FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 juni 2017

Van Barneveld en Van Gerwen winnen World Cup of Darts na zege op Wales

Tijd voor de halve finales van de World Cup of Darts. De eerste halve finale gaat tussen België en Wales. Daarna volgt de kraker tussen Nederland en Engeland, een herhaling van de finale van vorig jaar. De wedstrijden live te zien op RTL7. Dit bericht zal na iedere wedstrijd een update krijgen. 

België 0-2 Wales
Kim Huybrechts 2-4 Gerwyn Price
Price mocht beginnen en met een 105-finish kwam hij op 1-0. De darter uit Wales plaatste een break en kwam op 2-0. Huybrechts herstelde dit direct met een 118-finish. De Belg liet het vervolgens afweten, waardoor Price op 3-1 kon komen. Huybrechts bleef in achtervolgingsmodus en maakte er 3-2 van. Gelijk maken lukte echter niet, hij gooide zich dood op 84, waarna Price het vanaf 88 afmaakte. Wales staat op 1-0. 

Ronny Huybrechts 2-4 Mark Webster
Ronny Huybrechts werd pas in de derde leg wakker en keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Met een 180 en 96-finish werd het 2-1, waarna Webster er 3-1 van maakte. Het werd uiteindelijk 4-2 en Wales is de eerste finalist. Het is de eerste finaleplaats voor Wales sinds 2010. 


Engeland 0-2 Nederland
Adrian Lewis 3-4 Michael van Gerwen

Adrian Lewis had er zin in en knalde er direct een break van 121 uit. Van Gerwen brak met een 80-finish direct terug. Beide heren haalden het beste in elkaar naar boven. Van Gerwen knalde 160 uit, waarna Lewis 115 uitgooide. Terwijl Van Gerwen de dubbel niet kon vinden, gooide Lewis 72 uit om op 3-2 te komen en mocht gooien voor de wedstrijd. Jackpot opende die leg met een bouncer en leek de weg kwijt, hij gooide een puddingleg. Van Gerwen maakte er 3-3 van.

De Nederlander mocht aan de laatste leg beginnen. Beide spelers kregen pijlen voor de wedstrijd, nadat Lewis bullseye miste mocht Van Gerwen in de herkansing voor dubbel twee. Na zes pogingen was het raak en zette hij Oranje op 1-0. 

Dave Chisnall 2-4 Raymond van Barneveld
Chisnall begon aan de partij, maar het was Van Barneveld die de eerste leg pakte. Het werd wel 1-1, maar met een 115-finish werd het toch 2-1 voor de Hagenaar. Het werd 3-2, waarna Van Barneveld de wedstrijd in veertien pijlen uitgooide. Nederland staat net zoals vorig jaar in de finale.


Finale (best of 5)
Wales 1-3 Nederland

Gerwyn Price 0-4 Michael van Gerwen
Price liet het een beetje afweten en kreeg geen kans op een dubbel. Van Gerwen zette de motor aan en won de partij eenvoudig met 4-0. 

Mark Webster 4-1 Raymond van Barneveld
Van Barneveld kon direct Webster breaken, maar faalde op dubbel acht. Webster herkanste succesvol en kwam op 1-0. Het werd 2-1, waarna Webster met een 94-finish een break plaatste. De volgende leg mocht Webster beginnen en gaf het niet meer uit handen met een 70-finish maakte hij er 4-1 en won. De stand is gelijk.

Wales 1-4 Nederland (koppelwedstrijd)
Nederland liep snel uit naar 3-0, waarna Price single 20 en tweemaal tops gooide voor een mooie 100-finish. Het was het enige wapenfeit van Wales in deze koppelwedstrijd. Oranje won met 4-1 en daarmee staat Nederland 2-1 voor.

Gerwyn Price 2-4 Raymond van Barneveld
De eerste vier legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg had Van Barneveld vier pijlen nodig om de leg van Price af te snoepen. Met 180, 140 en 149 liet Van Barneveld 32 staan. Hij miste nog drie pijlen, maar een beurt later maakte Van Barneveld het alsog af. Het werd 4-2.

Het is de derde World Cup of Darts voor Oranje. In 2010 won Van Barneveld met Co Stompé. In 2014 waren het net zoals in 2017 Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. 

Nederland wint World Cup of Darts (Foto: Pro Shots/Joris Verwijst)
Nederland wint World Cup of Darts (Foto: Pro Shots/Joris Verwijst)

'CNN zet moslimprotest tegen terreur in scene'

Net als je dacht alles gezien te hebben verschijnt er een video waarop te zien is hoe verslaggevers van CNN een niet-bestaand protest van moslims tegen terrorisme in scene zetten. 

Het protest werd geënsceneerd voor een item over de aanslagen in Londen zaterdagavond, waarbij 7 doden vielen. De daders riepen volgens ooggetuigen 'dit was voor Allah'.

De video hieronder, je moet wel even je scherm kantelen...

Ruime oefenzege Oranje tegen Ivoorkust

Het Nederlands elftal kan met veel vertrouwen toewerken naar de WK-kwalificatie met Luxemburg. Oranje won met klinkende cijfers van Ivoorkust.

Het thuispubliek kon in De Kuip al binnen een kwartier juichen. Bij een hoekschop van Memphis Depay stond Joël Veltman vogelvrij om de bal achter doelman Badra Ali Sangaré te koppen. Hoewel de Ivorianen hier en daar wel wat speldenprikjes uitdeelden, maakte Arjen Robben na ruim een halfuur 2-0. Hij benutte een strafschop nadat Vincent Janssen onderuit was gehaald door Sangaré.

Daarmee was het nog niet gedaan, want Veltman mocht even later ook zijn tweede interlanddoelpunt ooit maken. Vanuit een kort genomen hoekschop draaide Robben de bal richting de tweede paal. Veltman tikte 'm met links via de grond en de onderkant van de lat in het doel.

Na rust ging het feestje van Oranje vrolijk verder. Sangaré werkte een poging van Depay tegen de lat, maar even later was het wel raak. Janssen ontsnapte bij een ingooi van Daley Blind aan de aandacht van de Ivoriaanse defensie. De spits van Tottenham Hotspur legde terug op Davy Klaassen, die de bal met binnenkant voet in de korte hoek mikte.

Het was zijn laatste balcontact, want Klaassen werd meteen vervangen door Wesley Sneijder. Met 130 interlands evenaart Sneijder daarmee het record van Edwin van der Sar. Vijf minuten later pikte ook Janssen zijn goaltje mee. Sangaré kon een schot van Georginio Wijnaldum niet klemmen, waardoor de spits de rebound kon afronden.

De spelers van het Nederlands elftal hebben maandag een dagje vrij. Dinsdag meldt Dick Advocaat zich in het trainingskamp en dan gaan de internationals zich voorbereiden op de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Luxemburg. Ook dat duel is in De Kuip.

Veltman scoort twee keer voor Oranje tegen Ivoorkust (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)
Veltman scoort twee keer voor Oranje tegen Ivoorkust (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)

Nederland

5 - 0

Ivoorkust

 13' Veltman
 32' Robben(pen)
 36' Veltman
 69' Klaassen
 75' Janssen
   
 
 Gele kaart: Blind, (Nederland), Seri, Diomande, (Ivoorkust)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 33.500
Arbiter: Lechner (Oos)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Tete
Veltman
Martins Indi
Blind
Pröpper (Wijnaldum/ 64)
Klaassen (Sneijder/70)
Strootman (Ramselaar/84)
Robben (Promes/78)
Janssen (Dost/77)
Depay (Berghuis/77)
  Sangaré
Aurier
I.Traoré (Bailly/46)
Deli
Kanon (Konan/71)
Seri
Gbamin
Kessié (Diomande/62)
Pépé (Gervinho/66)
Sio (Cyriac/46)
Cornet

Britney schrijft brief aan LGBTQ-fans

Popster Britney Spears heeft een brief geschreven aan al haar LGBTQ-fans. Het epistel maakt deel uit van een initiatief van Billboard vanwege #30DaysOfPride. Daarmee wil het popcultuur- en muziekblad extra aandacht vragen voor Pride Month.

Britney bedankt haar LGBTQ-fans omdat ze haar altijd hebben gesteund. De zangeres zegt dat die steun haar niet alleen als artiest veel heeft gedaan maar ook als mens. "Jullie hebben mij dat extra zetje gegeven", schrijft ze. "Nooit hebben jullie mij veroordeeld en jullie zijn altijd loyaal geweest."

Verder schrijft ze dat ze veel heeft aan de verhalen van mensen uit de LGBTQ-scene. "Jullie verhalen inspireren mij en zorgen dat mijn kinderen en ik extra gemotiveerd zijn om te proberen nog betere mensen te worden."

Het is de bedoeling dat na Britney ook andere sterren uit de popcultuur een brief schrijven aan hun LGBTQ-fans.

Britney schrijft brief aan LGBTQ-fans
Britney schrijft brief aan LGBTQ-fans (Foto: BuzzE)

Onbekende man gevonden in recreatieplas

De politie is op zoek naar de identiteit van een man die zondag dood werd gevonden in de Ouderkerkerplas, bij Ouderkerk aan de Amstel. Hij droeg een meerkleurige zwembroek en om zijn linkerpols een zwart horloge. De politie schat zijn leeftijd tussen de vijftig en zeventig jaar.

Omstreeks 11.00 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen dat er een lichaam in de recreatieplas lag. Eerste onderzoek heeft nog niet geleid tot meer duidelijkheid over zijn identiteit en wat er is gebeurd.

Onbekende man gevonden in recreatieplas
Onbekende man gevonden in recreatieplas (Foto: ANP)

Hazard: "Zou Real Madrid overwegen"

Chelsea-aanvaller Eden Hazard zou een transfer naar Real Madrid overwegen wanneer de Champions League-winnaar hem een aanbod zou doen.

De Belgische international is gelukkig op Stamford Bridge, maar weigert een transfer naar De Koninklijke uit te sluiten in de zomermaanden. Bij Chelsea speelde Hazard een sleutelrol in de herovering van de Premier League op Leicester City. Zestien keer vond Hazard het net voor the Blues in 36 Premier League-optredens. Zijn sublieme optredens wekten de interesse van Real Madrid-scouts, terwijl Zinedine Zidane al eerder overtuigd was van de Belg.

“Natuurlijk zou ik een aanbieding van Madrid overwegen”, vertelde Hazard aan Britse media. “Ik wil graag prijzen winnen, en het zou fantastisch zijn om de Champions League te winnen. Maar het is ook Chelsea’s doel om die prijs te pakken. Ik weet alleen dat ik nog steeds een contract heb bij Chelsea voor drie seizoenen en dat we fantastisch hebben gepresteerd in 2016/17. We willen successen blijven boeken, en daarop voortbouwen in de Champions League”, aldus Hazard.

Ariana brengt single weer uit voor Manchester

Ariana Grande heeft het nummer One Last Time opnieuw uitgebracht. De opbrengst van het lied gaat naar de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Daarbij vielen 22 doden en tientallen gewonden toen een zelfmoordterrorist toesloeg na afloop van Ariana's concert.

One Last Time, dat Ariana in 2015 uitbracht, was het slotnummer van het concert in de Manchester Arena. Na de aanslag werd het nummer massaal gedownload. Fans hoopten op die manier dat het nummer boven aan de Britse iTunes-hitlijst zou komen. Daar zou het 22 weken moeten blijven staan, ter nagedachtenis aan de 22 doden. Dat lukte echter niet; hoewel One Last Time nog steeds in de top tien staat, wordt de hitlijst aangevoerd door het zomerse Despacito.

Zondagavond treedt Ariana weer op in Manchester, dan staat ze op het podium tijdens het benefietconcert One Love Manchester. Ook de opbrengst daarvan gaat naar de slachtoffers van de aanslag. De beste plekken zijn zondag voor de mensen die er op 22 mei bij waren. Ook onder anderen Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry en Miley Cyrus treden op in het cricketstadion Emirates Old Trafford.

Ariana brengt single weer uit voor Manchester
Ariana brengt single weer uit voor Manchester (Foto: BuzzE)

Poetin: ik heb nauwelijks met Flynn gesproken

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat hij de ontslagen Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn nauwelijks heeft gesproken toen ze in 2015 samen aan een diner zaten in Moskou. De bijeenkomst had weinig om het lijf, zei Poetin zondag tegen de Amerikaanse nieuwszender NBC.

"Ik hield mijn toespraak. Toen bespraken we wat andere zaken. Ik stond op en vertrok. Achteraf kreeg ik te horen dat er een Amerikaanse heer was, die vroeger bij de veiligheidsdiensten zat", zei Poetin. "Dat was het. Ik sprak hem niet eens echt. Zo ver gaat mijn bekendheid met de heer Flynn."

Het diner waar Poetin en Flynn bij aanwezig waren, was ter ere van het Russische televisienetwerk Russia Today (RT). Amerikaanse regeringsfunctionarissen beschouwen RT als een propagandakanaal van de Russische overheid dat desinformatie over de Verenigde Staten verspreidt.

Beschuldigingen
Flynns banden met Moskou liggen in Washington onder een vergrootglas, na beschuldigingen dat Moskou mogelijk de Amerikaanse presidentsverkiezing heeft beïnvloed. Flynn heeft geweigerd om voor de Amerikaanse Senaat over zijn banden met Rusland uitleg te geven. Hij beroept zich daarbij op zijn grondwettelijke recht om geen voor hemzelf belastende verklaringen te hoeven afleggen.

President Donald Trump ontsloeg Flynn in januari, omdat hij vicepresident Mike Pence over zijn contacten met de Russische ambassadeur in Washington had misleid.

Poetin: ik heb nauwelijks met Flynn gesproken
Poetin: ik heb nauwelijks met Flynn gesproken (Foto: ANP)

Oranje wint burenruzie van Duitsland en staat in halve finale World Cup of Darts

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de halve finale van de World Cup of Darts. Het Nederlandse duo was in de kwartfinales na de koppelwedstrijd te sterk voor voor Duitsland.

Michael van Gerwen schrok even van Martin Schindler, doordat hij direct een break wist te pakken. De wereldkampioen raakte niet van het padje af en pakte vervolgens vier legs op een rij (4-2). Van Barneveld kwam in actie tegen Max Hopp. De Duitser nam opnieuw een voorsprong, voordat Van Barneveld er 3-2 van maakte. Met een 105-finish trok Hopp de stand gelijk en wist vervolgens ook de beslissende leg te winnen.

Het werd koppelgenot. Het Nederlandse duo maakte direct duidelijk wie er zou gaan winnen en deed dat ook. Het werd 4-1. In de halve finale wacht een confrontatie met Engeland.

De titelverdedigers waren met 2-1 te sterk voor Oostenrijk. Mensur Suljovic won namens Oostenrijk nog wel met 4-0 van Adrian Lewis, maar Dave Chisnall trok vervolgens met een 4-1 overwinning op Rowby-John Rodriguez de stand gelijk. De beslissende koppelwedstrijd werd met 4-2 gewonnen door Engeland.

De andere halve finale gaat tussen België en Wales. België won met 2-1 van Singapore en Wales rekende door slechts één leg te verliezen met 2-0 van Rusland. De halve finales beginnen om 20.00 uur. 

Uitslagen World Cup of Darts - kwartfinales

België 2-1 Singapore
Kim Huybrechts 4-1 Paul Lim
Ronny Huybrechts 2-4 Harith Lim
Huybrechts/Huybrechts 4-2 Lim/Lim

Wales 2-0 Rusland
Gerwyn Price 4-1 Aleksandr Oreshkin
Mark Webster 4-0 Boris Koltsov

Engeland 2-1 Oostenrijk
Adrian Lewis 0-4 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 4-1 Rowby-John Rodriguez
Lewis/Chisnall 4-2 Suljovic/Rodriguez

Nederland 2-1 Duitsland
Michael van Gerwen 4-2 Martin Schindler
Raymond van Barneveld 3-4 Max Hopp
Van Gerwen/Van Barneveld 4-1 Schindler/Hopp

Oud-FNV-voorzitter Hans Pont (78) overleden

In zijn woonplaats Rijswijk is donderdag oud-FNV voorzitter Hans Pont overleden. Dat heeft zijn familie zondag laten weten. Pont gaf van september 1985 tot februari 1988 leiding aan de Federatie Nederlandse Vakbeweging. Pont, die leed aan kanker, was 78 jaar.

Pont was bij de FNV de opvolger van Wim Kok en werd op zijn beurt opgevolgd door Johan Stekelenburg. In 1988 verliet hij de vakbond voor een topbaan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zijn overstap naar de ambtenarij zorgde destijds voor nogal wat opschudding, omdat hij plotseling aan de andere kant van de onderhandelingstafel kwam te zitten. In 2000 werd Pont directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Hans Pont, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, wordt woensdag in Den Haag gecremeerd.

Oud-FNV-voorzitter Hans Pont (78) overleden
Oud-FNV-voorzitter Hans Pont (78) overleden (Foto: ANP)

Titelverdedigster Muguruza onderuit op Roland Garros, Fransen juichen

Het vrouwenenkelspeltoernooi op Roland Garros moet het in de tweede week doen zonder titelverdedigster Garbiñe Muguruza. De Spaanse ging zondag in de achtste finales onderuit tegen de Française Kristina Mladenovic, de nummer veertien van de wereld.

Muguruza bakte er in set één bijzonder weinig van en voor ze het goed en wel wist had Mladenovic de voorsprong al te pakken. In de tweede set was het juist de Française die moeite had met het serveren en daar kon Muguruza van profiteren door de stand gelijk te trekken. Ze leverde vervolgens echter gelijk haar eerste servicegame van de derde set weer in en liep vervolgens constant achter de feiten aan: 6-1, 3-6, 6-3.

Ook de nummer tien van de plaatsingslijst, Venus Williams, ligt eruit. Ze verloor van de als dertigste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky, die voor de vierde keer de kwartfinales van een Grand Slam haalde. Dat doet ze voor de derde keer op rij in Parijs, waar Bacsinszky in 2015 de halve en in 2016 de kwartfinales haalde. 

Tegen Williams kwam de Zwitserse in set één op een ruime 5-1 voorsprong, maar ze slaagde er toch in om het helemaal weg te geven door drie servicebeurten in te leveren. Williams leek daar echter weinig goede motivatie van te krijgen, want nadat ze de eerste set won was het helemaal klaar met de Amerikaanse: 5-7, 6-2, 6-1. Bacsinszky neemt het in de kwartfinales op tegen Mladenovic. 

Mladenovic verrast titelverdedigster Muguruza op Roland Garros (Foto: Pro Shots/Action Images)
Mladenovic verrast titelverdedigster Muguruza op Roland Garros (Foto: Pro Shots/Action Images)

Aandacht in moskee voor aanslagen Londen

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) roept moskeebesturen op om tijdens ramadannachtgebeden stil te staan bij de aanslagen, doden en gewonden in Londen. Het CMO zegt zondag "enorm geschokt" te zijn door de "laffe terroristische aanslagen in Londen".

"Nederlandse moslims zijn intens verdrietig, ook omdat we juist in de vastenmaand ramadan zijn, waarin spiritualiteit, saamhorigheid, liefdadigheid, verbroedering, bezinning en zelfreflectie centraal staan", liet de organisatie weten.

Door de aanslagen zaterdagavond op de London Bridge en in het nabijgelegen uitgaansgebied Borough Market kwamen zeven mensen om het leven en raakten tientallen gewond. De politie schoot de daders dood.

Aandacht in moskee voor aanslagen Londen
Aandacht in moskee voor aanslagen Londen (Foto: ANP)

Nadal doodsimpel naar kwartfinales, Carreno-Busta na thriller langs Raonic

Tennisser Rafael Nadal heeft zich zonder grote problemen geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Spaanse nummer vier van de wereld is op jacht naar La Décima - zijn tiende titel - en landgenoot Roberto Bautista-Agut kon daar bar weinig tegen doen. Nadal kreeg één break te verwerken, maar dat bracht hem absoluut niet in de problemen: 6-1, 6-2, 6-2.

In de kwartfinales staat Nadal wederom tegenover een landgenoot. Pablo Carreno-Busta (ATP-21) had echter wel een zware partij, want hij stond tegenover de mondiale nummer zes, de Canadees Milos Raonic. Het werd een heuse thriller, waar beide heren na drie sets één tiebreak gewonnen hadden, terwijl Raonic set één won.

Carreno-Busta sleepte een beslissende set uit het vuur en daarin kreeg hij op eigen service al drie matchpoints, maar die gingen er allemaal naast en hij leverde zijn game zelfs in, waarmee de stand weer gelijkgetrokken werd. De Spanjaard brak Raonic echter nog een keer en hoewel de Canadees vervolgens weer drie matchpoints weg wist te werken, was nummer zeven toch echt raak: 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-4, 8-6.

'Zidane kan voor de rest van zijn leven blijven'

Zinédine Zidane heeft een baan 'voor de rest van zijn leven' bij Real Madrid, stelt clubvoorzitter Florentino Pérez.

De Fransman, die pas sinds januari 2016 de leiding heeft over het team, heeft ongekende successen geboekt in het Santiago Bernabéu. Hij won met Real Madrid voor het tweede seizoen op rij de Champions League, door Juventus zaterdagavond in de finale met 4-1 te verslaan.

Dankzij het Europese succes wonnen de Madrilenen de dubbel, nadat het ook La Liga won, en dat is voor het eerst sinds 1958. Zijn prijzentotaal in de Spaanse hoofdstad staat inmiddels op vijf.

"Zidane kan voor de rest van zijn leven bij Real Madrid blijven", vertelde Pérez tegen Cadena Ser. "Elke Real Madrid-fan is zo dankbaar richting hem. Hij bracht ons niveau omhoog toen hij in 2001 kwam en was de beste speler ter wereld. Nu is hij de beste coach ter wereld. Hij is zeventien maanden onze trainer, maar hij heeft alles gedaan dat mogelijk is."

Oranje-Rood verliest finale EHL van Rot-Weiss Köln

Oranje-Rood is er niet in geslaagd de Euro Hockey te winnen. De Eindhovense ploeg moest zondag in de finale zijn meerdere erkennen in Rot-Weiss Köln, dat met 3-2 won. Het is de eerste keer dat de Duitse ploeg de Alain Danet Trophy omhoog mag tillen. Gastheer KHC Dragons eindigde als derde dankzij een 3-1 zege op Wimbledon.

Na het mislopen van de play-offs in de Hoofdklasse was de EHL nog de enige prijs die het seizoen voor Oranje-Rood nog een beetje kleur zou kunnen geven. In de halve finales imponeerde de winnaar van 2015, toen nog Oranje Zwart geheten, door Wimbledon met 8-0 aan de kant te schuiven.

Rot-Weiss Köln, dat vorige week de Duitse titelstrijd nog verloor van Mannheimer HC, bereikte de finale door KHC Dragons met 5-3 te verslaan. Hiermee plaatste de ploeg zich voor het eerst voor de eindstrijd van de belangrijkste Europese clubprijs. Rot-Weiss Köln was nooit verder gekomen dan een vierde plaats.

In het eerste kwart werd niet gescoord, maar de beste mogelijkheden waren voor Oranje-Rood. Beide keren was Jaïr van der Horst betrokken bij de aanval. Na een minuut of acht werd hij aangespeeld door Mink van der Weerden die de bal knap had heroverd. Van der Horst gaf voor, maar de Caspar van Dijk tipte de bal voorlangs. Twee minuten later kreeg Van der Horst zelf een kans, maar zijn schot belandde via een verdedigende stick naast het doel.

Zeven minuten in het tweede kwart vergat Rizwan de score voor Oranje-Rood te openen. Compleet vrij in de cirkel stuitte hij tot twee keer toe op keeper Victor Aly. Uiteindelijk sleepte de Eindhovense ploeg uit de aanval er alsnog een corner uit. Van der Weerden kreeg echter geen kans om te pushen, omdat de bal slecht werd gestopt door aanvoerder Robert van der Horst.

Oranje-Rood verzuimde op voorsprong te komen en kreeg vervolgens drie minuten voor rust de deksel op de neus. De eerste corner van Rot-Weiss Köln werd direct benut door Tom Grambusch. Toch kreeg Oranje-Rood vlak voor het rustsignaal nog een mogelijkheid. Opnieuw ging de ploeg onzorgvuldig om met de strafcorner. De aangeef was niet goed waardoor Rashid Mehmood moest flatsen. Aly redde maar de rebound werd ook niet benut.

Het derde kwart was nog maar net begonnen of een deel van het publiek begon te juichen. Ze dachten dat Jelle Galema scoorde, maar de aanvaller raakte slechts het zijnet van het Duitse doel. Het doelpunt viel wel aan de andere kant. Florian Adrians profiteerde van de ruimte die werd gegeven door de verdediging van Oranje-Rood en liet doelman Pirmin Blaak kansloos.

Halverwege het derde kwart vond Oranje-Rood de aansluiting door een treffer van Agustin Mazzilli. De Argentijn werd aangespeeld door Van Dijk, die de bal had gekregen nadat Jaïr van der Horst het duel had gewonnen van Mathias Müller. Müller maakte meteen bezwaar, omdat hij vond dat Van der Horst een overtreding had gemaakt. De Duitser werd na het bekijken van videobeelden in het ongelijk gesteld. Twee minuten later was de stand gelijk. De vierde strafcorner pushte Van der Weerden onberispelijk in de bovenhoek.

Rot-Weiss Köln kwam met nog iets meer dan tien minuten op de klok opnieuw op voorsprong. Na een combinatie aan de rechterkant kwam de bal bij Florian Scholten die de uitkomende Blaak verschalkte. In een spannende slotfase kreeg Oranje-Rood nog vier strafcorners, waarvan drie op rij, maar deze kansen waren niet besteed aan de ploeg uit Eindhoven.

Ronaldo: "Mijn leeftijd is slechts een nummer"

Cristiano Ronaldo voelt zich 'als een jonge jongen' nadat hij met Real Madrid zaterdagavond tegen koste van Juventus wederom de Champions League won.

Real Madrid werd het eerste team in het tijdperk van de Champions League dat de prijs twee jaar op rij won, nadat het in Cardiff met 4-1 de zege pakte. Ronaldo scoorde twee keer en bracht zijn doelpuntenaantal in zijn carrière op 600.

Veel tijd om feest te vieren heeft de Portugees niet, aangezien hij zich met zijn land gaat voorbereiden op de Confederations Cup in Portugal. "Ik heb twee of drie dagen om te rusten en daarna hebben we een kwalificatiewedstrijd met Portugal en de Confederations Cup", vertelde Ronaldo tegen Spaanse media.

"Het is een lang seizoen, maar ik ben gemotiveerd. Ik ben gelukkig en mijn leeftijd is slechts een nummer. Ik voel me als een jonge jongen", vervolgde de 32-jarige aanvaller.

Ronaldo kreeg gedurende het seizoen regelmatig kritiek en werd uitgefloten door de Madrid-fans, maar daar wilde hij niet verder op in gaan. "Het is niet een moment om te praten over de fans, ik heb er al over gesproken."

"Het belangrijkste is dat ik het wederom gedaan heb. Het is een fantastisch seizoen voor mij en mijn ploeggenoten om de dubbel te winnen. Ik denk dat de mensen geen woorden hebben om mij te bekritiseren, omdat de cijfers niet liegen."

"Ik hoef niet over mezelf te praten, omdat cijfers niet liegen. Ik ben erg blij, we hebben prijzen gewonnen en natuurlijk is het een van de beste momenten in mijn carrière. Ik zeg het elk jaar, maar het is waar."

Agent ging met knuppel aanvallers te lijf

Een verkeersagent heeft alleen gewapend met zijn wapenstok geprobeerd de aanvallers in Londen tegen te houden. De voorzitter van de British Transport Police Federation sprak zijn grote waardering uit voor het heldhaftige optreden van de agent.

Omstanders hebben met middelen als stoelen en tafels geprobeerd de aanvallers tegen te houden. Volgens ooggetuigen riepen de aanvallers "dit is voor Allah", terwijl zij mensen neerstaken. Een omstander trachtte door flessen en stoelen te gooien een aanvaller af te leiden. "Ik hoopte dat de mannen achter mij aan zouden gaan en dan vervolgens zouden worden neergeschoten door de politie."

Uiteindelijk vuurden acht agenten in totaal vijftig kogels af. De aanvallers vonden daardoor de dood, een omstander raakte gewond. De politiechef roemde de moed van de speciale agenten die op deze "potentiële zelfmoordterroristen" afgingen. Een commissie onderzoekt het politiegeweld, maar nu is al duidelijk volgens de commissie dat de situatie waarin de agenten opereerden "kritiek" was.

Agent ging met knuppel aanvallers te lijf
Agent ging met knuppel aanvallers te lijf (Foto: ANP)

Van der Poel wint laatste etappe en eindklassement Boucles de la Mayenne

Nadat Mathieu van der Poel zaterdag de tweede etappe won in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne heeft de Nederlander ook de derde etappe gewonnen, waardoor hij ook winnaar is geworden van eindklassement.

Al snel in de wedstrijd was er volop koers. Lilian Calmejane en Christophe Riblon demarreerde al vroeg, waarna Van der Poel zijn knechten op kop van het peloton liet werken. Ze werden snel teruggehaald, daarna kozen zes andere renners voor de aanval. Het zestal zou iets meer dan twee minuten krijgen van het peloton.

Op zes kilometer van de streep was de vlucht van de zes voorbij. In laatste kilometers waren er nog een aantal uitvallen, maar geen enkele poging hield het tot de streep. In de massasprint maakte Van der Poel het vakkundig af. Na een derde plaats in de proloog, tweede plaats in de eerste etappe, won de Nederlands kampioen veldrijden de laatste twee etappes van de Franse rittenkoers.

43.000 bezoekers op tweede dag Pinkpop

Op de 2e pinkpopdag zijn er een stuk minder bezoekers naar Landgraaf gekomen, dan voor de aftrap van de 48e editie van het festival. Pinkpopbaas Jan Smeets vertelde zondag dat er voor het programma met onder anderen Gavin James, Kodaline, Broederliefde, Imagine Dragons, Sean Paul, Rancid en Green Day 12.000 dagkaarten zijn verkocht.


Dat maakt samen met de 31.000 weekendgasten dat er op eerste pinksterdag in totaal 43.000 bezoekers op het festivalterrein rondlopen. De eerste Pinkpopdag met optredens van onder anderen Chef'Special, Kaiser Chiefs, Kensington, Justin Bieber en Martin Garrix trok 31.000 daggasten.

Smeets drukte zijn gasten zondag aan het begin van de middag bij aanvang van het programma op het hoofdpodium op het hart vooral voldoende water te drinken. Ook het smeren van zonnebrand en het dragen van gehoorbescherming worden ten zeerste aangeraden. Na de hevige regenval van zaterdag had Smeets nog een verzoek aan het publiek. "Spaar alsjeblieft ons gras een beetje. Als het even kan, loop dan over het asfalt. Een kleine moeite."

43.000 bezoekers op tweede dag Pinkpop
43.000 bezoekers op tweede dag Pinkpop (Foto: BuzzE)

Belgische drummer Walter Mets overleden

In een ziekenhuis in het Belgische Wilrijk is zaterdag drummer Walter Mets overleden. Dat heeft zijn familie zondag aan persbureau Belga laten weten. De 58-jarige Mets stierf na een slepende ziekte.

In de Belgische muziekwereld staat Mets te boek als een drumicoon. Hij leverde een stevige bijdrage aan de geschiedenis van de Belpop sinds de jaren 80. Hij toerde met The Radios, Soulsister en Clouseau en nam met die, ook in Nederland bekende, groepen albums op.

Daarnaast was de drummer een veel gevraagd studiomuzikant. Hij werkte met artiesten als Raymond van het Groenewoud, De Kreuners, Natalia, Will Tura, Adamo, Indochine en Toots Thielemans. Als muzikant/orkestleider deed hij mee aan veel Belgische televisieprogramma's.

Sky wint eerste editie Hammer Series

Team Sky heeft de eerste editie van de Hammer Series. De Britse ploeg wist in de afsluitende ploegentijdrit net Sunweb achter zich te houden. Orica-Scott zou uiteindelijk derde worden op 36 seconden van de winnaar.

Sky begon de ploegenachtervolging met 32 seconden op Sunweb. In het eerste deel maakte Sunweb al snel een deel goed op de Britse ploeg. In de achtergrond was het een grote chaos. zes ploegen (LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal, Nippo-Vini Fantini, Cannondale-Drapac, Movistar en Orica-Scott) reden in elkaars wiel als een soort van peloton, wat niet mocht. Alle ploegen zouden ook een tijdstraf van vijf minuten krijgen.

In de tweede ronde kwam Sunweb niet dichter bij team Sky, het verschil bleef vijftien tussen de formaties. Pas in de laatste ronde kwam de Duitse formatie dichterbij. Op iets meer dan drie kilometer had Sunweb het gat gedicht op Sky en nam ook meteen de leiding over. De Britse ploeg liet het er niet bijzitten en kwam in de laatste kilometer weer voorbij Sunweb. Even leek het erop dat de vierde man van Sky moest afhaken voorin, maar in de laatste meters kon hij toch nog drie Sunweb-coureurs voor te blijven.

Om plaatsen negen tot en met zestien was Quick Step Floors de beste voor Trek Segafredo en BMC. BMC lag lang op kop, maar de Zwitserse ploeg had in slotfase veel te maken met pech, waardoor er niet meer in zat, dan een derde plek in de B-race.

Gasquet geeft op in Parijs, Nishikori met moeite door

Tennisser Kei Nishikori heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De Japanner moest zondag zijn derderondepartij nog afmaken tegen de 21-jarige Zuid-Korean Chung Hyeon, de nummer 67 van de wereld. De wedstrijd werd zaterdag door de regen gestaakt.

Nishikori had de eerste twee sets gewonnen, maar Chung pakte de tiebreak in set drie. Hij was vervolgens bijzonder goed op dreef bij de hervatting van de partij en won de vierde set zelfs zonder de Japanse nummer negen van de wereld een game te gunnen. Nishikori kwam echter net op tijd weer in zijn spel en herstelde met een redelijke vijfde set: 7-5, 6-4, 6-7 (4), 0-6, 6-4.

Een op papier mooi Frans onderonsje in de derde ronde liep uit op een anti-climax. Gaël Monfils nam het op tegen Richard Gasquet en dat werd een mooie partij, waarbij de eerste twee lange sets onderling verdeeld werden. Na set twee vroeg Gasquet echter al om een medische behandeling, wat hem even vooruit hielp. Bij 4-3 in de derde set was het echter klaar: Gasquet gaf geblesseerd op, Monfils staat in de achtste finales. 

Uber verdubbelde prijzen taxirit na aanslag

Wie in Londen zaterdagavond direct na de aanslag een taxiritje boekte via Uber moest daarvoor ruim twee keer zoveel betalen als normaal. Dat kwam de taxigigant op felle reacties te staan op social media.

De taxiapp heeft een dynamisch prijsmodel, waarbij de prijs automatisch stijgt als de vraag naar taxiritjes toeneemt in een bepaald gebied. Na een aanslag zet Uber deze toeslag meestal uit. Dat gebeurde nu ook, maar veel te laat, stellen critici op Twitter. Volgens Uber werd de toeslag in de directe omgeving van de aanslagen om 23.08 uur uitgezet en in 0.40 uur verviel de toeslag in het gehele centrum van Londen.

Uber verdubbelde prijzen taxrit na aanslag
Uber verdubbelde prijzen taxirit na aanslag (Foto: BuzzT)

Trump uit kritiek op burgemeester Londen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft fel uitgehaald naar de burgemeester van Londen, Sadiq Khan. Die twitterde na de aanslagen dat de inwoners van Londen niet gealarmeerd moesten worden door de verhoogde aanwezigheid van gewapende agenten, een voor Engelsen ongewoon beeld.

Trump reageerde fel op Twitter. "Zeven doden en 48 gewonden en de burgemeester van Londen zegt dat er geen reden voor paniek is". Trump citeerde echter slechts een deel van de tweet van Khan, die de eerste moslimburgemeester van Londen is. Hij liet weg dat Khan doelde op de aanwezigheid van gewapende agenten.

De Amerikaanse president riep op te stoppen met "politieke correctheid". Ook greep hij de aanslagen aan om weer te pleiten voor de invoering van zijn omstreden inreisverbod.

Trump uit kritiek op burgemeester Londen
Trump uit kritiek op burgemeester Londen (Foto: ANP)

'Identiteit daders Londen bekend'

De politie in Londen heeft de identiteit vastgesteld van de drie terroristen die zaterdagavond met een bestelauto en messen aanslagen pleegden in het centrum van de Britse hoofdstad. De namen van het drietal worden echter nog niet vrijgegeven, meldt de BBC.

Door de aanslagen op de London Bridge en het nabijgelegen uitgaansgebied Borough Market kwamen zeven mensen om het leven en raakten tientallen gewond. De daders werden door de politie doodgeschoten.

'Identiteit daders Londen bekend'
'Identiteit daders Londen bekend' (Foto: ANP)

Van Avermaet juicht twee keer in Luxemburg

Greg van Avermaet heeft de laatste etappe gewonnen van de Ronde van Luxemburg en pakt daarmee ook het eindklassement. Voor de Belg was het al zijn tweede overwinning en de derde overwinning van BMC.

Vier renners gingen al vroeg in de etappe in de aanval. De vier zouden al snel zeven minuten pakken, maar werden al op veertig kilometer van de streep gegrepen door het peloton, waar BMC het tempo controleerde.

Nadat de vier werden gegrepen gingen zes nieuwe renners in de aanval, daarbij was Pim Ligthart. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij sprong in de laatste ronde van het lokale circuit. De Nederlander kreeg alleen Dimitri Peyskens met zich mee.

Ook de twee werden vlak voor de finish gegrepen door het peloton, waar BMC nog steeds het tempo aan gaf. In de sprint op de Papeierbierg maakte Van Avermaet dit keer wel het werk van zijn ploegmaten af. Door de winst is Van Avermaet ook de winnaar van het eindklassement.

Eerste Grand Slam-kwartfinale Ostapenko, Wozniacki bij laatste 8

Tennisster Jelena Ostapenko heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi.

Op Roland Garros stond de 19-jarige Letse, de mondiale nummer 47, tegenover de als 23e geplaatste Australische Samantha Stosur, oud-finaliste en twee keer - waaronder vorig jaar - goed voor de halve finales. 

Zoals het een klassieke vrouwenwedstrijd in het tennis betaamt stond de eerste set bol van de breaks. Ostapenko wist haar service zelfs geen enkele keer vast te houden en dus pakte Stosur de voorsprong.

De rollen waren in set twee omgedraaid: Ostapenko serveerde prima, terwijl Stosur haar opslagbeurten twee keer in moest leveren. Op 2-2 in set drie deed ze dat nog een keer en nadat ze maar liefst vier breakkansen niet benutte leek de Australische de handdoek te gooien: 2-6, 6-2, 6-4.

Caroline Wozniacki is de volgende tegenstandster van Ostapenko. De Deense nummer twaalf van de wereld schakelde de drie plekken hoger genoteerde Russische Svetlana Kuznetsova uit en plaatste zich voor het eerst sinds 2010 voor de kwartfinales van Roland Garros.

Wozniacki had grote moeite om haar allereerste servicegame te winnen, net als Kuznetsova gelijk daarna. De Russische lukte dat in de eerste set echter niet nog eens, maar in set twee sloeg ze weer terug. Het was een eenmalige opleving, want Wozniacki was in het derde bedrijf simpelweg te sterk: 6-1, 4-6, 6-2.

Bertens ook in dubbelspel Roland Garros uitgeschakeld

Voor Kiki Bertens zit Roland Garros er nu helemaal op. Nadat ze eerder in het enkelspel al werd uitgeschakeld verloor ze met haar Zweedse partner Johanna Larsson nu ook in het dubbelspel.

Het duo nam het vandaag in de derde rond op tegen de Zwitserse Martina Hingis en de Thaise Yung-Jan Chan, maar verloor kansloos. Hingis en Chan, die als derde geplaatst zijn, wonnen in twee sets, 6-0 en 6-2.

De enige Nederlander die nu nog actief is in Parijs is Jean-Julien Rojer. Hij staat in het gemengd dubbelspel met Hao-Ching Chan in de tweede ronde.

'Peter Bosz geeft ja-woord aan Borussia Dortmund'

Dat Peter Bosz één van de kandidaten was om Thomas Tuchel op te volgen bij Borussia Dortmund was al voor een lange tijd bekend. De geruchten lijken steeds werkerlijker te worden na het bericht in de Duitse krant De Bild waarin te lezen is dat Bosz zijn ja-woord zou hebben gegeven aan de Duitse grootmacht. 

De 53-jarige Apeldoorner behaalde geen prijzen bij de Amsterdamse club, maar kreeg wel een persoonlijke prijs toegekend: de Rinus Michel Award. Het behalen van de Europa League-finale en de manier waarop dit gebeurde maakte indruk. Nadat bekend werd dat Borussia Dortmund en Thomas Tuchel niet verder zouden gaan, had de Duitse grootmacht haar pijlen gericht op trainer Bosz. De Bild zou bevestigen dat er al een akkoord is gesloten met Bosz en dat hij de komende week al gepresenteerd gaat worden in het Noordrijn-Westfalen.

Als opvolger van Bosz zou Martin Schmidt op het lijstje staan van Ajax. De Zwitser was enkele jaren actief in de Bundesliga en kende dit seizoen een moeizame tijd door met Mainz. De trainer is vroegtijdig aan de kant gezet door Mainz door de tegenvallende resultaten. 

De Gendt pakt de winst in Critérium du Dauphiné na lange vlucht

Thomas de Gendt heeft de eerste etappe gewonnen van het Critérium du Dauphiné. De renner van Lotto Soudal maakte deel uit van de kopgroep van zes renners. Axel Domont werd tweede op 44 seconden van de Belg. De Gendt pakt ook de eerste leiderstrui.

Zeven renners kozen voor de vroege vlucht: Axel Domont (AG2R La Mondiale), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Antonio Nibali (Bahrain Merida), Romain Sicard (Direct Energie), Silvio Herklotz (BORA-hansgrohe), Delio Fernandez en Angel Madrazo (beiden Delko Marseille Provence KTM). Het zevental zou meer dan zes minuten op het peloton, waar Sky het tempo bepaalde.

Op het plaatselijke circuit, drie rondes van vijftien kilometer met daarin de klim van de Côte de Rochetaillée (3,4 km aan 5,4%) kreeg Sky hulp van Dimension Data. De voorsprong tussen de koplopers en het peloton bleef 3.30. In het peloton moesten wel de sprinters eraf, met onder meer Nacer Bouhanni en Alexander Kristoff.

Op de voorlaatste beklimming van de Côte de Rochetaillée reden De Gendt en Domont weg bij hun medevluchters. In het peloton nam Orica-Scott het tempo over van Dimension Data, maar ook de Australische ploeg kon niet snel genoeg het gat dicht rijden. Met ingaan van de laatste ronde was het verschil nog meer dan twee minuten.

Op de laatste beklimming reed De Gendt weg bij zijn laatste medevluchter. Op de top van de Côte de Rochetaillée had de Belg nog een voorsprong van één minuut op het peloton, waardoor de renner van Lotto Soudal naar de overwinning reed. Dumont werd tweede op 44 seconden van De Gendt. Diego Ulissi werd derde, de Italiaan was even daarvoor weggereden uit het peloton.

Dovizioso wint zinderende Grand Prix van Italië

Andrea Dovizioso heeft de Grand Prix van Italië in de MotoGP gewonnen. De Italiaanse Ducati-rijder was op het circuit van Mugello de beste in een schitterende race.

Bij de start ontploften de tribunes al bijna, want Valentino Rossi nam na een geweldige start de leiding, voor teamgenoot Maverick Viñales. Jorge Lorenzo had echter veruit de beste start, want de Spanjaard knalde op zijn Ducati van de zevende naar de derde plaats, voor teamgenoot Dovizioso en de Honda's van Marc Marquez en Dani Pedrosa. Michele Pirro had een zeer slechte start: op zijn Ducati zakte hij van plek vier terug naar de twaalfde stek.

Het begin van de race had veel weg van een Moto3-race, want ronde na ronde werd in één grote groep hard gevochten. De Ducati's maakten optimaal gebruik van een enorme topsnelheid en na een handvol ronden zaten Lorenzo, Dovizioso en de als negende vertrokken Danilo Petrucci in de top-5, samen met Rossi en Viñales. 

Halverwege de race was de kopgroep duidelijk gevormd. Viñales gaf het tempo aan en werd gevolgd door Dovizioso, Rossi en Petrucci. Daarachter reed Alvaro Bautista op de relatief oude Ducati een briljante race, waar hij Marquez inhaalde in de strijd om plek vijf. Zarco kon die twee niet volgen, maar had op plek zeven wel een gaatje richting de door Lorenzo en Andrea Iannone geleidde groep waar om plek acht gestreden werd.

Met negen ronden te rijden opende Petrucci de aanval en zette hij hem brutaal binnendoor bij Rossi, waarna Viñales er al snel ook aan moest geloven. De Ducati's reden zo met zes ronden te gaan op de eerste twee plekken, terwijl Rossi het achterin de groep bijzonder moeilijk begon te krijgen. Dat leek ook voor Viñales het geval te zijn, maar een paar ronden later kwamen de Yamaha's toch weer op gang en kon de Spanjaard zelfs Petrucci weer inhalen. 

Twee ronden voor het einde had Viñales het gas volledig opengedraaid en het gat naar leider Dovizioso werd alsmaar kleiner. Toch lukte het niet meer om dat gat te dichten, tot grote vreugde van de vele duizenden Italianen op de tribune. Dovizioso stuurde zijn, uiteraard Italiaanse, Ducati naar zijn derde MotoGP-zege ooit, voor Viñales en Petrucci - die daarmee voor het eerst het podium haalde in een droge race. Rossi kwam als vierde over de finish, voor Bautista en Marquez, terwijl Pedrosa in de slotronde nog onderuit schoof en Cal Crutchlow mee naar het asfalt nam.

Dovizioso wint zinderende MotoGP-race op Mugello (Foto: Pro Shots/Insidefoto)
Dovizioso wint zinderende MotoGP-race op Mugello (Foto: Pro Shots/Insidefoto)

Politie Londen valt pand binnen

De Londense politie heeft zondag een inval gedaan in een pand in het oosten van de stad. Volgens SkyNews woonde een van de aanslagplegers in het gebouw. De politie heeft nog niet bevestigd dat de inval te maken heeft met de aanslagen van zaterdagavond.

SkyNews meldt dat er vier mannen en een vrouw zijn gearresteerd bij de inval in Barking. Volgens ooggetuigen gebruikte de politie explosieven bij het betreden van het pand, rond 8.00 uur. Straten werden afgezet tijdens de inval.

Politie Londen valt pand binnen
Politie Londen valt pand binnen (Foto: ANP)

Unicum Pliskova op Roland Garros, qualifier Martic stunt

Tennisster Karolina Pliskova heeft zich op Roland Garros geplaatst voor de achtste finales. Voor de 25-jarige Tsjechische, de nummer drie van de wereld, is dat een unicum, want verder dan de tweede ronde kwam ze nog nooit.

Zondag rekende Pliskova in Parijs af met de Duitse Carina Witthöft, de nummer 73 van de wereld. In de eerste set kon de Duitse goed mee, maar daarna was het klaar: 7-5, 6-1. Pliskova staat in de achtste finales tegenover de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg, die de Colombiaanse Mariana Duque Marino opzij zette: 3-6, 7-6 (2), 6-3.

Elina Svitolina stoomde ondertussen ook door naar de laatste zestien. De Oekraïnse kent een sensationeel jaar, won de toernooien van Dubai, Istanbul en Rome en steeg van de veertiende naar de zesde plek op de wereldranglijst. De Poolse Magda Linette, 94e van de wereld, kon niet genoeg inbrengen tegen Svitolina's geweld: 6-4, 7-5. 

Svitolina staat in de achtste finales tegenover Petra Martic. De Kroatische qualifier staat slechts 290e op de wereldranglijst, maar kent een geweldig toernooi. Na Madison Keys, de nummer twaalf van de plaatsingslijst, moest de Letse Anastasija Sevastova eraan geloven. Martic haalde hard uit en won met liefst 6-1, 6-1.

May: te veel tolerantie voor extremisme

De Britse premier Theresa May vindt dat er te veel tolerantie is voor extremisme in het Verenigd Koninkrijk. Op een persconferentie over de twee aanslagen die zaterdagavond werden gepleegd, veroordeelde zij de "boosaardige" ideologie van de daders. "Het is tijd om te zeggen: genoeg is genoeg. De daders van de aanslagen hadden allemaal één ding gemeen: een radicaalislamitische achtergrond. Daar moet harder tegen worden opgetreden."

May gaf aan dat het antiterreurbeleid en de -wetten tegen het licht worden gehouden. De politie moet daarmee meer mogelijkheden krijgen om vroegtijdig te kunnen ingrijpen. Ook eist May dat internetbedrijven meer doen tegen online haatzaaien.

May zegt ook dat de afgelopen tijd vijf mogelijke aanslagen zijn verijdeld. Dit jaar is Groot-Brittannië drie keer getroffen door een terroristische aanslag.

May: te veel tolerantie voor extremisme
May: te veel tolerantie voor extremisme (Foto: ANP)

Taxi met 6 kilo TNT aangehouden

Zwaarbewapende politiemensen hebben zaterdagavond rond 6 uur in Dublin een taxibusje aangehouden waarin 6 kilo aan explosief materiaal lag. Twee personen (21 en 28 jaar oud), waarvan 1 banden zou hebben met 'the New IRA', zijn aangehouden. De ander zou niet bekend zijn bij de politie. Volgens een woordvoerder van de politie zouden de explosieven in staat zijn een compleet huizenblok weg te vagen.

Behalve de explosieven zijn ook ontstekers gevonden. De Ierse politie verwacht dat het gaat om TNT. De actie was onderdeel van een onderzoek naar dissidente republikeinen. Bij de arrestatie werd de politie geassisteerd door mensen van het leger en de Ierse Explosieven Opruimingsdienst. Tijdens deze actie is ook een inval gedaan bij een bekende van een politicus die banden zou hebben met 1 van de gearresteerde personen. De 2 mannen werden al een tijdje in de gaten gehouden.

Volgens de krant Dublin Live is er vandaag ook nog een derde man (55)  aangehouden.

Pasini pakt na acht jaar eindelijk weer Grand Prix-zege

Motorcoureur Mattia Pasini heeft na acht jaar weer eens een Grand Prix gewonnen. De Italiaan was in 2009 de beste tijdens de Grand Prix van Italië in de 250cc, op het circuit van Mugello, en won zondag de Grand Prix van Italië in de Moto2....op het circuit van Mugello.

Franco Morbidelli pakte vanaf poleposition de leiding, voor Mattia Pasini, Alex Marquez, Takaaki Nakagami en Thomas Lüthi. Ook Lorenzo Baldassarri kwam goed naar voren, maar aan het einde van de eerste ronde ging hij met een highsider hard onderuit terwijl hij Nakagami's vierde plek probeerde te pakken. De Japanner ging daarbij ook tegen het asfalt en voor beiden was de race klaar.

Na een paar ronden ontstond al een kleine kopgroep, bestaande uit Pasini, teamgenoten Morbidelli en Marquez en Lüthi. Miguel Oliveira reed op dik twee seconden, met Luca Marini in zijn kielzog. De race kabbelde rustig voort, maar halverwege de race was het WK-leider Morbidelli die het bijzonder moeilijk kreeg om zijn drie medekoplopers te volgen, met Pasini op kop.

De tot dan foutloos rijdende Pasini ging in de slotronde voor het eerst echt de mist in. Lüthi en Marquez kwamen onderdoor, maar een paar bochten later verschalkte de Italiaan ze allebei met een mooi staaltje inhalen. Dit keer hield hij het hoofd wel koel en voor het eerst sinds de Italiaanse Grand Prix in de 250cc van 2009, ook op het circuit van Mugello, raasde Pasini weer eens als eerste over de finish van een Grand Prix. Lüthi eindigde als tweede, voor Marquez en Morbidelli.

May: verkiezingen gaan gewoon door

De parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië gaan gewoon door donderdag 8 juni. Dat heeft de Britse premier Theresa May zondag gezegd in een persconferentie die zij gaf over de twee aanslagen die Londen troffen zaterdagavond.

Alle partijen, UKIP uitgezonderd, hebben zondag hun campagnes gestaakt.

Maandag gaat de campagne weer verder, zei May. "Geweld kan nooit ons democratische proces verstoren. Daarom gaat de campagne morgen weer vol door en de verkiezingen zijn zoals gepland donderdag."

May: verkiezingen gaan gewoon door
May: verkiezingen gaan gewoon door (Foto: ANP)

Veel belangstellenden bij afscheid PH-KBX

Vliegtuigliefhebbers hebben zaterdag afscheid genomen van het Nederlandse regeringstoestel de PH-KBX. Zo'n 4000 mensen kwamen naar de vliegbasis Woensdrecht om het toestel voor een laatste keer van dichtbij te kunnen zien meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De PH-KBX werd jarenlang gebruikt door de regering en leden van het koningshuis. Na ruim twintig jaar - de Fokker 70 stamt uit 1996 - komt daar een einde aan. Het vliegtuig wordt vervangen door een Boeing 737 Business Jet.

Bezoekers konden het toestel van buiten zien en fotograferen. Van het interieur waren film en foto's te zien. Ook was er een tentoonstelling met informatie over het toestel en de gemaakte reizen. Mensen konden niet het vliegtuig in omdat het is verkocht aan de Australische maatschappij Alliance Airlines voor 3,7 miljoen euro.

Veel belangstellenden bij afscheid PH-KBX
Veel belangstellenden bij afscheid PH-KBX (Foto: ANP)

'City betaalt 68 miljoen voor Van Dijk'

Virgil van Dijk lijkt de overstap naar Manchester City te gaan maken. Diverse Britse media, zoals de Daily Mirror, melden dat de Nederlandse verdediger Southampton omruilt voor The Citizens. Southampton zou maar liefst 68 miljoen euro ontvangen voor Van Dijk.

Daarmee wordt de 25-jarige mandekker de duurste verdediger én de duurste Nederlandse voetballer ooit. Van Dijk gaat er niet alleen sportief op vooruit, ook financieel maakt hij promotie. Bij City zal hij een vijfjarig contract ondertekenen met een weeksalaris van ongeveer 230.000 euro.

Van Dijk maakte twee jaar terug de overstap van Celtic naar Southampton. Destijds was er een transfersom van 15,5 miljoen bij gemoeid. De twaalfvoudig international van Oranje maakte sindsdien een ijzersterke periode door in de Engelse Premier League. Daarmee wekte hij de interesse van vrijwel alle topclubs in de Premier League.

Afgelopen donderdag meldde The Times al dat Manchester City een bod van 57 miljoen euro aan het voorbereiden was. Deze deal zal dus nog ruim hoger uitvallen.

'City betaalt 68 miljoen euro voor Van Dijk' (Foto: Pro Shots/Action Images)
'City betaalt 68 miljoen euro voor Van Dijk' (Foto: Pro Shots/Action Images)

Migno wint Moto3-race met gigantische kopgroep

Motorcoureur Andrea Migno heeft op het circuit van Mugello de Italiaanse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. Voor de Italiaan is het zijn eerste overwinning ooit in de grand prix'.

De poleposition was voor John McPhee en niet voor Jorge Martin. De Spanjaard kreeg voor het te langzaam rijden in de kwalificatie - om zo een goede uitgangspositie voor een snelle ronde te verkrijgen - een gridstraf van twaalf plekken. Bo Bendsneyder schoof zo ook op naar de achtste plek op de grid.

De beste start was voor Fabio di Giannantonio, die vanaf plek drie naar de leiding schoot. Hij kreeg Romano Fenati achter zich aan, voor de vanaf plek negen geweldig vertrokken Tatsuki Suzuki en WK-leider Joan Mir. McPhee viel vanaf pole wat plekken terug en kwam terecht voor Marcos Ramirez, Jorge Martin, Niccolo Antonelli en zijn Nederlandse teamgenoot Bendsneyder.

Martin's twaalf plaatsen gridstraf hadden weinig effect, want na enkele ronden nam de Spanjaard zelfs de leiding al over. Bendsneyder had ondertussen moeite om de aansluiting met de voorste groep te houden, maar nar een paar ronden kwam het tempo er toch meer in bij de Nederlander, die toch aansloot aan het achterwiel van Mir.

Halverwege de race viel nog helemaal niks te zeggen over de kanshebbers. Zoals al verwacht werd reed er namelijk een gigantische groep op kop, van maar liefst zo'n 25 coureurs die allemaal de aansluiting bij elkaar hadden. Bendsneyder schommelde daarin tussen de tiende en twintigste plek, terwijl voorin de leiding bijna om de bocht in handen was van een andere coureur. 

Bij het ingaan van de slotronde ging Juanfran Guevara aan de leiding, voor Di Giannantonio en Darryn Binder, maar dit zei gezien de eerdere ronden nagenoeg niks. Halverwege het laatste rondje leken Andrea Migno - lang onzichtbaar geweest - en Di Giannantonio een gaatje te slaan, maar Guevara reed het dicht.

Een inhaalactie plaatsen lukte echter niet meer en Migno pakte na twee derde plekken de eerste zege uit zijn loopbaan, voor Di Giannantonio en Guevara. De Spanjaard pakte daarmee in zijn vijfde jaar eindelijk zijn eerste podiumplek, waar hij uiteraard dolgelukkig mee was. Bendsneyder eindigde op de twaalfde plek.

Extra beveiliging bij concert Ariana Grande

Bij het benefietconcert dat Ariana Grande en andere artiesten zondagavond in Manchester geven, gelden extra veiligheidsmaatregelen. Dat heeft de politie van de stad laten weten, de ochtend na de aanslagen in Londen.

Iedereen wordt gecontroleerd en ook wordt er in alle tassen gekeken. De politie vraagt daarom iedereen de tas maar thuis te laten. Verder is er meer beveiliging en bewaking op de been, sommigen gewapend.

Grande nam het initiatief voor het concert nadat er een zelfmoordaanslag was gepleegd na haar optreden in Manchester, op 22 mei. Daardoor kwamen 22 mensen om. Tijdens de show zondagavond treden onder meer ook Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Take That op. De tienduizenden kaartjes voor het evenement One Love Manchester waren binnen 20 minuten uitverkocht.

De zangeres reageerde overigens zondagochtend op Twitter op de aanslagen in Londen, zaterdagavond. Ze bidt voor de stad, liet ze weten.

Extra beveiliging bij concert Ariana Grande
Extra beveiliging bij concert Ariana Grande (Foto: BuzzE)

Russen: 'Hollandse meesters ook van ons'

In de Hermitage in Sint-Petersburg zijn de voorbereidingen aan de gang voor de reis die 63 Hollandse meesters, waaronder zes Rembrandts, naar hun vaderland gaan maken. Ze worden vanaf oktober getoond in de Hermitage in Amsterdam. Op vijftien schilderijen na, waren ze niet meer in Nederland sinds ze door de verwoed verzamelende tsaren en andere collectioneurs zijn verworven.

Het is niet misselijk wat er per vrachtauto en per boot naar Nederland komt: behalve de Rembrandts komen werken van onder anderen Ferdinand Bol, Gerard ter Borch, Gerard Dou, Govert Flinck, Jan van Goyen, Frans Hals, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen. Het vervoer alleen al wordt een enorme onderneming. De vrachtwagens kunnen ook niet zomaar worden volgestopt: ze mogen een maximum aan verzekerde waarde vervoeren en dat kan dus misschien maar één schilderij zijn.

De Russen laten de werken niet graag gaan. Het zijn geen Hollandse meesters, maar Rùssische Hollandse meesters, vinden zij. "Ze hebben een enorme invloed gehad op de artistieke ontwikkelingen in ons land en zijn zo ook deel van de Russische historie", vertelt de Petersburgse conservator Irina Sokolova. Zo was de 'Russische Rembrandt'' Ilja Repin schatplichtig aan 'onze' schilderkunst.

Dubbel gevoel
Sokolova ziet de reis met een "dubbel gevoel" tegemoet. Ze laat haar lievelingen trots aan Nederland zien, maar de operatie is spannend en draait echt om topstukken van de kunsttempel aan de Neva. Het zijn de werken die maken dat je er vaak over de hoofden kunt lopen.

"We moeten de gaten aan de muur dus goed opvullen, op een wijze die chronologisch en thematisch klopt", zegt Sokolova. Ze zucht ervan en brengt "een offer met liefde."

Conditierapport
Ook de restauratoren zijn er druk mee, vertelt Svetlana Datsenko, 'verbindingsofficier' tussen de Hermitages in Rusland en Nederland. "Eerst is vastgesteld of de werken kunnen reizen. Gelukkig gebruikte Rembrandt goede verf en geen goedkope als Van Gogh!" Nu worden ze schoongemaakt en eventueel opgeknapt. Van elk werk moet een conditierapport komen, op basis waarvan het cultuurministerie in Moskou toestemming geeft voor de reis.

'Hollandse meesters uit de Hermitage; oogappels van de tsaren' is van 7 oktober tot 27 mei in Amsterdam. De Russische Hermitage-directeur Michail Piotrovsky hoopt dat de expo ook helpt "wrijvingen te overwinnen die ondanks eeuwenoude banden zijn ontstaan in de betrekkingen tussen onze landen."

Russen: 'Hollandse meesters ook van ons'
Russen: 'Hollandse meesters ook van ons' (Foto: ANP)

Merkel toont medeleven met slachtoffers

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zondag haar medeleven betoond met de slachtoffers van de aanslag in Londen. "Ik denk deze uren met gevoelens van solidariteit aan onze Britse vrienden en alle mensen in Londen."

De slachtoffers en hun familie zijn in mijn gedachten, aldus Merkel. De bondskanselier wenste de gewonden een spoedig herstel toe.

De regering in Berlijn voelt zich in vastbeslotenheid verbonden met Londen, zo verklaarde Merkel. Duitsland staat in de strijd tegen het terrorisme aan de zijde van Groot-Brittannië. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Mazière heeft zijn Britse ambtgenoot Amber Rudd een aparte boodschap met zijn medeleven en steun gestuurd.

Merkel toont medeleven met slachtoffers
Merkel toont medeleven met slachtoffers (Foto: ANP)

'Terrorist Manchester overlegde in Libië met IS'

Salman Abedi, de terrorist die op 22 mei de aanslag in Manchester pleegde, heeft eerder vorige maand in Libië overleg gepleegd met vertegenwoordigers van Islamitische Staat. Deze IS-leden maken deel uit van een eenheid die kan worden gelinkt aan de aanslag in november 2015 in Parijs.

Dat schrijft The New York Times. De Amerikaanse krant baseert zich op bronnen binnen de veiligheidsdiensten.

De precieze inhoud van het overleg in het Noord-Afrikaanse land is onbekend, zo staat in het artikel. De mogelijkheid dat Abedi door IS is aangestuurd, bewijst volgens The New York Times dat de terroristen ondanks gebiedsverlies in het Midden-Oosten in staat zijn de aanslagen in Europa voort te zetten.

Abedi zou zowel de hoofdstad Tripoli als de kustplaats Sabratha hebben bezocht. De 22-jarige terrorist blies zichzelf op te midden van bezoekers van een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Daardoor kwamen 22 mensen om het leven. Abedi was geboren in Manchester uit Libische ouders.

'Salman Abedi overlegde in Libië met IS'
'Salman Abedi overlegde in Libië met IS' (Foto: ANP)

Zidane: "Ik ben niet de beste trainer ter wereld"

Zinédine Zidane ziet zichzelf niet als de beste trainer in de wereld, nadat hij zaterdagavond met Real Madrid de Champions League wederom won.

Ondanks een contract tot de zomer van 2018, was het onduidelijk of de Fransman aan zou blijven als trainer van de Madrilenen, maar na de 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Juventus kwam daar duidelijkheid is.

"Het staat vast dat ik blijf, maar eerst wil ik genieten van deze zege", vertelde Zidane tegen Antena3. "Het is niet eenvoudig om de landstitel en Champions League te winnen. We hebben dit allemaal te danken aan onze inzet en ons enthousiasme."

De 44-jarige trainer werd twee weken terug ook landskampioen met Real Madrid en lijkt de meeste waarde te hechten aan die prijs. "De winst in La Liga was de mooiste dag in mijn loopbaan. Een competitie gaat over 38 speelrondes en pas tijdens de laatste speeldag was het beslist."

De Champions League was voor Zidane zijn vijfde prijs als hoofdtrainer van de Madrilenen, maar hij blijft bescheiden over zichzelf. "Of ik nu de beste trainer ter wereld ben? Nee, zo zie ik mezelf niet."

Verslag UFC 212: McGregor heeft niets meer te zeggen

Max Holloway is de nieuwe UFC-kampioen in het vedergewicht. In een tweestrijd met de legendarische José Aldo wist Holloway Aldo in het begin van de derde ronde door technisch knock-out de kampioensgordel van de Braziliaan af te nemen. Holloway is na Conor McGregor de enige vechter ooit die Aldo verslagen heeft.

José Aldo vs Max Holloway
De eerste twee ronden leken geen probleem op te leveren voor Aldo, die volledig de controle over het gevecht leek te hebben. Aan het eind van de tweede ronde leek Holloway Aldo toch uitgeput te hebben en door een kleine tempoversnelling van The Blessed kwam Aldo enigszins in de problemen. Het voetenwerk van de Braziliaan werd minder en hij liep een paar goede klappen op.

Interim-kampioen Holloway startte de derde ronde furieus en sloeg Aldo hard naar de grond. Daar herstelde de kampioen zich razendsnel, maar Holloway rook de overwinning en bleef Aldo bestoken met zware klappen op het hoofd. De verdediging van Aldo leek nergens naar en Holloway had zelfs de partij eerder kunnen beslissen door een armklem of verwurging, maar Holloway ging voor de knock-out. Na een minutenlange stotenregen op het hoofd van Aldo, vond scheidsrechter McCarthy het welletjes en stopte het gevecht en bracht daarmee de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro tot een oorverdovende stilte.

'Dit voelt fantastisch', zei Holloway na afloop. 'Aldo had alles wat ik wilde, maar zijn tijd is geweest. Welcome to the Blessed era, welkom in het tijdperk van The Blessed', refereerde Holloway naar zijn bijnaam. 'Hij wil graag de bokser zijn. Ik ging de octagon in en wachtte mijn tijd af, was geduldig. Het plan was om hem moe te maken en dan mijn kansen te pakken door de openingen die dan zouden vallen en dat gebeurde aan het eind van de tweede ronde. Het gevecht verliep zoals ik wilde. Wat ik nu ga doen? Naar huis, ijs eten en dik worden. Van het leven genieten. Voor een weekje hoor, daarna weer hard trainen. ik wil geld verdienen!'

Dit is slechts het tweede verlies van Aldo bij de UFC, maar ook zijn tweede in zijn laatste drie gevechten. Holloway zet zijn zegereeks voort met zijn elfde achtereenvolgende zege.

Claudia Gadelha vs Karolina Kowalkiewicz
Gadelha was in Rio de Janeiro veel te sterk voor de dappere Kowalkiewicz. Na dit gevecht blijkt wel dat er maar twee grote vechters zijn in deze damesdivisie en dat zijn Gadelha en de regerend kampioene Joanna Jedrzejczyk, dan een hele tijd niets, waarna Kowalkiewicz de derde positie inneemt.

Als snel in de eerste ronde maakte Kowalkiewicz de fout door Gadelha de kans te geven op een verwurging. Die kans liet de Braziliaanse niet schieten en al snel zat de rear naked choke zo strak dat Kowalkiewicz moest afkloppen.


Korte partij voor Gadelha (Fotos: Getty images)

'Dit is de nieuwe Claudia en ze is verdomd hard te verslaan', sprak de Braziliaanse overtuigend na haar overwinning op de Poolse. 'Je kan geen ander resultaat verwachten als je steeds maar hetzelfde blijft doen. Ik ging de octagon in en daagde mijzelf uit tot het uiterste te gaan.'

Vitor Belfort vs Nate Marquardt
In dit vermakelijke gevecht tussen deze twee MMA-veteranen was het Belfort die aan het langste eind trok. Beiden zijn al te lang over hun hoogtepunt heen om in de top mee te draaien, maar dat beiden kunnen vechten staat buiten enige discussie.

De 40-jarige Belfort begon langzaam aan het gevecht, maar naarmate de rondes vorderden, sloeg hij vaker raak en kwam Marquardt niet meer in het spel voor. Na een zorgvuldig opgebouwd gevecht waren ook de juryleden het unaniem met elkaar eens dat de Braziliaan zijn, mogelijk laatste, gevecht in de octagon had gewonnen en zo een einde maakte aan een reeks verliespartijen.

'Ik vind mezelf elke keer opnieuw uit en kom elke keer anders terug. Ik wilde vanavond eindigen met een knock-out, maar excuses, dat lukte vanavond niet. Ik ben niet geheel tevreden over mijn optreden.' aldus een nog gemotiveerde Phenom na afloop en hij wist zelfs nog aan te kondigen dat hij van plan is om nog zeker vijf gevechten aan te kunnen. Hopen dat hij in die gevechten net zo'n tegenstander krijgt als Marquardt...

Paulo Henrique Costa vs Oluwale Bamgbose
Twee woorden: knock out

Deze heren weten het publiek te vermaken met pure agressie. Met harde slagen en wilde stoten gingen beide vechters vol voor de KO die dan ook snel in de tweede ronde kwam.

Bamgbose leek in die tweede ronde uitgeput van de zware eerste ronde waarin hij Borranchinha met goed voetenwerk probeerde te ontwijken, maar daarmee veel energie verspilde. Al aan het eind van de eerste ronde wist Costa de Nigeriaan in de problemen te brengen, om na een minuut in de tweede ronde de genadeslag toe te brengen.

Costa blijft na tien gevechten ongeslagen en Bamgbose incasseerde zijn derde verlies in negen gevechten.

Overige uitslagen
Yancy Medeiros verslaat Erick Silva door TKO (stoten) in ronde 2.
Raphael Assuncao verslaat Marlon Moraes na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-27).
Antonio Carlos Junior verslaat Eric Spicely na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde 2.
Matthew Lopez verslaat Johnny Eduardo door TKO (stoten) in ronde 1.
Brian Kelleher verslaat Iuri Alcantara na opgave door verwurging (guillotine choke) in ronde 1.
Viviane Pereira verslaat Jamie Moyle na jurybesluit (29-28, 30-27, 30-27).
Luan Chagas verslaat Jim Wallhead na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde 2.
Deiveson Figueiredo verslaat Marco Beltran door TKO (stoten) in ronde 2.

Bonussen
Zowel Max Holloway als José Aldo verdienden een extra 50.000 dollar aangezien hun gevecht werd verkozen tot 'Gevecht van de Avond'. Claudia Gadelha en Brian Kelleher verdienden hetzelfde bedrag voor hun inzet van die avond, die beloond werd met de titel Performance of the Night

Van der Poel: "Waarom zou ik niet voluit mikken op de Spelen in Tokio"

Mathieu van der Poel won afgelopen week een etappe in de Ronde van België en won afgelopen zaterdag ook een etappe in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. Toch lijkt een overstap naar het wegwielrennen er niet direct in te zitten voor de Nederlander.

Tot vorige week dacht Van der Poel dat hij vanaf 2019 steeds meer de overstap na de weg zou maken, maar na zijn tweede plek van vorige week in de wereldbeker mountainbike in Albstadt twijfelt de Nederlander daar steeds meer aan.

''Die tweede plek in Albstadt heeft mij doen nadenken. Misschien moet ik eerst voluit mikken op het mountainbiken op de Olympische Spelen in Tokio om dan pas na 2020 echt over te stappen naar de weg. Ik ben er zelf nog niet uit. Maar dat speelt wel door mijn hoofd. Zo’n Spelen zijn toch iets bijzonders. Dat zou ik graag eens meemaken", aldus Van der Poel tegenover Het Nieuwsblad.

Van der Poel zal over vier weken ook niet deelnemen ook op NK wegwielrennen. De Nederlands kampioen veldrijden geeft de voorkeur aan het mountainbiken. Van der Poel zal eind juni in actie komen op het WK marathon in het Duitse Singen.

De Nederlander van Beobank-Corendon doet ook niet mee aan het WK wielrennen in september. Het WK valt samen met de wereldbekers veldrijden in Amerika. "En daar wil ik dit jaar absoluut bij zijn. Dat is soms vervelend", aldus Van der Poel tegenover de Belgische krant.

Veel animo voor zoektocht vermiste Savannah

Veel mensen zijn zondagochtend afgekomen op de zoektocht naar de vermiste Savannah. Zeker tientallen vrijwilligers gaan mee zoeken naar de veertienjarige tiener uit Bunschoten, die donderdag voor het laatst is gezien.

De initiatiefnemers hebben de actie opgezet omdat ze zich grote zorgen maken, melden ze op Facebook. Zo'n twaalf kilometer van de woonplaats van Savannah werd vrijdag een even oud meisje bij Achterveld in een sloot gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen. Hoewel deze zaak volgens de politie niks te maken heeft met de vermissing, willen mensen gaan zoeken.

Vanuit Bunschoten lopen mensen in groepjes naar Hoogland, waar haar fiets vrijdag is gevonden. Volgens de initiatiefnemers van de actie wordt er in bermen en sloten gezocht naar sporen.

De politie weet van de actie, maar zoekt zelf niet mee omdat er geen aanwijzingen zijn dat het meisje daar zou zijn.

Veel animo voor zoektocht vermiste Savannah
Veel animo voor zoektocht vermiste Savannah (Foto: ANP)

Rojer/Tecau uitgeschakeld op Roland Garros

Voor tennisser Jean-Julien Rojer zit het toernooi in het mannendubbelspel op Roland Garros erop.

Na twee simpele overwinningen stond Rojer met zijn Roemeense kompaan Horia Tecau tegenover het als zevende geplaatste duo Ivan Dodig en Marcel Granollers. Het Kroatisch-Spaanse duo sloeg aan het eind van de eerste set toe door twee keer een break te plaatsen.

In een slopende tweede set knokten Rojer en Tecau zich naar de setwinst, waardoor een beslissende set gespeeld moest worden. Daarin verloren ze al gelijk hun servicegame en dat wisten ze niet meer ongedaan te maken, waardoor de wedstrijd voorbij was: 3-6, 7-5, 3-6.

Van Barneveld en Van Gerwen na koppelwedstrijd langs darters VS

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zich zaterdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. Het Nederlandse koppel won met 2-1 van de Verenigde Staten.

Van Gerwen versloeg in de eerste enkelpartij Darin Young met 4-2, waarna Van Barneveld met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Larry Butler. Het dubbelspel moest uitkomst brengen en daarin wonnen de Nederlanders met 4-0. "We speelden niet heel goed in de enkelpartijen, waar wat maakt het uit? Het gaat erom dat je doorgaat", reageerde Van Gerwen bij de PDC. "We zijn de favorieten hier en moeten ons ook zo gedragen."

Oranje neemt het in de kwartfinale op tegen Duitsland, dat eenvoudig met 2-0 won van Brazilië. Zondag worden na de kwartfinales ook de halve finales en de finale gespeeld. Martin Schindler won met 4-0 van Alexandre Sattin en Max Hopp wist met 4-1 te winnen van Diogo Portella. Ook Oostenrijk en Engeland zijn naar de kwartfinales. 

Uitslagen World Cup of Darts - tweede ronde - avondsessie

Oostenrijk 2-0 Canada
Mensur Suljovic 4-0 John Part
Rowby-John Rodriguez 4-2 John Norman Jnr

Duitsland 2-0 Brazilië
Martin Schindler 4-0 Alexandre Sattin
Max Hopp 4-1 Diogo Portela

Engeland 2-0 Zuid-Afrika
Adrian Lewis 4-0 Devon Petersen
Dave Chisnall 4-0 Deon Oliver

Nederland 2-1 Verenigde Staten
Michael van Gerwen 4-2 Darin Young
Raymond van Barneveld 2-4 Larry Butler
Van Gerwen/Van Barneveld 4-0 Young/Butler

Programma zondag kwartfinales (vanaf 14 uur)
België v Singapore
Wales v Rusland
Engeland v Oostenrijk
Nederland v Duitsland

Avondsessie (vanaf 20 uur)
Semi-Finals
Final

Rutte: weer een laffe aanslag

Premier Mark Rutte spreekt van een "laffe aanslag" in Londen en leent hiervoor de woorden van de Amerikaanse President Donald Trump die eerder na de aanslag in Manchester stelde dat de islamterroristen 'cowards' waren. De aanslagplegers reden daar zaterdagavond eerst op London Bridge met een bestelbus op voetgangers in, en staken daarna op Borough Market meerdere mensen neer met als gevolg zes doden en vele gewonden, waarvan er uiteindelijk 48 in een ziekenhuis moesten worden behandeld.

"Londen rouwt na weer een laffe aanslag. En wij rouwen mee. Onze gedachten en ons hart zijn bij de slachtoffers en nabestaanden", aldus Rutte zondag in een korte reactie.

Rutte: weer een laffe aanslag
Rutte: weer een laffe aanslag (Foto: ANP)

Buffon: "Real toonde klasse na rust"

Gianluigi Buffon wordt volgend jaar veertig, maar het is hem nog steeds niet gelukt de Champions League te winnen. 

Drie keer stond Juventus in het tijdperk-Buffon in de Champions League-finale, maar geen enkele keer greep de club met de fantastische doelman onder de lat de prijs. Zaterdagavond gingen de Italianen in Cardiff met 1-4 onderuit tegen Real Madrid, waar een fenomenale Ronaldo tweemaal scoorde.

"Het is een enorme teleurstelling, want we dachten dat we alles hadden gedaan om deze finale te kunnen winnen", zei hij tegen Mediaset. "We speelden een uitmuntende eerste helft en stelden Real voor enorme problemen, dus dan verbaast het je dat een wedstrijd nog altijd zo beïnvloed kan worden door incidenten. Dat is teleurstellend."

"Om een prijs als deze te winnen, moet je kennelijk beter om kunnen gaan met tegenspoed. We speelden een uitstekende eerste helft en gaven niet veel kansen weg. We maakten veel meters en misschien wel iets te veel. In de tweede helft liet Real zijn klasse zien, liet men zien hoe ze dit soort wedstrijden kunnen beslissen. Ze hebben verdiend gewonnen",besloot Buffon.

EK afstanden 2020 in Nederland

De Europese kampioenschappen afstanden van 2020 worden gehouden in Nederland. Dat heeft de Internationale Schaatsunie (ISU) zaterdag bekend gemaakt tijdens een driedaagse vergadering in Amsterdam.

Tijdens de vergadering van de ISU werd ook bekendgemaakt dat vanaf 2020 het WK Allround en WK Sprint voortaan gecombineerd zal worden afgewerkt.Het is alleen nog niet duidelijk waar het gecombineerde toernooi zal worden gehouden. De WK afstanden in 2020 zal worden gehouden in Salt Lake City.

Eerder kreeg Nederland al het WK allround van 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam) toegewezen. Het WK sprint van 2019 wordt georganiseerd in Heerenveen. Ook mag de KNSB in 2019 het EK shorttrack organiseren.

Sms-actie voor advocaatkosten biokoeien

Wakker Dier begint een sms-actie om biologische boeren te helpen hun koeien te redden. Voor ongeveer zesduizend biologische melkkoeien dreigt het slachthuis. Ze moeten met hun leven betalen voor een mestoverschot waar ze niet aan hebben bijgedragen, stelt Wakker Dier. De bioboeren hebben een zaak tegen de staat aangespannen én gewonnen. Maar staatssecretaris Martijn van Dam gaat in hoger beroep.

De dierenwelzijnsorganisatie vraagt Nederlanders om de boeren te helpen met het bijeenbrengen van de advocaatkosten voor die procedure. Wakker Dier verdubbelt de donaties die via sms'jes binnenkomen met een maximum van 10.000 euro.

Het afschaffen van de melkquota leidde in korte tijd tot een grote groei van het aantal koeien en daarmee tot een mestoverschot, met kwalijke gevolgen voor het milieu. De overheid besloot daarom dat alle boeren terug moeten naar het aantal koeien dat ze hadden in juli 2015. Dat geldt ook voor dieren van biologische boeren, die voldoen aan strenge milieuregels en al veel minder mest produceren. In totaal moeten 60.000 koeien naar de slacht.

Een aantal protesterende bioboeren kreeg gelijk van de rechter, die vond dat zij niet verantwoordelijk zijn voor het mestoverschot. Maar de overheid gaat daartegen in beroep.

Sms-actie voor advocaatkosten biokoeien
Sms-actie voor advocaatkosten biokoeien (Foto: ANP)

Geen verandering dreigingsniveau Nederland

Het dreigingsniveau in ons land wordt niet gewijzigd. Dat zegt Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, zondagochtend in een tweet.

Schoof meldt dat naar aanleiding van "wederom een terroristisch incident" in Londen. Daar zijn zaterdagavond zes mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. De drie daders zijn door de politie gedood, waarmee het dodenaantal op negen komt. De daders reden met een busje in op mensen en staken daarna mensen neer.

De NCTV zegt verder de gevolgen voor Nederland te bekijken.

Geen verandering dreigingsniveau Nederland
Geen verandering dreigingsniveau Nederland (Foto: ANP)

Audi: geen sjoemelsoftware maar mankement

Audi ontkent dat de uitstootwaarden van met dieselmotoren uitgeruste topmodellen van de autofabrikant moedwillig worden gemanipuleerd met software. De 'opvallende' meetwaarden zijn het resultaat van een technisch mankement, stelt de Volkswagendochter in een verklaring die zaterdag werd uitgebracht.

Het probleem betreft volgens het bedrijf in Ingolstadt lang niet alle exemplaren van het type A7 en A8 die tussen 2010 en 2013 van de band rolden, maar slechts een relatief gering deel daarvan. Bij deze 24.000 voertuigen is de uitstoot van stikstofoxide hoger dan volgens de Euro 5-norm is toegestaan. Volgens Audi komt dat door een fout in de software van de automatische versnellingsbak. Het bedrijf heeft de afwijkingen zelf gemeten en aan de bevoegde instanties gemeld.

Minister van Verkeer Alexander Dobrindt beschuldigde Audi er afgelopen week van "ontoelaatbare uitstoot-software" te hebben toegepast in A8's en A7's met V6- of V8-dieselmotoren. Audi-topman Rupert Stadler zei dat Dobrindt een verkeerde voorstelling van zaken geeft door te suggereren dat de autoriteiten illegale software hebben "ontdekt". Na de uitlatingen van de minister heeft het Openbaar Ministerie zijn onderzoek wegens mogelijke misleiding bij Audi uitgebreid.

Door de berichtgeving is de positie van Stadler onder druk komen te staan. Zijn contract werd onlangs met vijf jaar verlengd, maar volgens de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung wil VW voor het einde van het jaar van Stadler af.

Audi: geen sjoemelsoftware maar mankement
Audi: geen sjoemelsoftware maar mankement (Foto: ANP)

Masturberende taxichauffeur belaagd

Een taxichauffeur is zaterdag bij zijn huis in Sint-Michielsgestel belaagd nadat een filmpje was geplaatst op Facebook, waarin te zien is dat hij masturbeert in de buurt van een kinderspeelplaats in Den Bosch. Degene die hem filmt spreekt hem daarop aan, waarna een discussie ontstaat.

In een reactie op het filmpje werd het adres van de man genoemd. Dat leidde er zaterdagavond toe dat twee mannen een steen door zijn ruit gooiden en klappen uitdeelden aan de taxichauffeur en zijn moeder. Ze raakten niet gewond. Wel is de chauffeur meegenomen naar het bureau. Onderzocht wordt of hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Voor zijn eigen veiligheid worden de man en zijn ouders voorlopig elders ondergebracht. Het taxibedrijf heeft hem op non-actief gezet.

De politie hoopt te achterhalen wie de mannen zijn die de steen hebben gegooid en de klappen hebben uitgedeeld. Ze vraagt mensen goed na te denken voor ze iets delen op sociale media en benadrukt dat het verspreiden van adresgegevens strafbaar is.

Masturberende taxichauffeur belaagd
Masturberende taxichauffeur belaagd (Foto: BuzzO)

Bestuurder dood nadat auto in sloot belandt

In de Groningse plaats Winsum is zaterdagavond een persoon overleden nadat diegene met een auto in de sloot was beland. Volgens de politie zaten er geen andere personen in de auto.

Het ongeluk had plaats op de N361. De auto in de sloot werd opgemerkt door voorbijgangers die de hulpdiensten waarschuwden en zelf probeerden te helpen. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Ze gaat uit van een eenzijdig ongeval.

'Honderden gewond na paniek in Turijn'

Honderden voetbalfans op het San Carloplein in Turijn zijn zaterdagavond gewond geraakt toen paniek uitbrak onder de 30.000 mensen die op een groot scherm de Champions League-finale tussen Juventus en Real Madrid volgde.

Volgens Italiaanse media hebben zeker zeshonderd mensen verwondingen opgelopen, van wie er vijf ernstig aan toe zijn. De meesten hielden er schrammen aan over, nadat ze in het gedrang op de grond waren gevallen.

De paniek brak waarschijnlijk uit nadat een knal werd gehoord, stelt de Italiaanse politiechef. Die werd veroorzaakt toen de reling van een trap naar de parkeergarage onder het plein het begaf, meldde het persbureau ANSA. Ook zou er zijn geroepen dat het om een bom ging. Mensen sloegen massaal op de vlucht en liepen elkaar daarbij onder de voet.

Later keerde de rust op het plein terug. De politie was bezig tussen de achtergebleven schoenen en andere spullen sporen te verzamelen. Zij vroeg beelden van bewakingscamera's op om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Volgens burgemeester Renato Saccone zijn mensen elkaar nog altijd kwijt door de chaos die is ontstaan.

Het incident deed zich voor kort na het derde doelpunt van Real, dat de wedstrijd in Cardiff in Wales met 4-1 won. Op veel plaatsen in Turijn konden mensen de wedstrijd op grote schermen volgen.

'Honderden gewond na paniek in Turijn'
'Honderden gewond na paniek in Turijn' (Foto: ANP)

Ariana Grande zingt voor Manchester

Ariana Grande maakt zondag haar opwachting bij het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Samen met onder anderen Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Take That wil ze op die manier haar medeleven betuigen. De tienduizenden kaartjes voor het evenement One Love Manchester waren binnen 20 minuten uitverkocht.

Door de aanslag van 22 mei kwamen na afloop van Grandes concert in de Manchester Arena 22 mensen om het leven, veelal jonge kinderen en tieners. Een zelfmoordterrorist had zichzelf buiten de concertzaal in de menigte opgeblazen. Tientallen gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Grande had direct na de aanslag al een benefietconcert beloofd. Volgens de BBC levert het benefietconcert in het cricketstadion Emirates Old Trafford naar schatting 2,3 miljoen euro op voor het Manchester Noodfonds van het Rode Kruis.

Inmiddels valt in Groot-Brittannië opnieuw een moslimaanslag te betreuren.

Ariana Grande zingt voor Manchester
Ariana Grande zingt voor Manchester (Foto: ANP)

Dronken man stapt bij studente in bed

Een onbekende dronken man in onderbroek kroop dit weekend 's ochtends vroeg waarschijnlijk abusievelijk in bed bij een studente in Leiden en was niet meer wakker te krijgen. Dat lukte de politie later pas met 'wat pijnprikkels'. Eenmaal in de cel ging de man op bed liggen en was 'binnen 10 seconden weer vertrokken', aldus de politie op Facebook.

De studente werd wakker van een vreemde, vrijwel naakte man in haar kamer. Hij kroop bij haar in bed, de studente sprong eruit. De man draaide zich om, trok de dekens over zich heen en viel in slaap. Met studiegenoten probeerde de vrouw hem wakker te krijgen. "Prikken, duwen en een beker water in zijn gezicht" hielpen niet.

Toen de politie arriveerde, lag de man nog steeds in dromenland. Van wat pijnprikkels werd hij wakker, maar er viel geen gesprek te voeren. Ook zijn kleren waren nergens te vinden. De man is meegenomen voor huisvredebreuk. Aangekomen in de cel trok hij opnieuw de deken over zich heen en sliep rustig verder.

Slaperige vreemdeling bij studente in bed
Slaperige vreemdeling bij studente in bed (Foto: BuzzO)

Lesbisch meisje mishandeld in Rotterdam

Een meisje van achttien is dinsdag in Rotterdam mishandeld toen ze met haar vriendin hand in hand liep op het Schouwburgplein, na een bioscoopbezoek. De politie zoekt getuigen van het voorval, meldt ze zaterdag.

Een meisje uit lichtgetintië zag het stelletje hand in hand lopen en maakte daar opmerkingen over. Vervolgens liep ze op het paar af, omklemde de nek van het slachtoffer en stompte haar in haar gezicht en buik.

De dader was in gezelschap van een of twee andere meisjes. Terwijl zij het slachtoffer sloeg, riep een van deze andere meiden er een jongen bij. Deze medelichtgetintiër gaf het slachtoffer een trap tegen haar schouder. Ze liep blauwe plekken en kneuzingen op.

Update 07.27
De politie is op zoek naar de daders en getuigen van de mishandeling. Het meisje had een getinte huidkleur, zwart haar en was ongeveer 15 jaar. Ze had een legergroen shirt met korte mouwen aan en droeg een lichtkleurige spijkerbroek.

De jongen die de trap gaf, had ook een getinte huidkleur en was ongeveer 1.30 meter lang. Hij was ongeveer 12 jaar, had zwart kort haar en een normaal postuur. Hij was gekleed in blauw met rood trainingsjack, een lichte spijkerbroek en sneakers.

Lesbisch meisje mishandeld in Rotterdam
Lesbisch meisje mishandeld in Rotterdam (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: Redelijke dag

Gaat juni goed voorbij, dan is men in juli nog blij

Welkom!

Het koufront waar ik het gisteren over had trok uiteindelijk maar héél langzaam over het land heen. Toch zat er op sommige plaatsen, zeker niet overal, wat meer activiteit op dan dat het er eerst naar uitzag. Het begon allemaal langs de kust met een band met regen. In het zuidwesten kwam daar ook onweer bij voor. Deze lijn trok uiteindelijk noordoostwaarts en passeerde uiteindelijk ook Haarlem. Hier viel dus ook een verfrissende bui van zeven millimeter. Naarmate deze band met regen verder trok ging de fut er eigenlijk wel een beetje uit. Daardoor bleef zeker het noorden wederom verstoken van wat broodnodige neerslag.

Tegelijkertijd liep het kwik in het oosten nog wat verder op dan de modellen aangaven. Plaatselijk werd het daar nog 26 tot 27 graden. Dit kwam mede door de vertraging van de het op dat moment verzwakte front. Plotsklaps ontstonden er in het zuidoosten een aantal felle regen- en onweersbuien. Daarbij kwam ook hagel voor. Dit gebeurde met name in Brabant, Limburg en ook in delen van Gelderland. Uiteindelijk trokken deze buien ook nog over Overijssel en deels Drenthe heen. Het duurde tot in de avond voordat alle buien hun biezen hadden gepakt.

Na passage koelde het ook daar af. Elders was het al afgekoeld, nou ja, echt koel, het was toch nog 20 tot 23 graden. De echte opklaringen bereikten in de loop van de middag het westen en daar beleefden ze een heldere middag en avond. 

Een andere storing trok over Frankrijk naar Duitsland en die kan, wederom in het zuidoosten, de afgelopen nacht nog voor wat regen hebben gezorgd. In de rest van het land klaarde het breed op.

Vandaag zien we dat de meeste zon, misschien wel ronduit zonnig weer, we vinden in de kustprovincies. In het binnenland komt wat meer bewolking voor. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar een hele lokale bui sluit ik niet uit. Die kans is in het oosten het grootst. Het wordt nu overal koeler met temperaturen rond de 20 graden en er staat een westelijke wind.

Morgen beginnen we ook nog met veel zon, maar later op de dag neemt de bewolking toe. Neerslag lijkt er pas in de nacht te komen. Het is dan met 19 graden heel normaal weer.

Dinsdag kan er plaatselijk veel regen vallen, maar waar en wanneer zal nog even afwachten zijn. Ook de wind kan dan even flink toenemen. Maar daar komen we uiteraard morgen en overmorgen nog op terug.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:23
Zon onder: 21:53
Zonkracht: 7/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1856 In Nederland vindt de laatste meervoudige executie plaats in vredestijd als Adriaan de Klerk en Cornelis de Jong worden opgehangen.
1881 De Brabantste Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt wordt geopend.
1917 De eerste Pulitzerprijs wordt uitgereikt.
1982 Argentinie en Groot-Brittanie sluiten een bestand na de Falklandoorlog.
2005 Het compleet verbouwde Nederlands Spoorwegmuseum heropent zijn deuren.

De vakantie van Iteejer en Yvonne (Foto: Iteejer)
Iteejer en Yvonne genieten ook van een heerlijke vakantie en wandelden door deze prachtige natuur. ( foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Ronaldo: "Wat wil je nog meer?"

Cristiano Ronaldo sprak na het winnen van de derde Champions League in vier jaar van 'een uniek moment in mijn carrière'. Er staat geen maat op hem.

Ronaldo kroonde zich zaterdagavond voor het vijfde seizoen op rij tot Champions League-topscorer en schonk Real Madrid de derde Champions League in vier seizoenen. Juve bood een helft lang uitstekend partij, maar werd na rust van het kastje naar de muur gestuurd.

"Het is spectaculair om het seizoen te besluiten met het kampioenschap en de Champions League", aldus Ronaldo na afloop tegen Mediaset. "We hebben er een record bij, want we zijn het eerste team dat de Champions League heeft geprolongeerd en voor het tweede seizoen op rij de topscorer van het toernooi levert."

"Wat wil je nog meer? Ik ga nu heel erg genieten van dit unieke moment in mijn carrière en daarna ga ik mij voorbereiden op de interlandperiode met Portugal. Of ik de Ballon d’Or opnieuw ga winnen? We zullen zien", aldus Ronaldo, die ook nog een record pakte door als eerste speler in drie verschillende Champions League-finales te scoren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.