Uitslag PSV - ADO

PSV heeft zondagavond z'n eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. Op eigen veld werd ADO Den Haag na rust verslagen. Het duel werd wel overschaduwd door een blessure bij Hirving Lozano. De Mexicaan kon kort na rust niet verder en hij werd vervangen voor Cody Gakpo. Lozano leek veel pijn te hebben nadat hij vanaf de flank naar binnen dribbelde en wilde uithalen. Tom Beugelsdijk zette toen een blok.

Lozano had voor het eerst dit seizoen een basisplek bij PSV, dat tegen ADO geen eenvoudige avond beleefde. Beide teams hadden al wat kansen gecreëerd toen de Haagse bezoekers na ruim een halfuur de openingstreffer produceerden. Tomas Necid schoot de bal met rechts voorbij doelman Jeroen Zoet: 0-1.

Een treffer van Bruma voorkwam nog net dat die tussenstand ook bij de pauze op het scorebord stond. Steven Bergwijn en Erick Gutiérrez hadden al enkele goede kansen gemist toen Bruma wel wist te scoren, van buiten het strafschopgebied.

Vrijwel meteen na het uitvallen van Lozano in de tweede helft nam PSV de leiding via Donyell Malen, die vanuit een moeilijke hoek knap raak schoot. De ploeg van Mark van Bommel verzuimde de wedstrijd daarna snel te beslissen. Met name Bergwijn had zijn vizier niet op scherp staan; de aanvaller stuitte meerdere keren op keeper Robert Zwinkels.

Denzel Dumfries was in de slotfase het dichtst bij een derde Eindhovense treffer en na zijn kopbal tegen de paal viel in blessuretijd toch de 3-1 via Gakpo. De invaller kon met links van dichtbij binnentikken.

Tom Beugelsdijk en Hirving Lozano. (PRO SHOTS/Thomas Bakker)