Power wint op Indianapolis en pakt 200e IndyCar-zege Team Penske

Will Power heeft de vijfde IndyCar-race van het jaar gewonnen. Op de Indianapolis Motor Speedway won de Australiër de Indianapolis Grand Prix en dat leverde zijn Team Penske de 200e zege op in de illustere geschiedenis van Roger Penske's team.

De eerste ronde van de wedstrijd leverde gelijk de nodige incidenten op. Zo kwamen Jordan King en Simon Pagenaud met elkaar in aanraking in bocht twee, terwijl Spencer Pigot zichzelf via de curbstones richting Takuma Sato lanceerde, waarbij vooral Pigot zelf schade opliep.

Bij de herstart hield Power de leiding, maar rookie Robert Wickens had het tempo goed te pakken. De Canadese debutant had wat betreft banden de omgekeerde strategie als die van Power en hij nam dan ook de leiding over, alvorens Power die na de volgende pitstops terug in handen nam.

Kampioen Josef Newgarden ging bij een poging om Sebastien Bourdais in te halen flink de fout in, waardoor de race weer geneutraliseerd werd. Power kon de koppositie wel vasthouden en kreeg in de slotfase alleen nog bezoek van Scott Dixon, die echter niet genoeg tempo kon maken om een serieuze aanval te plaatsen.

Power won zo de race, voor Dixon en Wickens. Newgarden behoudt de leiding in het kampioenschap, maar de als vijfde gefinishte Alexander Rossi zit hem vol in de nek. De volgende race is de beroemde Indy 500 op 27 mei, waarvoor op dinsdag 15 mei de vele trainingen beginnen.