Köln en Paderborn pas na strafschoppen door in DFB Pokal

1. FC Köln, SC Padeborn 07 en RB Leipzig hebben zondag geen goede beurt gemaakt in de DFB-Pokal. De ploegen hebben uiteindelijk wel de volgende ronde bereikt, maar maakten absoluut geen indruk. Zowel Köln als Paderborn hadden strafschoppen nodig om de volgende ronde te bereiken.

Dankzij doelpunten van Jhon Andrés Córdoba en Florian Kainz stond Köln halverwege de wedstrijd probleemloos met 0-2 voor, maar door een dubbelslag van Jeremias Lorch binnen drie minuten kwam de ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar de 2.Bundesliga helemaal terug. In de verlenging kwam 1. FC Köln wederom op voorsprong, maar in de 118e minuut zorgde Daniel-Kofi Kyereh voor een sensatie: 3-3. Uiteindelijk Köln wel de strafschoppen wel beter en ging door.

Paderborn ontsnapte tegen SV Rödinghausen, wat uitkomt in de Regionalliga West. Pas na strafschoppen wist Paderborn af te rekenen met de club op het vierde niveau.  Red Bull Leipzig stond tegen Osnabrück na een half uur 1-3 voor. Marcos Álvarez benutte een kwartier voor het einde een strafschop (2-3), waardoor RB Leipzig nog even stand moest houden, maar meer dan dat hoefde uiteindelijk niet.

Hertha BSC en Union Berlin hadden zonder problemen de volgende ronde bereikt. Hertha won met 1-5 van VfB Lübeck. Union Berlin versloeg Germania Halberstadt met 0-6. Maandag worden de laatste vier duels gespeeld van de eerste ronde. Bayern München neemt het op tegen Energie Cottbus. Dit duel zal vanaf 20.45 uur live te zien zijn op de ARF.