn (Ras/78)
Faik
v. Bergen
Odgaard
Ejuke (v.d. Heide/78)
  Vermeer
Karsdorp (Geertruida/66)
Botteghin
v.d. Heijden
Haps
Tapia
Kökcü (Ayoub/60)
Burger
Sinisterra (Narsingh/60)
Berghuis
Larsson

Van der Poel wint ook wereldbeker in Lenzerheide

Mathieu van der Poel heeft ook de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in het mountainbiken gewonnen. In het Zwitserse Lenzerheide was de Europees kampioen te sterk voor de thuisrijdende wereldkampioen Nino Schurter.

Het werd al snel duidelijk dat het vandaag in Lenzerheide een strijd zou worden tussen Europees kampioen en de wereldkampioen zoals vooraf ook werd verwacht. Om beurten probeerde Van der Poel en Schurter het verschil te maken, maar ze raakte niet van elkaar af. Tot de voorlaatste ronde bleven ze dan ook samen, maar daarna was de Nederlander te sterk voor de Zwitser.

Hij reed langzaam weg bij Schurter en zou met een halve minuut voorsprong winnen. Hij pakte alweer zijn derde wereldbekerzege van het seizoen onder luid applaus van het Zwitserse publiek. Mathias Flueckiger, een andere Zwitser maakte het podium compleet.

Voor Van der Poel was het dit jaar de laatste wedstrijd op hoog niveau op de mountainbike. De Nederlander gaat zich voorbereiden op het WK op de weg. Hij komt daardoor niet in actie bij de wereldbeker in Amerika en mist ook het WK mountainbike.

Uitslag RKC Waalwijk - AZ

AZ heeft ook de tweede competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders, die gisteren een deel van het dak van AZ-stadion zagen instorten, wonen in Waalwijk met 0-2 van RKC.

In de 21e minuut was RKC dichtbij de 1-0. Het schot uit de draai van aanvaller Darren Maatsen werd echter gestopt door AZ-doelman Marco Bizot. Een aantal minuten was er een kans voor de Alkmaarders. Calvin Stengs slalomcd op fraaie wijze door de Waalwijkse defensie, maar in de ban van zijn schot stond een verdediger van RKC. AZ kwam in de 35e minuut op voorsprong. Op aangeven van Boadu schoot Oussama Idrissi in de kruising.

In de 40e minuut moest RKC-doelman Etienne Vaessen het veld verlaten na een botsing met Boadu. Vaessen werd onder de lat vervangen door Kees Heemskerk. Op slag van rust werd het 2-0 voor de Alkmaarders. Het was wederom Idrissi die op aangeven van opnieuw Boadu hard raak schoot.

In de 53e minuut was het RKC die met een man minder verder moest. Jurien Gaari werd met rood van het veld gestuurd na een harde charge op Owen Wijndal van AZ. Niet lang daarna was het Maatsen die een grote kans op de 2-1 had. De speler mist echter oog in oog met AZ-goalie Bizot.

De Alkmaarders vonden het na de 0-2 prima en namen gas terug. Ze kregen nog wel kansen via onder meer invaller Clasie, Boadu en Sugawara. Gescoord werd er echter niet meer.

RKC Waalwijk

0 - 2

AZ

    35' Idrissi
45+3' Idrissi
 
Gele kaart: Meulensteen, Spierings, (RKC Waalwijk), Wijndal, (AZ)
Rode kaart: Gaari (53) (RKC Waalwijk),
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.023
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Vaessen (Heemskerk/42)
Gaari
Meulensteen
Delcroix
Quasten
Rienstra
Spierings
Tahiri (Bakari/46)
Maatsen
Bilate
Sow (Seys/73)
  Bizot
Svensson (Sugawara/62)
Vlaar
Wuytens
Wijndal
Midtsjö (Gudmundsson/79)
Koopmeiners
Ouwejan
Stengs
Boadu
Idrissi (Clasie/61)

Viviani nieuwe Europese kampioen op de weg

De Italiaanse wielrenner Elia Viviani is de nieuwe Europees kampioen op de weg. Daarmee volgt de Italiaan zijn landgenoot Mateo Trentin op. Yves Lampaert won het zilver voor Pascal Ackermann. De Nederlandse favoriet voor de zege Dylan Groenewegen kwam niet verder dan een twaalfde plaats.

Gejaagd door de wind in Alkmaar viel het peloton vlak na de start al in vier groepen uit elkaar, maar later op het lokale circuit in Alkmaar kwam alles weer samen.

Het bleef echter onrustig in het peloton en op iets meer dan zestig kilometer trok de Italiaanse nog eens vol door. Het plan van de Italianen slaagde en zorgde voor afscheiding. De Italianen waren met vier mee, met daarbij hun sprinter Elia Viviani. Ook Duitsland had hun sprinter Pascal Ackermann mee, terwijl Nederland alleen Sebastiaan Langeveld mee was. Het zorgde ervoor dat Nederland in de achtervolging moest.

Ondanks het vele werk in de achtervolging kreeg Nederland het gat niet dicht, al begonnen vooraan ook de krachten op te geraken. Het zorgde ervoor dat Viviani zelf voor de aanval koos samen met Yves Lampaert en Ackermann. Het verschil liep al snel op en snel werd duidelijk dat de drie vooraan voor de zege mochten gaan strijden.

Lampaert was de eerste die in de aanval trok op drie kilometer van de meet. Het leek een succesvolle actie omdat Ackermann niet mee, maar Viviani maakte de sprong echter wel. Hij reed in een ruk naar Lampaert toe en maakte het vervolgens makkelijk af in de sprint. Ackermann werd uiteindelijk nog derde.


Elia Viviani komt als eerste over de finish in Alkmaar (Pro Shots / Vincent de Vries)

PSV is Pereiro een aantal weken kwijt

PSV kan voorlopig niet beschikken over Gastón Pereiro, zo brengt het Eindhovens Dagblad zondag naar buiten. Volgens de regionale krant heeft Pereiro zijn sleutelbeen gebroken. Daardoor zal hij de 'komende weken' moeten toekijken. Na een moeizame periode had de Uruguayaan juist weer een basisplek afgedwongen, want tegen zowel FC Twente en FK Haugesund stond hij aan de aftrap.

Eerder deze zomer werd Pereiro nog gelinkt aan een overstap naar Spartak Moskou. Van een transfer kwam het niet, omdat de betrokken partijen het niet eens werden over persoonlijke voorwaarden. Het is door zijn blessure nu de vraag of Pereiro nu later deze maand nog wel kan vertrekken.

PSV speelt zondagavond om 20:00 uur thuis tegen ADO Den Haag. Coach Mark van Bommel zou het wegvallen van Pereiro kunnen opvangen door Steven Bergwijn achter Donyell Malen neer te zetten, waardoor op de flank een plaats beschikbaar is voor Hirving Lozano. De Mexicaan was de laatste twee duels bankzitter. Op den duur zou Ibrahim Afellay ook de positie van nummer 10 kunnen invullen, al is de routinier nu nog niet inzetbaar vanwege een blessure.

Vorig weekend speelde PSV met 1-1 gelijk tegen Twente, terwijl de komende tegenstander ADO met 2-4 van FC Utrecht verloor.

Politie pakt loslopend schaap op

Op zaterdagmorgen vond de politie een loslopend schaap op de Purmerstraat in Edam. Het dier is ondergebracht bij een opvanglocatie.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat er schapen in een bestelbus vervoerd werden. Ter plaatse werd de bus niet aangetroffen.

Wel vond de politie een loslopend schaap. De herkomst van het dier is niet bekend.

Een schaap, ter illustratie (Afbeelding: Pixabay)
Een schaap, ter illustratie (Afbeelding: Pixabay)

Sensationele ontknoping Grand Prix van Oostenrijk in MotoGP

De Grand Prix van Oostenrijk is in de MotoGP voor het derde jaar op rij in de absolute slotfase beslist. Marc Marquez en Andrea Dovizioso waren net als in 2017 - toen Dovizioso won - de hoofdrolspelers en dat werd een geweldige strijd aan het einde.

Marquez en Dovizioso vochten om de eerste plek bij de start, maar Fabio Quartararo kon daar perfect van profiteren en nam de leiding in handen, met de van plek zeven en acht vertrokken Alex Rins en Jack Miller erachter. Dovizioso herstelde zich snel en red naar plek twee, terwijl wat verder naar achteren Cal Crutchlow weer eens onderuit ging, dit keer met Pol Espargaro.

Marquez en Dovizioso vochten zij aan zij en passeerden daarbij Quartararo, terwijl Miller achter hen weer eens tegen de grond ging. Valentino Rossi kwam zich ook weer eens laten zien en sloot vooral door het felle gevecht bijna aan, met de nadruk op 'bijna'; Marquez en Dovizioso sloegen langzaam maar zeker een gat richting Quartararo, die Rossi op zijn beurt niet echt in de buurt liet komen.

Er gebeurde verder bijzonder weinig tot ruim twee ronden voor het einde, toen Marquez de strijd met Dovizioso heropende. Min of meer naast elkaar doken de heren de laatste ronde in, maar Marquez kwam als eerste de eerste bocht uit. De Spaanse wereldkampioen leek de winst te pakken, maar dat was buiten Dovizioso gerekend: de Italiaan knalde zijn Ducati in de allerlaatste bocht vól binnendoor en greep op geweldige wijze de winst.

Quartararo completeerde het podium, voor Rossi, Maverick Viñales, Rins en de knap rijdende Francesco Bagnaia.

Uitslag Fortuna Sittard - Heracles Almelo

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Heracles Almelo is in 1-1 geëindigd. De bezoekers leken de zege mee naar Almelo te nemen maar Fortuna maakte ver in blessuretijd via een strafschop gelijk.

Mauro Junior bracht Heracles voor rust op voorsprong maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding van Dessers op Amiot. Ook in het vervolg van de wedstrijd hadden de bezoekers het betere van het spel. In de tweede helft maakte Van der Water de 0-1.

In de 96e minuut maakte Mauro Junior hands in het strafschopgebied en Diemers maakte vervolgens vanaf negen meter de gelijkmaker.

Fortuna Sittard

1 - 1

Heracles Almelo

 90+6' Diemers(pen)    59' v.d. Water
 
 Gele kaart: Passlack, Ninaj, (Fortuna Sittard), Osman, Czyborra, Mauro Junior, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 5.866
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Passlack
Amiot
Ninaj
Pinto
Smeets
Carbonell (Essers/69)
Diemers
Ugur (Sambou/64)
Karjalainen (Zeka/76)
Damascan
  Blaswich
Bakboord
Pröpper (Rossmann/60)
Knoester
Czyborra
Merkel
Kiomourtzoglou
Osman (Bijleveld/87)
v.d.Water (Dos Santos/71)
Dessers
Mauro Junior

Binder wint Moto2-race vol crashes op Red Bull Ring, punt voor Bendsneyder

Brad Binder heeft zijn eerste zege van het Moto2-seizoen binnen. De Zuid-Afrikaanse KTM-coureur was de beste op het thuiscircuit van zijn merk, de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Binder pakte bij de start de leiding, polesitter Tetsuta Nagashima sloot aan, met Thomas Lüthi, Enea Bastianini, Xavi Vierge en Somkiat Chantra erachter. Na een paar ronden ging het behoorlijk fout: Vierge tikte Nagashima van achteren aan en beiden stuiterden door het grind, maar konden gelukkig wel weglopen.

Na een handvol ronden had Binder nog altijd de eerste plek in bezit, Bastianini volgde er kort achter met Lüthi, Remy Gardner en Luca Marini in zijn kielzog, hoewel ook Alex Marquez en Lorenzo Baldassarri met Chantra in het wiel naar voren kwamen. Vooral Gardner had het tempo goed te pakken en de Australiër zat halverwege bij Binder in het wiel.

Met tien ronden te gaan was ook Bastianini aangesloten bij Binder en Gardner, Marquez had wat moeite om zich daar ook bij te voegen. Op het moment dat de Spanjaard aansloot verremde Gardner zich, probeerde hij terug de ideale lijn op te komen en tikte hij Marquez aan. Gardner ging zo onderuit en bleef even op de baan zitten, waar hij maar net ontsnapte aan een bijzonder gevaarlijke aanrijding.

Marini kwam ondertussen aansluiten, maar ook dat liep niet best af: de halfbroer van Valentino Rossi schoof bij een overenthousiaste inhaalpoging op Bastianini onderuit en tikte zijn landgenoot zo behoorlijk hard onderuit, wat met name bij Bastianini voor schade leek te zorgen. Jorge Navarro schoof zo door naar de derde plek, Binder en Marquez reden er een stuk voor.

Marquez kon de aanval niet meer openen en eindigde als tweede, achter de winnende Binder. Navarro completeerde het podium, Bo Bendsneyder wist dankzij de vele valpartijen nog een vijftiende plek en dus één punt te pakken.

Mountainbikester Rissveds boekt eerste zege in wereldbeker sinds comeback; Terpstra tweede

Jenny Rissveds heeft de wereldbekerwedstrijd van Lenzerheide gewonnen. De olympische kampioene is daarmee terug aan de top nadat ze de afgelopen jaren te maken kreeg met depressies en eetstoornissen. Anne Terpstra kwam knap als tweede over de streep.

Jenny Rissveds keerde halverwege dit seizoen terug in de wereldbekerwedstrijden en dat ging al behoorlijk goed. Daardoor mocht ze vandaag weer op de eerste rij starten en ging ook meteen goed van start. De Zweedse nam de kopstart, maar kwam in de eerste ronde ten val.

Jolanda Neff nam daarna de leiding over van Rissveds en er zou een kopgroep van vier ontstaan met daarbij ook Rissveds, Pauline Ferrand-Prévot en Anne Terpstra. Anne Tauber de andere Nederlandse leek ook de aansluiting te vinden met de kopgroep, maar door matriaalpech moest ze de kopgroep laten rijden. Ze verloor door de matriaalpech een kleine twee minuten en kon een goed resultaat vergeten. Uiteindelijk werd ze elfde in de daguitslag.

Terpstra had in het eerste van de wedstrijd moeite om de kopgroep te volgen, maar in het tweede gedeelte nam ze verrassend genoeg de leiding. Door de versnellingen was het eerst Europese kampioene Neff die moest passen. Later kon Ferrand-Prévot Terpstra ook niet volgen.

Alleen Rissveds kon in het wiel blijven van de Nederlandse. In de slotronde liet op de eerste zware beklimming Terpstra achter zich en kwam als eerste over de finish in het Zwitserse Lenzerheide. Na afloop leverde dat emotionele beelden op, waarbij ze huilend tegen de grond ging. Na afloop in het flashinterview keek ze nog even terug op haar moeilijke periode: "De cirkel is rond. Twee jaar geleden wilde ik zelfs niet leven. Ik wil gewoon zeggen: geef nooit op. Nooit!"

Terpstra werd tweede op 25 seconden en Ferrand-Prévot maakte het podium vol. Wereldbekerleidster Neff kreeg in de slotronde te maken met een lekke band en zakte daardoor terug naar een achtste plaats. In de stand heeft ze een voorsprong van 73 punten op wereldkampioene Kate Courtney, die als zevende over de finish kwam.

Wit-Russen missen start EK wielrennen

Om half twaalf ging in Alkmaar de wegwedstrijd voor mannen van start bij het EK wielrennen. Bijna alle renners gingen van start, uitgezonderd de Wit-Russen die te laat waren en dus de start misten.

De Wit-Russische renners besloten er daarom maar een toeristisch rondje van te maken en zijn dus uit koers.

 Belarus is te laat en mist de start. Lijken nu te zoeken welke kant ze op moeten #EK #EuropeanChampionship #Alkmaar19 #EKWielrennen2019

Ten Hag over Veltman: "Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag"

Joël Veltman mag deze maand niet meer vertrekken bij Ajax, ondanks dat de verdediger zijn wens meermaals heeft uitgesproken om een stap te maken. De rechtsback annex centrale verdediger is in het bezit van een contract dat in de zomer van 2020 afloopt en heeft meerdere malen uitsproken dat hij graag een avontuur in het buitenland aan wil gaan.

"Ajax is in gesprek met Veltman over verlenging van zijn na dit seizoen aflopende contract", vertelt Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports. "Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag. Augustus is een belangrijke maand en daarin hebben we Veltman hard nodig."

"Met Matthijs de Ligt zijn we een belangrijke kracht kwijtgeraakt. Hij kent de speelwijze en daarin hebben we Veltman nodig", stelt Ten Hag, die niet uitsluit dat Veltman een nieuw contract gaat tekenen. "Daar zijn we over in gesprek, maar dat is aan hem. Ik snap hem heel goed, maar we moeten in het belang van Ajax denken."

De negentienvoudig international was tijdens de eerste vier wedstrijden van het seizoen verzekerd van een basisplaats. Waar hij de eerste drie wedstrijden als rechtsback in actie kwam, stond hij zaterdagvaond tegen FC Emmen (5-0 winst) als centrale verdediger geposteerd.

"We zijn nog zoekende naar de ideale formatie en Joël is een goede centrale verdediger. Daar heeft hij alle kwaliteiten voor. Natuurlijk kan hij ook goed op rechts uit de voeten, maar in mijn ogen is hij een centrale verdediger die lang rechtsback heeft gespeeld."

World Cup downhill-mountainbike gaat naar spannende ontknoping

De World Cup in het downhill-mountainbiken krijgt begin september in het Amerikaanse Snowshoe een spannende ontknoping. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd de titel zaterdag in het Zwitserse Lenzerheide tijdens de voorlaatste wedstrijd nog niet vergeven.

Bij de mannen werd het weer eens een mooie strijd, met wederom een Franse winnaar. Amaury Pierron was dit keer de beste, hoewel hij het uit zijn tenen moest trekken om de Zuid-Afrikaanse legende Greg Minnaar te kloppen: +0,951 seconden. Wereldkampioen Loïc Bruni eindigde op 1,400 seconden als derde en mag over drie weken zijn wereldtitel gaan verdedigen in Canada.

Bruni kon ook de World Cup-titel veiligstellen, maar dat lukte niet en dus heeft Pierron nog een kans om hem in Snowshoe in te halen, met zelfs een theoretisch kansje voor de Australiër Troy Brosnan, die in Lenzerheide vijfde werd.

Pierron's winnende run (Bron: YouTube)

Tracey Hannah kon de titelstrijd bij de vrouwen beslissen, maar had in elk geval moeten winnen. Dat lukte niet, want de in bloedvorm verkerende jonge Française Marine Cabirou was weer de beste. Hannah trok alles uit de kast, maar kwam net tekort en eindigde op 0,264 tellen als tweede. De rest bleef ver weg, aangevoerd door de Zwitserse Emilie Siegenthaler (+7,085).

Tracey blijft wel ruim aan de leiding in de World Cup, maar Cabirou heeft nog zeker een kans om haar in Snowshoe van de troon te stoten.

FC Groningen versterkt zich met Deens jeugdinternational

FC Groningen heeft de selectie versterkt met Nicklas Strunck Jakobsen, zo meldt de club zondag via de officiële clubkanalen. De negentienjarige rechtsback annex middenvelder wordt overgenomen van FC Nordsjaelland en heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Strunck Jakobsen, die met rugnummer 19 gaat spelen en op zijn shirt de naam 'Strunck' zal dragen, speelde in diverse jeugdelftallen van Denemarken en was onder meer aanvoerder van Denemarken Onder-20. De Deen speelde in totaal 34 wedstrijden in de hoofdmacht van Nordsjaelland, waaronder onder meer zes Europese wedstrijden in de UEFA Europa League.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschouwt de jonge Deen als een groot talent. "Zijn naam komt al sinds september 2016 in onze scoutingrapporten voor. Tot nu toe was het steeds niet haalbaar om Nicklas naar Groningen te krijgen. We zijn hem al die tijd blijven volgen en zijn doorlopend in contact met hem en zijn management geweest."

"Nu er een opening ontstond, hebben we direct toegeslagen. Nicklas is een enorm talentvolle dynamische speler met een groot loopvermogen en een uitstekende fysieke gesteldheid. We zijn blij dat we hem voor vier jaar hebben weten te binden."

Enfant terrible Fenati wint Moto3-race Oostenrijk

Romano Fenati heeft de Grand Prix van Oostenrijk in de Moto3 gewonnen. Op de Red Bull Ring boekte de Italiaanse vicewereldkampioen van 2017 zijn elfde GP-zege, zijn eerste nadat hij vorig jaar uit de Moto2 werd getrapt wegens herhaald wangedrag en levensgevaarlijk handelen tijdens een race.

Na de kwalificaties werden flink veel straffen uitgedeeld wegens het te langzaam rijden tijdens de out laps, maar feit was dat John McPhee van pole vertrok, voor Fenati en Kaito Toba. Het was Fenati die bij de start de leiding nam, voor Tony Arbolino, McPhee en Toba.

Al vrij snel reden Arbolino, Fenati en McPhee weg van de rest, aangevoerd door Lorenzo Dalla Porta en Marcos Ramirez. Halverwege de race was de situatie nog niet heel anders, hoewel Fenati een klein gaatje sloeg naar Arbolino en McPhee, terwijl Jaume Masia en Celestino Vietti zich bij de achtervolgers voegden.

Bij het ingaan van de laatste drie ronden had Fenati nog altijd een gat naar de rest, maar Vietti en Masia hadden zich bijna tot aan het achterwiel van Arbolino en McPhee gewerkt. Met nog één ronde en één bocht te gaan slingerde Masia zichzelf van zijn machine af, maar Vietti ging het gevecht met McPhee en Arbolino aan.

Fenati kwam onbedreigd als winnaar over de finish, Arbolino en McPhee completeerden het podium nadat Vietti tóch een paar millimeter tekort kwam.

Politie zoekt getuigen schietincident Amsterdam

De recherche is op zoek naar getuigen van een schietincident aan de Dickenslaan in Amsterdam op zaterdag 10 augustus rond 22.30 uur. Hierbij raakte een man gewond.

Agenten troffen na de melding een gewonde man aan op het trottoir. Hij bleek te zijn beschoten. Nadat hij ter plekke de eerste medische zorg heeft gekregen van hulpverleners, is hij aanspreekbaar naar een ziekenhuis vervoerd. Wat er precies gebeurd is en wat de aanleiding is van het schietincident, wordt door de recherche onderzocht.

De schutter is vermoedelijk weggereden in een donkere Volkswagen Golf. Rechercheurs spreken graag met mensen die getuige zijn geweest en die nog niet met de politie hebben gesproken. Ook is het onderzoeksteam benieuwd of er mensen zijn die het incident mogelijk hebben gefilmd.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen. Dat is mogelijk via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misaad Anoniem. Eventuele beelden kunnen met de politie gedeeld worden via het tipformulier op de website. 

Camera's bewijzen hun nut; politie houdt verdachte aan

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.35 uur een 32-jarige man op het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet wapens en munitie.

Bij het uitkijken van bewakingsbeelden werd gezien dat er een persoon met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liep in de omgeving van een opticien aan de Fiep Westendorpplein. Direct werden daar enkele eenheden naar toegestuurd. In eerste instantie werd deze persoon niet meer aangetroffen.

Omdat de beelden in de observatieruimte actief worden uitgekeken zag men daar dat de persoon weer was teruggekomen. Ook had men een goed signalement. Dit werd doorgegeven aan de agenten op straat. Zij zagen de man die voldeed aan het signalement en hielden hem aan. In de omgeving werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden. De verdachte werd ingesloten. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Een supermarkt aan de Apeldoornselaan in Den Haag is zaterdag rond 21.50 uur door drie gewapende mannen overvallen. Zij sloegen daarna op de vlucht. Politie zoekt getuigen.

Rond 21.50 uur kwam de melding binnen van een gewapende overval op een supermarktfiliaal aan de Apeldoornselaan. Drie gewapende mannen bedreigden het personeel en ging er vervolglens met een geldbedrag vandoor. Het drietal sloeg rennend op de vlucht richting De la Reyweg.

Dader 1 droeg een grijze joggingbroek, een zwarte jas met capuchon en zwarte Puma schoenen met een witte zool. Hij droeg voor zijn gezicht een zwart masker. Dader 2 droeg een gewatteerde zwarte jas, een donkere joggingbroek met op de kuiten een witte streep. Verder droeg hij zwart/witte Nike Air Max. Ook hij had gezichtsbedekking. Dader 3 was geheel in het zwart gekleed en droeg net als dader 2 zwart/witte Nike Air Max. Ook hij droeg gezichtsbedekking.

De politie roept getuigen op om contact op nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

MLB: Astros vestigen record met monsterzege

De honkballers van de Houston Astros hebben op bezoek bij de Baltimore Orioles flink uitgehaald. De ploeg won met maar liefst 2-23, het hoogste aantal runs dat de Astros ooit in één wedstrijd maakten.

De 22-jarige Cubaanse rookie Yordan Alvarez kent een geweldig debuutseizoen en had in 44 wedstrijden al 14 homeruns geslagen, maar zaterdag ging het pas echt los. Hij scoorde maar liefst drie homeruns, waaronder een grand slam, en mepte zo in totaal zeven runs over de thuisplaat.

De Cincinnati Reds wonnen thuis met 10-1 van de Chicago Cubs en daar schitterde een andere rookie: Aristides Aquino sloeg drie homeruns binnen, waardoor de Dominicaan in tien wedstrijden al zeven homeruns heeft gescoord. Het was tevens de eerste keer in de bijzonder lange MLB-geschiedenis dat twee rookies op dezelfde dag drie homeruns sloegen.

Uitslagen MLB zaterdag
Toronto Blue Jays - New York Yankees 5-4
Boston Red Sox - Los Angeles Angels 4-12
San Francisco Giants - Philadelphia Phillies 3-1
Detroit Tigers - Kansas City Royals 0-7
Miami Marlins - Atlanta Braves 7-6 (1 extra inning)
Baltimore Orioles - Houston Astros 2-23
Chicago White Sox - Oakland Athletics 3-2
Cincinnati Reds - Chicago Cubs 10-1
Milwaukee Brewers - Texas Rangers 3-2
Minnesota Twins - Cleveland Indians 4-1
New York Mets - Washington Nationals 4-3
St Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 3-1
San Diego Padres - Colorado Rockies 8-5
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 4-0
Seattle Mariners - Tampa Bay Rays 4-5

Alvarez schittert... (Bron: YouTube)

...en Aquino ook (Bron: YouTube)

Tweede MotoE-race levert nieuwe winnaar op nat circuit op

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk is de tweede MotoE-race ooit verreden, de dit jaar nieuwe elektrische raceklasse in het bijprogramma van de MotoGP. De race werd verreden op een natte baan en werd van zes ronden zelfs nog ingekort naar vijf stuks.

Bij de start nam Xavier Simeon de leiding in handen, maar polesitter Mike di Meglio sloeg gelijk terug en nam de eerste plek over. Hector Garzo volgde op plek drie, voor Bradley Smith, maar het was Eric Granado die op dreef was: de Braziliaan vertrok als negende, profiteerde optimaal van fouten van anderen en dook achter Di Meglio als tweede de tweede ronde in.

Granado opende zelfs met succes de aanval op Di Meglio, maar in de tweede ronde was het klaar: de jonge Braziliaan schoof onderuit. Di Meglio lag zo weer voorop, voor Simeon en Garzo, die met het nodige ellebogenwerk de Belg verschalkte. Vervolgens probeerde de Spanjaard de leider aan te vallen, maar in de slotronde gleed hij onderuit.

Di Meglio werd zo niet meer bedreigd en reed naar zijn eerste zege, voor Simeon en Smith. Niki Tuuli, die op de Sachsenring de eerste MotoE-race ooit won, kwam al vroeg in de race in het grind terecht en moest genoegen nemen met de vijftiende plek.

Politie zoekt getuigen van straatroof

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op zaterdagavond plaatsvond op het NS-station aan de Burgemeester Ritmeesterstraat in Den Helder. Omstreeks 21.40 uur liep een 57-jarige vrouw uit Purmerend via een tunneltje naar spoor 1 van het station. In het tunneltje werd zij van achteren benaderd door een man, die de tas van de vrouw uit haar hand trok. De dader ging er rennend vandoor. In de tas zaten onder anderen een iPad en een GSM.

De dader is een man met een licht getint uiterlijk, een leeftijd van 20 tot 30 jaar en een lengte van ongeveer 1,65 meter. Hij had lichte baardgroei en donker haar. De man droeg donkere jeans en een donker grijze trui met capuchon. De vrouw raakte niet gewond. De politie vraagt getuigen van het voorval contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Zuid-Afrika wint eindelijk eerste Rugby Championship

De Zuid-Afrikaanse rugbyers hebben voor het eerst sinds het huidige format met vier landen het Rugby Championship gewonnen. In 2009 won het land het toernooi dat toen nog de Tri Nations heette, sinds de toevoeging van Argentinië in 2012 zat winst er niet meer in.

Omdat het WK in september begint werd het toernooi wat anders gespeeld dan normaal: Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië speelden nu allemaal één in plaats van twee keer tegen elkaar. De Zuid-Afrikanen begonnen met winst tegen Australië in hun enige thuiswedstrijd (35-17), terwijl Nieuw-Zeeland in Buenos Aires met 16-20 van de Argentijnen won.

In Wellington vond mogelijk de uiteindelijk cruciale wedstrijd plaats: de Zuid-Afrikanen hielden Nieuw-Zeeland dankzij een zeer late try van Herschel Jantjies op een 16-16 gelijkspel. Australië won met 16-10 van Argentinië en boekte zaterdag in het eigen Perth een 47-26 overwinning op de Nieuw-Zeelandse buren; veruit het hoogste aantal punten dat Australië ooit scoorde tegen de All Blacks, het oude record stond sinds 2000 op 35 stuks. Het was ook een evenaring van Nieuw-Zeeland's grootste rugbynederlaag ooit.

In het Argentijnse Salta kon Zuid-Afrika de titel zo definitief pakken en dat lukte zonder grote problemen. Argentinië kwam nog wel even vroeg op voorsprong, maar in de tweede helft walsten de Springbokken er overheen: 13-46 en de eerste Rugby Championship-titel was een feit.

Man neergestoken in hotel, vrouw opgepakt

In een hotel aan het Stationsplein in Voorburg vond zondag 11 augustus rond 02.45 uur een steekincident in de relationele sfeer plaats. Een 39-jarige vrouw is in het hotel aangehouden. Agenten gingen met spoed af op de melding dat er in de lobby van het hotel een man met vermoedelijk een steekwond lag. In het hotel troffen de agenten de man gewond aan. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen is geopereerd.

Het hotel is korte tijd afgesloten geweest omdat niet bekend was waar de verdachte zich precies bevond. De vrouw is uiteindelijk aangetroffen in een hotelkamer en daar aangehouden. Het gaat om een 39-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Omdat nog onduidelijk is wat zich precies heeft afgespeeld is ook de man als verdachte aangehouden.

Tennissers Haase, Koolhof en Schuurs naar finales in Toronto

Het tennistoernooi in Toronto, bij de mannen een masterstoernooi en bij de vrouwen een Premier 5-toernooi, verloopt uitstekend voor de Nederlandse dubbelaars. Zowel bij de mannen als de vrouwen is er Nederlandse vertegenwoordiging in de finale.

Robin Haase en Wesley Koolhof speelden in de halve eindstrijd tegen het Indisch-Canadese duo Rohan Bopanna/Denis Shapovalov en maakten in set één tot twee keer toe een break goed. Ze wonnen vervolgens de tiebreak, waarna set twee met de service mee ging en zo resulteerde in een tweede tiebreak. Ook die werd gewonnen door de Nederlanders: 7-6 (3), 7-6 (7).

Koolhof speelde al zestien eerdere ATP-finales, maar won alleen zijn eerste drie - telkens met Matwé Middelkoop - en die in Brisbane in januari, samen met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell. Samen met Haase verloor hij eerder dit jaar nog de mastersfinale in Monaco en de finale in Hamburg, beiden op gravel. Haase speelde al eens een Grand Slam-finale (Australian Open 2013) en naast Monaco dit jaar ook de mastersfinale in Rome in 2014, die hij met Feliciano Lopez verloor.

Demi Schuurs won de Rogers Cup vorig jaar met de Australische Ashleigh Barty, van wie ze dit jaar de finale in Rome verloor - een jaar nadat het duo die titel samen nog won. Dit jaar speelt Schuurs samen met Anna-Lena Grönefeld en met de Duitse haalde ze al drie finales, waar nu een vierde bij is gekomen. De Canadese Gabriela Dabrowski en de Chinese Xu Yifan waren als tweede geplaatst, maar bleken kansloos tegen het Nederlands-Duitse duo: 6-0, 6-3. In de finale wachten de nummers één van de plaatsingslijst, Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië.

In het mannenenkelspel kwam Rafael Nadal niet in actie; Gaël Monfils liet verstek gaan voor de halve finales. In de andere halve eindstrijd werd het een Russisch onderonsje, waarin Daniil Medvedev afrekende met Karen Khachanov: 6-1, 7-6 (5).

De pas 19-jarige Canadese Bianca Andreescu hield de Amerikaanse Sofia Kenin met 6-4, 7-6 (5) uit de finale en haalde zo haar tweede WTA-finale, net als in Indian Wells gelijk op een Premier 5-toernooi. Serena Williams maakte een einde aan de droom van de Tsjechische qualifier Marie Bouzkova, hoewel die verrassend de eerste set nog won: 1-6, 6-3, 6-3.

Man meldt zichzelf bij politie na dodelijke schietpartij

De politie heeft zaterdagochtend  een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op Hogevecht afgelopen donderdagavond in Amsterdam-Zuidoost. De verdachte heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Bij het schietincident kwam een 28-jarige man om het leven. De politie blijft op zoek naar mogelijke getuigen en eventueel beeldmateriaal van het incident.

Donderdagavond kwamen er rond 19.15 uur meerdere meldingen binnen dat er geschoten zou zijn op Hogevecht. Verschillende politie-eenheden snelden naar de locatie en troffen daar op straat een zwaargewonde man aan. Deze man was dusdanig gewond dat hij gereanimeerd moest worden. Een ambulance bracht hem zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Daar overleed hij diezelfde avond nog aan zijn verwondingen.

27-jarige man overleden bij frontale botsing

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s in Achtmaal zijn zaterdagnacht rond 22.20 uur meerdere personen uit Rijsbergen gewond geraakt. Een persoon is overleden. De bestuurder van een van de auto’s is aangehouden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.

Op de kruising Achtmaalsestraat/Blokenstraat is zaterdag 10 augustus een ernstige aanrijding geweest waarbij zes personen gewond zijn geraakt en een persoon is overleden. Door de frontale botsing zaten meerdere mensen bekneld in de wagen en kwam de brandweer ter plaatse om hen te bevrijden.

De 27-jarige bestuurder van een van de auto’s werd ter plaatse behandeld, maar is desondanks ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De overige inzittenden zijn allen naar het ziekenhuis gebracht. De 23-jarige bestuurder van de andere auto is als verdachte aangehouden, dat is een standaard procedure bij een dodelijk ongeval.

De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

FOK! Wat een weer: Zon en lokaal een lichte bui

Vandaag zijn er perioden met zon. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuiden uit toe. Plaatselijk komt er een enkele lichte bui voor, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Komende nacht zijn er landinwaarts opklaringen, in het noordwesten is er meer bewolking en neemt de kans op een bui in de loop van de nacht toe, met daarbij een kleine kans op onweer. De minimumtemperaturen variëren van 12 graden in het zuidoosten tot 15°C in het westen. De wind is landinwaarts meest matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, aanvankelijk mogelijk nog krachtig, 6 Bft.

Maandag overdag begint vooral landinwaarts met zon. In het westen en noorden is in de ochtend al meer bewolking aanwezig en komen er enkele buien voor, lokaal met onweer. De buien breiden zich in de loop van de dag oostwaarts over het land uit en nemen daarbij in activiteit toe. In de middag kunnen bij onweersbuien landinwaarts windstoten van 60-70 km/uur en hagel voorkomen. De middagtemperaturen liggen tussen 19°C in het noordwesten en 22°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer van tijd tot tijd vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Wurmlinger Kapelle (Foto: Erwin Klein)
Een schitterende onweersbui op de Wurmlinger Kapelle in Zuid-Duitsland. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Lokale held Heta stunt met zege op Brisbane Darts Masters

Darter Damon Heta heeft voor een stunt gezorgd door de Brisbane Darts Masters op zijn naam te schrijven. In de finale wist hij titelverdediger Rob Cross met 8-7 te verslaan. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden in de kwartfinales uitgeschakeld. 

Heta had op weg naar de finale al afgerekend met James Wade, Gary Anderson en Simon Whitlock. Tegen Cross leek zijn droom uiteen te spatten, maar na een comeback en met wat hulp van een stuntelende Cross, werd de Australiër op zijn verjaardag de winnaar van het World Series-toernooi in Brisbane. Het is de eerste lokale qualifier die een World Series-toernooi winst. 

In de finale kwam Cross op een 3-1 en 6-4 voorsprong. De Engelsman leverde echter tweemaal zijn break voorsprong in door in zijn eigen legs niet binnen vijftien pijlen uit te zijn. Heta maakte in de twaalfde leg 6-6 met een 68-finish en zag zijn Britse opponent vervolgens op 7-6 komen via dubbel acht.

Cross was echter opnieuw niet binnen vijftien pijlen uit, al miste hij nog wel één matchdart op dubbel tien. Heta dwong via tops een beslissende leg af en pakte vervolgens de titel met een veertiendarter.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden eerder op de dag in de kwartfinale uitgeschakeld. Van Gerwen ging met 8-5 onderuit tegen Daryl Gurney, terwijl Van Barneveld verloor van Cross met 8-6. 

Kwartfinales
Simon Whitlock 8-0 Kyle Anderson
Damon Heta 8-6 Gary Anderson
Rob Cross 8-4 Raymond van Barneveld
Daryl Gurney 8-5 Michael van Gerwen

Halve finales
Damon Heta 8-6 Simon Whitlock
Rob Cross 8-3 Daryl Gurney

Finale
Damon Heta 8-7 Rob Cross
All best of 15 legs

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.